Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początkujące:)
Odpowiedz

Początkujące:)

Oceń ten wątek:
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olusia24 wrote:
    Anuleczka91 gratulowałam już pod wykresem ale jeszcze raz gratuluję. Kichaj na nas i zarażaj Nas:) spokojnej ciąży:*

Hej dziewczynki ale się rozpisałyście, ja jutro mam mieć @, mam nadzieję że pomimo 4 negatywnych za wcześnie robionych testów jedna @ nie przyjdzie. Na nowy cykl zakupiłam już porządny termometr i 2 paczki testów ovu polecam LH Vitam. W poniedziałek odbieram wynika badań, mam nadzieję że morfo TSH i ta cała toksoplazmoza będą dobre i będę mogła starać się dalej.Miłego dnia dziewczynki

MIEJMY NADZIJĘ ŻE JUZ OVI I TERMOMETR NIE BEDZIE POTRZEBNY A @ NIE PRZYJDZIE

olusia24, lilirose lubią tę wiadomość

201602031762.png
    200602041778.png
  • olusia24 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mallinka wrote:
    MIEJMY NADZIJĘ ŻE JUZ OVI I TERMOMETR NIE BEDZIE POTRZEBNY A @ NIE PRZYJDZIE
    jak nie będzie potrzebne to z chęcią oddam moje testy i nowiutki termometr hehe, chociaż nie sądzę żeby coś w tym cyklu się wydarzyło ale w następnym zamęczę mojego D. Tym bardziej że jadę na cały tydzień do niego. Testuja któraś w ten weekend? Lili co z Tobą? bete robiłaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 13:31

mallinka, lilirose lubią tę wiadomość

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olusia trzymam kciuki :))

Lili, jak tam wyniki?

lilirose, olusia24 lubią tę wiadomość

• lilirose Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście! :)

Ja odetchnęłam, bo beta wykazała <0,1. Ufff!
    Czyli po prostu tak dziwnie zaczął mi się ten cykl. Tylko dotąd nie rozumiem skąd te silne bóle trzy dni przed @ i taka ilość śluzu, który nie był stricte kremowy, tylko jakby kremowo - rozciągliwy.

Termometr i testy kupione i w tym cyklu przykładam się do notatek.
    Tempkę mierzycie też w czasie okresu?

Co do badań tarczycowych to niestety trochę kosztują. Ja wszystko robiłam prywatnie, bo na wizytę też chodzę prywatnie i jak szłam na pierwszą to chciałam mieć komplet, żeby nie musieć zapisywać się na kolejną i znowu płacić tylko po to, by pokazać wyniki badań. Mnie całość (TSH, ft 3, ft4, antyTPO i antyTG) wyniosła 108 zł + badanie tarczycy 50 zł już u endo) + każda wizyta to 100 zł. Można zbankrutować. A na NFZ to mogę się zapisać na kwiecień... :/

Tak, wiesołek to olej. Ja jednak chyba z niego zrezygnuję. I tak już łykam 3 tabletki + picie kisielu z siemienia, na więcej chyba nie mam ochoty.

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olusia męcz go męcz... :D

olusia24 lubi tę wiadomość

201602031762.png
    200602041778.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Ale się rozpisałyście! :)

Ja odetchnęłam, bo beta wykazała <0,1. Ufff!
    Czyli po prostu tak dziwnie zaczął mi się ten cykl. Tylko dotąd nie rozumiem skąd te silne bóle trzy dni przed @ i taka ilość śluzu, który nie był stricte kremowy, tylko jakby kremowo - rozciągliwy.

Termometr i testy kupione i w tym cyklu przykładam się do notatek.
    Tempkę mierzycie też w czasie okresu?

Co do badań tarczycowych to niestety trochę kosztują. Ja wszystko robiłam prywatnie, bo na wizytę też chodzę prywatnie i jak szłam na pierwszą to chciałam mieć komplet, żeby nie musieć zapisywać się na kolejną i znowu płacić tylko po to, by pokazać wyniki badań. Mnie całość (TSH, ft 3, ft4, antyTPO i antyTG) wyniosła 108 zł + badanie tarczycy 50 zł już u endo) + każda wizyta to 100 zł. Można zbankrutować. A na NFZ to mogę się zapisać na kwiecień... :/

Tak, wiesołek to olej. Ja jednak chyba z niego zrezygnuję. I tak już łykam 3 tabletki + picie kisielu z siemienia, na więcej chyba nie mam ochoty.

Czyli zwykła @ :)
    następnym razem się mam nadzieje uda. A jak nie to spakuje was do rakiety i sama wyślę na fioletową stronę :D

A co do endokrynologa to u mnie zapisują na sierpień 2015 :]

Ja swojego tak męczyłam, że później sam mi współżycia odmawiał :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 13:44

• mallinka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jade prywatnie 150 zł wizyta badania tsh t3 t4 i anty tpo 80 zł

201602031762.png
    200602041778.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziulka mój tak samo też odmawiał :D wymigiwał się nawet bym powiedziała :P
    jak nigdy raczej jest odwrotnie :P

Buziulka lubi tę wiadomość

201602031762.png
    200602041778.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jesli chodzi o ovu to mam czekac az program mi wskaze skok temp czy sama mam zaczać w któryś dzień testować?

201602031762.png
    200602041778.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście zwykła @ :)

Ja właśnie się boję czy mojego nie wymęczę w tym cyklu, bo mam plan codziennie przez 3-4 dni przed owulką i w trakcie owulki :)

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • olusia24 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mallinka wrote:
    dziewczyny jesli chodzi o ovu to mam czekac az program mi wskaze skok temp czy sama mam zaczać w któryś dzień testować?

Malinka zacznij sama testować, ile trwają twoje cykle?

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • olusia24 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:

Ja właśnie się boję czy mojego nie wymęczę w tym cyklu, bo mam plan codziennie przez 3-4 dni przed owulką i w trakcie owulki :)

Zamęcz zamęcz, ja też będę męczyć na szczęście jak 3 tygodnie się nie będziemy widzieć to nie będę musiała go specjalnie namawiać:D:D:D są plusy bycia na odległość:) hehe zawsze jak jadę to kupuję nowy komplet bielizny;)

mallinka lubi tę wiadomość

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnie cykle 26-28 dni ale mam wcześniej plamienia tak od 22 dnia

201602031762.png
    200602041778.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:

Mam identyczny plan jeśli w tym cyklu nic nie wyjdzie ;-) mój ma już nawet dość słuchania o ciąży a jak go będę zmuszać to chyba się w sobie zamknie ;-) ale razem uznaliśmy ze to czas na dziecko wiec niech się stara ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mallinka wrote:
    ja jade prywatnie 150 zł wizyta badania tsh t3 t4 i anty tpo 80 zł

Moje badania wyjda tyle samo a do endo spróbuję się wbic na nfz bo treściowa ma znajomości w przychodni i może załatwić wizytę tylko żeby mi rodzinny dal skierowanie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codziennie to może nie :)
    Co drugi dzień lepiej bo plemniki przy codziennym tiru riru słabsze są i bardziej nieporadne .

Rodzinny da skierowanie do endo. Ja nie miałam z tym problemu.
    Jak są znajomości to rzeczywiście lepiej się gdzieś wcisnąć. I lepiej jest później ze skierowaniami na badania tarczycy, nie trzeba wydawać majątku bo sa na NFZ.

Mnie kategorycznie odmówiła Pani w rejestracji choć na skierowaniu miałam wpisaną ciążę.
    Czerwiec 2015 i koniec kropka.
    Nieważne, że przez ten czas bym dziecko urodziła :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 14:04

• olusia24 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mallinka wrote:
    ostatnie cykle 26-28 dni ale mam wcześniej plamienia tak od 22 dnia
    czyli średnio 27 dni tak samo jak ja:) czyli od 11dc zaczynasz robić testy owu, najlepiej wieczorem.

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olusia24 wrote:
    czyli średnio 27 dni tak samo jak ja:) czyli od 11dc zaczynasz robić testy owu, najlepiej wieczorem.

dziękuję Ci kochana :)
    p.s. i nie wiedziałam że wieczorem

201602031762.png
    200602041778.png
  • olusia24 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziulka wrote:
    Codziennie to może nie :)
    Co drugi dzień lepiej bo plemniki przy codziennym tiru riru słabsze są i bardziej nieporadne .

Rodzinny da skierowanie do endo. Ja nie miałam z tym problemu.
    Jak są znajomości to rzeczywiście lepiej się gdzieś wcisnąć. I lepiej jest później ze skierowaniami na badania tarczycy, nie trzeba wydawać majątku bo sa na NFZ.

Mnie kategorycznie odmówiła Pani w rejestracji choć na skierowaniu miałam wpisaną ciążę.
    Czerwiec 2015 i koniec kropka.
    Nieważne, że przez ten czas bym dziecko urodziła :P
    najlepiej co 4-5 się powinno ale skoro by 3 tygodnie się nie kochamy to myślę że co drugi dzień plemniki dadzą radę;)

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli od niedzieli testuje ovu :D
    a mąż niech się mnie boi ;)

201602031762.png
    200602041778.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ