Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
Odpowiedz

Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣

Oceń ten wątek:
  • myszajda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szarlota96 wrote:
    Rozumiem co chciałaś napisać. Wchodzić na forum, gdzie 98% kobiet zmaga się zwiększymy lub mniejszymi problemami z płodnością. Latami walczą o dziecko lub o utrzymanie ciąży dla mnie osobiście nie ma sensu. To tak jakby być zdrowym, ale siedzieć na grupach o nowotworach :)
    To jest wątek staraniowy a starać się można miesiąc, dwa, 10 lat. Gdyby to był wątek o chorobach, niepłodności to faktycznie byłoby to dziwne. Ja np trafiłam tu bo dziewczyny znają się praktycznie na wszystkim, a mówiąc o staraniach i ciąży tylko najbliższym raczej nie mogłabym liczyć na takie informacje. Myślę też, że wiele z nas jest tu po prostu żeby mieć wirtualne koleżanki bo w dzisiejszych czasach czasem ciężko o te w realu.
    Zauważyłam, że osoby, które mają mniejsze problemy zdrowotne lub żadne mają tutaj "niższą rangę" i niekiedy są traktowane lekceważąco. Jest to trochę przykre.

910608, Milixx, DeLaCruz, Ani0nka, Lexia, Wojcinka, Jo!Zio, Izi, Kasik85 lubią tę wiadomość

💁‍♀️ 27
    💁‍♂️ 31
    04.11.21 ⏸️
    12 dpo- beta 78,9
    15 dpo- beta 282,1 🥰
    24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
    13.11- crl 2,43 cm ❤️
    22.12- crl 3,95 cm ❤️
    03.01- prenatalne- synek 💙
    19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
    15.02- 250 gramów 🥰
    01.03- połówkowe 🤞🍀

2nn3vfxm1vo7yhz1.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Idę do rossmana może dołożyli testów.. Kurde, ale wiem ze jak kupie to będzie mnie kusić żeby sikać już na niego 😌😌😌
    W niedzielę też są otwarte :D

Aneta2506 lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • myszajda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchewka wrote:
    Ktos cos wie -duphaston a bol piersi?

Jestem 6 dni przed terminem a nie mogę wstrzymać bólu dzis. Czy progesteron z leku mógł to wywołać? Czy taki bol moze byc objawem jakiejś choroby? To nie jest nabrzmienie ani nie mam ich nawet powiększonych. Po prostu boli beż dotknecia- tak ze nie moge myśleć ani o jedzeniu ani pracy.

Pierwszy cykl z duphastonem...

w ulotce ból piersi jest jako częsty skutek uboczny
    biorę od kilku dni, ale bolały mnie już przed, może teraz faktycznie nieco bardziej

💁‍♀️ 27
    💁‍♂️ 31
    04.11.21 ⏸️
    12 dpo- beta 78,9
    15 dpo- beta 282,1 🥰
    24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
    13.11- crl 2,43 cm ❤️
    22.12- crl 3,95 cm ❤️
    03.01- prenatalne- synek 💙
    19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
    15.02- 250 gramów 🥰
    01.03- połówkowe 🤞🍀

2nn3vfxm1vo7yhz1.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 ruszaj do Rossmanna i kupuj testy 😈😈

Aneta2506 lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • _Luna_ Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okinny wrote:

Ja się trochę zdążyłam nakręcić, że może się udało. Miał być cykl bezowulacyjny, owulacja była. Progesteron fajny 7 dpo . Nie miałam PMS, ktory mam zawsze, tylko piersi napięte. Wiem, że przy dfi mojego męża na poziomie 50 proc możemy pomarzyć sobie tylko, ale pomyślałam, że skoro te 7 lat temu się udało, to czemu nie teraz... I zimny kubeł wody na głowę dzisiaj - plamienie i test bielszy niz biały. Dzis 12 dpo. Szukam pozytywów, że przynajmniej się zaszczepię 3 raz, że nie będę rzygać na Święta, no ale jednak smutno.

Dobrego dnia, Dziewczyny!

Może to implementacja ? I za dwa trzy dni zobaczysz pięknę kreski:) poczekaj i bądź dobrej myśli! Trzymam kciuki

Milix i MystifyMe przykro mi ale liczę że styczeń będzie was 😘przesyłam ciążowe wiruski 🦠🦠🦠

Blondyna, ja wierzę, że będziesz z nami odpakowywać 🎁 9 dnia też miałam biel. Co więcej w następnych dniach test wychodził mocniejszy z popołudniowego siku niż z rana No i oczywiście tylko rosmanowe (strumieniowy i paskowy) No i dozz od Lexia - zdecydowanie numer 1. Trzymam kciuki za kolejne siki 🥰

Blondyna.B, Milixx, Okinny lubią tę wiadomość

🩷 16.08.2022 👱‍♀️
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potrzebuję przytulenia. Dziś mam owulaki pozytywne (zawsze mi się sprawdzają mimo pcos, co potwierdzane było i monitoringiem i ewentualnymi -niestety - biochemami). Śluz płodny.

20211217-112940.jpg

Mąż w trasie, nie ma szans na starania. Jak myślicie, jaka jest realna szansa na ciążę ze współżycia 4 dni przed owulacja? Wydaje mi się praktycznie zerowa, ale chyba potrzebuję tej choćby fałszywej nadziei... 😭

loveforever1 lubi tę wiadomość

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime wrote:
    Dziewczyny, potrzebuję przytulenia. Dziś mam owulaki pozytywne (zawsze mi się sprawdzają mimo pcos, co potwierdzane było i monitoringiem i ewentualnymi -niestety - biochemami). Śluz płodny.

20211217-112940.jpg

Mąż w trasie, nie ma szans na starania. Jak myślicie, jaka jest realna szansa na ciążę ze współżycia 4 dni przed owulacja? Wydaje mi się praktycznie zerowa, ale chyba potrzebuję tej choćby fałszywej nadziei... 😭
    Plemniki takie super i do 7 dni przy bardzo dobrych warunkach mogą przeżyć. Jeśli jakieś z "problemami" to krócej na pewno. Szansa zawsze jest - nie takie rzeczy to forum widziało <3

Ancalime, czarneniebo, 910608, Paulina666 lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Lucy91 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Jej kochana, pewnie, przyda się! ❤️ Wysyłam zaproszenie do przyjaciółek ☺️
    Mówisz masz ;) przyjęłam :*

Domi_naturelover lubi tę wiadomość

Biochem - 2017 r

Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa

Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)

Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r.
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime szansa jest zawsze 😊 Bądź dobrej myśli. Ja mocno trzymam kciuki za ten jeden szczęśliwy plemnik 🤞🏻🥰

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wpadam Wam tylko powiedzieć, że właśnie dowiedziałam sie, że mój brat cioteczny >40 i jego żona <40, którzy wzięli ślub we wrześniu, spodziewają się dziecka... niektórym doda to otuchy ale mnie osobiście przybiło.

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    a ja wpadam Wam tylko powiedzieć, że właśnie dowiedziałam sie, że mój brat cioteczny >40 i jego żona <40, którzy wzięli ślub we wrześniu, spodziewają się dziecka... niektórym doda to otuchy ale mnie osobiście przybiło.
    Ja czekam aż Ty będziesz testować <3

Takie informacje są zawsze przybijające mimo, że cieszysz się ale jednocześnie smucisz, że to nie Wy...:(

conte lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Conte wiem, że takie informacje niby cieszą ale jednak i smucą. Ja czekam na Twoje testowanie🥰 Obyś i Ty w wigilię otrzymała piękny prezent ✊🏻🎁

conte lubi tę wiadomość

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pamiętacie UltraDżastę z listopadowego? Jak głosiła swoje teorie, ze AniMka jest za stara niby na ciążę i w ogóle w tak późnym wieku to same sobie kobiety są winne jak chcą stabilizacji zanim zdecydują się na dziecko? Że ona młodziutka zaszła w pierwszym (chyba) cyklu bo jej mama kazała sie badać od 18r.ż? Poroniła.

• Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    a pamiętacie UltraDżastę z listopadowego? Jak głosiła swoje teorie, ze AniMka jest za stara niby na ciążę i w ogóle w tak późnym wieku to same sobie kobiety są winne jak chcą stabilizacji zanim zdecydują się na dziecko? Że ona młodziutka zaszła w pierwszym (chyba) cyklu bo jej mama kazała sie badać od 18r.ż? Poroniła.
    O matko... Pamiętam bardzo dobrze tą dramę... I tą straszną teorię... Skąd wiesz, z jakiegoś wątku?

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    O matko... Pamiętam bardzo dobrze tą dramę... I tą straszną teorię... Skąd wiesz, z jakiegoś wątku?
    nieee, wlazłam na listopadowy, żeby zobaczyć co u niej, patrze na wykres a tam nowy od 13.12 i komentarz z "kondolencjami"

Edit: tu jej pamiętnik https://ovufriend.pl/tresc-pamietnika,4076.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 12:24

• celina550 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam się nie odzywać, ale mnie zaraz coś strzeli.

dziewczyny, niezależnie od tego, jakie miała poglądy, to jest dramat... i shit, ciężko mi czytać teksty w stylu "dzięki temu coś wie", czy "wtedy tak mówiła a teraz sama poroniła"...
    to jest dla każdej osoby dramat, bez znaczenia czy zrobiła tu gównoburzę czy nie, czy kogoś obraziła.

po drugie, internet jest "anonimowy", więc to, co piszemy, może zostać bardzo różnie zinterpretowane. odnoszę się tu do postu abrakadabry. faktem jest, że strona pisząca musi uważać na dobór słów ale też osoba interpretująca powinna mieć na uwadze, że to tylko tekst pisany, nie zawsze musi być napisany tak, jak my go zinterpretowałyśmy. przed gównoburzą czy jazdą na kogoś - zapytajmy co ktoś miał na myśli ale też uważajmy w jaki sposób piszemy.... i nie bronię tu żadnej ze stron i nawet nie wypowiadam się, co o tej sytuacji myślę.

po trzecie - to nie jest forum niepłodnościowe tylko staraniowe. może tu być dinozaur a może być ktoś w 1cs starań i nic nam do tego. jeśli komuś atmosfera nie odpowiada, to niech zmieni wątek albo założy taki, w którym wypowiadać się będzie wyłącznie dana grupa osobowa.

ja też mam baaaaaaaardzo różne emocje tutaj, ale po prostu - OMIJAM POSTY, które mi nie pasują. proste. kurde, szanujmy się! nasz rząd już nas chce podzielić a my co? same sobie nawzajem potrafimy oczy wydłubać. szok, co tu się potrafi wyprawiać...

DeLaCruz, KaJa, BuBu90, Gwiazdeczka 93, Marti1984, Rudakostka, Lexia, Nati94, Kira, loveforever1, 910608, Gravity, Ani0nka, a.ky.ska, MMimi, Izi, Domi_naturelover, Kasik85, Asia2309, Okinny lubią tę wiadomość

👰🏻‍M&M🤵🏻

"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"

06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
    07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
    ❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby

19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
    24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀

19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙

age.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celina bardzo mądre słowa ❤️

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime wrote:

20211217-112940.jpg

Znam tu przypadek na forum gdzie ciąża była z 5 dni przed owu😁 wszystko jest możliwe😊

Dziewczyny, jest mi strasznie przykro że znowu jakieś nieporozumienia.. albo mi sie wydaje albo kiedyś na tych wątkach miesięcznych nie było takich nieprzyjemnych wymian zdań i awantur. Smutne jest to, że nawet tutaj gdzie mamy sie wspierać są takie sytuacje. Czasami naprawde warto ugryźć sie w język a jak już sie coś powie, co zostanie źle odebrane to po prostu przeprosić i zakończyć temat. Liczyłam, że już sie takie sytuacje nie powtórzą po wątku listopadowym ale niestety..
    Ja już sie nie wczytywałam bo zwyczajnie mi przykro że taka fajna społeczność powoli sie rozsypuje. Widać to też po ilości osób, które przestały sie tu udzielać po ostatnim wątku. To jest tylko internet i nie powinnyśmy tak wszystkiego brać do siebie ale jednocześnie odnosić sie z szacunkiem do reszty lub nie odnosić sie wcale. I wyciąganie brudów z poprzednich wątków też nie ma sensu dziewczyny. Troche więcej życzliwości i empatii nam wszystkim życzę😊

DeLaCruz, Nati94, Ancalime, Wojcinka lubią tę wiadomość

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    nieee, wlazłam na listopadowy, żeby zobaczyć co u niej, patrze na wykres a tam nowy od 13.12 i komentarz z "kondolencjami"

Edit: tu jej pamiętnik https://ovufriend.pl/tresc-pamietnika,4076.html
    Mega przykra sprawa, aż ściska mocno jak się czyta :(

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celina550 wrote:
    miałam się nie odzywać, ale mnie zaraz coś strzeli.

dziewczyny, niezależnie od tego, jakie miała poglądy, to jest dramat... i shit, ciężko mi czytać teksty w stylu "dzięki temu coś wie", czy "wtedy tak mówiła a teraz sama poroniła"...
    to jest dla każdej osoby dramat, bez znaczenia czy zrobiła tu gównoburzę czy nie, czy kogoś obraziła.

po drugie, internet jest "anonimowy", więc to, co piszemy, może zostać bardzo różnie zinterpretowane. odnoszę się tu do postu abrakadabry. faktem jest, że strona pisząca musi uważać na dobór słów ale też osoba interpretująca powinna mieć na uwadze, że to tylko tekst pisany, nie zawsze musi być napisany tak, jak my go zinterpretowałyśmy. przed gównoburzą czy jazdą na kogoś - zapytajmy co ktoś miał na myśli ale też uważajmy w jaki sposób piszemy.... i nie bronię tu żadnej ze stron i nawet nie wypowiadam się, co o tej sytuacji myślę.

po trzecie - to nie jest forum niepłodnościowe tylko staraniowe. może tu być dinozaur a może być ktoś w 1cs starań i nic nam do tego. jeśli komuś atmosfera nie odpowiada, to niech zmieni wątek albo założy taki, w którym wypowiadać się będzie wyłącznie dana grupa osobowa.

ja też mam baaaaaaaardzo różne emocje tutaj, ale po prostu - OMIJAM POSTY, które mi nie pasują. proste. kurde, szanujmy się! nasz rząd już nas chce podzielić a my co? same sobie nawzajem potrafimy oczy wydłubać. szok, co tu się potrafi wyprawiać...

przepraszam bardzo, ja tylko przekazałam informację i sama zaczytałam sie w jej pamiętnik.
    Nie napisałam, że "wtedy tak mówiła a teraz sama poroniła". Przytoczyłam tylko teorie jakie głosiła pytając czy ją pamiętacie bo ja sama czasem mam tak, że nie pamiętam kogoś z nicku a bardziej z jego historii/postów.

‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ