Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
-
WIADOMOŚĆ
-
AniMka wrote:Korci mnie przez Was żeby jutro nasiurać 🤭
Jak nie wchodziłam na forum to nie myślałam nawet o tym, a teraz znowu się nakręcam 🤦♀️🙃AniMka lubi tę wiadomość
💏Razem 9 lat
♀️36
♂️41
Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%... -
nick nieaktualnyloveforever1 wrote:Conte widzę że Ty też masz problem z IO i PCOS. Jak sobie z tym radzisz? Ja mialam cykle 28 dniowe z czego owulacja występowała 17 dnia. A w cyklu, w którym się udało owulacja nastąpiła o dziwo 13 dnia. A temperatura pięknie rosła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2021, 19:54
-
Agata97 wrote:Dziękuję za tak mile powitanie!
Szczerze mówiąc dowiedziałam się dziś od Was więcej na temat badań, niż w ciągu trzech lat od mojej lekarki. Mam nadzieję, że nowa pani doktor w końcu okaże się kompetentną osoba.
Co do mojej wagi: 64 kg przy 163 cm wzrostu. Także jest to dość dużo jak na mnie, całe życie ważyłam maks. 55, ale właśnie odkąd pojawiły się moje problemy z miesiączkowaniem, czyli 3 lata temu, zaczęłam stopniowo przybierać, a jem tyle co wcześniej. Staram się ograniczać cukier, bo już czytałam, że przy PCO należy na niego uważać, ale nie zawsze mi się udaje.
Nie umiem tu jeszcze odpisywać poszczególnym osobom, może z czasem się nauczę
Gratuluję wszystkim, którym się udało.
Ja póki co jestem ciemna w tym temacie monitoringów, pomiarów temperatur i całej reszty, ale zaczynam walkę.
Witamy
Jeśli chcesz możesz powiedzieć skąd jesteś (miasto/województwo), jest nas tu tyle ze na pewno któraś doradzi dobrego specjalistę
-
conte wrote:Wiesz co, ja mialam bardzo długie cykle, dochodziły nawet do 49 dni a bywały i 60 kilka. Po 8 msc szukania właściwego gina, dostałam metformine na pcos i IO oraz miovelie ale nie mogłam jej pic wiec pije już drugi msc fertistim. Do tego Sanprobi IBS na dolegliwości po mecie, Wit.B12 i olej z wiesiołka. Owu cofnęła się o kilka dni, wg mnie była 2 dni wcześniej niż jest na wykresie.
Hej, jesteś zadowolona z fertistim ? -
nick nieaktualnyPaulina1994 wrote:Hej, jesteś zadowolona z fertistim ?
Przepraszam, że tak z doskoku i nieskładnie ale od kilkunastu godzin w trasie. Nadrobię Was jutro jak mi Stary da 😆 a nie nie to w poniedziałek. Miłego wieczoru Kobietki 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2021, 20:25
Blondyna.B, Wojcinka, Ancalime, Paulina1994 lubią tę wiadomość
-
Moniika wrote:Ja mam podobnie. Do tej pory, a minęło 10 miesięcy nie wrócił mi do końca wech i smak. Znaczy wrócić może wrócił, ale niestety jest zmieniony. Miałam takie fazy, najpierw nie czułam nic, potem wróciło na chwilę żeby później się tak pochrzanić 😡 są rzeczy, które mają całkiem inny zapach i smak np. Papryka jakby zawsze była zepsuta, podobnie ogórek. Pot, kupa itp. Bardzo dziwnie śmierdzą, inaczej. Czytałam żeby wahać takie rzeczy jak kawa, eukaliptus itp. Żeby odbudować te połączenia nerwowe/komórki zwał jak zwał odpowiedzialne za dany zapach. Może być tak, że nie czujemy jednej substancji, a przez to cały zapach/smak się zmienia. Niestety nie jestem konsekwentna w tym ćwiczeniu węchu i robię to tylko jak mi się przypomni. Można też próbować sobie wyobrażać jak coś smakowalo/pachniało żeby właśnie pomoc w tym procesie. W Internecie znajdziesz więcej informacji na temat tych produktów, które należy wahać i jak często i długo
Nie chce nikogo straszyć kto przechodzi przez podobna sytuację, ale pierwszy trymestr ciąży tylko pogorszył te odczucia cały świat mi śmierdział na prawdę było to nie do wytrzymania... Nawet powietrze mi śmierdziało takim brudem non stop 😒
Wiem że to na pewno wielki zbieg okoliczności ale dzień po przyjęciu pierwszej dawki Pfizera jak ręką odjął koszmar się skończył. (Śmiałam się że Bill zaktualizował mi oprogramowanie 😂)
Na dzień dzisiejszy wech i smak wróciły mi tak w 90% do normy - wreszcie. Mam nadzieję że najgorsze już za mną 🤞 -
Gravity wrote:Kochana dobrze,że jesteś, brakowało Cię tutaj!
Jaki masz plan działania z kliniki?
Bardzo mocno Ci kibicuję ✊
Ja już powoli zmierzam do klubu dinozaurów, więc mentalnie przybijam piątkę 😅 w styczniu kończę 35 lat, dzieci brak..
Ja kończę 37
Wodnik?👱♀️-39
4 lata starań
PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
Kariotyp✅
-
Wojcinka wrote:Miałam dokaldnie tak samo... Chorowałam na przełomie września i października rok temu i najpierw kompletnie straciłam węch tak na około miesiac a później jak wrócił to w bardzo nieprzyjemny sposób. Później miałam tak falowo raz było w miarę ok a raz koszmarnie. Mniej więcej pół roku po chorobie wszystko się pochrzaniło i baaardzo śmierdziały mi niektóre rzeczy takie jak jaja, cebula itd no na prawdę miały kompletnie inny (koszmarny) zapach i smak...
Nie chce nikogo straszyć kto przechodzi przez podobna sytuację, ale pierwszy trymestr ciąży tylko pogorszył te odczucia cały świat mi śmierdział na prawdę było to nie do wytrzymania... Nawet powietrze mi śmierdziało takim brudem non stop 😒
Wiem że to na pewno wielki zbieg okoliczności ale dzień po przyjęciu pierwszej dawki Pfizera jak ręką odjął koszmar się skończył. (Śmiałam się że Bill zaktualizował mi oprogramowanie 😂)
Na dzień dzisiejszy wech i smak wróciły mi tak w 90% do normy - wreszcie. Mam nadzieję że najgorsze już za mną 🤞
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
conte wrote:Wiesz co, ja mialam bardzo długie cykle, dochodziły nawet do 49 dni a bywały i 60 kilka. Po 8 msc szukania właściwego gina, dostałam metformine na pcos i IO oraz miovelie ale nie mogłam jej pic wiec pije już drugi msc fertistim. Do tego Sanprobi IBS na dolegliwości po mecie, Wit.B12 i olej z wiesiołka. Owu cofnęła się o kilka dni, wg mnie była 2 dni wcześniej niż jest na wykresie.👱♀️-39
4 lata starań
Kariotyp✅
-
Zakupiłam test elektroniczny z myślą że jak będą ⏸️ to mąż dodatnie żeby nie doszukiwał się kresek albo nie mówił że za jasna 😅 nawet jak to nie będzie w tym miesiącu jednak to w innym się uda ☺️
Ciekawe co jest wart, bo kosztował 20 zł 😂😂😂Aneta2506, Paulina666, Domi_naturelover, Ancalime, Koteczka82, Lexia, Ani0nka, Anuszka28, conte, 910608, Jo!Zio, MMimi, Kira, Milixx lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:To jutro sikaj ze mną o Anetą ☺️😁
Ja nie będę raczej rano sikać, dalej plamie, brzuch boli coraz mocniej więc myślę że jutro się rozkręci...
Ale na Ciebie czekam jutro bardzo z niecierpliwością 😊😊😊15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Ale na Ciebie czekam jutro bardzo z niecierpliwością 😊😊😊
Rano jak nie będzie plamienia to sikaj ze mną ❤️Aneta2506, Anuszka28 lubią tę wiadomość
-
Paulina666 wrote:To w styczniu razem 🍾🥂
Ja kończę 37
Wodnik?Paulina666 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulina666 wrote:Jeśli mogę wtrącić swoje 3 grosze to ja też miałam takie cykle po 50-60 dni tak z 10 lat temu.I co trochę latałam do gina po luteine.Torbiele.A teraz się unormowało.Może to wiek?Tylko martwi mnie to,że mam cykle 24 dni a potrafię mieć 34 dni.Troche duży ten rozrzut.Ale 28 też mam.
No, setki razy słyszałam, od 18.r.ż, że z wiekiem się unormuje tylko ku%$@& mam 27 i się nie unormowało, to kiedy się unormuje? Jak będę po 40 i odsune myśl o posiadaniu dzieci? Samo się niestety nie zrobi. Mi też wcześniej nikt badan nie robił, dzięki dziewczynom z tego forum się zdiagnozowałam i wiem jakie mam choroby.
Piszesz, że Ci się unormowalo. Ale rozstrzał cykli 24-34 to nie jest norma. -
Paulina666 wrote:To w styczniu razem 🍾🥂
Ja kończę 37
Wodnik?Paulina666 lubi tę wiadomość
Starania od 11.2020
👩 35l 👨40l
06.21 💔 cb
10.21 💔 cp (metotreksat)
03.2022 HSG - lewy jajowód niedrożny, prawy - światło jajowodu ograniczone
06.2022 laparoskopia - oba jajowody drożne
06.22 cb 💔
07.22 cb 💔
25.09 ⏸
27.09 beta 68,6 prog 71
29.09 beta 231
01.10 beta 756 prog 55,8
13.10 3,8mm Okruszka z ❤ Cudzie trwaj 🌈
03.11 2,2cm cudnego Bąbelka🥰
28.11 USG prenatalne 6,2cm Dzidziulka, ryzyka niskie 🥳
13.01 300g chłopaczka 😊❤
17.02 720g Marcelka 😍
22.03 1430g Kluseczka 🤯
06.04 1780g Misiaczka 🐻
11.05 3145g Pączusia 😳
06.06.2023 nasz tęczowy synek jest już z nami 😌 - 3680g, 56cm Miłości -
conte wrote:No, setki razy słyszałam, od 18.r.ż, że z wiekiem się unormuje tylko ku%$@& mam 27 i się nie unormowało, to kiedy się unormuje? Jak będę po 40 i odsune myśl o posiadaniu dzieci? Samo się niestety nie zrobi. Mi też wcześniej nikt badan nie robił, dzięki dziewczynom z tego forum się zdiagnozowałam i wiem jakie mam choroby.
Piszesz, że Ci się unormowalo. Ale rozstrzał cykli 24-34 to nie jest norma.👱♀️-39
4 lata starań
Kariotyp✅
-
Paulina1994 wrote:Witamy
Jeśli chcesz możesz powiedzieć skąd jesteś (miasto/województwo), jest nas tu tyle ze na pewno któraś doradzi dobrego specjalistę💏 - 06.06.2014 ➡️ 💒 15.09.2018
👩🦰 - 24 l.
starania o pierwsze 👶 od 07.2021
❌ PCO ➡️ PCOS
❌ AMH - 13.45 ng/mI
❌ progesteron w 22 dc. - 0.91 ng/mI
❌TSH - 3,61 -> endokrynolog -
1. wizyta - USG tarczycy - idealne
kolejna wizyta marzec 2022 r.
❌ testosteron - 48,66 ng/dl
❌ brak owulacji i menstruacji (luteina na wywołanie)
✔️ prolaktyna - 11,7 ng/mI
✔️ estradiol - 64,1 pq/mI
✔️ glukoza - 74 mg/dL
✔️ ATPO - 34,90 U/ml
✔️ SHBG - 64 nmol/l
❔ DHEA-S - 420,53 ug/dl
Suplementacja: Prewenit Intensiv, OvulomedMax, witamina D3
🧑 - 30 l.
✔️ morfologia - 4%
✔️ ruchliwość
❌ ilość - 9,8 mln/ml
od 02.2022 - FertilMan Plus
stymulacja zawieszona do marca - zbijamy TSH i poprawiamy nasienie
marzenia o 👨👩👧👦 🙏 -
Gravity wrote:Nie, ja jeszcze koziorożec, bo z samego początku- 6 stycznia 😊
To masz urodziny jak mój brat 🥰
Przez wasze namawianie do sikania zamówiłam właśnie paczkę testów ciążowych 😝 niezły zbieg okoliczności że akurat teraz były w promocji z datą do końca roku 😝 będę sikać od 26.12 aż zobaczę ⏸️
Nakręciłam się jak nie wyjdzie to spadnę z wysokiego konia 🙄 a co wtedy w sylwestra się uchlam 🤣🤣🤣Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Koteczka82 wrote:To masz urodziny jak mój brat 🥰
Przez wasze namawianie do sikania zamówiłam właśnie paczkę testów ciążowych 😝 niezły zbieg okoliczności że akurat teraz były w promocji z datą do końca roku 😝 będę sikać od 26.12 aż zobaczę ⏸️
Nakręciłam się jak nie wyjdzie to spadnę z wysokiego konia 🙄 a co wtedy w sylwestra się uchlam 🤣🤣🤣
A ty sikaj na tych i abys musiała z tym uchlaniem czekać conajmniej 2 lata...no bo ciąża i potem cycuchy pełne mleka...🤞🤞🤞Koteczka82 lubi tę wiadomość
💏Razem 9 lat
♀️36
♂️41
Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%...