Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
Odpowiedz

Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣

Oceń ten wątek:
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby to nie była kreska fabryczna, trzymam kciuki!! Do wigilii jeszcze sporo czasu wiec szanse są ❤️

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • KarolinaŚ Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też coś majaczy.... Czekamy na inne testy...

A ja w nocy doznałam paraliżu nocnego... Ktoś mnie najpierw złapał za plecy i nie był to mąż, a później jak mu powiedziałam ze ktoś tu jest to mnie cały czas przytulał.. Ale po nie całej godzinie znowu ktoś mnie dotknął za nerki... I powiem ze to nie pierwszy raz takie sytuacje, również kiedyś widziałam cień przechodzący przez korytarz to meza wysłałam zeby sprawdził czy u laury wszystko w porządku... Co jak co ja w duchy wierzę. Mam nawet takie odczucia ze jak ze znajomymi jechaliśmy dom oglądać do kupienia to im wyżej szliśmy bo dom z 1920 roku 3 pietrowy... To co raz bardziej zle odczucia miałam lzy same w oczach się pojawiały i najgorsze było w tym ze jak nam strych pokazywał to nie potrafiłam tam wejść co mnie trzymało blokada jak nic....

f2w3kw7ixxy6uu22.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Majaczy ale ja wiem, że powinna ładnie wyglądać 😉

Póki wrednej 🐒 nie ma to jest nadzieja 🍀 ja trzymam nadal kciuki 🤞

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2024, 21:31

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira widziałam, że masz dzisish wizytę. Powodzenia i czekam na wiadomość ✊💚

Kira lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Coś niby przebija, ale tak masz od kilku dni na tych testach, powinna być juz sporo widoczna a tu ciagle taka niewiadoma 🤔
    Ja o tym doskonale wiem... Na ciążę się nie nastawiam ale i nigdy więcej nie kupię Facelle, bo jak widać zupełnie u mnie się nie sprawdzają. Biel to biel, kreska to kreska

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira właśnie powodzenia!
    Ja ogarnelam już belly i już mam kalendarz i trochę za wcześnie umówiłam się na serduszko. Spróbuje się na 27 grudnia umówić by podejrzeć pecherzyk a później za 2 tyg na zarodek z serduszkiem czyli 10 stycznia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2021, 08:04

Kira lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Blondyna, byłam pewna, że dziś już będzie ładna różowa bladziocha :( coś z tymi facellami się popsuło, Anetę w drugą stronę paskowy oszukał 😐 może akurat testy jednak dziś będą i sprawdzisz tymi innymi, no i sama mi mówiłaś, że Tobie lepiej te z popołudniowego moczu wychodzą. Mimo wszystko, póki nie ma okresu, to trzeba mieć nadzieję i trzymam kciuki 😘

Kira, kciuki za wizytę, oby wszystko było książkowo 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Ja dziś ostatni dzień w pracy i przerwa do 03.01 ❤️👌🏻❤️ byle przetrwać, potem jeszcze tylko 2 dni w kuchni nad uszkami i ciastkami i można odpoczywać 😁💪🏻

Kira lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 👱🏼‍♀️+🧑🏻‍🦱+👧🏼+👶🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna (1cs):
    event.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna, masz piękny wykres, nie puszczam kciuków 🤞🏻

Mnie dzisiaj coś podkusiło i zatestowalam w 11 dpo, oczywiście biel 🤪

Pytanie do dziewczyn, które biorą metforminę - co robicie, jak chcecie się napić trochę alkoholu? Nie bierzecie tabletki tylko w ten dzień, kiedy pijecie? Sylwester się zbliża i zebrało mi się na rozkminy pt. pić czy nie pić 🤷🏼‍♀️ A jeśli pić, to w jaki sposób, żeby sobie nie zaszkodzić 🤔

🩵 2022
    🩷 2024
  • kropka_123 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy po aktualizacji apki tez was wylogowuje i za każdym razem musicie się logować ? :(

👱‍♀️ 29 👨 32

starania od 06.2021

czerwiec 2022 💔
    TSH -> euthyrox
    prolaktyna -> bromocorn
    histeroskopia -> 01.2022

06.09 - beta 21 (10 dpo)
    10.09 - beta 206 😍
    15.09 - beta 1300 🍀
    29.09 - mamy ♥️
    12.10 - 2,19 człowieczka
    27.10 - 4,20 człowieczka
    07.11 - prenatalne

abbf322214.png
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Blondyna, też wchodziłam z nadzieją, że będą dwie kreski :( Może jeszcze się pojawią 🤞🏼

Kira, kciuki za wizytę! ❤️ Zamęczysz się kochana z tego stresu i kiepskiego snu :( Ale wiem, że pewnie tylko łatwo się mówi „wyluzuj”, to muszą być ogromne emocje.

Lexia, dasz radę, przetrwasz i zaraz będzie sporo wolnego! Odpoczniesz i pojesz w święta 😄❤️ Jak zwykle i tak w święta je się za dwoje nie będąc w ciąży , to teraz hohooo 😂❤️

KarolinaŚ to brzmi strasznie… Ja nigdy nie miałam paraliżu sennego i mam nadzieję, że go nie doświadczę, współczuję… Jedyne co, to w zasadzie od zawsze zdarza mi się płakać przez sen i budzi mnie mój własny płacz… Odkąd jestem z moim Narzeczonym, to On budzi mnie dosyć szybko, żebym nie rozpłakała się jeszcze konkretnie, przytula, całuje i uspokaja…

Sparky, może jeszcze za wcześnie, kiedy zamierzasz jeszcze testować? 😊

Co do apki, to tak, mega mnie to wkurza, loguję się kilka razy dziennie… Chyba trzeba do nich napisać…

Kira lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, tu się już nic nie zmieni, ale jak temperatura nie poleci, to zrobię jeszcze jeden test w wigilię 😉

Hmm ja nie mam problemów z apką, nie wywala mnie. Może faktycznie napiszcie do nich, że macie taki problem.

🩵 2022
    🩷 2024
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do appki, to jak na tyle lat działania w sieci, to poziom zaawansowania to jakiś żart. Przez złą datę na bellybestfriend (której raz ustawionej już się tam nie da ruszyć, co też jest hitem) zakończyło mi ciążowy wykres i według appki, mimo zaznaczonych pozytywnych testów i usunięciu ustawionego automatycznie krwawienia dalej mam 11dc dziś🤦🏼‍♀️ I dobra, już olać fakt, że nie rozumiem, jak może brakować tak podstawowych funkcji, jak "zakończ cykl" z opcją wyboru daty początku manualnie, a nie automatycznie, ale kurna, od 3 dni koresponduję z pomocą i oni też tego nie umieją zrobić 😤😤 wczoraj mi Pani odpisuje, że ustawiła, że powinien być cykl rozpoczęty 17.11, mam się wylogować i zalogować. I dalej nic, 11dc, "płodne" od jutra, a pod spodem jak byk "jesteś w ciąży" 😂🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
    Śmieszy mnie to, jaka ta apka jest mało intuicyjna i jak niewiele można tam jako człowiek samemu ustawić.
    Nawet Wam pokaże ten paradoks, a co 😅:
    Screenshot-20211221-085623-pl-ovufriend-app.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2021, 08:57

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna (1cs):
    event.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Blondyna, masz piękny wykres, nie puszczam kciuków 🤞🏻

Mnie dzisiaj coś podkusiło i zatestowalam w 11 dpo, oczywiście biel 🤪

Pytanie do dziewczyn, które biorą metforminę - co robicie, jak chcecie się napić trochę alkoholu? Nie bierzecie tabletki tylko w ten dzień, kiedy pijecie? Sylwester się zbliża i zebrało mi się na rozkminy pt. pić czy nie pić 🤷🏼‍♀️ A jeśli pić, to w jaki sposób, żeby sobie nie zaszkodzić 🤔

Ja nie biorę metforminy dzień przed i w dniu planowanego picia. Ale pije dosyć rzadko, bo jednak lepiej brać tabsy regularnie. Zdarzyło mi się wypić z pół kieliszka wina nie pomijając wieczornej dawki 🤐😉.

Kira, kciuki za wizytę!

Lexia, byle przetrwać do wolnego 😁.

Sparky, Kira lubią tę wiadomość

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Co do appki, to jak na tyle lat działania w sieci, to poziom zaawansowania to jakiś żart. Przez złą datę na bellybestfriend (której raz ustawionej już się tam nie da ruszyć, co też jest hitem) zakończyło mi ciążowy wykres i według appki, mimo zaznaczonych pozytywnych testów i usunięciu ustawionego automatycznie krwawienia dalej mam 11dc dziś🤦🏼‍♀️ I dobra, już olać fakt, że nie rozumiem, jak może brakować tak podstawowych funkcji, jak "zakończ cykl" z opcją wyboru daty początku manualnie, a nie automatycznie, ale kurna, od 3 dni koresponduję z pomocą i oni też tego nie umieją zrobić 😤😤 wczoraj mi Pani odpisuje, że ustawiła, że powinien być cykl rozpoczęty 17.11, mam się wylogować i zalogować. I dalej nic, 11dc, "płodne" od jutra, a pod spodem jak byk "jesteś w ciąży" 😂🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
    Śmieszy mnie to, jaka ta apka jest mało intuicyjna i jak niewiele można tam jako człowiek samemu ustawić.

Ooo tak, przy biochemie też coś niepotrzebnie kliknelam. Chciałam zmienić szacowana date rozpoczęcia ciąży (przy późnej owulce wyznaczyło mi jakąś zbyt wczesną) i nie dało się. Porażka.

Lexia lubi tę wiadomość

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Domi, tu się już nic nie zmieni, ale jak temperatura nie poleci, to zrobię jeszcze jeden test w wigilię 😉

Hmm ja nie mam problemów z apką, nie wywala mnie. Może faktycznie napiszcie do nich, że macie taki problem.
    Jest to plan, jak coś to będziemy walczyć razem w Nowym Roku nie ma innej opcji 💪🏼😘
    Lexia wrote:
    No hit 😂
    Jak poczytałam o tym ich projekcie naukowym, to są jakieś grube miliony złotych 😅 Mogliby jednak poprawić najpierw takie rzeczy 🙃

Lexia, Sparky lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime wrote:
    Ooo tak, przy biochemie też coś niepotrzebnie kliknelam. Chciałam zmienić szacowana date rozpoczęcia ciąży (przy późnej owulce wyznaczyło mi jakąś zbyt wczesną) i nie dało się. Porażka.

Dokładnie tak 🤦🏼‍♀️ i tak jak Domi wspomniała, wielce badania naukowe, a najprostsze rzeczy jak ustawienie SAMEMU daty początku i końca cyklu jakoś poza zasięgiem. No śmiech na sali 🤷🏼‍♀️

Ancalime lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna (1cs):
    event.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime wrote:
    Ja nie biorę metforminy dzień przed i w dniu planowanego picia. Ale pije dosyć rzadko, bo jednak lepiej brać tabsy regularnie. Zdarzyło mi się wypić z pół kieliszka wina nie pomijając wieczornej dawki 🤐😉.

Dzięki za odpowiedź 😊 Waham się, czy w ogóle jest sens kombinować, czy po prostu nie pić i tyle. Dopiero od tygodnia biorę metę i szkoda mi tak od razu ją odstawiać 🤷🏼‍♀️

🩵 2022
    🩷 2024
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Dzięki za odpowiedź 😊 Waham się, czy w ogóle jest sens kombinować, czy po prostu nie pić i tyle. Dopiero od tygodnia biorę metę i szkoda mi tak od razu ją odstawiać 🤷🏼‍♀️

Jak nie masz ochoty, to nie pij. Po co bawić się w odstawianie, skoro dopiero przyzwyczajasz organizm do mety.

Ja w ogóle nie przepadam za alko, sporadycznie piję, a i to w małych ilościach. Także odstawiam dosłownie 3-4x w roku 😜.

Sparky lubi tę wiadomość

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime, dzięki za głos rozsądku. Zwykle sama pisze wszystkim "nie chcesz to nie pij" i daję pomysły na wymówki, a teraz sama rozkminiam haha😅 No ja w sumie nie piję od sierpnia praktycznie wcale, nie planowałam abstynencji, ale tak wyszło. I teraz też mnie nie ciągnie, ale mam jakiś taki schemat że sylwester=alko 🙄 Cóż, wygląda na to, że czas zmienić schematy😅

Ancalime lubi tę wiadomość

🩵 2022
    🩷 2024
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ