Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
Odpowiedz

Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣

Oceń ten wątek:
  • celina550 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:

Ja tak z innej beczki zupełnie ale w nawiązaniu do pamiętnika Ultra...
    Lekarz jej powiedział, że miał ostatnio wiele pacjentek z poronieniem zatrzymanym gdzie dopiero co się szczepiły, przechodziły covida... Ja mam wobec siebie bardzo podobne podejrzenia mimo, że nie jestem anty-szczepionkowcem to tutaj niestety do mnie przemawia taki powód :(

pełniłam dyżury w szpitalu w czasach poprzednich fali covidowych. i niestety spotkałam się z poronieniami po szczepieniu nie raz... rozmawiałam też z pracownikami szpitala, którzy mi to potwierdzali. niektóre przypadki w NOP-ach też opisują poronienia.
    spotkałam się też z chorobami dziecka po porodzie, bo mama przechodziła covida w czasie ciąży (na przykład w czasie, w którym akurat trwał najważniejszy rozwój serduszka). to jest wirus, wirus jak przykładowo grypa. a wiadomo, że wirusówka, w tym grypa w ciąży jest bardzo niebezpieczna.

temat rzeka chyba...

👰🏻‍M&M🤵🏻

"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"

06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
    07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
    ❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby

19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
    24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀

19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weźcie Wy mi wytłumaczcie, jak to jest, że np: Celinowy pamiętnik mozna wspominać bez przeszkód i korzystać z jej wpisów na IG ale jak sie wspomni kogoś innego to już jest drama, ze obgadywanie? Inne dziewczyny piszą swoje historie, kolejne je przywołują w przykładach i nikt nikomu nie ma nic za złe. Wspomniałam o UltraDżascie i jej pamiętniku i już kurwa fala :O

• Lexia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celina550 wrote:
    pełniłam dyżury w szpitalu w czasach poprzednich fali covidowych. i niestety spotkałam się z poronieniami po szczepieniu nie raz... rozmawiałam też z pracownikami szpitala, którzy mi to potwierdzali. niektóre przypadki w NOP-ach też opisują poronienia.
    spotkałam się też z chorobami dziecka po porodzie, bo mama przechodziła covida w czasie ciąży (na przykład w czasie, w którym akurat trwał najważniejszy rozwój serduszka). to jest wirus, wirus jak przykładowo grypa. a wiadomo, że wirusówka, w tym grypa w ciąży jest bardzo niebezpieczna.

temat rzeka chyba...

Masz jakieś dane względem czasu szczepienia, a momentem poronienia? Ile cykli przed poronieniem doszło do zaszczepienia?

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Rodzeństwo (1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1), z pięknie bijącym ❤️
    07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza. Płeć dalej niepotwierdzona🫠
    02.12.24(17+6): Wizyta
    preg.png
  • celina550 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    weźcie Wy mi wytłumaczcie, jak to jest, że np: Celinowy pamiętnik mozna wspominać bez przeszkód i korzystać z jej wpisów na IG ale jak sie wspomni kogoś innego to już jest drama, ze obgadywanie? Inne dziewczyny piszą swoje historie, kolejne je przywołują w przykładach i nikt nikomu nie ma nic za złe. Wspomniałam o UltraDżascie i jej pamiętniku i już kurwa fala :O

mój pamiętnik jest trochę inny - tam jest mało emocjonalnych wpisów. a wszystko co pisze pisze ze swiadomoscia, ze ktos ma do tego dostep i moze to wykorzystac.

wspomniałaś to w sposób, który można było zinterpretować dwojako - z jednej strony "pamietacie ja? to jej sie przytrafilo, to taka straszna historia" z drugiej "o, to ta, co tak gadała na starsze, pamietacie jak robila dramy? teraz poroniła". gdybys mowila to na zywo - mozna by bylo cos wywnioskowac z emocji, tu interpretujemy tylko slowa.

owszem, pisząc coś musimy mieć swiadomosc, ze ktos to przytoczy (takie prawa sieci), ale to od nas zalezy czy to zrobimy, kiedy i w jaki sposob.

Lexia lubi tę wiadomość

👰🏻‍M&M🤵🏻

"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Nie, nie wolno :) i gumkę w majtach mam odpowiednio napiętą, nie musisz się nią przejmować :)

Nie zrozumiemy się i ze swojej strony kończę tę przepychankę słowną. Zdania nie zmienię, uważam w dalszym ciągu, że wywlekanie takich rzeczy na wątek, gdzie tej osoby nie było i gdzie się nie udziela, oraz gdzie jest ileś osób, które jej nawet nie znają jest zwyczajnie brakiem elementarnych podstaw kultury. Zresztą, to jak się do mnie zwracasz też :)

Bez odbioru, więcej już w temacie nie odpowiem.

Pamiętnik przeczytałam, a względem dopatrywania się w szczepieniu/przechorowaniu konsekwencji- może póki co są to jakieś hipotezy i podejrzenia ale i tak należy zaczekać na badania naukowe w tym temacie.
    zabroń mi... i od mojej kultury się odstosunkuj bo sama najbardziej nakręcasz tu aferę. Ja swojego zdania tez nie zmienię, nic złego nie zrobiłam ani nie napisałam, żebyś cokolwiek mi wytykała.
    Mamy prawo się nie rozumieć ale nie masz prawa mi wpierać własnego zdania za słuszne, zrozum, ze ktoś może myśleć inaczej i to jest całkiem spoko i wcale nie jest złym myśleniem tylko dlatego, ze jest odmiennym od Twojego.

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celina550 wrote:

temat rzeka chyba...
    Tak, temat rzeka chociaż publicznie się o tym nie mówi... :(
    badania mówią, że szczepienie nie zwiększa ryzyka poronień ale to wszystko tak na prawdę zależy od osoby. Koleżanka w zaawansowanej ciąży przechodziła COVID i nic jej nie było a inne jak mówisz mają komplikacje

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2021, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celina550 wrote:
    wspomniałaś to w sposób, który można było zinterpretować dwojako - z jednej strony "pamietacie ja? to jej sie przytrafilo, to taka straszna historia" z drugiej "o, to ta, co tak gadała na starsze, pamietacie jak robila dramy? teraz poroniła". gdybys mowila to na zywo - mozna by bylo cos wywnioskowac z emocji, tu interpretujemy tylko slowa.

Skoro tak, to może warto przeczytać dalsze wpisy i zinterpretować odpowiednio a nie odrazu w ten drugi opisany przez Ciebie sposób?
    Twój pamiętnik jest dostępny, UltraDżasty też - ja nie widzę problemu w wspominaniu Ciebie czy jej w taki sam sposób.

Ale jak to mówią "jak chcesz psa uderzyć to kija znajdziesz"

• celina550 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Masz jakieś dane względem czasu szczepienia, a momentem poronienia? Ile cykli przed poronieniem doszło do zaszczepienia?

oficjalnie tylko tyle co jest w NOPach (dostepne w sieci). sa tam podane dni od szczepienia, od rodzaju preparatu i numeru dawki.
    z historii ktore znam - nie, nie dopytywalam, przyjmowalam setki pacjentek dziennie, to tez nie byl momenty, w ktorych robilam research "o, a pani powie wiecej, bo sie interesuje tematem" ;)

wtedy byl poczatek szczepien, glownie astra, glownie grupy 0 i niektore grupy zawodowe. mnostwo przypadków NOPow to tez zakrzepy, co tez moze miec wplyw na ciaze. ja w to nie wchodzilam az tak dokladnie, bo wprowadza mnie to w przerazenie. a jestem w grupie do "obowiązkowych szczepien od marca"

jesli chodzi o wirusa w ciazy - najbardziej niebezpieczny jest w 1 trymestrze chyba, kiedy wszystko sie rozwija. + sa ograniczone sposoby na leczenie goraczki, boli, kaszlu - wiadomo, bo ciaza.

Lexia, Kasik85 lubią tę wiadomość

👰🏻‍M&M🤵🏻

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

age.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Tak, temat rzeka chociaż publicznie się o tym nie mówi... :(
    badania mówią, że szczepienie nie zwiększa ryzyka poronień ale to wszystko tak na prawdę zależy od osoby. Koleżanka w zaawansowanej ciąży przechodziła COVID i nic jej nie było a inne jak mówisz mają komplikacje

Ja znam niestety takie które wylądowały pod ecmo po pilnym cięciu cesarskim i nie przeżyły.

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • celina550 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Skoro tak, to może warto przeczytać dalsze wpisy i zinterpretować odpowiednio a nie odrazu w ten drugi opisany przez Ciebie sposób?
    Twój pamiętnik jest dostępny, UltraDżasty też - ja nie widzę problemu w wspominaniu Ciebie czy jej w taki sam sposób.

Ale jak to mówią "jak chcesz psa uderzyć to kija znajdziesz"

ej, ja do Ciebie mowie bardzo spokojnie, Ty robisz to w sposob zaczepny. ja rozumiem, ze chcesz sie obronic, ale to mnie tak naprawde... nie rusza, bo ja sie w ta i w wiekszosc gownoburzy nie wdaje, mam wazniejsze sprawy na glowie.

napisalam posta ktory przedstawia ewentualne wytlumaczenie dlaczego ktos się na Ciebie rzucił, mi daleko do tego i nie uwazam, ze nalezy mi sie za to jakas zaczepka.

nie atakuje Cie (w przeciwienstwie do niektorych nicków), totalnie mnie grzeje czy napisalas to Ty czy ktokolwiek inny, zareagowalabym tak samo. prosiłam tylko o wzajemny szacunek - w kazdej mozliwej sytuacji i od kazdej osoby obecnej na forum. ostatnio tu tego nie ma.

👰🏻‍M&M🤵🏻

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

age.png
  • Olaola Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam duże wątpliwości czy szczepić się teraz trzecią dawką...
    Męża wyślę na trzecie szczepienie, ale uważam, że u kobiety, która stara się o dziecko sytuacja jest bardziej skomplikowana, zwłaszcza, jeśli czeka się na testowanie. Raczej nie zaszczepiłabym się w 1 czy 2 trymestrze, prawdopodobnie w trzecim, bo chyba najmniejsze ryzyko powikłań i ewentualnej straty.
    Antyszczczepionkowcem nie jestem 🙂, ale staram się patrzeć na to rozsądnie. Jeśli infekcje, które powodują aktywizację układu immunologicznego są bardzo niebezpieczne na wczesnym etapie ciąży, to być może szczepionka na wczesnym etapie ciąży również nie jest czymś super bezpiecznym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 14:11

Lexia, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

age.png

Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
    Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
    21.04 - wyraźny cień 😲
    22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
    16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
    27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
    23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
    13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
    14.07 - mały waży 140 g
    18.08 - maluch waży 360g
    22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
    10.11 - 2050 g "maluszka" :-)
    28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celina550 wrote:
    oficjalnie tylko tyle co jest w NOPach (dostepne w sieci). sa tam podane dni od szczepienia, od rodzaju preparatu i numeru dawki.
    z historii ktore znam - nie, nie dopytywalam, przyjmowalam setki pacjentek dziennie, to tez nie byl momenty, w ktorych robilam research "o, a pani powie wiecej, bo sie interesuje tematem" ;)

wtedy byl poczatek szczepien, glownie astra, glownie grupy 0 i niektore grupy zawodowe. mnostwo przypadków NOPow to tez zakrzepy, co tez moze miec wplyw na ciaze. ja w to nie wchodzilam az tak dokladnie, bo wprowadza mnie to w przerazenie. a jestem w grupie do "obowiązkowych szczepien od marca"

jesli chodzi o wirusa w ciazy - najbardziej niebezpieczny jest w 1 trymestrze chyba, kiedy wszystko sie rozwija. + sa ograniczone sposoby na leczenie goraczki, boli, kaszlu - wiadomo, bo ciaza.

Ja jestem po dwóch dawkach Astry właśnie 🙈 ostatnia w maju. NOPa nie miałam, normalne objawy poszczepienne przez jeden dzień i tyle. Covida raczej nie złapałam, ani przed ani po szczepieniu, no chyba że bezobjawowo.

Teraz w sumie i tak nic nie zrobię, mam nadzieję, że będzie dobrze 🤷🏼‍♀️😉

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94

Pierworodna (4cs):
    event.png

Rodzeństwo (1cs):
    11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
    07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
    preg.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Ja jestem po dwóch dawkach Astry właśnie 🙈 ostatnia w maju. NOPa nie miałam, normalne objawy poszczepienne przez jeden dzień i tyle. Covida raczej nie złapałam, ani przed ani po szczepieniu, no chyba że bezobjawowo.

Już dużo czasu minęło, nawet tą przypominającą dawkę można wziąć po pół roku od ostatniej (coś w tym musi być).

Ja się szczepiłam w czerwcu jak tylko @ kończyłam i w tym właśnie cyklu zaszłam w ostatnią ciążę dlatego do tego nawiązałam w tym temacie

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celina550 wrote:
    ej, ja do Ciebie mowie bardzo spokojnie, Ty robisz to w sposob zaczepny. ja rozumiem, ze chcesz sie obronic, ale to mnie tak naprawde... nie rusza, bo ja sie w ta i w wiekszosc gownoburzy nie wdaje, mam wazniejsze sprawy na glowie.

napisalam posta ktory przedstawia ewentualne wytlumaczenie dlaczego ktos się na Ciebie rzucił, mi daleko do tego i nie uwazam, ze nalezy mi sie za to jakas zaczepka.

nie atakuje Cie (w przeciwienstwie do niektorych nicków), totalnie mnie grzeje czy napisalas to Ty czy ktokolwiek inny, zareagowalabym tak samo. prosiłam tylko o wzajemny szacunek - w kazdej mozliwej sytuacji i od kazdej osoby obecnej na forum. ostatnio tu tego nie ma.

ale ja absolutnie nie piszę do Ciebie w zaczepny sposób. To, ze wspomniałam o Twoim pamiętniku to dlatego, że pytałam dlaczego od razu interpretacja idzie w drugą stronę.
    Mówisz, ze się w gównoburzę nie wdajesz a mam wrażenie, ze od Twojego "miałam sie nie odzywać" się zaczęła - wyprowadź mnie z błędu jeśli się mylę.
    napisałam jak należy interpretować mój post a jak ktoś chce to robić w inny sposób to na własną odpowiedzialność i bez wkładania mi w usta słów, których nie powiedziałam.
    nie atakuję Cię, totalnie grzeje mnie to co inni piszą w moim kierunku i właśnie też proszę o szacunek i odpowiednią interpretację. Bo właśnie odpowiedniej interpretacji oprócz szacunku, tutaj też ostatnio bardzo brakuje.

• celina550 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:

to raczej nie masz się czego bać w związku ze szczepieniem :) to byly bardziej przypadki ciaza - szczepienie w ciazy (raczej wczesnej, zwykle 1 trymestr) - klopoty.

co do 3 dawki - uwazam, ze to decyzja indywidualna, ja sie zadna dawką jakiejkolwiek szczepionki będąc w ciazy nie zaszczepię. ale znam lekarzy, ktorzy zalecaja w 3 trymestrze szczepienie.

a co do przechorowania - uwazam, ze w ciazy, w czasach jakie mamy albo nie - nie nalezy sie pchac w tlumy czy skupiska ludzi, poza jednym wysławionym jest mnostwo innych wirosów, szczegolnie w okresie takim grypowym, jesienno zimowym i tak dalej :)

Blondyna.B, Britta lubią tę wiadomość

👰🏻‍M&M🤵🏻

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

age.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celina550 wrote:
    to raczej nie masz się czego bać w związku ze szczepieniem :) to byly bardziej przypadki ciaza - szczepienie w ciazy (raczej wczesnej, zwykle 1 trymestr) - klopoty.

co do 3 dawki - uwazam, ze to decyzja indywidualna, ja sie zadna dawką jakiejkolwiek szczepionki będąc w ciazy nie zaszczepię. ale znam lekarzy, ktorzy zalecaja w 3 trymestrze szczepienie.

a co do przechorowania - uwazam, ze w ciazy, w czasach jakie mamy albo nie - nie nalezy sie pchac w tlumy czy skupiska ludzi, poza jednym wysławionym jest mnostwo innych wirosów, szczegolnie w okresie takim grypowym, jesienno zimowym i tak dalej :)

Tak, ja się w pełni z Tobą zgadzam. M.in. dlatego nie mam zamiaru robić z siebie heroski i odwlekać pójście na L4.

Blondyna.B, może rzeczywiście u Ciebie to szczepienie się przyczyniło do takiego finału. Ehhh, straszne czasy mamy obecnie. Ze wszystkim zresztą, od wirusa, po rządy i sytuacje gospodarczą, międzynarodową i społeczną. Ehh.

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94

Pierworodna (4cs):
    event.png

Rodzeństwo (1cs):
    preg.png
  • celina550 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Mówisz, ze się w gównoburzę nie wdajesz a mam wrażenie, ze od Twojego "miałam sie nie odzywać" się zaczęła - wyprowadź mnie z błędu jeśli się mylę.

post Milixx, ktory juz jest usuniety, byl juz przekroczeniem granicy w moim umysle. do samego Twojego bym sie nie odniosla, siedzialabym cicho, bo byl mozliwy do zinterpretowania w ta stronę "przykro mi". jej juz taki nie byl, przprosila, jest usuniety.

i nie, ja nikogo nie obrazilam i na nikogo nie wjechalam - poprosilam tylko o wzajemny szacunek i poszanowanie dla trudnych chwil - wszystkich tu obecnych. gownoburza to dla mnie obrzucanie się miesem i to juz nie ja i na to juz nie reaguje, bo to dla mnie swiadczy tylko o tych, ktore obrażają.

i nie przypominam sobie, żebym tu na forum kogokolwiek obrazila w sposob, jaki jest tu wlasnie przez niektore nicki prezentowany.

conte lubi tę wiadomość

👰🏻‍M&M🤵🏻

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celina550 wrote:
    post Milixx, ktory juz jest usuniety, byl juz przekroczeniem granicy w moim umysle. do samego Twojego bym sie nie odniosla, siedzialabym cicho, bo byl mozliwy do zinterpretowania w ta stronę "przykro mi". jej juz taki nie byl, przprosila, jest usuniety.

i nie, ja nikogo nie obrazilam i na nikogo nie wjechalam - poprosilam tylko o wzajemny szacunek i poszanowanie dla trudnych chwil - wszystkich tu obecnych. gownoburza to dla mnie obrzucanie się miesem i to juz nie ja i na to juz nie reaguje, bo to dla mnie swiadczy tylko o tych, ktore obrażają.

i nie przypominam sobie, żebym tu na forum kogokolwiek obrazila w sposob, jaki jest tu wlasnie przez niektore nicki prezentowany.

Ok, kwestię przekraczania granic mamy wyjaśnioną.

Kolejna kwestia to taka, ze ja też nikogo nie obraziłam, poprosiłam o wyluzowanie (zejście ze mnie) i odpowiednią interpretację ale jeśli ktoś mimo to, nadal ciśnie na swoją stronę, ze tylko jego jest słusza to przepraszam ale ja z kimś takim dyskutować nie będę, bo uważam, ze mam prawo mieć odmienne zdanie.

A teraz powiedz mi, dlaczego niby zwracam się do Ciebie w zaczepny sposób?

Sory, ze tak drążę ale nie lubię niedomówień i nie wyjaśnionych spraw.

• Kira Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się szczepiłam Johnsonem we wrześniu. Wybrałam go tylko dlatego, bo jestem straszną panikarą w kontekście igieł. Także nie chciałam dokładać sobie więcej kłucia niż to potrzebne i jak najszybciej mieć to za sobą.
    Wydaje mi się że w tym miesiącu akurat w owu miałam covid, bo jak tylko wróciłam do PL stary miał pozytywny wynik testu. Jak wpadłam na to, żeby siebie sprawdzić to już czułam się dobrze i odzyskałam węch także wyszedł negatywnie. Natomiast tydzień później ciążowy pozytywny. Trochę w pierwszej chwili się przestraszyłam, ale z drugiej strony nie mam wpływu na to. A poza tym mój kropek wtedy jeszcze się nawet nie zagnieździł. Także jestem dobrej myśli 😊
    Natomiast moja kumpela chorowała w III trymestrze i z małym ma sporo problemów. Jeździ po szpitalach, fizjo i próbują go zdiagnozować.
    Nie wiem czy covid miał z tym coś wspólnego, ale w głowie jednak zapala się lampka🙄

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • celina550 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Ok, kwestię przekraczania granic mamy wyjaśnioną.

Kolejna kwestia to taka, ze ja też nikogo nie obraziłam, poprosiłam o wyluzowanie (zejście ze mnie) i odpowiednią interpretację ale jeśli ktoś mimo to, nadal ciśnie na swoją stronę, ze tylko jego jest słusza to przepraszam ale ja z kimś takim dyskutować nie będę, bo uważam, ze mam prawo mieć odmienne zdanie.

A teraz powiedz mi, dlaczego niby zwracam się do Ciebie w zaczepny sposób?

Sory, ze tak drążę ale nie lubię niedomówień i nie wyjaśnionych spraw.

jak pisalam posta, to juz sobie uswiadomilam, ze moze to nie jest zaczepny sposob, tylko po prostu nieironiczne, zwykle pytanie.
    to "jak chcesz psa uderzyć to kija znajdziesz" gdzieś tam mnie zaczepiło, bo bylo akurat odpowiedzia do mnie, ale moze tez byc odpowiedzia samą w sobie.

dla mnie - ja nic do Ciebie nie mam.

mam tylko wrazenie, ze to moj ostatni watek miesięczny, bo tyle postow, ile przewijam, bo nie chce sie wkurzać, tyle dram ile tu sie dzieje i tyle madrosci roznych dziwnych osob, ktore dla mnie nie powinny zostać napisane i ogolna atmosfera, ktora sie tu wkrada - to nie moj klimat. wolalam ten slodko pierdzacy.

👰🏻‍M&M🤵🏻

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

age.png
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ