Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondyna.B wrote:U mnie dziś biało ale tego się spodziewałam 9dpo 😅
Czyli czekamy na kolejne sikanie z zaciśniętymi kciukami 🤞🏻💪🏻👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1), z pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza. Płeć dalej niepotwierdzona🫠
02.12.24(17+6): Wizyta
-
Poruszałyscie wczoraj temat tesciowych, u mnie wygląda to tak że mieszkamy razem i niby Wszystko ok, ale czasem mam wrażenie że moja teściowa przegina w drugą stronę, chce być aż za dobra i jej zachowanie jest przeslodzone, az zastanawiam się czy to napewno szczere, druga sprawa jest taka że jeśli mamy jakaś drobna sprzeczke z mężem to zawsze wtrąca się i trzyma moja stronę, Wiec śmieję się sama do siebie że już nawet z mężem się nie mogę posprzeczać bo mam adwokata 😂
-
Kira, Blondyna.B, 910608, Milixx lubią tę wiadomość
Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
To może jeszcze ja powiem dwa słowa o swojej teściowej... Otóż nie znam jej 😂
Czyli pierwsza wizyta będzie jak w latach 90, dzień dobry jestem w ciąży z pani synem 😂 A i jeszcze mój luby będzie musiał to powiedzieć sam, bo ja nie znam języka 😂
Dotychczas widziałam ją przez telefon i raz machała mi z okna 😂 Także będzie wesoło🥰DeLaCruz, Jo!Zio, Koteczka82, milam lubią tę wiadomość
-
Blond27 wrote:Jeszcze wcześnie i dwie kreski spokojnie sie pojawia jeszcze 😇🖤🖤
-
Kira wrote:To może jeszcze ja powiem dwa słowa o swojej teściowej... Otóż nie znam jej 😂
Czyli pierwsza wizyta będzie jak w latach 90, dzień dobry jestem w ciąży z pani synem 😂 A i jeszcze mój luby będzie musiał to powiedzieć sam, bo ja nie znam języka 😂
Dotychczas widziałam ją przez telefon i raz machała mi z okna 😂 Także będzie wesoło🥰
Ooo, a jakiej narodowości masz męża? Mieszkacie za granicą, czy teściowa przybyła za synem? 😁 Ciekawa sytuacja 😅😅😅 ale pamiętam, jak sama dygałam przed pierwszą wizytą u męża (wtedy chłopaka, pierwsza klasa liceum), jak słyszałam jaka z niej czasem choleryczka, że talerze po domu latają 😅 Ale traktuje mnie jak córkę, której nie było jej dane mieć i sobie chyba trochę odbija i przykro jej na pewno, że trzymam dystans jednak i jestem taka, a nie inna. Nawet kiedyś zagadałam męża, czemu sobie znalazł takie totalne przeciwieństwo matki do pary- "no żeby odpocząć" 🤣Kira lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
-
Powtarzam jutro, bo mąż idzie do pracy jednak 😅
Mam zapas więc spokojnie kilka dni jeszcze mogę protestować szczególnie, że temperatura znowu urosła 😁🤞abrakadabra, Lexia, Wojcinka, Domi_naturelover, 910608, Kira, Milixx, a.ky.ska, DeLaCruz, czarneniebo, Lucy91, Nati94, Gwiazdeczka 93, Ancalime, Koteczka82, Natis, milam, Paulina1994 lubią tę wiadomość
-
Czekamy na Milixx ❤️
Lexia, Kira, Milixx lubią tę wiadomość
-
Milixx, co tak długoooo sikasz? 😅😝
Kira, Milixx lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
-
Lexia wrote:Ooo, a jakiej narodowości masz męża? Mieszkacie za granicą, czy teściowa przybyła za synem? 😁 Ciekawa sytuacja 😅😅😅 ale pamiętam, jak sama dygałam przed pierwszą wizytą u męża (wtedy chłopaka, pierwsza klasa liceum), jak słyszałam jaka z niej czasem choleryczka, że talerze po domu latają 😅 Ale traktuje mnie jak córkę, której nie było jej dane mieć i sobie chyba trochę odbija i przykro jej na pewno, że trzymam dystans jednak i jestem taka, a nie inna. Nawet kiedyś zagadałam męża, czemu sobie znalazł takie totalne przeciwieństwo matki do pary- "no żeby odpocząć" 🤣
Turek. Mieszkają w Niemczech. Mama mówi tylko po turecku pomimo, że mieszka tam 30lat. Pewnie by mnie zrozumiała, ale niemieckiego też nie znam 😂 Jeszcze nie jesteśmy po ślubie, ale i tak mówię na niego mąż 🥰 Ja w PL jeszcze 😁 Był plan na przeprowadzkę w marcu jeszcze zanim zaszłam w ciążę. A teraz muszę to wszystko przemyśleć pod kątem badań. Pewnie będę latać, ale na razie odsuwam te myśli od siebie jako problem na za 2tyg po tym jak wreszcie powiem o wielkiej nowinie 😎Lexia lubi tę wiadomość
-
Ale dziś pospałam i nie obudziłam się o 4 🤣🤣🤣
Ja też siedzę pod łazienkami i czekam na kolejne prezenty 😀
Dziewczyny, pamietacie jak na wątku listopadowym pisałam o moich znajomych, którzy mieli covid i musiało być cc?
Dobre wieści, wszyscy są już w domu, dzieciątko ma się dobrze i święta spędzą razem! 🥰🥰🥰
Wczoraj rozmawiałam z świeżo upieczonym tatusiem i powiedział mi, że jest przeszczęśliwy.
Wierzę, że dobro wraca, do mnie wróciło z ⏸🤰
Bądźmy dla siebie dobrzy ❤🥰😍Wojcinka, 910608, Kira, Milixx, Blondyna.B, Ani0nka, Gwiazdeczka 93, Ancalime, Koteczka82, milam, Emii lubią tę wiadomość
👱♀️32 💖👦38
⏸ w 4 cs
10.12 wyraźne ⏸😁
10.12 beta 246,0 mlU/ml🥰😍
13.12 beta 1257,0 mlU/ml 😍😍😍
22.12 pierwsza wizyta 🤞pęcherzyk 💖
30.12 wizyta NFZ - zło, wymazuję z pamięci
5.01 zarodek 15,4mm z serduszkiem 162/min 💖💖💖 -
Nie obrazan się ale tak serio 5 w drodze po drugie za sobą 2 porononia i ciąża pozamaciczna... Więc płodna nie wiem z byłym mężem starałam się o 1 dziecko 2lata o drugie 4l z tym ze po pozamacicznej ciąży 3 dziecko po 1,5 roku...... I po 5latach z obecnym mężem mam 4 i chciałam rok po roku bo lekarze mówili ze później może być za późno.... Kocham dzieci...
A po drugie wiecie gdzie mam opinie ludzi którzy zle ocieniają i mówią dzieci roby patole 500 +? No właśnie... A po 3 były mąż ma moja 3 dzieci jak wspominałam on sobie pobiera na kasę.... A na moją Laurę nie dostaje żadnych pieniędzy od polski bo się nie należy jak mąż pracuje pod niemiecka firma i czekam od 3 miesięcy na jakieś Kindergeld i elterngeld...
A po za tym sciskam kciuki za testowanie dzisiejsze i może nie wejdę dziś na forum bo jednak trochę hejtu wylane ze za dużo dzieci mam... -
Abra kochana ja sądzę (ale mówię oczywiście za siebie) przez pryzmat tego że "znam Cię" już trochę tutaj z forum, że pewnie nie miałaś nic złego na myśli, aczkolwiek może tego nie widzisz ale po reakcji dziewczyn zaakceptuj to że to ci napisałaś, mimo braku złych intencji, zabrzmialo pod wieloma względami bardzo nieprzyjemnie.
Przed tym co napisałaś, była krótka dyskusja na temat przykrych tekstów od storny bliskich osób, o tym jak ludzie oceniają i wiedzą lepiej kto ile dzieci powinien mieć, jak wychowywać itd. Wszystkie tu dziewczyny zgodnie przyznały, że każdy ma prawo żyć swoim życiem i nikt nie powinien tego oceniać, poczym pojawił się Twój niefortunny komentarz który, mimo braku złych intencji zabrzmiał dokaldnie tak jak te wszystkie teściowe i ciotki walące bezpośrednio kto jak powinien żyć
Nie ma co dalej ciągnąć tematu, nie chodzi to o rozpoczynanie żadnej kłótni ale musimy pamiętać, że tak samo jak nie podchodzimy do kogoś na ulicy i nie pytamy "ej jak ty to sobie wyobrażasz z 5 dzieci" tak samo takiego pytania nie wypada, zwłaszcza w takim tonie, zadawać przez internet tylko dlatego że jest to anonimowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 07:30
910608, Milixx, Natka2, Kasik85, DeLaCruz, Lucy91, Nati94, Aneta2506, Gravity, Jo!Zio, milam lubią tę wiadomość
-
Milixx wzywana do sikania!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 07:27
Milixx, Blondyna.B lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Dziewczyny, siedzę i ja pod Waszymi toaletami z mocno zcisniętymu kciukami! 🍀🤞
abrakadabra wrote:Jezu laski no serio? Gdzie ja napisalam cos złego i obrażającego? Bo nie napisałam jej nic zlego tylko czy się nie boi z tyloma dziećmi. No jak dla mnie normlane pytanie.
To było zwyczajnie niegrzeczne pytanie. To niczyj interes ile kto ma dzieci, na ile go stać, czy da radę czy nie. Są różne sytuacje zresztą. Wydźwięk poprzedniej wiadomości był inny niż teraz to tłumaczysz. Poza tym forum jest dla każdego. Staraczki mogą dużo skorzystać z wiedzy tych, które są matkami wg mnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 07:28
Milixx lubi tę wiadomość
-
KarolinaŚ wrote:Nie obrazan się ale tak serio 5 w drodze po drugie za sobą 2 porononia i ciąża pozamaciczna... Więc płodna nie wiem z byłym mężem starałam się o 1 dziecko 2lata o drugie 4l z tym ze po pozamacicznej ciąży 3 dziecko po 1,5 roku...... I po 5latach z obecnym mężem mam 4 i chciałam rok po roku bo lekarze mówili ze później może być za późno.... Kocham dzieci...
A po drugie wiecie gdzie mam opinie ludzi którzy zle ocieniają i mówią dzieci roby patole 500 +? No właśnie... A po 3 były mąż ma moja 3 dzieci jak wspominałam on sobie pobiera na kasę.... A na moją Laurę nie dostaje żadnych pieniędzy od polski bo się nie należy jak mąż pracuje pod niemiecka firma i czekam od 3 miesięcy na jakieś Kindergeld i elterngeld...
A po za tym sciskam kciuki za testowanie dzisiejsze i może nie wejdę dziś na forum bo jednak trochę hejtu wylane ze za dużo dzieci mam...
Mówiąc, że jesteś płodna to tez nie mialam nic złego na myśli. Problemu z zajściem w ciążę nie masz przecież a to duży plus jak dla mnie. Sama bym chciala być tak płodna
A to nie jest tak, ze 500+ to sie kazdemu nalezy bez względu na zarobki? 🤔
I nikt nie mowi ze masz za dużo dzieci 🤦🏼♀️ Czemu wy wszystko rozumiecie inaczej niz ktos pisze 🤦🏼♀️ Nie wazne, więcej sie w tym temacie nie udzielam bo po prostu tragedia 🤦🏼♀️😂
I nie powiedzialam ze ma 5 dzieci to jej starczy, tylko zwyczajnie zapytałam czy nie boi sie ze nie da rady czy cos, to takie straszne pytanie? Nie wyrywajcie jednego slowa z calego wpisu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 07:32
-
A lat mam 32.... Pierwsze w wieku 21...
I bałam się mówię ile mam Dzieci bo wiem co będzie... Tak daje rade bez wsparcia rodziny bo jej już nie mam... Gdy dzieci nie mam jestem sama mała mąż jest za granicą i on mnie nauczył jak mieć twarda dupe...abrakadabra, _Luna_, Jo!Zio lubią tę wiadomość
-
KarolinaŚ wrote:Nie obrazan się ale tak serio 5 w drodze po drugie za sobą 2 porononia i ciąża pozamaciczna... Więc płodna nie wiem z byłym mężem starałam się o 1 dziecko 2lata o drugie 4l z tym ze po pozamacicznej ciąży 3 dziecko po 1,5 roku...... I po 5latach z obecnym mężem mam 4 i chciałam rok po roku bo lekarze mówili ze później może być za późno.... Kocham dzieci...
A po za tym sciskam kciuki za testowanie dzisiejsze i może nie wejdę dziś na forum bo jednak trochę hejtu wylane ze za dużo dzieci mam...
Super ze Ci się teraz tak szybko udało z kolejna ciążą i oby była ona dla Ciebie łaskawa a dzieciątko zdrowe 💛910608, Natka2, Kasik85 lubią tę wiadomość