X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początkujące:)
Odpowiedz

Początkujące:)

Oceń ten wątek:
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie nakręcajcie się, test róbcie dopiero 13dpo,14dpo. wcześniej mogą nie wyjść,a niektórym to dopiero kilka dni po spodziewanej @ pojawiły się słabe II.

Niusia, Baś lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • Baś Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, mówiłam! Nie nakręcać się! poczekać, spokojnie...tylko spokój może nas uratować ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baś, a jak mierzysz temperaturę? Wydrukuj swój wykres albo kilka i weź na następną wizytę u lekarza, będziesz spokojniejsza jak on zerknie :)

Olusia, podeślę Ci coś zaraz na pw :) nie szalej z testami - ja też szaleję, ale nic dobrego z tego nie ma :D i nie martw się tym negatywem, bo żaden test, nawet laboratoryjna beta z krwi nie wykaże ciąży 4 dni po owu! :)

Truskaweczko, Lilirose - właśnie jakoś ostatnio czytałam, że ból owulacyjny nie zależy od strony, z której owulujesz! Też mi się to wydało dziwne, ale podobno np. owulując z prawego jajnika można odczuwać kłucie z prawej, z lewej albo z obu stron :) podobno to normalne :)

olusia24 lubi tę wiadomość

• Baś Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierzę elektronicznym - pod językiem. Słyszałam, że rtęciowy jest dokładniejszy...
    Czy powinnam mierzyć na dole?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie można i pod językiem, i w pochwie, i w odbycie, ale czytałam, że w pochwie odczyty są dokładniejsze niż pod językiem - nie wiem na ile w tym prawdy, sama mierzę pod językiem, ale od przyszłego cyklu będę mierzyć w pochwie. A jaki masz termometr? Te elektroniczne są dobre, o ile mają 2 miejsca po przecinku i są w miarę dokładne.
    Jeżeli mierzysz "zgodnie ze sztuką", zawsze o tej samej porze, po min. 6h snu, nie ruszając się wcześniej (tzn. nie wstając z łóżka), a mimo to masz wykres jednofazowy, to trzeba sprawdzić, czy występuje owulacja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu się dzieje podczas mojej nieobecności. W pracy nie wchodzę na OF bo nie chce by nabrali podejrzeń, ze staram się o dziecko i jeszcze by mnie zwolnili ;D
    Byłam dziś dać krew do zbadania na TSH, FT4, PRL, LH, FSH,Progesteron, gluokze i morfologie :D W czwartek mają być wyniki.
    Babka tylko spojrzała co badam, to od razu zapytała czy staram się o dziecko z mężem. Uroki małej miejscowości gdzie wszyscy się znają i wszystko o ludziach wiedza ;/ Powiedziałam, że jeszcze nie ;D Po prostu sprawdzam swój stan zdrowia, czy trzeba coś podleczyć :D
    Uprzedziła mnie (bo wie że jestem nerwowa), że 75% sukcesu w zajściu w ciąże odgrywa psychika, a 25% to kwestia zdrowia. Tak mnie tym podbudowała, że dosłownie mi ulżyło. Przestałam się tak nakręcać ciążą. Myślę pozytywnie, uda mi się! Dlaczego by nie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A,przyszedł dziś mój wiesiołek :D Już wzięłam 2 tabletki podczas jedzenia:) Ciekawe czy faktycznie po nim jest więcej śluzu

• Baś Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to źle mierzyłam, bo wstawałam po termometr...jaka lipa
    trzeba zacząć jeszcze raz

• Baś Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesiołek, jaki wiesiołek? Też chcę wiesiołek! ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.gal.com.pl/produkty/suplementy-diety/zimnotloczony-olej-z-nasion-wiesiolka.html

ponoć dobrze wpływa na śluz i pomaga w zapłodnieniu. Należy go brać od 1 dnia cyklu do owulacji. Tak czytałam ;D

• Kisieńka Ekspertka

Wysłany: 9 września 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesiołek, lucerna - ciążowa polana ;)

Baś lubi tę wiadomość

5ckczlo8xuk7m6f0.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka, chyba najpewniej w dniu spodziewanej miesiączki lub nawet kilka dni po. Ja planuję testować 18 lub 19 września (a okres pokazuje mi na 19-20), bo w sobotę mamy wesele i jak coś to nawet szampana nie będę piła :)

Olusia, robię z przepisu z Kwestii Smaku, tyle, że daję trochę mniej wody: 350 ml gorącej wody, 50 gramów masła, 450 gramów mąki, dwie szczypty soli. W gorącej wodzie rozpuszczasz masło, dolewasz do przesianej mąki z solą. Wygniatasz i zostawiasz na pół godziny, żeby odpoczęło. Kiedy je rozwałkowuję to dodatkowo podsypuję mąką, bo czasem za bardzo się lepi (w zależności jaką makę kupię). Ciasto wychodzi bardzo elastyczne i mięciutkie :) A pierogi robiłam z zieloną soczewicą, cebulka i czosnkiem, polane masełkiem z koperkiem <3

miscelle, Baś, staram się nie nakręcać, ale ciężko :) Myśli krążą tylko wokół jednego tematu.

Na dodatek mam w domu tylko jeden test 10mlU/ml i chcę go wykorzystać jak już będzie większe prawdopodobieństwo kreseczek :) Ale i tak pewnie kupię jeszcze kilka. Patrzyłam za tymi czułymi na doz.pl, ale nie mają. Same 25 mlU/ml :/ Chyba na allegro szybciej zamówię.

Sigma, tak, też taką informację wyczytałam kiedyś. Ale akurat w tym cyklu ból po prawej i pęcherzyk z prawej :)

Katie, dobra strategia :) Ja wchodzę, ale tylko dlatego, że pracuję w domu (skuteczny odciągacz od pracy ;)).

Jak robiłam badanie na różyczkę, bo pielęgniarka zdziwiła się, po co to robię. Mówiła, że bardzo rzadko badają u nich przeciwciała różyczkowe.

A u mnie mama brała wiesiołek na bóle piersi i brzucha przed okresem. Mówiła, że jej pomagał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 16:57

olusia24 lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj idę się badać, 21 dc więc czas na progesteron, testosteron i zrobię jeszcze TSH żeby wiedzieć czy tarczyca w porządku. Czekam aż mąż wróci z pracy i jedziemy pobierać krew, wyniki jeszcze dziś wieczorem będę miała.
    Resztę hormonów będę oznaczać na początku nowego cyklu :)

Przy okazji z ilości progesteronu dowiem się, czy w ogóle była owulacja, bo coś mi wszystko w tym cyklu wariuje.

Baś - termometr połóż sobie na stoliczku nocnym, albo pod poduchę :)

Baś lubi tę wiadomość

• asiun Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, może się wydać komuś głupie, ale kurczę naprawdę nie wiem... Dlaczego jak zaznaczam na wykresie moją temperaturę to czasami ta kropka ( wskazująca daną tempkę) jest raz niebieska, a raz biała ?? Od czego to zależy?? Już kalkulowałam to na wiele sposobów i nie wiem :/

preg.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to dobrze, że nie jestem sama :) tak samo wariuję jak Wy. Ale z testem czekałabym do pierwszego dnia ewentualnej @. A jak się bardzo śpieszycie to zróbcie badanie beta hcg.

• Baś Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma - dzięki! Tak zrobię!

Sigma lubi tę wiadomość

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta kropka dlatego jest niebieska ze mierzysz temperaturę o tej samej godzinie codzienne a biała jak jest równa godzina mierzenia ☺

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka - HCG we krwi jest szybciej, niż w moczu, ale i tak wyłapie coś po 9-10 dniach dopiero, a najlepiej też badać po 14 ;)

lilirose lubi tę wiadomość

• lilirose Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, a ile płacisz za progesteron?
    Aka, możliwe że betę zrobię w czwartek, żeby na piątek mieć wynik, ale wydaje mi się, że to i tak za szybko będzie (12 dni po pozytywnym teście owu).

Żalę się dzisiaj do męża, że szkoda, że od razu po starankach nie widać rezultatu, a on do mnie: to nie Simsy... ;) Marzenia, żeby facet cię zrozumiał... :D

Baś lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilirose, ja nie pytana ale odpowiem :) w Luxmedzie płaciłam 20zł za progresteron.

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ