Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Ani0nka wrote:Czyli powyżej 1000 bety widać już pecherzyki tak? Może pójdę właśnie zobaczyć ile tam ich jest? A kiedy jest zarodek? W jakim dniu?
Z jednej strony zobaczenie pęcherzyka uspokaja a z drugiej stresuje czy będzie rosnąć, czy się pojawi zarodekAni0nka, Natka2, DeLaCruz lubią tę wiadomość
-
conte wrote:a pamiętacie UltraDżastę z listopadowego? Jak głosiła swoje teorie, ze AniMka jest za stara niby na ciążę i w ogóle w tak późnym wieku to same sobie kobiety są winne jak chcą stabilizacji zanim zdecydują się na dziecko? Że ona młodziutka zaszła w pierwszym (chyba) cyklu bo jej mama kazała sie badać od 18r.ż? Poroniła.
Pamietam. Na jakiej grupie jest teraz ? -
Wojcinka wrote:Abra kochana ja sądzę (ale mówię oczywiście za siebie) przez pryzmat tego że "znam Cię" już trochę tutaj z forum, że pewnie nie miałaś nic złego na myśli, aczkolwiek może tego nie widzisz ale po reakcji dziewczyn zaakceptuj to że to ci napisałaś, mimo braku złych intencji, zabrzmialo pod wieloma względami bardzo nieprzyjemnie.
Przed tym co napisałaś, była krótka dyskusja na temat przykrych tekstów od storny bliskich osób, o tym jak ludzie oceniają i wiedzą lepiej kto ile dzieci powinien mieć, jak wychowywać itd. Wszystkie tu dziewczyny zgodnie przyznały, że każdy ma prawo żyć swoim życiem i nikt nie powinien tego oceniać, poczym pojawił się Twój niefortunny komentarz który, mimo braku złych intencji zabrzmiał dokaldnie tak jak te wszystkie teściowe i ciotki walące bezpośrednio kto jak powinien żyć
Nie ma co dalej ciągnąć tematu, nie chodzi to o rozpoczynanie żadnej kłótni ale musimy pamiętać, że tak samo jak nie podchodzimy do kogoś na ulicy i nie pytamy "ej jak ty to sobie wyobrażasz z 5 dzieci" tak samo takiego pytania nie wypada, zwłaszcza w takim tonie, zadawać przez internet tylko dlatego że jest to anonimowe
Wojcinka jesteś mistrzem taktu. Pięknie i z szacunkiem to napisałaś. Chylę czołaAni0nka lubi tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:Nati dziękuję za info! To może po świętach umówię się zobaczyć pecherzyk/pecherzyki 🙈 a 2 tyg później już umówię się na serduszko/serduszka 🤭
Serduszko juz widac 22 dni po owulacji, ale zawsze warto dodać sobie jeszcze takie 4-5 dni dla pewności ja byłam 6+3 i wszystko było super widać i słychać 😋
Widze dalej tematy niektore sie ciągną 🤦🏼♀️😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 18:02
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Ale tu się dzieje 😀 przeczytałam chyba większość, ale nie wszystko.
My w tym miesiącu robimy badanie nasienia, trochę się stresuje wynikiem ale myśle, ze to jest dobry czas żeby to sprawdzić. -
Ani0nka gratuluję pięknej bety i zgadzam się z dziewczynami że wysokim progesteronem na zapas bym się nie martwiła ciesz się ciążą 😘
Co do szczepienia to ja szczepiłam się sinophramem (2 dawki) w trakcie staran - musieliśmy odpuścić 2 cykle bo przy tej szczepionce jest oficjalny zakaz staran, musiałam nawet papier podpisać że to rozumiem.
W 12 i 16tc przyjelam dwie dawki Pfizera i nic mi ani Małej w brzuszku nie jest. Po szczepieniu bolała mnie tylko ręką.
Co do covida i ciąży i tego czy dziecko się zarazi to mogę tylko przytoczyć sytuację mojej siostry, która rodziła rok temu będąc chorą na covid - miała symptomy, brak smaku, węchu... W szpitalu przy porodzie zrobili jej test i wyszedł pozytywny. Młody urodził się zdrowy i nie zaraził się od mamy nawet po porodzie 💛Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Tak się boje szczepień... Nie jestem antyszczepionkowcem, dziecko szczepie na wszystkie podstawy na NFZ. Raz byłam zaszczepiona na grypę. To co się działo to jakiś koszmar. 1.5 miesiąca do szkoły nie chodziłam. Od lekarza do lekarza i wszyscy ręce załamują dlaczego tak ostro zareagowałam na szczepionkę. Powiedziałam że nigdy więcej nie zaszczepie się na coś, co nie jest w programie szczepień.
Covida przeszłam miesiąc temu. O szczepionce myślałam, bo nie daj Boże jakby córka musiała z jakichś przyczyn pójść do szpitala, to mnie tam nie wpuszcza razem z nia... Umówiłam się dzisiaj na 1 dawkę na 05.01. Jestem przerażona, bo mam przed oczami obraz sprzed lat i boję się czy nie będzie to miało wpływu na płodność lub rozwój dziecka... 😟💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Jestem po pierwszej wizycie. Jest pęcherzyk ciążowy 7,5mm. Jeszcze nie widać zarodka 😟 mam się pojawić w czwartek na szybkie podejrzenie czy będzie ❤️
Blondyna.B, MMimi, Mgdra, Wojcinka, Lexia, abrakadabra, Kasik85, Ani0nka, Domi_naturelover, Aneta2506, Koteczka82, Nati94, Natka2, Kira, Emii, Livka, Milixx, Gravity, Katsy, conte, Ancalime, Ola1988, milam, a.ky.ska lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
DeLaCruz wrote:Jestem po pierwszej wizycie. Jest pęcherzyk ciążowy 7,5mm. Jeszcze nie widać zarodka 😟 mam się pojawić w czwartek na szybkie podejrzenie czy będzie ❤️
DeLaCruz lubi tę wiadomość
💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
DeLaCruz wrote:Jestem po pierwszej wizycie. Jest pęcherzyk ciążowy 7,5mm. Jeszcze nie widać zarodka 😟 mam się pojawić w czwartek na szybkie podejrzenie czy będzie ❤️
DeLaCruz lubi tę wiadomość
-
Gratuluję 🥰
Nie czytaj za dużo na internecie proszę, ja nie popełnię tego znowu bledu☺😊😊
Raczej będę polegać na Was 😅 (wiem ze też internet ale bardziej sprawdzony 😅)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 19:49
Ani0nka lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Spokojnie, właśnie dlatego nie ma sensu tak wcześnie chodzić na wizytę bo stres jest tylko większy...DeLaCruz lubi tę wiadomość
-
Postaram się już nie czytać serio może umówię wizytę przed świetami np. W piątek zobaczyć czy są pecherzyki i na wigilie powiem najbliższym (rodzice i rodzeństwo). No zobaczymy z synem w ciąży poleciałam z obsikanym testem do swoich rodziców 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 19:50
-
Kochana, mocno trzymam kciuki 🤞DeLaCruz lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌