Początkujące:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sigma wrote:Firma to pepino, a czy test kupiony w tesco czy w aptece - nie powinno to chyba grać roli, testy są pakowane w nieprzezroczyste saszetki i mają pochłaniacze wilgoci. Datę ważności testu sprawdziłam i jest dobry jeszcze długo...
Sigma na ulotce testu jest czas po którym możesz odczytać wynik, najlepiej nasikać odłożyć włączyć stoper i udać się z dala od testu żeby się w niego nie wpatrywać po upłynięciu czasu zerknąć i wtedy albo negatyw albo pozytyw albo test nieudany -
nick nieaktualny
-
ilo wrote:Cześć dziwczyny:) jestem tu nowa i od razu prezpraszam, że się wtrącam ale potrzebuje pomocy. Dzisiaj odebrałam cześć wyników i może któraś z Was pomoże mi w ich rozszyfrowaniu. Do gina idę dopiero 9 października i się strasznie stresuje przez te wyniki
Badania były robione w 21 dc, @ mam nieregularne
ESTRADIOL 370,30
- f.pęcherzykowa 13,5-166
- f.owulacyjna 85,8-498
- f.lutealna 43,8-211
- ciąża I trymestr 215-4300
PROGESTERON 23,14
- f.pęcherzykowa 0,2-1,5
- f.owulacyjna 0,8-3,0
- f.lutealna 1,7-27
PROLAKTYNA 66,10
min. 4,79 max 23,30
bardzo proszę Was o pomoc, odchodzę od zmysłów -
olusia24 wrote:Sigma na ulotce testu jest czas po którym możesz odczytać wynik, najlepiej nasikać odłożyć włączyć stoper i udać się z dala od testu żeby się w niego nie wpatrywać po upłynięciu czasu zerknąć i wtedy albo negatyw albo pozytyw albo test nieudany
lilirose lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyolusia24 wrote:a cóż to za krzywa hehe? Zyrcia zrób rano jeszcze raz z porannego moczu bo coś podejrzany ten test.
No właśnie dziwnie, ale w miejscu gdzie miała być druga krecha jest cień, ale nie mogę go ująć na zdjęciu. @ ma być jutro lub pojutrze. Brzuch mnie już boli i nic -_- Chyba za bardzo się podniecam ale traktuję to forum jako możliwość wygadania się więc wybaczcie -
zyrcia wrote:No właśnie dziwnie, ale w miejscu gdzie miała być druga krecha jest cień, ale nie mogę go ująć na zdjęciu. @ ma być jutro lub pojutrze. Brzuch mnie już boli i nic -_- Chyba za bardzo się podniecam ale traktuję to forum jako możliwość wygadania się więc wybaczcie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anutka, jeszcze do Ciebie mam parę pytań, będę wdzięczna za pomoc Co skłoniło Cię do zbadania prolaktyny? I czym oraz jak długo trwa jej zbijanie?
Progesteron też badałaś?
Dobrej nocy wszystkim :* męża mi przeziębienie rozkłada, mnie trochę też i zaczęliśmy kurację, żeby na owulkę być na tip top gotowym.
olusia24 lubi tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualnyDzień Dobry Wszystkim
Zimno dzisiaj jak nie wiem co.
Przymrozek w nocy.
Pierwszy raz skrobaliśmy auto tej jesieni
W pracy nie grzeją, zimno jak nie wiem.
Co do testów, myślę, że jak test ma być wadliwy to będzie i nie ważne czy z apteki, czy rossmana, czy tesco. Robią je tylko maszyny i jakaś wadliwa sztuka zawsze zdarzyć się może. I najlepiej robić je pierwszym sikiem z rańca i po terminie @. Myślę, że wtedy chyba najlepiej wychodzą. Ja w drugiej ciąży robiłam 3 dni po orientacyjnym terminie @ i wyszły piękne 2 kreski
Trzymam dalej kciuki za testujące
Przyjemnego Dnia :*
mallinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczynki jestem na Waszym formum nowa.... NAm z mężem niestety w tym cyklu sie nie udało(chyba) ponieważ dostałam @ -2 dni przed terminem, i takiej innej słabszej oraz z lekkim krwawieniem jest dużo bardzo płodnego przeźroczystego śluzu z domieszką krwi.... Czy któraś tak miała? Pozdrawiam
-
lilirose wrote:Anutka, jeszcze do Ciebie mam parę pytań, będę wdzięczna za pomoc Co skłoniło Cię do zbadania prolaktyny? I czym oraz jak długo trwa jej zbijanie?
Progesteron też badałaś?
Dobrej nocy wszystkim :* męża mi przeziębienie rozkłada, mnie trochę też i zaczęliśmy kurację, żeby na owulkę być na tip top gotowym. -
Anutka, dzięki Postanowiłam, że na razie odpuszczę z tymi badaniami, bo to dopiero 1 cykl. Jeśli w tym się nie uda to pomyślę o zbadaniu prolaktyny i progesteronu.
Toxey, też mam taki plan
Mallinka, trzymam kciuki!
Monika, witaj!
Miłego dnia dziewczynyAnutka, mallinka lubią tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny, został mi jeszcze 1 dzień do planowanej @. Już ciekawość mnie męczy, ale próbuje wytrzymać z testowaniem do soboty, żeby mieć pewność (o ile @ nie przyjdzie do tego czasu). żadnych objawów wskazujących na przyjście @ nie mam raczej. Za to jestem senna i bardzo dużo śpię. I chętnie tyle samo co śpię bym jadła