X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początkujące:)
Odpowiedz

Początkujące:)

Oceń ten wątek:
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech to jedno chociaż będzie to będę prze szczęśliwa, zresztą jak każda z nas. A drugie za jakiś czas. Dla bliźniaków mi się wóźki nie podobają :P

20140607580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha :) Ja bym się bała bliźniaków, już nawet nie chodzi o to, że 2x więcej czynności wokół dziecka, ale bałabym się, że dwójce niemowlaków jednocześnie nie poświęcę wystarczająco dużo uwagi i bliskości. Co innego, jak pierwsze dziecko będzie miało już te 2 latka, wtedy już będzie inaczej :)

• monia91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, jest trochę inaczej. Tymbradziej, ze moja mama mieszka 70 km stąd i raczej nie będzie mogła być u mnie, a teściowa to chyba by mnie bardziej denerwowała niż cokolwiek :P kiedyś pilnowała dziecka takich znajomych, to nie wiecie jak ona się wymądrzała :/ Jak jej posłuchałam to masakra :/

20140607580117.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam w liceum i rozmawiałam z koleżanką o dzieciach to mówiłyśmy obie, że chciałybyśmy od razu bliźniaki, najlepiej parkę, żeby przejść raz poród i ciążę ;)

A co do imion to do mojego nie każde pasuje. Jest krótkie i w sumie długie imiona lepiej przy nim brzmią.
    Lena i Pola też śliczne, ale nie pasują do mojego nazwiska.

My celowaliśmy w chłopca, bo mąż strasznie chce na pierwszy raz ;) Mówi, że w rodzinie same córki się rodzą, więc najlepiej wcelować w chłopca, a potem możemy na luzie o córy się starać ;) Tak mi to wytłumaczył. Mnie w sumie teraz obojętne, a jeszcze niedawno też bardzo chciałam synów, bo uważałam, ze córki ciężko wychować.

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilirose - podobno w syna dobrze jest celować w okolicy owulacji - tuż przed nią, albo w jej dzień :P Plemniki z chromosomem Y podobno są szybsze, ale krócej żyją, więc jak seks jest kilka dni przed owu, to większa szansa, że to dziewczęce iksy poczekają do owu, a jak seks jest w okolicach owu, to większa szansa, że chłopak dopłynie szybciej :P

• monia91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli teoretycznie jakby trzymać się tej reguły to u nas może być chłopak :P

20140607580117.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na odwrót chcę pierwszą dziewczynkę bo u mojego męża w rodzinie same chłopy hehe, a w mojej same babki:)ale co będzie to będzie oby wgl było :)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka, dokładnie OBY było. I by, nie kazało na siebie długo czekać.

Aka81, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

20140607580117.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, no to my kochaliśmy się w dzień, gdy wyszedł pozytywny test owu i dzień później. Wychodzi na to, że przed i w trakcie owulki :)

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose to, tak jak my. My też w dzień przed i w trakcie :)

20140607580117.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, jaki ładny wykres! Coś czuję, że szybko przeniesiesz się na fioletową stronę :)

monia91 lubi tę wiadomość

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Co tam słychać w nowym dniu? ;)

My też mieliśmy fazę na córeczkę, ale mam siostrzenicę 14letnią i jak TŻ zobaczył jaki to jest z nią zawrót głowy to stwierdził, że woli syna :D
    A tak szczerze to ja mam cichą nadzieję na dziewczynkę, ale jak będzie chłopiec to też będę szczęśliwa ;) Robiliśmy sobie kiedyś wróżbę z obrączki (czy będziemy mieć synów, córki, ile dzieci itp.) to nam wyszło 2 dziewczynki :P
    Najwazniejsze jest zdrowie Małej Fasolki ♥

• Jagah Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)

Niusia- nam również znajoma zrobiła wróżbę z obrączki i wyszły kolejno trzy córeczki i ostatni chłopczyk, ale zobaczymy! W tym cyklu jesteśmy przygotowani na owulację i działamy, żeby przełamać schemat wróżby :D

Jeszcze jedno pytanie, jak będę czuła pobolewanie i ukłucia jajnika to znaczy, że owulacja TRWA czy dopiero się ROZKRĘCA? :)

W październiku jedziemy na urlop do Polski, i tak sobie myślę, jak cudownie byłoby zobaczyć dwie kreski i z taką bombową wiadomością przywitać się z własną Mamą.. :))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 09:25

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah, nie wiem czy u każdej kobiety jest tak samo. Ja zawsze myślałam że w trakcie kłucia. Jednakże w poprzednim cyklu byłam u gina tuż przed owu tzn. jajnik już mnie bolał, ale z wielkości pęcherzyka lekarz wywnioskował, że pęknie dopiero za około 2 dni. I po tych dwóch dniach przestał boleć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 09:28

• Jagah Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka- no właśnie, tym razem w trakcie kłucia zrobię test owulacyjny, może to więcej mi rozjaśni, i wtedy weźmiemy się do działania o synalka ;))

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Monia, jaki ładny wykres! Coś czuję, że szybko przeniesiesz się na fioletową stronę :)
    Cześc kobietki :*
    No Kochana zobaczymy :P Mam nadzieje, ze Wasze słowa się spełnią :)

20140607580117.png

Wysłany: 16 września 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane:) jak tam u Was?
    Ja wczoraj byłam w Aptece bo jestem przeziębiona na szczęście bez temperatury ale i tak się męczę:( i tak dylemat miałam bo nie wiem czy coś tam się nie "kluje" ]nie nastawiam się ale... w aptece spytałam o jakieś leki na przeziębienie dla kobiety w ciąży to magisterka powiedziała ze nic nie można takiego pic jak zawsze piłam teraflu, i pozostaje tylko witamina c i w razie gorączki paracetamol są jakieś syropy dla ciężarnych ale to ja sama wiem że drogie są a mi jeszcze nie trzeba, przy okazji kupowałam żelazo i kwas foliowy bo już mi się kończy a ona do mnie jakie żelazo mi lekarz przypisał bo ja jeszcze jakieś z witaminami, a ja tak sama do siebie się uśmiechnęłam bo tak fajnie się poczułam myślała ze jestem w ciąży, ale ja tak nie chce brać żeby może nie zaszkodziło w razie czego :P

25.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko, lepiej nic nie brać.
    Jedynie możesz postawić na medycynę naturalną typu: syrop z miodu, cytryny, czosnku i odrobiny wody, herbatki z malin itp.

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

• monia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam mała i miałam kaszel to mama zawsze robiła syrop z cebuli, czosnku i cukru. Niezbyt przyjemne w smaku i zapachu, ale zawsze działało :)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

20140607580117.png

Wysłany: 16 września 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziewczynki dlatego kupiłam witaminę c i tylko isle na kaszel cytrynę żeby herbatkę wypić, oczywiście nie przyznałam się w aptece ze jeszcze nie jestem hehe ale no trzeba zwracać uwagę ze noże akurat zaszkodzić;)

25.png
    Mili <3
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ