Początkujące:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bóle jak na miesiączkę towarzyszyły mi przez pewien czas, więc spokojna głowa :)da się przetrwać problem byłby wtedy, jakby pojawiły się plamienia wtedy szybciutko do lekarza, a tak to spokojnie ciesz sie ciążą
A jeśli chodzi o leki na tarczyce, to najlepiej skontaktuj się z lekarzem i niech on sam zadecyduje co będzie dla Was bezpiecznie. Więc nie czekaj tylko dzwoń do endokrynologa i wypytaj co i jak. Będziesz na pewno spokojniejszaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 20:14
-
lovely wrote:Zastanawiam się tylko jak mam brać leki na tarczyce. Kiedy powiedziałam endokrynolog ze planuje ciążę kazał mi brać po 50 mg ale teraz mam inny lek levaxin
Najlepiej idź z wynikiem TSH do endo. Mnie podskoczylo na początku ciąży z 2,1 na 3,3 i musiał zwiększyć dawkę.
Rosnijcie zdrowo :*Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
lovely wrote:Byłam u endo i powiedział mi żebym nie przejmowala się liczbami tylko ogólnym samopoczuciem i kazał mi brać cały czas dawkę 50. Dziwni ci lekarze ...
Przypomnij, jakie masz obecnie TSH?
Generalnie w ciąży tarczycę bada się co miesiąc. Wahania są normalne, ale nie można traktować wyniku np. około 3 jako dobry. Mój gin na widok 3,3 zmartwił się i pytał, czy jestem pod stałą opieką endo. Zwłaszcza na początku TSH jest ważne.
Może przejdź się do innego endo, który potraktuje Cię poważnie?
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
lovely wrote:W ostatnich wynikach mam 2,9 ale Prawdopodobnie Wzrosło Z Powodu ciazy. Zastanawiam się czy nie brać większej dawki?
Jeśli boisz się nadmiernego wzrostu, a nie masz jak teraz iść do endo to włączyłabym dwa razy w tygodniu 75 mg, choć mówię, lepiej skonsultować to z endo.
Mnie lekarka podwyższała właśnie tak po dwie tabletki co miesiąc.Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
hej, dawno mnie nie było. Zrobiłam tsh ostatnio i oczywiście mam podwyższone mam 4.753. dziś po pracy idę po skierowanie na pozostałe badania i pewnie po jakieś skierowanie do endo. trochę się tym zmartwiłam bo nigdy nie miałam problemów ze zdrowiem. No nic zobaczymy co dziś powie mi lekarz rodzinny.
-
Hej, ja też dawno nie zaglądałam bo już 5 cykl to taka początkująca nie jestem
Ze zdrowiem to prawda, każdy ostatnio na nim podupada.
Ja mam 10 dzień kaszel, byłam wczoraj w końcu u lekarza i mam dwa wziewne leki dla astmatyków, bo kaszel alergiczny
Tak poza tym wszystko ok u mnie, właśnie wkraczam w etap wkręcenia sobie objawów ciąży
-
Shibuya wrote:dziewczyny a myślicie, że TSH 2,045 to za dużo? czy lepiej na razie nie ruszać, tylko spokojnie się starać?Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥