X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początkujące:)
Odpowiedz

Początkujące:)

Oceń ten wątek:
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka w takim okresie trzeba bardzo uważać :)

20140607580117.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Jagah, u mnie kłuje zawsze przed owulką. W tym cyklu kłuło od rana w sobotę, test owu wyszedł pozytywny, więc teoretycznie owulka przyszła w nd-pon.

Truskaweczka, zdrowia! Dbaj o siebie :)

Tak jak wczoraj od rana czułam bóle brzucha, ciężkie piersi, humory to dzisiaj cisza na morzu. Zero, nic. Nawet piersi nie bolą, są miękkie, jakbym była po okresie a nie przed. Organizm daje mi dziwne sygnały.

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:

Truskaweczka, zdrowia! Dbaj o siebie :)

Dziękuje:) staram się właśnie wypiłam herbatkę z cytrynką no oby takie domowe sposoby coś dały bo nie chce się bardziej rozchorować :/

lilirose lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka, jeśli masz możliwość to kup herbatę i sok z czarnego bzu. Działa przeciwzapalnie i szybko leczy przeziębienie :)

p19uyx8dp2cbt5uf.png

Wysłany: 16 września 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Truskaweczka, jeśli masz możliwość to kup herbatę i sok z czarnego bzu. Działa przeciwzapalnie i szybko leczy przeziębienie :)

Po szukam może mi się uda zakupić:) dzięki za radę:)

25.png
    Mili <3
  • nóżka Nowa

Wysłany: 16 września 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Jestem tu nowa i jeszcze nie dokładnie wiem co i jak, i gdzie wpisywać :)
    Może powiem coś o sobie - bo w sumie nie wiem jak zacząć :D
    Mam 25 lat,od 2 mc jestem mężatką,a od 5 lat współżyje z już z obecnym mężem bez zabezpieczenia, i jak dotąd nie udało nam się zajść w ciąże :( nie to, że za każdym razem się staraliśmy, ale samo to, że się nie zabezpieczaliśmy a nic do tej pory się nie stalo - wzbudzało w nas niepokój. Jednak uznaliśmy, że może poprostu mamy pecha, i to nie jest takie łatwe jak nam się wydaje, tyle się czyta, że powinno się starać regularnie, w wyznaczone dni - więc przestaliśmy o tym myślec - bo skoro się nie staraliśmy to czemu miało niby coś wyjść.
    Teraz jestesmy po ślubie i na poważnie zaczelismy sie starać o dziecko, niestety po 2 mc robienia testów owulacyjnych które nie wychodziły - postanowilismy, ze udam sie do lekarza ... obecnie jestem na etapie robienia badan z krwi . Mam juz wynik LH i FSH i jestem załamana...

nóżka

Wysłany: 16 września 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj nóżka;)porób badania i niech się i Twój maż tez przebada pod kątem ruchliwości plemników:)

25.png
    Mili <3
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj nóżka :) , tak jak pisała Truskaweczka poróbcie badania i będziecie wiedzieli na czym stoicie :)

20140607580117.png
  • nóżka Nowa

Wysłany: 16 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki własnie mamy zamiar :) na razie chodze do "zwykłego" ginekologa, ale jak dalsze wyniki okaża się złe to chyba pojde do specjalisty.
    Na razie zrobiłam LH - 1,72 i FSH 3,41 , z tego co wyczytałam to jest bardzo niskie :( naczytałam się już o jakimś guzie przysadki itp :(

nóżka
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Heh, to ja jak mówię o Szymonie to mąż kręci głową, że nie... że jakieś takie niemęskie, że mu się dziwnie kojarzy. Nie wiem skąd taki odbiór tego imienia, bo żadnego Szymona nie znamy. Myślałam też o Bartoszu i Kamilu.
    Mężowi najbardziej podoba się Tomek :)
    Z żeńskich mam więcej typów (i to są te na które oboje jesteśmy na tak): Liliana, Jagoda, Joanna, Laura, Nina, Nadia, Alicja, Julia.

Bardzo bym chciała mieć córeczkę byłaby Liliana ( dla bliźniaczki mam jeszcze Rozalia ) dwa imiona pochodzace od kwiatów lilii i róży. Moje też pochodzi od kwiata :)

201602031762.png
    200602041778.png
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliana po prostu cudne imię, ale nie wiem czy mojemu się spodoba.

20140607580117.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj nóżka!
    ja też jestem nowa ale już pomału się wprawiam :)

W maju miałam ślub i też staramy się o dziecko z tym, że synka już mam z innego związku :) więc wydawało się, że zajdę w ciążę za 1 razem bez problemów. W 2 cyklu zaczęłam się martwić, że coś jest nie tak ( plamienia przed i po okresie, silne bóle, do tego źle się czuje i włosy mi lecą, że chyba wyłysieje) lekarz mówi, że każda para ma rok zajście drugi mówi że za pół roku zrobimy badania. Wzięłam sprawy w swoje ręce i zaczęłam się badać.
    Prolaktyna 22,5 i TSH 3,12 nie są to najlepsze wyniki do tego przy morfologii wyszedł mi jakiś stan zapalny w organiźmie.
    Zobaczymy co będzie dalej.... ale gdybym sama nie zaczęła działać to jeszcze długo długo nie było by szans na dwie kreseczki na które czekam z utęsknieniem :) <3

201602031762.png
    200602041778.png
  • Kisieńka Ekspertka

Wysłany: 16 września 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w sobote mam ślub i odrazu zaczniemy starania, tyle lat czekalismy, to teraz nie ma co zwlekać, ale coś mnie jakoś dziś strach obleciał...

5ckczlo8xuk7m6f0.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w ogóle dużą sympatię do imion "roślinnych" :) Malina, Róża, Jagoda, Oliwka, ale mąż kręci na nie nosem, choć są takie piękne <3

Hej Nóżka :) Porób badania, zbadaj też TSH i przeciwciała tarczycowe (ft3, ft4, antyTG i antyTPO) i jak coś to z kompletem wyników do endokrynologa. Mąż też niech się zbada.

Kisieńka, to Ty pewnie teraz zabiegana i w stresie przedślubnym? Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po Waszej myśli :)

mallinka, Kisieńka, olusia24 lubią tę wiadomość

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kisieńka jaki strach ??

20140607580117.png
  • qska Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kisieńka, my z W. byliśmy ze sobą 10 lat zanim wzięliśmy ślub. A sam ślub był czystą formalnością, taką trochę atrakcją jak wyjście do wesołego miasteczka. Jak jesteście ze sobą długo to niczego się strachaj. My staramy się o fasolkę od 8 miesięcy, ale dopiero w tym miesiącu robiąc wykresy na ovu wyszło że kochamy się nie w tym czasie co trzeba :)
    Już dziś zapowiedziałam mężusiowi przy śniadaniu że w przyszłym cyklu miłość co drugi dzień.

Wszystko będzie dobrze i fasolkę sobie wyhodujecie.

Kisieńka lubi tę wiadomość

8599hqvkfbce0bon.png
  • qska Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, i cudownego ślubu życzę.
    <3 <3 <3

8599hqvkfbce0bon.png
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kisieńka u mnie stres się pojawił jak zjawiła się teściowa i zaczęła wtrącać swe mądrości jak mam założyć sukienke (jeszcze jakby była ze mną i świadkową na przymiarce i słuchała co pani z salonu ma do powiedzenia to ok). Później makijażystka która robiła nam make up powiedziała, ze moja mina gdy zobaczyłam ją wchodzącą do pokoju była bezcenna :D :D

20140607580117.png
  • Kisieńka Ekspertka

Wysłany: 16 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia - przedślubny, no wnie wiem jakiś taki irracjonalny, tyle rzeczy - niby wszystko załatwione, a co i rusz jakaś pierdoła wychodzi codziennie, ta przeprowadzka, zaraz tu może dziecko będzie (taka mamy nadzieję), czuję się jakbym w jakimś śnie żyła...tak nierzeczywiście sie czuję, jakby to wszystko nie dotyczyło mnie. a przecież tyle lat czekałam na ten dzień. Strach sama nie wiem przed czym...ehh kobiety :/

monia91 lubi tę wiadomość

5ckczlo8xuk7m6f0.png
  • Kisieńka Ekspertka

Wysłany: 16 września 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki - dzięki za wsparcie :)

5ckczlo8xuk7m6f0.png
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ