Początkujące:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny jestem po badaniach i moje tsh spadło z 12 na 2,9 wiec uważam to za mega sukces.
Jest jedna kwestia którą chciałbym się z Wami podzielić a raczej poradzić.
@ wypadala mi na 8 lutego i do tej pory nic. Robiłam dzisiaj test (po południu) i wyszedł negatywnie zaznaczam że był to test z tych które są dodawane do testów owulacyjnych, czy jest to możliwe żeby był uszkodzony?
Wizytę u gina mam dopiero na 24 lutego. -
Dzisiaj robiłam test rano i wyszła druga kreseczka, ale bardzo słabo widoczna. Sama nie wiem jak to interpretować...
Czytałam na internecie że może być to spowodowane zajściem w ciążę w ostatnich dniach płodnych i być może stężenie hormonu jest jeszcze zbyt niskie. Co o tym myślicie? -
tygrys73 wrote:No pewnie że tak. Jak masz bladziocha to biegnij na betę! Tyle dni po terminie i druga kreska-na co czekać
-
Lovely kochana cichutko gratuluję bo wierzę, że to wasz cykl. ja słyszałam, że nawet jak jest delikatny cień to znaczy, że ciąża - pewnie 'zaskoczyło' w ostatniej chwili. Koniecznie idź do lekarza. trzymam mocno kciuki!
Ja wczoraj byłam po skierowanie na badania muszę znaleźć teraz wolną chwilę żeby je zrobić -
wzięłam skierowanie na morfologię, tsh i glukozę. Jeszcze chyba przydałaby się prolaktyna no nie? badania chcę zrobić trochę pod ciąże i trochę dla samej siebie. Krew to nie pamiętam kiedy miałam robioną...
trzymam mocno kciuki!
dziewczyny czy mogłybyście rzucić okiem na mój wykres? zbliża się ovulka, ale bardziej chodzi mi o temperatury z początku cyklu, są na poziomie około 36,20 czy to nie jest za niska temperatura? Czy taka temperatura może coś oznaczać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 12:07
-
Nie jest ważne jaka jest temperatura wyjściowa niektóre przed owulką 36,7 a po owulce 37,2 a inne (np. Ja) mają przed owulką 36,2 a po owulce 36,7 . Ważne aby był wyraźny skok tempki a po owulce aby na 9 miesiecy pozostała ta wyższa tempka. Myślę że jeszcze dwa pomiary i wyznaczy ci owulke na wczoraj. Lovely zrób jutro test i jeśli nadal bd kreska-iďź na bete.
apple lubi tę wiadomość
-
Lovely, piękny spadek TSH ❤
Moje kreski były na początku tak blade, że ledwo zauważalne, a teraz ta blada kreska kopie mnie pod pępkiem
Trzymam kciuki za rozwój sytuacji
Epic, bo jesteś w końcu. Pisz, co u Was jak się czujesz? Jak malutka? Polowkowe ok?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 01:55
lovely, futuremama lubią tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
aghhhhhhhhhhhhhhhh widzę, że tutaj dużo się pozmieniało.. w sumie dawno mnie nie było .. futuremama w ciąży tak jak lilyrose... gratuluję moje kochane... ja przerwaam starania bo .. mam dziwną narośl na podniebieniu i w piątek mam zęba i tą " narośl do wyrwania a chciałam żeby z moim organizmem było wszystko ok... bo jak wiadomo z zębów od groma bakterii, przez które nie dość, że ja bym cierpiała to i przyszłe maleństwo a tego z mężem nie chcemy ... :* ! więc .. za 14 dni staranka kochane! Trzymajcie kcuki !
lilirose lubi tę wiadomość
-
Ja nie wiem czy to jest ciąża dzisiaj robiłam test i kreska znowu jest praktycznie niewidoczna a wydaje mi się ze juz powinnam ja widzieć bardzo wyraźnie. Tylko dlaczego nie mam okresu? Dziś będę dzwonić i umawiać się na betę boje się tylko ze nic z tego nie będzie :'(
Dziękuję Lilirose jednak tsh ciągle jest zbyt wysokie jak na ciążę ale modlę się po cichutku żeby się udało i żeby maleństwo rosło mi pod serduszkiemWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 06:32
lilirose lubi tę wiadomość
-
Lovely, ja miałam 3 dni bladziochy. Nawet teraz jak patrze na te testy to nic tam nie ma (a niby się utleniają i ciemnieją) A jak dobiłam do 15 tyg. to sobie i tak kupiłam taki sikany kasetkowy i zrobiłam na pamiątkę
Trzymam mooocno kciuki
Inaa, bardzo dobra decyzja. Przed ciążą lepiej mieć poleczone zęby, bo zdarzają się nadkażenia od nich i poronienia. Ja niestety nie zdążyłam ubytków doleczyć. Mam 5 takich mini i modlę się, żeby się do porodu nie odezwały. Chcę oszczędzić sobie i synkowi stresu u denta.lovely lubi tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
futuremama wrote:lovely ja w dniu @ miałam bladą (a myślałam ze już będzie mocna bo bladziochy miałam od kilku dni), więc nigdy nic nie wiadomo. A w dniu @ beta mi wyszła ponad 200. A nie masz tak że jedziesz i od razu Ci betę robią?
Umówiłam się na poniedziałek dopiero. Chyba zwariuje do tego czasu hehe. W szwecji jest całkiem inaczej niż w Polsce. Tutaj z racji tego że aborcja jest legalna to do 12 tc ciąża nie jest uznawana za ciążę i położne nie chcą przyjmować pacjetek. W ogóle wszystko jest odwrotnie jak w Polsce. Lekarza widzi się tylko i wyłącznie przy porodzie o ile masz cesarke bo naturalny poród przyjmuje położna która prowadzi ciążę. Jest tylko 1 lub 2 usg jeżeli wyprosisz ... Szkoda słów.
Ja umówiłam się do lekarza prywatnie ale to dopiero 24 lutego. Zobaczymy co wyjdzie w poniedziałek.
-
sowa28 wrote:Lovely, ja też na teście miałam cień cienia i to dopiero po kilku minutach. W następnym dniu rano kreska była wyraźniejsza. Czas na betę i powodzenia
Ale u mnie jest dziwne to wszystko bo jestem 5 dni po terminie miesiączki a miałam regularne 30to dniowe cykle a kreska blada ze prawie jej nie widać, tłumacze sobie to tym ze testy są niezbyt porządne bo to z tych dodawanych w gratisie do owulacyjnych. Ale kupiłam dzisiaj porządny test o bardzo wysokiej wrażliwości i jutro rano działam