Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
-
WIADOMOŚĆ
-
DeLaCruz wrote:To super 😁 ja w poprzednich ciążach pracowałam, a teraz chcę sobie pozwolić na błogie lenistwo 😉
Już dziś lekarz chciał mi dać l4 ale powiedziałam mu ze jeszcze nie bo zwiariuje od głupiego myślenia 🤣🤣🤪🤪🤪🤯🤯🤯🤯 -
_Luna_ wrote:Przyszły wyniki
Beta 67.4 mlU/ml przyrost 211.4% więc chyba ok? 😊
Progesteron 15.09 ng dwa dni temu 12.47 ng rośnie więc spoko ? Nie biorę żadnych leków -
Abrakadabra z tego co widzę i tu na forum i w realu u przyjaciółek i rodziny to każde starania są wyjątkowe i bywają trudne - i o to pierwsze i o te kolejne mamy tu dziewczyny które mają 1,2,3... dzieci i starają się o kolejne i też bywa im z tym ciężko, więc chyba nie jest to niestandardowe że osoba starająca się o kolejne też zaklada konto na forum
Natka2, coma, Milixx, DeLaCruz, Aneta2506, Jo!Zio, Kasik85, Blondyna.B, MMimi, Ancalime lubią tę wiadomość
-
Sparky wrote:I Ty też 🥰
Ojejciuniu oby🤞 Jestem turbo bojowo nastawiona
Będę walczyć jak głupia, skoro raz zaskoczyło to teraz MUSI sie udać 😀Milixx, DeLaCruz, Kasik85 lubią tę wiadomość
14.02- beta 674🥰
15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
26.03 - 3,6cm ❤️
12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖 -
abrakadabra wrote:Ile ogólnie masz lat? Wow 5 dzieci to juz nieźle. Po 4 dzieciaku to ja bym chyba nawet nie myslala o zakładaniu konta na forum gdzie duzo dziewczyn stara się o to pierwsze wymarzone 🙈
Nieźle płodna jesteś
Nie martwisz się, że nie dasz rady itd? Przy 5 dzieci to trochę tego wszystkiego jest, jeszcze jak mówiłaś, że twoja mała jest troszke chora to juz całkiem..Wojcinka, Milixx, Aneta2506, Selena, Kasik85 lubią tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
_Luna_ wrote:Przyszły wyniki
Beta 67.4 mlU/ml przyrost 211.4% więc chyba ok? 😊
Progesteron 15.09 ng dwa dni temu 12.47 ng rośnie więc spoko ? Nie biorę żadnych leków
Gratuluję 🥳 piękny przyrost 🤰 -
Anuszka28 wrote:Już dziś lekarz chciał mi dać l4 ale powiedziałam mu ze jeszcze nie bo zwiariuje od głupiego myślenia 🤣🤣🤪🤪🤪🤯🤯🤯🤯
Ja mam ciężką pracę w trudnych warunkach i stresie, więc nie chcę się narażać. Poza tym trzeba dzieci zawieźć na angielski, basen, córkę na balet 2x w tygodniu. Od roku mieszkamy w nowym domu i jeszcze nie wszystko ogarnięte, drugą łazienkę trzeba wykończyć, w szafach porobić porządek itd. Na codzień nie mam na to czasu. Już nie mówiąc o czasie dla siebie, zeby coś poczytać czy w spokoju poćwiczyć. Na razie jestem na zwolnieniu od rodzinnego, jutro idę na wizytę do mojej ginekolog i chce poprosić o dłuższe zwolnienie. Zreszta w pracy już wiedzą, musiałam uprzedzić szefa i zespół. Poza tym jestem zmęczona pracą, zwłaszcza ten ostatni rok był bardzo trudny i zwyczajnie potrzebuję zająć się teraz sobą i zyciem 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2021, 21:55
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Dziewczyny polecam serial na stronie Kinderkraft. Bardzo fajne odcinki o ciąży i macierzyństwie
Kira, MMimi lubią tę wiadomość
Anielka❤️2018
Bruno💔 czerwiec 2021 [*]
15.11.21 ❤️beta 5.30
17.11.21 ❤️beta 24,64 🌈
22.11.21 ❤️ beta 610
26.11.21 ❤️ beta 4273 prog 25
07.12.21pięknie bijące 💓 i 0,74cm człowieka 😍
16.12.21 CRL 1,39
4.01.22 CRL 3,71😍
13.01.22 badania prenatalne pierwszego trymestru : zdrowy dzidziuś, prawdopodobnie chłopak😍
5.05.22 1126g 37cm❤️ Kazik rośnie 😍
Tarczyca- pod kontrolą (eutyrox100)
On 32
-
Wojcinka wrote:Abrakadabra z tego co widzę i tu na forum i w realu u przyjaciółek i rodziny to każde starania są wyjątkowe i bywają trudne - i o to pierwsze i o te kolejne mamy tu dziewczyny które mają 1,2,3... dzieci i starają się o kolejne i też bywa im z tym ciężko, więc chyba nie jest to niestandardowe że osoba starająca się o kolejne też zaklada konto na forum
U mnie trzecie i czasem mi głupio się wypowiadać 🙈 ale jestem tu od starań o pierworodnego, czyli od 2013 roku 😁Jo!Zio, Wojcinka, abrakadabra, Ciągle_na_coś_czekam lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Abrakadabra, kurcze.. Trochę brzydko zabrzmiało to co napisałaś 😔 Czytając takie komentarze zastanawiam się czy ja tu pasuje, bo przecież mam już dwójkę dzieciaków i jakiś większych problemów nie mam, ani nawet nie mam takiej wiedzy jak nie które tu dziewczyny. A mimo wszystko tu jestem i się udzielam i pisze swoje odczucia. Według mnie każda z nas ma prawo tu być, nie ważne o które dziecko i jak długo się stara 😊 Bądźmy dla sobie dobre i się wspierajmy 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2021, 22:02
DeLaCruz, Gravity, _Luna_, Aneta2506, Domi_naturelover, Natka2, Selena, Anuszka28, Kasik85, MMimi, Ancalime lubią tę wiadomość
-
abrakadabra wrote:Ile ogólnie masz lat? Wow 5 dzieci to juz nieźle. Po 4 dzieciaku to ja bym chyba nawet nie myslala o zakładaniu konta na forum gdzie duzo dziewczyn stara się o to pierwsze wymarzone 🙈
Nieźle płodna jesteś
Nie martwisz się, że nie dasz rady itd? Przy 5 dzieci to trochę tego wszystkiego jest, jeszcze jak mówiłaś, że twoja mała jest troszke chora to juz całkiem..
Wierzę że nie chciałaś źle, ani napewno nie chciałaś nikogo urazic, ale strasznie to napisałaś i strasznie to brzmi.. Oczy mi trochę wyszły jak to czytam...
Natka2, Milixx, Jo!Zio, Wojcinka, Kasik85 lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Dziewczyny powiedzcie mi ile dni po owulacji mogę zrobić test? Walczymy od 4 lat, w tym cyklu wyjątkowo liczę na mały cud bo jestem po udrożnieniu jajowodów. Teraz jestem 9 dni po owu i lekki spadek temperatury dziś miałam i już wariuje po prostu że znów nic z tego
-
nick nieaktualnykamila718 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi ile dni po owulacji mogę zrobić test? Walczymy od 4 lat, w tym cyklu wyjątkowo liczę na mały cud bo jestem po udrożnieniu jajowodów. Teraz jestem 9 dni po owu i lekki spadek temperatury dziś miałam i już wariuje po prostu że znów nic z tego
-
Domi_naturelover wrote:Ahhh dziewczyny, zdobyć na coś skierowanie to jest trudna sztuka…
Mam opiekę w Medicoverze. Najpierw, jak próbowałam zdobyć skierowanie na żelazo i ferrytynę, to lekarka mi odmówiła mówiąc, że morfologia sprzed 3 miesięcy jest okej…
Na szczęście od drugiej lekarki dostałam skierowanie.
Teraz chciałam poprosić internistę o receptę na Feroplex, to też odmówił, bo przecież mieszczę się w widełkach i „on nie słyszał o zaleceniach podwyższania ferrytyny”… Więc chyba zostaje mi laktoferyna… Chyba, że mój gin wypisze mi receptę, ale nie wiem jak on podchodzi do tematu żelaza i ferrytyny.
Nie dość, że się trzeba samemu diagnozować, to jeszcze samemu kombinować jak dostać skierowania i recepty za które i tak PŁACIMY… 😡Domi_naturelover lubi tę wiadomość
-
DeLaCruz wrote:U mnie trzecie i czasem mi głupio się wypowiadać 🙈 ale jestem tu od starań o pierworodnego, czyli od 2013 roku 😁
Ja tutaj byłam od 2014r. Nawet miałyśmy wątek grudniowe krasnale, mamy teraz grupę na fcb. Teraz z różnych powodów mam nowy nick.
Tutaj z Dziewczynami przezywalam pierwsze dwie kreski, potem poronienia i kolejne dwie kreski.DeLaCruz lubi tę wiadomość
-
Lexia ty pisałaś że masz wizytę 4go u Wałka?
Jak tak to się spotkamy😁 ale se posiedzimy bo jest 9ciezarbych na ten dzień😳🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2021, 22:59
Anielka❤️2018
Bruno💔 czerwiec 2021 [*]
15.11.21 ❤️beta 5.30
17.11.21 ❤️beta 24,64 🌈
22.11.21 ❤️ beta 610
26.11.21 ❤️ beta 4273 prog 25
07.12.21pięknie bijące 💓 i 0,74cm człowieka 😍
16.12.21 CRL 1,39
4.01.22 CRL 3,71😍
13.01.22 badania prenatalne pierwszego trymestru : zdrowy dzidziuś, prawdopodobnie chłopak😍
5.05.22 1126g 37cm❤️ Kazik rośnie 😍
Tarczyca- pod kontrolą (eutyrox100)
On 32
-
Rudakostka wrote:Lexia ty pisałaś że masz wizytę 4go u Wałka?
Jak tak to się spotkamy😁 ale se posiedzimy bo jest 9ciezarbych na ten dzień😳🙄
Tak, dziś dzwoniłam 😅 i w sumie powiedziała mi ta położna, że mam być o 15.00 ale najpóźniej 16.45. Także generalnie co, nie zapisują na godziny tylko kto pierwszy ten lepszy? Bo trochę tego systemu nie ogarniam 😳 jak za pierwszym razem sie zarejestrowałam "normalnie", nie mówiąc że to ciąża, to normalnie dostałam godzinę, ale potem jednak kazali dzwonić raz jeszcze jak położna będzie.
Ja mam nadzieję głównie na skierowanie na badania, bo tydzień wcześniej i tak idę do Michalika. Tylko może być tak, że jeszcze serca nie będzie.
Ps. Wpuszcza tylko pojedynczo, w sensie sama babka może wejść? Mój mąż chciałby uczestniczyć, jest zaszczepiony, ale jak z góry wiadomo, że nie wejdzie, to nie ma sensu żeby się z pracy urywał.👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1), z pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza. Płeć dalej niepotwierdzona🫠
02.12.24(17+6): Wizyta