X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początkujące:)
Odpowiedz

Początkujące:)

Oceń ten wątek:
  • September Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Ja też jestem nowa i dopiero małymi krokami uczę się prowadzenia kalendarzyka... Ze względów zdrowotnych muszę się wstrzymać ze 3 miesiące ze staraniami, ale mam nadzieję, że we wrześniowym cyklu już do Was dołączę, albo najlepiej,że Wy mi będziecie doradzać, bo już się Wam uda :)Powodzenia!

wiosnaachtoty, Ola_85 lubią tę wiadomość

p19udqk32cxiv2un.png
  • wiosnaachtoty Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj September - ja też dopiero zaczynam robić obserwacje - dla mnie najtrudniejsze są obserwacje śluzu - np dzień po stosunku nie jestem pewna czy to śluz czy może reszta spermy... Może od przyszłego miesiąca spróbuję badać szyjkę macicy dodatkowo

relg90bvs4p6hp5g.png
  • September Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z obserwacja śluzu jeszcze sobie jakoś radzę, ale badanie szyjki macicy to już dla mnie czarna magia :-) W ogóle nie potrafię wyczuć różnicy. No i czekam na skok temperatury... Bo chyba już najwyższy czas...

p19udqk32cxiv2un.png

Wysłany: 21 maja 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    September widzę, że jedziemy na tym samym wózku - ja również musiałam poczekać na starania ze względów zdrowotnych - mieliśmy zacząć starania jeszcze zimą więc zrobiłam różne badania (moczu, na toksoplazmozę) w tym morfologię i wyszło, że mam anemię - po powtórnych badaniach - mimo brania żelaza w tabletkach i zmianie diety anemia się utrzymywała. Na szczęście badania w maju pokazały że wszystko zaczyna wracać do normy i dlatego zaczynamy starania :)
    Co do badania szyjki macicy - nigdy tego nie robiłam - zobaczymy jak mi pójdzie ;) No chyba, że będę już w ciąży :D optymistka ze mnie ;)

relg90bvs4p6hp5g.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że wątek odżył :) Też na nim zaczynałam. Powodzenia dziewczyny!

wiosnaachtoty, mallinka lubią tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png

Wysłany: 23 maja 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose widzę, że już końcówka :) W którym cyklu zaciążyłaś? ;)

relg90bvs4p6hp5g.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilirose witaj kochana <3 my wróciliśmy do starań we wtorek testuje :)
    witajcie dziewczyny ja już jestem weteranka zniklam z tego wątku ale wrocilam

201602031762.png
    200602041778.png
  • September Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilirose - gratulacje i szczęśliwego rozwiązania! Jak tam znosisz ciążę?

p19udqk32cxiv2un.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny :*

Wiosna, w drugim, aczkolwiek powinnam liczyć go jako pierwszy na serio, bo ze względu na nieznajomość cyklu i skupienie się na płci zaczęliśmy z dużym falstartem, nie trafiłam w owulkę. Myślałam, że owulkę mam 14-15 dnia a mam 11. A im bliżej owulki tym większa szansa na chłopca (mąż strasznie chciał ;)).

Mallinka, mooocno trzymam kciuki :*

September, dziękuję, odpukać żadnych komplikacji. Początki były trudne, bo miałam mdlosci i przez moment wymioty, później kilka miesięcy spokoju i cieszenia się ciążą, a teraz troszkę dokuczają plecy i pierwsze skurcze (twardnienie brzucha). No i mały czasem poszaleje, sprzeda kopniaka w żebra albo wypycha się pupą :D generalnie jednak nie mogę narzekać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 23:58

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilirose w końcu się doczekałam! http://naforum.zapodaj.net/thumbs/95cd2d0d715f.jpg

Kamilam8, futuremama lubią tę wiadomość

201602031762.png
    200602041778.png
  • September Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka - gratulacje!! :-D
    Lilirose - to u Ciebie praktycznie jakby się udało za pierwszym razem. Super :-) I będzie synek? :-D

mallinka lubi tę wiadomość

p19udqk32cxiv2un.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallinka, aaaaa gratulacje! Teraz niech wszystko będzie dobrze, rosnijcie zdrowo :* Ja właśnie przechodzę bezsenność końcówki ciąży. Właśnie poskładalam pieluszki i będę próbowała zasnąć.

September, tak, mimo, że pierwsze podejścia już parę dni przed owulką :) choć mam gdzies w środku przeczucie, że zaskoczyło właśnie w dniu owu lub zaraz po. Widocznie tak miało być. :) Z kolejnym dzieckiem będziemy próbować od samego końca okresu, bo fajnie byłoby mieć parkę :D

mallinka, futuremama lubią tę wiadomość

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane <3 :) Oj dawno mnie nie było u Was jak sie Macie jak tam starania;) Mam nadzieję że owocne u nas już dobijamy do mety ciężko jest nie powiem nogi spuchnięte kręgosłup pęka :( spać źle sie śpi bo wszystko boli.Do terminu zostało 7 dni ale jak na razie cisza skurcze mam ale Milena raczej sie kwapi wyjść do rodziców :/

Oto my przed porodem Jutro zaczynamy 40tc
    mbfp1ztk9muj_t.jpg

Pozdrawiam cieplutko wszystkie e-ciocie :) <3

wiosnaachtoty, futuremama lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Witajcie Kochane <3 :) Oj dawno mnie nie było u Was jak sie Macie jak tam starania;) Mam nadzieję że owocne u nas już dobijamy do mety ciężko jest nie powiem nogi spuchnięte kręgosłup pęka :( spać źle sie śpi bo wszystko boli.Do terminu zostało 7 dni ale jak na razie cisza skurcze mam ale Milena raczej sie kwapi wyjść do rodziców :/

Oto my przed porodem Jutro zaczynamy 40tc
    mbfp1ztk9muj_t.jpg

Pozdrawiam cieplutko wszystkie e-ciocie :) <3
    Truskaweczko, pięknie wyglądasz, ale niech Milenka juz wyskakuje :D mnie też powoli zaczynają dokuczać plecy, klucia z każdej strony, bolące nogi. Ale cóż zrobić, trzeba ten miesiąc wytrwać. Mam cicha nadzieje, ze urodze wcześniej.:)

Trzymam kciuki za wszystkie początkujące :* dziewczyny, i pamiętajcie o badaniu się przed zajściem: morfologia, mocz, TSH i w miarę możliwości toksoplazmoza i cytomegalia, warto też zrobić progesteron i prolaktynę.

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Olinka85 Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chętnie i ja do Was dołączę. U mnie 3 cykl starań, ale taki wyliczany dopiero od miesiąca. Rok temu już były plany starania, ale miałam mega niski poziom wit. D. Teraz już w normie więc mam nadzieję, że w tym roku się uda.
    Gratuluję przyszłym szczęśliwym mamusiom :) Zaraźcie nas prędko :)

• Kasia1987. Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dołączam :) Jestem "świeżakiem" ale mam nadzieję, że niebawem ujrzę 2 kreseczki :) W tym tygodniu się wszystko okaże. Pozdrawiam Was serdecznie i życzę powodzenia :*

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka gratuluje! Obym ja byla nastepna.
    Powodzenia wszystkim <3

• Katashka89 Znajoma

Wysłany: 19 września 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się dołączam:)Jestem tu nowa,i dopiero zaczynam:)Zaczęliśmy starania od maja tego roku,i do tej pory niestety nic:(Od dwóch miesięcy mierzę temp codziennie o 6,łykam kwas foliowy i czekam.Dodam,że mam długie cykle i niestety nieregularne:(Cieszę się,że do Was trafiłam razem zawsze raźniej:)Dziewczynki jak możecie zerknijcie na moje wykresy,bo ja już się z tym wszystkim gubię.Wiem,że to dopiero początek i jeszcze dużo muszę się dowiedzeć,nauczyć.Pozdrawiam Was cieplutko:)

Martek32 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

Jestem tutaj nowa, dopiero zaczynam swoją przygodę z ovufriend ;)
    Z mężem dopiero zaczęliśmy swój pierwszy cykl starań, teraz czekam na okres, chociaż mam cichą nadzieję że nie przyjdzie ;)
    A jeśli jednak to nie teraz to mam nadzieję mimo iż mojej nadwagi i cykli nieregularnych uda się zobaczyć na teście upragnione dwie kreseczki.

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :)
    Też jestem nowa na ovu, ale staramy się o dzidziusia od lutego.
    Na razie jeszcze nie mierzę temperaturki, może wkrótce zacznę.
    Chciałam do Was dołączyć, bo w gronie łatwiej

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
‹‹ 312 313 314 315 316
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ