Początkujące:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHahaha Ja bym się bała bliźniaków, już nawet nie chodzi o to, że 2x więcej czynności wokół dziecka, ale bałabym się, że dwójce niemowlaków jednocześnie nie poświęcę wystarczająco dużo uwagi i bliskości. Co innego, jak pierwsze dziecko będzie miało już te 2 latka, wtedy już będzie inaczej
-
No właśnie, jest trochę inaczej. Tymbradziej, ze moja mama mieszka 70 km stąd i raczej nie będzie mogła być u mnie, a teściowa to chyba by mnie bardziej denerwowała niż cokolwiek kiedyś pilnowała dziecka takich znajomych, to nie wiecie jak ona się wymądrzała Jak jej posłuchałam to masakra
-
Jak byłam w liceum i rozmawiałam z koleżanką o dzieciach to mówiłyśmy obie, że chciałybyśmy od razu bliźniaki, najlepiej parkę, żeby przejść raz poród i ciążę
A co do imion to do mojego nie każde pasuje. Jest krótkie i w sumie długie imiona lepiej przy nim brzmią.
Lena i Pola też śliczne, ale nie pasują do mojego nazwiska.
My celowaliśmy w chłopca, bo mąż strasznie chce na pierwszy raz Mówi, że w rodzinie same córki się rodzą, więc najlepiej wcelować w chłopca, a potem możemy na luzie o córy się starać Tak mi to wytłumaczył. Mnie w sumie teraz obojętne, a jeszcze niedawno też bardzo chciałam synów, bo uważałam, ze córki ciężko wychować.Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualnyLilirose - podobno w syna dobrze jest celować w okolicy owulacji - tuż przed nią, albo w jej dzień Plemniki z chromosomem Y podobno są szybsze, ale krócej żyją, więc jak seks jest kilka dni przed owu, to większa szansa, że to dziewczęce iksy poczekają do owu, a jak seks jest w okolicach owu, to większa szansa, że chłopak dopłynie szybciej
-
nick nieaktualnyHej!
Co tam słychać w nowym dniu?
My też mieliśmy fazę na córeczkę, ale mam siostrzenicę 14letnią i jak TŻ zobaczył jaki to jest z nią zawrót głowy to stwierdził, że woli syna
A tak szczerze to ja mam cichą nadzieję na dziewczynkę, ale jak będzie chłopiec to też będę szczęśliwa Robiliśmy sobie kiedyś wróżbę z obrączki (czy będziemy mieć synów, córki, ile dzieci itp.) to nam wyszło 2 dziewczynki
Najwazniejsze jest zdrowie Małej Fasolki ♥ -
Dzień doberek
Niusia- nam również znajoma zrobiła wróżbę z obrączki i wyszły kolejno trzy córeczki i ostatni chłopczyk, ale zobaczymy! W tym cyklu jesteśmy przygotowani na owulację i działamy, żeby przełamać schemat wróżby
Jeszcze jedno pytanie, jak będę czuła pobolewanie i ukłucia jajnika to znaczy, że owulacja TRWA czy dopiero się ROZKRĘCA?
W październiku jedziemy na urlop do Polski, i tak sobie myślę, jak cudownie byłoby zobaczyć dwie kreski i z taką bombową wiadomością przywitać się z własną Mamą.. )))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 09:25
-
nick nieaktualnyJagah, nie wiem czy u każdej kobiety jest tak samo. Ja zawsze myślałam że w trakcie kłucia. Jednakże w poprzednim cyklu byłam u gina tuż przed owu tzn. jajnik już mnie bolał, ale z wielkości pęcherzyka lekarz wywnioskował, że pęknie dopiero za około 2 dni. I po tych dwóch dniach przestał boleć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 09:28
-
Witam kochane:) jak tam u Was?
Ja wczoraj byłam w Aptece bo jestem przeziębiona na szczęście bez temperatury ale i tak się męczę i tak dylemat miałam bo nie wiem czy coś tam się nie "kluje" ]nie nastawiam się ale... w aptece spytałam o jakieś leki na przeziębienie dla kobiety w ciąży to magisterka powiedziała ze nic nie można takiego pic jak zawsze piłam teraflu, i pozostaje tylko witamina c i w razie gorączki paracetamol są jakieś syropy dla ciężarnych ale to ja sama wiem że drogie są a mi jeszcze nie trzeba, przy okazji kupowałam żelazo i kwas foliowy bo już mi się kończy a ona do mnie jakie żelazo mi lekarz przypisał bo ja jeszcze jakieś z witaminami, a ja tak sama do siebie się uśmiechnęłam bo tak fajnie się poczułam myślała ze jestem w ciąży, ale ja tak nie chce brać żeby może nie zaszkodziło w razie czego -
nick nieaktualny
-
Wiem dziewczynki dlatego kupiłam witaminę c i tylko isle na kaszel cytrynę żeby herbatkę wypić, oczywiście nie przyznałam się w aptece ze jeszcze nie jestem hehe ale no trzeba zwracać uwagę ze noże akurat zaszkodzić