X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początkujące:)
Odpowiedz

Początkujące:)

Oceń ten wątek:
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :) widzę, że wątek powraca :P i bardzo fajnie :)

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • lovely Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) jestem po badaniach i moje tsh spadło z 12 na 2,9 wiec uważam to za mega sukces.
    Jest jedna kwestia którą chciałbym się z Wami podzielić a raczej poradzić.
    @ wypadala mi na 8 lutego i do tej pory nic. Robiłam dzisiaj test (po południu) i wyszedł negatywnie :-( zaznaczam że był to test z tych które są dodawane do testów owulacyjnych, czy jest to możliwe żeby był uszkodzony?
    Wizytę u gina mam dopiero na 24 lutego. :-(

• lovely Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj robiłam test rano i wyszła druga kreseczka, ale bardzo słabo widoczna. Sama nie wiem jak to interpretować...
    Czytałam na internecie że może być to spowodowane zajściem w ciążę w ostatnich dniach płodnych i być może stężenie hormonu jest jeszcze zbyt niskie. Co o tym myślicie?

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie że tak. Jak masz bladziocha to biegnij na betę! Tyle dni po terminie i druga kreska-na co czekać :D

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • lovely Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    No pewnie że tak. Jak masz bladziocha to biegnij na betę! Tyle dni po terminie i druga kreska-na co czekać :D
    Boje się rozczarowania bo ta kreseczka pojawiła się około po 3 minutach dopiero. Myślałam żeby poczekać jeszcze 2 dni i zrobić kolejny test?

• lovely Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego dodam, że bolą mnie piersi i troszkę brzuch na dole. Mam także dziwny śluz... Ja juz sama nie wiem co się dzieje hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 09:28

• apple Znajoma

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovely kochana cichutko gratuluję bo wierzę, że to wasz cykl. ja słyszałam, że nawet jak jest delikatny cień to znaczy, że ciąża - pewnie 'zaskoczyło' w ostatniej chwili. Koniecznie idź do lekarza. trzymam mocno kciuki!
    Ja wczoraj byłam po skierowanie na badania muszę znaleźć teraz wolną chwilę żeby je zrobić :)

c72538a0f30f3eb9d1b70c77a218fdeb.png
  • lovely Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ja też liczę na to ze się udało :-) będę dzwonić jutro żeby się umówić na betę zastanawiam się tylko ile będę czekać bo tutaj w szwecji wszystko jest na telefon :-(
    Apple jakie badania robisz?

• lovely Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Was zafasolkonawe dziewczyny tez bolał brzuch na początku? I ten śluz mnie trochę niepokoi

• apple Znajoma

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wzięłam skierowanie na morfologię, tsh i glukozę. Jeszcze chyba przydałaby się prolaktyna no nie? badania chcę zrobić trochę pod ciąże i trochę dla samej siebie. Krew to nie pamiętam kiedy miałam robioną...
    trzymam mocno kciuki!
    dziewczyny czy mogłybyście rzucić okiem na mój wykres? zbliża się ovulka, ale bardziej chodzi mi o temperatury z początku cyklu, są na poziomie około 36,20 czy to nie jest za niska temperatura? Czy taka temperatura może coś oznaczać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 12:07

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest ważne jaka jest temperatura wyjściowa niektóre przed owulką 36,7 a po owulce 37,2 a inne (np. Ja) mają przed owulką 36,2 a po owulce 36,7 . Ważne aby był wyraźny skok tempki a po owulce aby na 9 miesiecy pozostała ta wyższa tempka. Myślę że jeszcze dwa pomiary i wyznaczy ci owulke na wczoraj. Lovely zrób jutro test i jeśli nadal bd kreska-iďź na bete. ;)

apple lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 01:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovely, piękny spadek TSH ❤

Moje kreski były na początku tak blade, że ledwo zauważalne, a teraz ta blada kreska kopie mnie pod pępkiem :D
    Trzymam kciuki za rozwój sytuacji :)

Epic, bo jesteś w końcu. Pisz, co u Was :) jak się czujesz? Jak malutka? Polowkowe ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 01:55

lovely, futuremama lubią tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghhhhhhhhhhhhhhhh widzę, że tutaj dużo się pozmieniało.. w sumie dawno mnie nie było .. futuremama w ciąży tak jak lilyrose... gratuluję moje kochane... ja przerwaam starania bo .. mam dziwną narośl na podniebieniu i w piątek mam zęba i tą " narośl do wyrwania a chciałam żeby z moim organizmem było wszystko ok... bo jak wiadomo z zębów od groma bakterii, przez które nie dość, że ja bym cierpiała to i przyszłe maleństwo a tego z mężem nie chcemy ... :* ! więc .. za 14 dni staranka kochane! Trzymajcie kcuki !

lilirose lubi tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• lovely Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2015, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy to jest ciąża :-( dzisiaj robiłam test i kreska znowu jest praktycznie niewidoczna :-( a wydaje mi się ze juz powinnam ja widzieć bardzo wyraźnie. Tylko dlaczego nie mam okresu? Dziś będę dzwonić i umawiać się na betę :-( boje się tylko ze nic z tego nie będzie :'(

Dziękuję Lilirose :-) jednak tsh ciągle jest zbyt wysokie jak na ciążę ale modlę się po cichutku żeby się udało i żeby maleństwo rosło mi pod serduszkiem <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 06:32

lilirose lubi tę wiadomość

• apple Znajoma

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Tygrys! :* uspokoiłaś mnie :)
    inaa szybko minie te kilka dni! oby zabieg szybko minął!
    Lovely kurcze ale jak nie ma okresu to jest nadzieja! ja trzymam kciuki :D będzie dobrze. koniecznie zapisz się na betę.

• lilirose Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovely, ja miałam 3 dni bladziochy. Nawet teraz jak patrze na te testy to nic tam nie ma (a niby się utleniają i ciemnieją) ;) A jak dobiłam do 15 tyg. to sobie i tak kupiłam taki sikany kasetkowy i zrobiłam na pamiątkę ;)

Trzymam mooocno kciuki :)

Inaa, bardzo dobra decyzja. Przed ciążą lepiej mieć poleczone zęby, bo zdarzają się nadkażenia od nich i poronienia. Ja niestety nie zdążyłam ubytków doleczyć. Mam 5 takich mini i modlę się, żeby się do porodu nie odezwały. Chcę oszczędzić sobie i synkowi stresu u denta.

lovely lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • sowa28 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovely, ja też na teście miałam cień cienia i to dopiero po kilku minutach. W następnym dniu rano kreska była wyraźniejsza. Czas na betę i powodzenia :-)

lovely lubi tę wiadomość

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • lovely Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    lovely ja w dniu @ miałam bladą (a myślałam ze już będzie mocna bo bladziochy miałam od kilku dni), więc nigdy nic nie wiadomo. A w dniu @ beta mi wyszła ponad 200. A nie masz tak że jedziesz i od razu Ci betę robią?

Umówiłam się na poniedziałek dopiero. Chyba zwariuje do tego czasu hehe. W szwecji jest całkiem inaczej niż w Polsce. Tutaj z racji tego że aborcja jest legalna to do 12 tc ciąża nie jest uznawana za ciążę i położne nie chcą przyjmować pacjetek. W ogóle wszystko jest odwrotnie jak w Polsce. Lekarza widzi się tylko i wyłącznie przy porodzie o ile masz cesarke bo naturalny poród przyjmuje położna która prowadzi ciążę. Jest tylko 1 lub 2 usg jeżeli wyprosisz ... Szkoda słów.
    Ja umówiłam się do lekarza prywatnie ale to dopiero 24 lutego. Zobaczymy co wyjdzie w poniedziałek.

• EP!C Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose, u nas wszystko w jak najlepszym porządku :) :) mała kopie jak piłkarz :) ostatnio moi rodzice kupili dla wnusi łóżeczko i leżaczek-bujaczek :) mdłości minęły, za to jest zgaga... zawsze coś :P a Wy jak się tam czujecie ? :) mały szaleje w brzuchu ? :)

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • lovely Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowa28 wrote:
    Lovely, ja też na teście miałam cień cienia i to dopiero po kilku minutach. W następnym dniu rano kreska była wyraźniejsza. Czas na betę i powodzenia :-)

Ale u mnie jest dziwne to wszystko bo jestem 5 dni po terminie miesiączki a miałam regularne 30to dniowe cykle a kreska blada ze prawie jej nie widać, tłumacze sobie to tym ze testy są niezbyt porządne bo to z tych dodawanych w gratisie do owulacyjnych. Ale kupiłam dzisiaj porządny test o bardzo wysokiej wrażliwości i jutro rano działam ;-)

‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ