Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
Odpowiedz

Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣

Oceń ten wątek:
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    Ja się szczepiłam Johnsonem we wrześniu. Wybrałam go tylko dlatego, bo jestem straszną panikarą w kontekście igieł. Także nie chciałam dokładać sobie więcej kłucia niż to potrzebne i jak najszybciej mieć to za sobą.
    Wydaje mi się że w tym miesiącu akurat w owu miałam covid, bo jak tylko wróciłam do PL stary miał pozytywny wynik testu. Jak wpadłam na to, żeby siebie sprawdzić to już czułam się dobrze i odzyskałam węch także wyszedł negatywnie. Natomiast tydzień później ciążowy pozytywny. Trochę w pierwszej chwili się przestraszyłam, ale z drugiej strony nie mam wpływu na to. A poza tym mój kropek wtedy jeszcze się nawet nie zagnieździł. Także jestem dobrej myśli 😊
    Natomiast moja kumpela chorowała w III trymestrze i z małym ma sporo problemów. Jeździ po szpitalach, fizjo i próbują go zdiagnozować.
    Nie wiem czy covid miał z tym coś wspólnego, ale w głowie jednak zapala się lampka🙄

Tylko nawet jak sie ktoś zaszczepi to i tak przecież zachoruje wiec tak czy siak choroba nie ominie nawet kobiety w ciąży. A watpie zeby ta szczepionka chronila dziecko w brzuchu

13.06.22 - 20:15 córeczka 3490g i 55 cm ❤️

Qn6yp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celina550 wrote:
    jak pisalam posta, to juz sobie uswiadomilam, ze moze to nie jest zaczepny sposob, tylko po prostu nieironiczne, zwykle pytanie.
    to "jak chcesz psa uderzyć to kija znajdziesz" gdzieś tam mnie zaczepiło, bo bylo akurat odpowiedzia do mnie, ale moze tez byc odpowiedzia samą w sobie.

przeprasza, fakt "jak chcesz psa uderzyć to kija znajdziesz" było w cytowaniu Ciebie i mogłaś to tak odebrać ale zupełnie do Ciebie się nie odnosiło.
    Chodziło mi o to, że ktoś potrafił zinterpretować odpowiednio a ktoś inny zupełnie odwrotnie mimo moich wyjaśnień. Bo wydawało mi się, że ktoś na siłę mi próbuje przypisać sposób i intencje w jakich pojawił się mój wpis, mimo iż zaprzeczyłam i wytłumaczyłam co miałam na myśli i dlaczego w ogóle post się ukazał. MEA CULPA bez bicia. Serioza.

Edit: do wszystkich - ja po prostu nie lubię jak mi ktoś coś wpiera, nie akceptuje mojego odmiennego zdania i wciska mi swoje uważając, ze tylko jego jest dobre.
    Siadły na mnie dwie dziewczyny mimo, że zupełnie nie miały do tego podstaw i mimo wytłumaczenia skąd wziął się post, nadal cisnęły na mnie, że jestem złem wcielonym. Nie lubię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 14:47

• Jo!Zio Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    Ja się szczepiłam Johnsonem we wrześniu. Wybrałam go tylko dlatego, bo jestem straszną panikarą w kontekście igieł. Także nie chciałam dokładać sobie więcej kłucia niż to potrzebne i jak najszybciej mieć to za sobą.
    Wydaje mi się że w tym miesiącu akurat w owu miałam covid, bo jak tylko wróciłam do PL stary miał pozytywny wynik testu. Jak wpadłam na to, żeby siebie sprawdzić to już czułam się dobrze i odzyskałam węch także wyszedł negatywnie. Natomiast tydzień później ciążowy pozytywny. Trochę w pierwszej chwili się przestraszyłam, ale z drugiej strony nie mam wpływu na to. A poza tym mój kropek wtedy jeszcze się nawet nie zagnieździł. Także jestem dobrej myśli 😊
    Natomiast moja kumpela chorowała w III trymestrze i z małym ma sporo problemów. Jeździ po szpitalach, fizjo i próbują go zdiagnozować.
    Nie wiem czy covid miał z tym coś wspólnego, ale w głowie jednak zapala się lampka🙄

Ja też szczepiłam się j&j we wrześniu po to, żeby mieć tylko 1 dawkę.
    Mam koleżankę, która w 7 miesiącu ciąży wylądowała pod respiratorem, bała zaszczepić się w ciąży, a wcześniej szczepionka nie była dostępna. I żeby nie było wcale się nie dziwie, że się bała, ale jak się okazało wybrała źle.
    Na szczęście i ona i Lenka są dzisiaj zdrowe :)

Kira lubi tę wiadomość

👱‍♀️34 nadciśnienie tętnicze
    -dopegyt
    - propranolol
    🧔34

Zaczynamy badania
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przez mój wpis całe te zamieszanie. Przepraszam, nie chciałam. Po prostu nie raz mam tak, że najpierw coś powiem (w tym przypadku napisze) a dopiero później pomyśle, przeanalizuje i znajdę swój błąd. Tak przyznam, źle zabrzmiało to co napisałam, nie powinnam tak napisać. Dlatego później spróbowałam sprostować to co napisałam a w rezultacie usunęłam post, który był nie na miejscu 😔 Już więcej nic nie pisze. Przepraszam za zamieszanie 😔

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    To przez mój wpis całe te zamieszanie. Przepraszam, nie chciałam. Po prostu nie raz mam tak, że najpierw coś powiem (w tym przypadku napisze) a dopiero później pomyśle, przeanalizuje i znajdę swój błąd. Tak przyznam, źle zabrzmiało to co napisałam, nie powinnam tak napisać. Dlatego później spróbowałam sprostować to co napisałam a w rezultacie usunęłam post, który był nie na miejscu 😔 Już więcej nic nie pisze. Przepraszam za zamieszanie 😔

No, ale przecież napisałaś już że jest Ci przykro i przepraszasz za to co napisałaś. Nie zadreczaj się 😘.

conte, Izi, Milixx, Domi_naturelover, Lexia, Ancalime, Ani0nka, czarneniebo, 910608, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • MMimi Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja się szczepilam 3 dawką 24.11, 27.11 najprawdopodobniej była ovu a teraz Kropek w brzuszku. Nie chcę mysleć inaczej niż to że wszystkó będzie dobrze. 😃
    Nie mogę się doczekać wizyty 🤪

Izi, Milixx, Jo!Zio, Lexia, Domi_naturelover, Blondyna.B, Ani0nka, Aneta2506, 910608, Nati94, DeLaCruz, a.ky.ska, Koteczka82, Emii, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

👱‍♀️32 💖👦38

⏸ w 4 cs

10.12 wyraźne ⏸😁
    10.12 beta 246,0 mlU/ml🥰😍
    13.12 beta 1257,0 mlU/ml 😍😍😍
    22.12 pierwsza wizyta 🤞pęcherzyk 💖
    30.12 wizyta NFZ - zło, wymazuję z pamięci
    5.01 zarodek 15,4mm z serduszkiem 162/min 💖💖💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:

nie Milixx, to nie przez Ciebie.
    To przez usilne interpretowanie na swój sposób mojego wpisu mimo, że powiedziałam jak należy go interpretować.
    Tak jak już powiedziałam - jeśli ktoś interpretuje to inaczej, to wyłącznie na własną odpowiedzialność.
    Ja swoje intencje wyjaśniłam, zobacz, nawet z Celiną od słowa do słowa wyjaśniłyśmy każdą kwestię i w tym przypadku idealnie widać, że da się porozumieć jeśli się chce a nie usilnie stoi przy swoim.

Milixx lubi tę wiadomość

• Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam nadzieję, że atmosfera się trochę oczyści i poprawi... :(
    Przed Nami piękny, a zarazem ciężki świąteczny czas. Czekają nas zarówno miłe chwile z rodziną, jak i masa niewygodnych, przykrych pytań i wieści o nowych ciążach w rodzinie :c Myślę, że w najbliższych dniach forum będzie Nam bardzo potrzebne, dlatego oby sprzeczki, nieporozumienia itd, nie zabrały Nam tego miejsca gdzie uzyskujemy porady, pocieszenie, miłe słowa i wsparcie. Mam nadzieję, że za chwilę "pył" opadnie i będzie wszystko w porządku <3 :)

Jo!Zio, Kira, MMimi, _Luna_, Aneta2506 lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png

Wysłany: 17 grudnia 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepień - indywidualna sprawa w 100%. Ja stwierdziłam, że trzecia dawka sobie poczeka, cykle bezowulacyjne są bardzo częste po szczepionce, a ja - zwyczajnie o owulację właśnie walczę. Zaraz się natomiast zaczną pytania w rodzinie kiedy się szczepimy i dlaczego nie... Ja już zbieram siły na te wszystkie komentarze dot. nie picia alkoholu, nie objadania się i nie jedzenia słodkiego... Łatwo nie będzie, coś tak czuję :c Obym się myliła.

Do dziewczyn/par na diecie/odżywiających się zdrowo - jakie macie podejście do tego świątecznego "obżarstwa"? :D Robicie sobie cheat meal weekend, czy przestrzegacie diety, czy może pół na pół?

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • 910608 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMimi wrote:
    Dziewczyny ja się szczepilam 3 dawką 24.11, 27.11 najprawdopodobniej była ovu a teraz Kropek w brzuszku. Nie chcę mysleć inaczej niż to że wszystkó będzie dobrze. 😃
    Nie mogę się doczekać wizyty 🤪

Słusznie, kochana! <3 Pozytywne nastawienie to podstawa!

MMimi lubi tę wiadomość

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm
  • 910608 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Co do szczepień - indywidualna sprawa w 100%. Ja stwierdziłam, że trzecia dawka sobie poczeka, cykle bezowulacyjne są bardzo częste po szczepionce, a ja - zwyczajnie o owulację właśnie walczę. Zaraz się natomiast zaczną pytania w rodzinie kiedy się szczepimy i dlaczego nie... Ja już zbieram siły na te wszystkie komentarze dot. nie picia alkoholu, nie objadania się i nie jedzenia słodkiego... Łatwo nie będzie, coś tak czuję :c Obym się myliła.

Do dziewczyn/par na diecie/odżywiających się zdrowo - jakie macie podejście do tego świątecznego "obżarstwa"? :D Robicie sobie cheat meal weekend, czy przestrzegacie diety, czy może pół na pół?

Dokładnie, każdy ma inny organizm i nie wiadomo, czy szczepienie zaszkodzi czy pomoże. Na pewno zachorowanie za Covid jest najgorszym wariantem w każdym razie i trakcie starań i w ciąży. Każdy musi podjąć decyzję w oparciu o swoje zdrowie i swoje przeczucia.

Ja w trakcie starań się szczepiłam. Zamierzam szczepić się trzecią dawką, ale najszybciej w II/III trymestrze, o ile uda się dotrwać. Ale to tylko i wyłącznie mój komfort psychiczny mi to dyktuje. Badań jest już tyle, że głowa może wybuchnąć 🤯

Jeśli chodzi o zdrowe jedzenie, to wychodzę z założenia, że można i warto sobie pozwolić :D No jak odmówić pierogów? Albo ryby po grecku? Albo ciast wszelkiego rodzaju? To są rzeczy, któe w żadnym innym czasie TAK nie smakują! 🤤 Jeju, rozmarzyłam się i zgłodniałam Chyba najważniejsze wszystko z głową.

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:

Swego czasu schudłam 17kg na "diecie" pt. jem zdrowo, licze dokładnie zapotrzebowanie ii kaloryczne i makro, ale w weekendy czy podczas świąt/uroczystości daję sobie żyć. Czyli powiedzmy popularne 80/20 🙃 ja uważam, ze święta są raz w roku i o ile nie jest to kwestia zdrowia czy bezwzględnego przeciwwskazania (np. przy nietolerancjach czy cukrzycy), to ja bym normalnie zjadła i się tym cieszyła 😉

Trzymam kciuki, żeby obyło się bez niewygodnych pytań 🤞🏻

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Rodzeństwo (1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1), z pięknie bijącym ❤️
    07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza. Płeć dalej niepotwierdzona🫠
    02.12.24(17+6): Wizyta
    preg.png
  • Kira Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:

Odkąd trenuję mocno przykładam uwagę do tego co kładę na talerz. Ale święta to święta. Raz w roku rozpusta na całego 🥰 Nawet swoim dziewczynom mówię, żeby jadły bez wyrzutów sumienia. Pamiętam jedne święta, gdzie jadłam rozsądnie, delikatnie pamiętając o diecie. Powiem Wam, że dupa nie święta I nigdy więcej 😂
    Teraz za to jak pomyślę o karpiu czy kompocie z suszu to przysięgam, że się porzygam. Jedyna potrawa, na myśl której nie mam guli w gardle to pierogi z kapustą i grzybami 😁
    Jeszcze pytanie mam. Czy też Wam już się brzuch napina/spodnie gniotą/widać że coś tam się dzieje? Bo jestem w szoku, że 5tydz a tu tak inaczej wygląda. Może też dlatego, że normalnie mam typowo sportowy brzuch. Kurde nie wiem, a moje koleżanki nie pamiętają jak było na samym początku 🤔

Domi_naturelover, MMimi lubią tę wiadomość

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png

Wysłany: 17 grudnia 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    910608 wrote:
    Dokładnie, każdy ma inny organizm i nie wiadomo, czy szczepienie zaszkodzi czy pomoże. Na pewno zachorowanie za Covid jest najgorszym wariantem w każdym razie i trakcie starań i w ciąży. Każdy musi podjąć decyzję w oparciu o swoje zdrowie i swoje przeczucia.

Ja w trakcie starań się szczepiłam. Zamierzam szczepić się trzecią dawką, ale najszybciej w II/III trymestrze, o ile uda się dotrwać. Ale to tylko i wyłącznie mój komfort psychiczny mi to dyktuje. Badań jest już tyle, że głowa może wybuchnąć 🤯

Jeśli chodzi o zdrowe jedzenie, to wychodzę z założenia, że można i warto sobie pozwolić :D No jak odmówić pierogów? Albo ryby po grecku? Albo ciast wszelkiego rodzaju? To są rzeczy, któe w żadnym innym czasie TAK nie smakują! 🤤 Jeju, rozmarzyłam się i zgłodniałam Chyba najważniejsze wszystko z głową.

Ja potraw wigilijnych nie odmówię z pewnością, ale na pewno nie będę jadła tyle, żeby się nie móc ruszyć 😂
    Co do ciast - chyba jednak nie będę jadła 😄 Powiem Wam, że odrzuca mnie wręcz od słodkiego po odstawieniu cukru… Jak mnie jednak najdzie ochota, to robię jakieś zdrowe ciasto, które jak już to zawiera ksylitol. Jestem w szoku, pierwszy raz widząc świąteczne Kinderki nie mam na nie ochoty 😳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 16:17

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png

Wysłany: 17 grudnia 2021, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Swego czasu schudłam 17kg na "diecie" pt. jem zdrowo, licze dokładnie zapotrzebowanie ii kaloryczne i makro, ale w weekendy czy podczas świąt/uroczystości daję sobie żyć. Czyli powiedzmy popularne 80/20 🙃 ja uważam, ze święta są raz w roku i o ile nie jest to kwestia zdrowia czy bezwzględnego przeciwwskazania (np. przy nietolerancjach czy cukrzycy), to ja bym normalnie zjadła i się tym cieszyła 😉

Trzymam kciuki, żeby obyło się bez niewygodnych pytań 🤞🏻
    Taaak, efekt „uboczny” zdrowego jedzenia jest taki, że leci się z wagi :D
    Ja osobiście zawsze wagę miałam w normie, zmiana diety wyłącznie dla zdrowia i propłodnościowych aspektów - efekt; kolejne 3 kg w dół. Dlatego zajadam migdały by podbić kalorię i w nadziei, że pomogą na endo 😃

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie ma bety, cukier 81, tsh 1,9 ale progesteron za wysoki...
    Myślicie ze powinnam dodatkowe badania zrobić?
    e811862913b2.png

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • MMimi Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    Odkąd trenuję mocno przykładam uwagę do tego co kładę na talerz. Ale święta to święta. Raz w roku rozpusta na całego 🥰 Nawet swoim dziewczynom mówię, żeby jadły bez wyrzutów sumienia. Pamiętam jedne święta, gdzie jadłam rozsądnie, delikatnie pamiętając o diecie. Powiem Wam, że dupa nie święta I nigdy więcej 😂
    Teraz za to jak pomyślę o karpiu czy kompocie z suszu to przysięgam, że się porzygam. Jedyna potrawa, na myśl której nie mam guli w gardle to pierogi z kapustą i grzybami 😁
    Jeszcze pytanie mam. Czy też Wam już się brzuch napina/spodnie gniotą/widać że coś tam się dzieje? Bo jestem w szoku, że 5tydz a tu tak inaczej wygląda. Może też dlatego, że normalnie mam typowo sportowy brzuch. Kurde nie wiem, a moje koleżanki nie pamiętają jak było na samym początku 🤔

Kira ja mam taki "wzdęty" brzuch. Na szczęscie tylko tak wygląda bez prawdziwych wzdęć 😀

Kira lubi tę wiadomość

👱‍♀️32 💖👦38

⏸ w 4 cs

10.12 wyraźne ⏸😁
    10.12 beta 246,0 mlU/ml🥰😍
    13.12 beta 1257,0 mlU/ml 😍😍😍
    22.12 pierwsza wizyta 🤞pęcherzyk 💖
    30.12 wizyta NFZ - zło, wymazuję z pamięci
    5.01 zarodek 15,4mm z serduszkiem 162/min 💖💖💖
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    Na początku są normalne wzdęcia które wydaje się że nie są wzdęciami 😅
    Potem zobaczysz jak rano będziesz płaska a wieczorem jak w 5 miesiącu będąc w 3 😁
    Ja bardzo szybko przeszłam na wygodne legginsy itp bo moje spodnie mnie uciskały po prostu

Kira, Ancalime lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png

Wysłany: 17 grudnia 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Jeszcze nie ma bety, cukier 81, tsh 1,9 ale progesteron za wysoki...
    Myślicie ze powinnam dodatkowe badania zrobić?
    e811862913b2.png
    Kurczę, ja wiem tyle, że progesteron jest wydzielany pulsacyjnie, więc może trafiłaś akurat na ten skok? Zwykle dziewczyny mają za mało, wtedy wiadomo co robić, ale jak za dużo to ja nic nie pomogę , bo nie mam pojęcia :c

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png
  • KarolinaŚ Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się szczepiłam w ciąży po 28 tyg ciąży Pfizerem.. Mała dostała przeciwciała... Nic jej nie ma 10 stycznia mogę się znów szczepić ale poczekam znowu do 18 tyg

f2w3kw7ixxy6uu22.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ