Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2024, 21:28
Kira, a.ky.ska lubią tę wiadomość
2 cs.
11 dpo beta 21.91
13 dpo beta 83.55 przyrost 283%
22 dpo beta 3344.30 przyrost 127%
12.02 - wizyta
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
abrakadabra wrote:Jezu laski no serio? Gdzie ja napisalam cos złego i obrażającego? Bo nie napisałam jej nic zlego tylko czy się nie boi z tyloma dziećmi. No jak dla mnie normlane pytanie. Czasem kobiety juz przy 2-3 dziecku boja sie i mowia, że nie dadza rady
Wiec pytam jej po ludzku czy sie nie boi. 🤷🏼♀️
Bardziej mialam na myśli, że po 4 dziecku nie przyszło by mi do głowy żeby zakładać konto na forum dla starających sie bo problemów z płodnością nie ma żadnej 🙂 Skoro nawet udalo jej sie te 3 miesiace po porodzie. Nie widze w tym nic strasznego więc nie interpretujcie tego w ta strone bo później znowu bedzie gówno burzaWyrwiecie jedno zdanie z kontekstu, a potem jedna nakręca druga 🤦🏼♀️
Rozumiem co chciałaś napisać. Wchodzić na forum, gdzie 98% kobiet zmaga się zwiększymy lub mniejszymi problemami z płodnością. Latami walczą o dziecko lub o utrzymanie ciąży dla mnie osobiście nie ma sensu. To tak jakby być zdrowym, ale siedzieć na grupach o nowotworachabrakadabra, Ciągle_na_coś_czekam lubią tę wiadomość
-
Jestem, jestem. Siknełam żeby nie było, że się wykruszyłam 😄 Ale zaraz po tym jak siknełam zauważyłam na papierze śluz z domieszką krwi, brzuch boli i temteratura mega w dół ⬇️ więc chyba wiadome jaki wynik testu 😪 U mnie grudniowego prezentu nie będzie 😔 Trche mi smutno w byłam na to przygotowana..
Werdna 🐒przyszła idealnie jak w zegarku 🕡 w tym cyklu. Czuję, że byk to cykl bezowulacyjny. Nie ma u mnie happy endu.
No nic.. Bałam się zobaczyć tej bieli, chwilę posmuce 😔 dzisiaj (w pracy głowę zajmę papierami i mi szybko przejdzie) Styczeń oraz koniec/początek roku będzie mój, już innej opcji nie widzę 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 07:44
-
Milixx wrote:Jestem, jestem. Siknełam żeby nie było, że się wykruszyłam 😄 Ale zaraz po tym jak siknełam zauważyłam na papierze śluz z domieszką krwi, brzuch boli i temteratura mega w dół ⬇️ więc chyba wiadome jaki wynik testu 😪 U mnie grudniowego prezentu nie będzie 😔 Trche mi smutno w byłam na to przygotowana..
Werdna 🐒przyszła idealnie jak w zegarku 🕡 w tym cyklu. Czuję, że byk to cykl bezowulacyjny.
No nic.. Bałam się zobaczyć tej bieli, chwilę posmuce 😔 dzisiaj (w pracy głowę zajmę papierami i mi szybko przejdzie) Styczeń oraz koniec/początek roku będzie mój, już innej opcji nie widzę 😊
Buuu do dupy. Przytulam 😘 Ale nie widzę innej opcji, że styczeń jest Twój. W takim razie to pierwszy dzień Twojej ciąży. Tego Ci życzę z całego serca 🍀😊
Milixx lubi tę wiadomość
-
Karolina z tego co się orientuję kindergeld przyznają Ci tylko z wyrównaniem do 500+. Czyli stracisz na tym jak 500+ nie będziesz miała.👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
abrakadabra wrote:Mówiąc, że jesteś płodna to tez nie mialam nic złego na myśli. Problemu z zajściem w ciążę nie masz przecież a to duży plus jak dla mnie. Sama bym chciala być tak płodna
A to nie jest tak, ze 500+ to sie kazdemu nalezy bez względu na zarobki? 🤔
I nikt nie mowi ze masz za dużo dzieci 🤦🏼♀️ Czemu wy wszystko rozumiecie inaczej niz ktos pisze 🤦🏼♀️ Nie wazne, więcej sie w tym temacie nie udzielam bo po prostu tragedia 🤦🏼♀️😂
I nie powiedzialam ze ma 5 dzieci to jej starczy, tylko zwyczajnie zapytałam czy nie boi sie ze nie da rady czy cos, to takie straszne pytanie? Nie wyrywajcie jednego slowa z calego wpisu.DeLaCruz, 910608 lubią tę wiadomość
💏Razem 9 lat
♀️36
♂️41
Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%... -
Natka2 wrote:Karolina z tego co się orientuję kindergeld przyznają Ci tylko z wyrównaniem do 500+. Czyli stracisz na tym jak 500+ nie będziesz miała.
-
abrakadabra wrote:Nie wydzwiek tamtej wypowiedzi był taki sam jak i ten następny. Wy to rozumiecie inaczej niz jest napisane
Kazda cos od siebie do powie i karuzela sie kręci. Ale to moj ostatni wpis na ten temat bo ciągnięcie i czepianie sie tylko jakiegoś jednego słowa wyrwanego z kontekstu jest chore według mnie i tyle
Po co to dalej ciągnąć i sie nakręcac? Nie nudzi was to serio?
Sama to ciągniesz.
Tak jak napisała Wojcinka, zaakceptuj, że mimo dobrych chęci, nie do końca przemyślałaś jak to brzmi i jakie to może wywołać emocje w adresatce. Zamiast zwyczajnie napisać "przepraszam, jeslu jesteście dotknięte, nie miałam tego na myśli" dopowiadasz historię dookoła i zwalasz winę w złym odbiorze na nas. Jesteśmy ludźmi, każdy popełnia błędy. Ale przyznać się do tego to sztuka.
Tak jak w realu zanim się powie, lepiej pomyśleć, tak samo w internecie.
Kończąc ten wątek, bo on nie jest o tym, Szanujmy się, bądźmy dla siebie wyrozumiałe. Każda z nas na inną historię i z jakiejś przyczyny tutaj wylądowała. Warto mieć to na uwadze.Milixx, Natka2, Wojcinka, DeLaCruz, Lucy91, Aneta2506, Gravity, loveforever1, Kasik85 lubią tę wiadomość
-
szarlota96 wrote:Rozumiem co chciałaś napisać. Wchodzić na forum, gdzie 98% kobiet zmaga się zwiększymy lub mniejszymi problemami z płodnością. Latami walczą o dziecko lub o utrzymanie ciąży dla mnie osobiście nie ma sensu. To tak jakby być zdrowym, ale siedzieć na grupach o nowotworach
To po co prowadzić kalendarz i wogole jak się jest zdrowym...
Dzięki kalendarzowi wiem ze po porodzie 4msc temu mam cykle 24/25dni...
Ze poprzednich mam endometrioze, tyłozgięcie macicy oraz zrosty gdzie macica zrośnięta z jelitami a lewy jajnik jest za macica a prawego jajowodu nie mam. Ze przeszłam 2 laparoskopie zeby wycięli mi kilka zrostów bo nie dawałam rady z mocna miesiączka krwawieniem i leżeniem pod kroplowka bo tak cholernie bolało...DeLaCruz lubi tę wiadomość
-
Milix, bardzo podoba się Twoje podejście! W nowy rok wejdziesz szturmem i nie ma opcji, żeby nie wyszło z takim nastawieniem! 🥳
Blondyna.B, ale trzymasz nas w niepewności! Kciuki dalej na pokładzie 🍀🤞Milixx lubi tę wiadomość
-
910608 idealnie napisane 😊 Miałam podobnie napisać. Niestety słowo pisane jest ciężkie do zainterpretowania i każda z Nas odczyta to zupełnie inaczej. Abrakadabra myślę, że nie miałaś nic złego na myśli 😊 jednak trochę mnie to ruszyło (jako kobieta starająca się o 3 dziecko). Ale mimo wszystko tu zostaje 😄 Co do starań, to wiem, że nawet można mieć problem z zajściem w kolejną ciążę mimo iż ma się już dzieci.
Dlatego zostawmy już temat w spokoju i dalej sobie kibicujmy i mimo wszystko się wspierajmy w staraniach 😉🥰Domi_naturelover, abrakadabra, 910608, Wojcinka, DeLaCruz, Nati94, loveforever1, Kasik85 lubią tę wiadomość
-
Milixx wrote:Jestem, jestem. Siknełam żeby nie było, że się wykruszyłam 😄 Ale zaraz po tym jak siknełam zauważyłam na papierze śluz z domieszką krwi, brzuch boli i temteratura mega w dół ⬇️ więc chyba wiadome jaki wynik testu 😪 U mnie grudniowego prezentu nie będzie 😔 Trche mi smutno w byłam na to przygotowana..
Werdna 🐒przyszła idealnie jak w zegarku 🕡 w tym cyklu. Czuję, że byk to cykl bezowulacyjny. Nie ma u mnie happy endu.
No nic.. Bałam się zobaczyć tej bieli, chwilę posmuce 😔 dzisiaj (w pracy głowę zajmę papierami i mi szybko przejdzie) Styczeń oraz koniec/początek roku będzie mój, już innej opcji nie widzę 😊
Milixx, przykroale tak jak mówisz- z przytupem wejdziesz w nowy rok 💪🏻 czego życzę z całego serduszka ❤️ przytulam, dziś się wysmutaj, ale potem już tylko do przodu 😘
Milixx lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Czyli muszę wpisać już na 1 stronę?Milixx lubi tę wiadomość
-
abrakadabra wrote:Nie wiem jak to jest jak sie ma meldunek tam, ale moja siostra normalnie dostaje, brat tez i siostry mąż pracuje w Belgii, brat pracuje w Niemczech właśnie i nie maja z tym problemu. Moze da sie to jakos obejść? Nie pytalas nigdzie?
abrakadabra lubi tę wiadomość
-
Niech Nowy Rok lepiej się przygotuje, bo szturmem w niego wchodzi wiele z Nas i na pewno nie odpuścimy! 💪🏼Milixx lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy