Początkujące:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny! Ja też jestem nowa i dopiero małymi krokami uczę się prowadzenia kalendarzyka... Ze względów zdrowotnych muszę się wstrzymać ze 3 miesiące ze staraniami, ale mam nadzieję, że we wrześniowym cyklu już do Was dołączę, albo najlepiej,że Wy mi będziecie doradzać, bo już się Wam uda :)Powodzenia!
wiosnaachtoty, Ola_85 lubią tę wiadomość
-
witaj September - ja też dopiero zaczynam robić obserwacje - dla mnie najtrudniejsze są obserwacje śluzu - np dzień po stosunku nie jestem pewna czy to śluz czy może reszta spermy... Może od przyszłego miesiąca spróbuję badać szyjkę macicy dodatkowo
-
September widzę, że jedziemy na tym samym wózku - ja również musiałam poczekać na starania ze względów zdrowotnych - mieliśmy zacząć starania jeszcze zimą więc zrobiłam różne badania (moczu, na toksoplazmozę) w tym morfologię i wyszło, że mam anemię - po powtórnych badaniach - mimo brania żelaza w tabletkach i zmianie diety anemia się utrzymywała. Na szczęście badania w maju pokazały że wszystko zaczyna wracać do normy i dlatego zaczynamy starania
Co do badania szyjki macicy - nigdy tego nie robiłam - zobaczymy jak mi pójdzie No chyba, że będę już w ciąży optymistka ze mnie -
Dziękuję Dziewczyny :*
Wiosna, w drugim, aczkolwiek powinnam liczyć go jako pierwszy na serio, bo ze względu na nieznajomość cyklu i skupienie się na płci zaczęliśmy z dużym falstartem, nie trafiłam w owulkę. Myślałam, że owulkę mam 14-15 dnia a mam 11. A im bliżej owulki tym większa szansa na chłopca (mąż strasznie chciał ).
Mallinka, mooocno trzymam kciuki :*
September, dziękuję, odpukać żadnych komplikacji. Początki były trudne, bo miałam mdlosci i przez moment wymioty, później kilka miesięcy spokoju i cieszenia się ciążą, a teraz troszkę dokuczają plecy i pierwsze skurcze (twardnienie brzucha). No i mały czasem poszaleje, sprzeda kopniaka w żebra albo wypycha się pupą generalnie jednak nie mogę narzekaćWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 23:58
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Mallinka, aaaaa gratulacje! Teraz niech wszystko będzie dobrze, rosnijcie zdrowo :* Ja właśnie przechodzę bezsenność końcówki ciąży. Właśnie poskładalam pieluszki i będę próbowała zasnąć.
September, tak, mimo, że pierwsze podejścia już parę dni przed owulką choć mam gdzies w środku przeczucie, że zaskoczyło właśnie w dniu owu lub zaraz po. Widocznie tak miało być. Z kolejnym dzieckiem będziemy próbować od samego końca okresu, bo fajnie byłoby mieć parkęmallinka, futuremama lubią tę wiadomość
-
Witajcie Kochane Oj dawno mnie nie było u Was jak sie Macie jak tam starania;) Mam nadzieję że owocne u nas już dobijamy do mety ciężko jest nie powiem nogi spuchnięte kręgosłup pęka spać źle sie śpi bo wszystko boli.Do terminu zostało 7 dni ale jak na razie cisza skurcze mam ale Milena raczej sie kwapi wyjść do rodziców
Oto my przed porodem Jutro zaczynamy 40tc
Pozdrawiam cieplutko wszystkie e-ciociewiosnaachtoty, futuremama lubią tę wiadomość
-
Truskaweczka250 wrote:Witajcie Kochane Oj dawno mnie nie było u Was jak sie Macie jak tam starania;) Mam nadzieję że owocne u nas już dobijamy do mety ciężko jest nie powiem nogi spuchnięte kręgosłup pęka spać źle sie śpi bo wszystko boli.Do terminu zostało 7 dni ale jak na razie cisza skurcze mam ale Milena raczej sie kwapi wyjść do rodziców
Oto my przed porodem Jutro zaczynamy 40tc
Pozdrawiam cieplutko wszystkie e-ciocie
Trzymam kciuki za wszystkie początkujące :* dziewczyny, i pamiętajcie o badaniu się przed zajściem: morfologia, mocz, TSH i w miarę możliwości toksoplazmoza i cytomegalia, warto też zrobić progesteron i prolaktynę.Truskaweczka250 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, chętnie i ja do Was dołączę. U mnie 3 cykl starań, ale taki wyliczany dopiero od miesiąca. Rok temu już były plany starania, ale miałam mega niski poziom wit. D. Teraz już w normie więc mam nadzieję, że w tym roku się uda.
Gratuluję przyszłym szczęśliwym mamusiom Zaraźcie nas prędko
-
Ja też się dołączam:)Jestem tu nowa,i dopiero zaczynam:)Zaczęliśmy starania od maja tego roku,i do tej pory niestety nic:(Od dwóch miesięcy mierzę temp codziennie o 6,łykam kwas foliowy i czekam.Dodam,że mam długie cykle i niestety nieregularne:(Cieszę się,że do Was trafiłam razem zawsze raźniej:)Dziewczynki jak możecie zerknijcie na moje wykresy,bo ja już się z tym wszystkim gubię.Wiem,że to dopiero początek i jeszcze dużo muszę się dowiedzeć,nauczyć.Pozdrawiam Was cieplutko:)
Martek32 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejka,
Jestem tutaj nowa, dopiero zaczynam swoją przygodę z ovufriend
Z mężem dopiero zaczęliśmy swój pierwszy cykl starań, teraz czekam na okres, chociaż mam cichą nadzieję że nie przyjdzie
A jeśli jednak to nie teraz to mam nadzieję mimo iż mojej nadwagi i cykli nieregularnych uda się zobaczyć na teście upragnione dwie kreseczki.Martek32 lubi tę wiadomość