Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
Odpowiedz

Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣

Oceń ten wątek:
  • Madre Debiutantka

Wysłany: 5 grudnia 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondynka.B. możesz wpisac mi @
    Nie o takim końcu roku marzyłam... Jestem w rozsypce, trzymam kciuki za Was wszystkie 😊

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madre wrote:
    Nie o takim końcu roku marzyłam... Jestem w rozsypce, trzymam kciuki za Was wszystkie 😊
    Oby przyszły rok zaczął się najlepiej i yo pierwszy dzień Twojej ciąży 🤞

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madre wrote:

Ojej też wstrętna @ chyba przyszła szybciej :( Daj sobie czas na te emocje, a potem wracaj do gry :*

age.png
  • Kasik85 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madre wrote:
    Ty masz jeszcze testowanko na koniec roku...więc wiesz jeszcze wszystko do końca roku może się wydarzyć i jeszcze masz szansę na ⏸. ..nie Mikołajowi ale sylwestrowe 👍

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
    Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%...
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madre wrote:
    Tulimy :( Wracaj ze zdwojoną siłą! ❤️

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Paulina666 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B możesz mnie wpisać na 16.12?

Blondyna.B lubi tę wiadomość

👱‍♀️-39
    4 lata starań
    PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
    MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
    Kariotyp✅
  • KarolinaŚ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Eee🤔 nadal karmisz piersią?
    Nie

f2w3kw7ixxy6uu22.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madre wrote:

Przykro mi że nie w tym cyklu 🥺

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • pocahontas Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Może coś znaczyć, ale jakoś za szybko jak na 7dpo 😉

Powiem Wam, że odkąd się staramy to nagle mam w lutealnej tyyyyyyle objawów innych, że szkoda gadać 😅 w 1cs od owulacji do okresu kłuły i ciągnęły mnie jajniki na maksa, miałam też ogrom kremowego śluzu. W 2. i 3. cs bóle jak na okres, ciągnięcia jajników, nawet mdłości i ból głowy. Wszystko to reakcja na progesteron, a nie ciąża- niestety 😔🤷🏼‍♀️. W tym cyklu też od owulacji bolą mnie sutki i są mega wrażliwe, też tak nie miałam nigdy wcześniej (zawsze jak już to dopiero kilka dni przed @ zaczynały). I cóż, nie upatruję w tym niestety nadziei, trzeba czekać na test, bo na tym etapie to wpływ progesteronu, a nie ciąży.

Też tak mam, że odkąd się staramy cykle są inne. Mi się wydaje, że to oznacza, że coś się dzieje - dochodzi do zapłodnienia, ale zagnieżdżenie się nie udaje. Albo dochodzi do zagnieżdżenia, ale się nie utrzymuje. Objawy w tydzień po owu jak ból podbrzusza, jajników i piersi nie są znikąd, to są reakcje na hormony. A te hormony skądś się biorą, może z zarodka, może z pustego jaja, no cholera wie, ale nikt mi nie wmówi, że jak widzę objawy których nigdy nie było to nic się nie dzieje. Dobrze, że jest to forum, to wiadomo jakie badania sobie zrobić jeśli gin nie chce zlecić. Ja mam podwyższoną prolaktynę, za niski próg i może bromek pomoże :)

• Lexia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pocahontas wrote:
    Też tak mam, że odkąd się staramy cykle są inne. Mi się wydaje, że to oznacza, że coś się dzieje - dochodzi do zapłodnienia, ale zagnieżdżenie się nie udaje. Albo dochodzi do zagnieżdżenia, ale się nie utrzymuje. Objawy w tydzień po owu jak ból podbrzusza, jajników i piersi nie są znikąd, to są reakcje na hormony. A te hormony skądś się biorą, może z zarodka, może z pustego jaja, no cholera wie, ale nikt mi nie wmówi, że jak widzę objawy których nigdy nie było to nic się nie dzieje. Dobrze, że jest to forum, to wiadomo jakie badania sobie zrobić jeśli gin nie chce zlecić. Ja mam podwyższoną prolaktynę, za niski próg i może bromek pomoże :)

Nie zgodzę się. Obstawiam, że to bardziej kwestia przypatrywania się sobie na wszystkie sposoby i dopatrywania się objawów na siłę. Mam ten komfort, że obserwuję cykle 10 lat praktycznie- i jak wracam do tych sprzed 10 lat, to jakoś przez pierwsze 10 cykli zapisywałam każdy jeden objaw, doszukiwałam się różnic w odczuciach- bo było to coś nowego i wsłuchiwałam się w organizm na maksa. Potem to mi bardzo spowszechniało, przestałam na co dzień zwracać na to uwagę zupełnie.
    Przychylam się do stwierdzenia, że po prostu bardzo chcemy, to i ciało nas robi w konia. A objawy typu ból piersi, bóle głowy, mdłości, zmęczenie mogą świadczyć zarówno o ciąży, jak i zwyczajnie o wysokim progesteronie. Wszelkie inne, to po prostu przypadek. Miałam wiele cykli, gdzie sikałam po 20x na dobę, gdzie byłam zmęczona już o 21 itp. Bez starań.
    Poza tym jak wyjaśnisz, że u mnie "objawy" są od owulacji niezmienne, gdzie jakiegokolwiek wpływu zarodka można spodziewać się dopiero po implantacji? 😉
    Teraz, jak już mam kilka porażek za sobą, to w tym cyklu jakoś łatwiej mi nie zwracać uwagi. I w sumie działa, poza sutkami nie czuję nic.
    Niestety, psychika ma na nas ogromny wpływ.

DeLaCruz, Gravity, Itka lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Rodzeństwo (1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
    07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka :P Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza. Płeć dalej niepotwierdzona.
    02.12.24(17+6): Wizyta
    preg.png
  • Pani Miśka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 18:22

• KaJa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Miśka, testowałaś dzisiaj?😊

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepraszam, że wbijam się w wątek. W środę zdiagnozowano u mojego męża borelioze, dostał doksycykline 2x1 na trzy tygodnie. Mialam mieć histero w tym cyklu :( czy mąż którejś z Was też choruję? Czy to znaczy, że już się nie da miec dziecka? Załamka.

• Pani Miśka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 18:22

Lexia, Domi_naturelover, Ancalime lubią tę wiadomość

• Mgdra Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Eee🤔 nadal karmisz piersią?
    Koleżanka dostała okres w ostatnim tyg pologu. Za 28 dni kolejny i tak regularnie co 28 dni dostawała. A karmiła piersią cały czas. Do dzisiaj karmi. Mała skończyła we wrzesniu rok, a ta kolezanka do dzisiaj ma regularnie jak w zegarku miesiączkę co 28 dni.
    A inna miała bardzo podobna sytuację i zaszła w ciążę od razu. Co najlepsze 1 dziecko ze stycznia i drugie zdążyło się urodzić w tym samym roku 😱 Dlatego chyba nic mnie nie zdziwi 😱

Ja na karmieniu mieszanym tylko przez 4 miesiące po porodzie miałam święty spokój.

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Miśka wrote:
    Niee, jestem na wiosce nad morzem. Wieczorem chłop przyjedzie mam nadzieję z testem to już na mikołaja zatestujemy :)

Wykres masz piękny, kciuki trzymam🤞😊

Pani Miśka lubi tę wiadomość

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    Koleżanka dostała okres w ostatnim tyg pologu. Za 28 dni kolejny i tak regularnie co 28 dni dostawała. A karmiła piersią cały czas. Do dzisiaj karmi. Mała skończyła we wrzesniu rok, a ta kolezanka do dzisiaj ma regularnie jak w zegarku miesiączkę co 28 dni.
    A inna miała bardzo podobna sytuację i zaszła w ciążę od razu. Co najlepsze 1 dziecko ze stycznia i drugie zdążyło się urodzić w tym samym roku 😱 Dlatego chyba nic mnie nie zdziwi 😱

Ja na karmieniu mieszanym tylko przez 4 miesiące po porodzie miałam święty spokój.
    Bardziej chodziło mi o to, że podczas karmienia piersią raczej ciężko zajść w ciążę.

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMimi wrote:
    Hej dziewczyny,
    Przepraszam jeśli dla kogoś to będzie "niesmaczny" temat. Jestem 7dpo i wczoraj jak nigdy pojawiło się mnóstwo śluzu o mieszanej konsystencji. Nigdy tak nie miałam. Czy miałyscie tak? Co to moze oznaczać?

O mieszanej czyli jakiej? Ja w ciąży zawsze mam na początku duuuuuzo białego kremowego śluzu

MMimi lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Oo DeLaCruz jak miło! Kiedy zobaczyłaś 2 kreseczki? Gratulacje 🤩

Dzięki 😁 3 grudnia był taki ledwo widoczny cień pod światło, wczoraj na dwóch testach już wyraźniejsza kreska. Dzisiaj (14dpo) jeszcze grubsza i kluje mnie w pachwinach, temp urosła, jutro idę na betę 😉 nie wpisywałam się na listę, bo nie chciałam zapeszyć 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2021, 15:23

MMimi, milam, tylko_czytam, Wojcinka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • MMimi Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    O mieszanej czyli jakiej? Ja w ciąży zawsze mam na początku duuuuuzo białego kremowego śluzu

Właśnie biały o konsystencji kremowej z domieszką takiego "płodnego".

👱‍♀️32 💖👦38

⏸ w 4 cs

10.12 wyraźne ⏸😁
    10.12 beta 246,0 mlU/ml🥰😍
    13.12 beta 1257,0 mlU/ml 😍😍😍
    22.12 pierwsza wizyta 🤞pęcherzyk 💖
    30.12 wizyta NFZ - zło, wymazuję z pamięci
    5.01 zarodek 15,4mm z serduszkiem 162/min 💖💖💖
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ