Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
Odpowiedz

Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣

Oceń ten wątek:
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    910608 wrote:
    Dziewczyny, siedzę i ja pod Waszymi toaletami z mocno zcisniętymu kciukami! 🍀🤞

To było zwyczajnie niegrzeczne pytanie. To niczyj interes ile kto ma dzieci, na ile go stać, czy da radę czy nie. Są różne sytuacje zresztą. Wydźwięk poprzedniej wiadomości był inny niż teraz to tłumaczysz. Poza tym forum jest dla każdego. Staraczki mogą dużo skorzystać z wiedzy tych, które są matkami wg mnie.

Nie wydzwiek tamtej wypowiedzi był taki sam jak i ten następny. Wy to rozumiecie inaczej niz jest napisane :) Kazda cos od siebie do powie i karuzela sie kręci. Ale to moj ostatni wpis na ten temat bo ciągnięcie i czepianie sie tylko jakiegoś jednego słowa wyrwanego z kontekstu jest chore według mnie i tyle :) Po co to dalej ciągnąć i sie nakręcac? Nie nudzi was to serio?

Kira, a.ky.ska lubią tę wiadomość

13.06.22 - 20:15 córeczka 3490g i 55 cm ❤️

Qn6yp2.png
  • szarlota96 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Jezu laski no serio? Gdzie ja napisalam cos złego i obrażającego? Bo nie napisałam jej nic zlego tylko czy się nie boi z tyloma dziećmi. No jak dla mnie normlane pytanie. Czasem kobiety juz przy 2-3 dziecku boja sie i mowia, że nie dadza rady ;) Wiec pytam jej po ludzku czy sie nie boi. 🤷🏼‍♀️
    Bardziej mialam na myśli, że po 4 dziecku nie przyszło by mi do głowy żeby zakładać konto na forum dla starających sie bo problemów z płodnością nie ma żadnej 🙂 Skoro nawet udalo jej sie te 3 miesiace po porodzie. Nie widze w tym nic strasznego więc nie interpretujcie tego w ta strone bo później znowu bedzie gówno burza ;) Wyrwiecie jedno zdanie z kontekstu, a potem jedna nakręca druga 🤦🏼‍♀️

Rozumiem co chciałaś napisać. Wchodzić na forum, gdzie 98% kobiet zmaga się zwiększymy lub mniejszymi problemami z płodnością. Latami walczą o dziecko lub o utrzymanie ciąży dla mnie osobiście nie ma sensu. To tak jakby być zdrowym, ale siedzieć na grupach o nowotworach :)

abrakadabra, Ciągle_na_coś_czekam lubią tę wiadomość

• Milixx Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem. Siknełam żeby nie było, że się wykruszyłam 😄 Ale zaraz po tym jak siknełam zauważyłam na papierze śluz z domieszką krwi, brzuch boli i temteratura mega w dół ⬇️ więc chyba wiadome jaki wynik testu 😪 U mnie grudniowego prezentu nie będzie 😔 Trche mi smutno w byłam na to przygotowana..
    Werdna 🐒przyszła idealnie jak w zegarku 🕡 w tym cyklu. Czuję, że byk to cykl bezowulacyjny. Nie ma u mnie happy endu.
    No nic.. Bałam się zobaczyć tej bieli, chwilę posmuce 😔 dzisiaj (w pracy głowę zajmę papierami i mi szybko przejdzie) Styczeń oraz koniec/początek roku będzie mój, już innej opcji nie widzę 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 07:44

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B ładnie Ci temperatura skoczyła więc myślę że za dwa dni ujrzysz ładne ⏸️ kreski. Trzymam kciuki ✊🍀

Blondyna.B lubi tę wiadomość

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Kira Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Jestem, jestem. Siknełam żeby nie było, że się wykruszyłam 😄 Ale zaraz po tym jak siknełam zauważyłam na papierze śluz z domieszką krwi, brzuch boli i temteratura mega w dół ⬇️ więc chyba wiadome jaki wynik testu 😪 U mnie grudniowego prezentu nie będzie 😔 Trche mi smutno w byłam na to przygotowana..
    Werdna 🐒przyszła idealnie jak w zegarku 🕡 w tym cyklu. Czuję, że byk to cykl bezowulacyjny.
    No nic.. Bałam się zobaczyć tej bieli, chwilę posmuce 😔 dzisiaj (w pracy głowę zajmę papierami i mi szybko przejdzie) Styczeń oraz koniec/początek roku będzie mój, już innej opcji nie widzę 😊

Buuu do dupy. Przytulam 😘 Ale nie widzę innej opcji, że styczeń jest Twój. W takim razie to pierwszy dzień Twojej ciąży. Tego Ci życzę z całego serca 🍀😊

Milixx lubi tę wiadomość

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • Natka2 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina z tego co się orientuję kindergeld przyznają Ci tylko z wyrównaniem do 500+. Czyli stracisz na tym jak 500+ nie będziesz miała.

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • Kasik85 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Mówiąc, że jesteś płodna to tez nie mialam nic złego na myśli. Problemu z zajściem w ciążę nie masz przecież a to duży plus jak dla mnie. Sama bym chciala być tak płodna ;)
    A to nie jest tak, ze 500+ to sie kazdemu nalezy bez względu na zarobki? 🤔

I nikt nie mowi ze masz za dużo dzieci 🤦🏼‍♀️ Czemu wy wszystko rozumiecie inaczej niz ktos pisze 🤦🏼‍♀️ Nie wazne, więcej sie w tym temacie nie udzielam bo po prostu tragedia 🤦🏼‍♀️😂
    I nie powiedzialam ze ma 5 dzieci to jej starczy, tylko zwyczajnie zapytałam czy nie boi sie ze nie da rady czy cos, to takie straszne pytanie? Nie wyrywajcie jednego slowa z calego wpisu.
    Słowo pisane niestety każdy interpretuje na swój sposób... no tak już jest... 😉

DeLaCruz, 910608 lubią tę wiadomość

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
    Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%...
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx, nowy rok będzie Wasz 🥰🥂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 07:49

Milixx lubi tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • KarolinaŚ Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    Karolina z tego co się orientuję kindergeld przyznają Ci tylko z wyrównaniem do 500+. Czyli stracisz na tym jak 500+ nie będziesz miała.
    Niestety dostałam odmowę od wojewody... Jeśli Maz by pracował pod polska firma w Niemczech to tak.. Ale ma meldunek na Niemczech i wogole

f2w3kw7ixxy6uu22.png
  • 910608 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Nie wydzwiek tamtej wypowiedzi był taki sam jak i ten następny. Wy to rozumiecie inaczej niz jest napisane :) Kazda cos od siebie do powie i karuzela sie kręci. Ale to moj ostatni wpis na ten temat bo ciągnięcie i czepianie sie tylko jakiegoś jednego słowa wyrwanego z kontekstu jest chore według mnie i tyle :) Po co to dalej ciągnąć i sie nakręcac? Nie nudzi was to serio?

Sama to ciągniesz.
    Tak jak napisała Wojcinka, zaakceptuj, że mimo dobrych chęci, nie do końca przemyślałaś jak to brzmi i jakie to może wywołać emocje w adresatce. Zamiast zwyczajnie napisać "przepraszam, jeslu jesteście dotknięte, nie miałam tego na myśli" dopowiadasz historię dookoła i zwalasz winę w złym odbiorze na nas. Jesteśmy ludźmi, każdy popełnia błędy. Ale przyznać się do tego to sztuka.

Tak jak w realu zanim się powie, lepiej pomyśleć, tak samo w internecie.

Kończąc ten wątek, bo on nie jest o tym, Szanujmy się, bądźmy dla siebie wyrozumiałe. Każda z nas na inną historię i z jakiejś przyczyny tutaj wylądowała. Warto mieć to na uwadze.

Milixx, Natka2, Wojcinka, DeLaCruz, Lucy91, Aneta2506, Gravity, loveforever1, Kasik85 lubią tę wiadomość

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaŚ wrote:
    Niestety dostałam odmowę od wojewody... Jeśli Maz by pracował pod polska firma w Niemczech to tak.. Ale ma meldunek na Niemczech i wogole

Nie wiem jak to jest jak sie ma meldunek tam, ale moja siostra normalnie dostaje, brat tez i siostry mąż pracuje w Belgii, brat pracuje w Niemczech właśnie i nie maja z tym problemu. Moze da sie to jakos obejść? Nie pytalas nigdzie?

Qn6yp2.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    910608 wrote:
    Sama to ciągniesz.
    Tak jak napisała Wojcinka, zaakceptuj, że mimo dobrych chęci, nie do końca przemyślałaś jak to brzmi i jakie to może wywołać emocje w adresatce. Zamiast zwyczajnie napisać "przepraszam, jeslu jesteście dotknięte, nie miałam tego na myśli" dopowiadasz historię dookoła i zwalasz winę w złym odbiorze na nas. Jesteśmy ludźmi, każdy popełnia błędy. Ale przyznać się do tego to sztuka.

Tak jak w realu zanim się powie, lepiej pomyśleć, tak samo w internecie.

Kończąc ten wątek, bo on nie jest o tym, Szanujmy się, bądźmy dla siebie wyrozumiałe. Każda z nas na inną historię i z jakiejś przyczyny tutaj wylądowała. Warto mieć to na uwadze.

Ja was nie bede przepraszac bo nie mam za co. Nie widze bym zrobila wam krzywde ;) 😘

szarlota96 lubi tę wiadomość

Qn6yp2.png
  • KarolinaŚ Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szarlota96 wrote:
    Rozumiem co chciałaś napisać. Wchodzić na forum, gdzie 98% kobiet zmaga się zwiększymy lub mniejszymi problemami z płodnością. Latami walczą o dziecko lub o utrzymanie ciąży dla mnie osobiście nie ma sensu. To tak jakby być zdrowym, ale siedzieć na grupach o nowotworach :)
    Aha to nie mozna być tu na forum... Ok...
    To po co prowadzić kalendarz i wogole jak się jest zdrowym...
    Dzięki kalendarzowi wiem ze po porodzie 4msc temu mam cykle 24/25dni...
    Ze poprzednich mam endometrioze, tyłozgięcie macicy oraz zrosty gdzie macica zrośnięta z jelitami a lewy jajnik jest za macica a prawego jajowodu nie mam. Ze przeszłam 2 laparoskopie zeby wycięli mi kilka zrostów bo nie dawałam rady z mocna miesiączka krwawieniem i leżeniem pod kroplowka bo tak cholernie bolało...

DeLaCruz lubi tę wiadomość

f2w3kw7ixxy6uu22.png
  • 910608 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milix, bardzo podoba się Twoje podejście! W nowy rok wejdziesz szturmem i nie ma opcji, żeby nie wyszło z takim nastawieniem! 🥳

Blondyna.B, ale trzymasz nas w niepewności! Kciuki dalej na pokładzie 🍀🤞

Milixx lubi tę wiadomość

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    910608 idealnie napisane 😊 Miałam podobnie napisać. Niestety słowo pisane jest ciężkie do zainterpretowania i każda z Nas odczyta to zupełnie inaczej. Abrakadabra myślę, że nie miałaś nic złego na myśli 😊 jednak trochę mnie to ruszyło (jako kobieta starająca się o 3 dziecko). Ale mimo wszystko tu zostaje 😄 Co do starań, to wiem, że nawet można mieć problem z zajściem w kolejną ciążę mimo iż ma się już dzieci.
    Dlatego zostawmy już temat w spokoju i dalej sobie kibicujmy i mimo wszystko się wspierajmy w staraniach 😉🥰

Domi_naturelover, abrakadabra, 910608, Wojcinka, DeLaCruz, Nati94, loveforever1, Kasik85 lubią tę wiadomość

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Werdna 🐒przyszła idealnie jak w zegarku 🕡 w tym cyklu. Czuję, że byk to cykl bezowulacyjny. Nie ma u mnie happy endu.

Milixx, przykro :( ale tak jak mówisz- z przytupem wejdziesz w nowy rok 💪🏻 czego życzę z całego serduszka ❤️ przytulam, dziś się wysmutaj, ale potem już tylko do przodu 😘

Milixx lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Rodzeństwo (1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1), z pięknie bijącym ❤️
    07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza. Płeć dalej niepotwierdzona🫠
    02.12.24(17+6): Wizyta
    preg.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Na początku roku będzie piękny prezent na pewno <3

Czyli muszę wpisać już na 1 stronę? :(

Milixx lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • KarolinaŚ Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Nie wiem jak to jest jak sie ma meldunek tam, ale moja siostra normalnie dostaje, brat tez i siostry mąż pracuje w Belgii, brat pracuje w Niemczech właśnie i nie maja z tym problemu. Moze da sie to jakos obejść? Nie pytalas nigdzie?
    Coś ty od razu od wojewody odmowę i dziękuję.. Jedynie becikowe się należy... Szczerze wolę z Niemiec dostać bo nie muszę latać co roku przedłużać a po drugie tysiąc złoty na jedno dziecko gdzie mi nadpłaca od urodzin dziecka plus jeszcze elterngeld gdzie wyliczyli ok 880e przez rok to naprawdę wolę poczekać na świadczenia że Niemiec

abrakadabra lubi tę wiadomość

f2w3kw7ixxy6uu22.png
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Tulę kochana ❤️😔

Niech Nowy Rok lepiej się przygotuje, bo szturmem w niego wchodzi wiele z Nas i na pewno nie odpuścimy! 💪🏼

Milixx lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaŚ wrote:
    Coś ty od razu od wojewody odmowę i dziękuję.. Jedynie becikowe się należy... Szczerze wolę z Niemiec dostać bo nie muszę latać co roku przedłużać a po drugie tysiąc złoty na jedno dziecko gdzie mi nadpłaca od urodzin dziecka plus jeszcze elterngeld gdzie wyliczyli ok 880e przez rok to naprawdę wolę poczekać na świadczenia że Niemiec

Czyli to tez tam działa prawie jak u nas 500+? Nie znam sie na tym, dlatego pytam 😬 Tyle chociaż dobrego, że raz składasz i masz juz do 18 roku życia dziecka? Czy dopóki twój maz bedzie tam pracowac i mieszkać?

Qn6yp2.png
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ