Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
Odpowiedz

Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja pewnie jakos bede testowac 24 grudnia bo owulacja jakos miedzy 12-15 grudnia. Trzymajcie kciuki za dwie kreski☺️

czarneniebo, Koteczka82, Domi_naturelover lubią tę wiadomość

• Lexia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro, że przylazły małpy :(

Ja raczej będę testować za równy tydzień, 12.12. Ale znów nie wierzę, że się uda. Mam jakieś takie przeczucie, że to że nie wychodzi to nie jest przypadek... I ciężko mi z tą myślą 😓

W piątek badania nasienia, jestem ciekawa, jak wyjdą.

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Rodzeństwo (1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
    07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka :P Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza. Płeć dalej niepotwierdzona.
    02.12.24(17+6): Wizyta
    preg.png
  • tylko_czytam Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opowiem Wam moja dzisiejsza historię…
    Rano zobaczyłam podbarwiony śluz na czerwono, zaczęłam panikować, szybka teleporada z położna z nadzieja ze dam mi receptę na luteinę
    Niestety położna rozłożyła ręce i odesłała pilnie do ginekologa.
    Pech chciał ze jestem dzisiaj w Wiśle, miasta nie znam, tym bardziej ginekologów którzy przyjmą mnie w niedziele. Pojechałam wiec na świąteczna pomoc medyczna z tamtąd wysłali mnie do Cieszyna do szpitala.
    Swoje oczywiście musiałam odczekać bo pechowo akurat system się zaciął 🤷🏻‍♀️ Po 2 godzinach zostałam zaproszona do gabinetu na wywiad z pielęgniarka i tu zaczyna się komedia
    Pani pielęgniarka moje plamienie skwitowała ze to na pewno miesiączka i żebym się nie przejmowała. Mówię jej robiłam test i betę i jestem w ciąży i chciałabym żeby zbadał mnie lekarz. Prychnęła „dobra zadzwonię do lekarza zapytam”. lekarz przez telefon zapytał o wynik bety i czy chce zostać na oddziale. Pytam czy mogłabym chociaż dostać luteina na ten niski progesteron? Pani pielęgniarka znów prychnęła i stwierdziła ze teraz za szybko kobiety biegają na bety i ze ciąża to jest dopiero od 6 tygodnia a nawet UWAGA od 12 tygodnia, a wcześniej to w ogóle nie trzeba się przejmować… zatkało mnie 🙄 odwarknęłam jej tylko ze gada takie głupoty ze aż szkoda mi tego słuchać i po prostu wyszłam

Całe szczęście plamienie było jednorazowe i w sumie bardzo skromne, tłumaczę sobie ze pękło jakieś naczynko bo się bejbik zagnieżdża jeszcze (oby) 🙏

W każdym razie jutro powtarzam betę i proga, wyniki niestety najwcześniej będą we wtorek po południu
    We wtorek mam tez lekarza na NFZ a w środę będę widziała się z moim prowadzacym. Proszę o trzymanie kciuków 🤞

DeLaCruz co ja widzę 😍 gratulacje!! Pamietam Cię z poprzednich miesięcy 🥰

Dominika96 lubi tę wiadomość

Ix2Tp2.png
    14.02- beta 674🥰
    15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
    26.03 - 3,6cm ❤️
    12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
    22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖
  • tylko_czytam Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa oczywiście rano sikalam na test żeby upewnić się ze kreski są i nigdzie nie uciekły i dzisiaj jest już piekna bardzo wyraźna różowiutka kreseczka wiec chyba musi być dobrze 🥺

DeLaCruz, Blondyna.B, Milixx, Dominika96, Koteczka82, czarneniebo, Domi_naturelover, Plisia, MMimi, Ola1988, Piorky, Kasik85, Okinny, Wojcinka, Emii, Kira lubią tę wiadomość

Ix2Tp2.png
    14.02- beta 674🥰
    15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
    26.03 - 3,6cm ❤️
    12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
    22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 dziękuję ❤️ i bardzo mi przykro z powodu Twojej straty, nie wiedziałam, ze poronilas 😔

tylko_czytam Tobie też gratuluję 😁 pamiętam, ze cykle jakoś nam się zbiegały i patrz, jeszcze się spotkamy na porodówce 😉

Nati94, tylko_czytam lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_czytam niestety tak wczesną ciąża mało kto się przejmuje :( Nie masz jak jutro chociaż wziąć recepty od gina?
    Będą trzymane ogromne kciuki 🤞

age.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_czytam wrote:
    Rano zobaczyłam podbarwiony śluz na czerwono, zaczęłam panikować, szybka teleporada z położna z nadzieja ze dam mi receptę na luteinę
    Pech chciał ze jestem dzisiaj w Wiśle, miasta nie znam, tym bardziej ginekologów którzy przyjmą mnie w niedziele. Pojechałam wiec na świąteczna pomoc medyczna z tamtąd wysłali mnie do Cieszyna do szpitala.
    Swoje oczywiście musiałam odczekać bo pechowo akurat system się zaciął 🤷🏻‍♀️ Po 2 godzinach zostałam zaproszona do gabinetu na wywiad z pielęgniarka i tu zaczyna się komedia
    Pani pielęgniarka moje plamienie skwitowała ze to na pewno miesiączka i żebym się nie przejmowała. Mówię jej robiłam test i betę i jestem w ciąży i chciałabym żeby zbadał mnie lekarz. Prychnęła „dobra zadzwonię do lekarza zapytam”. lekarz przez telefon zapytał o wynik bety i czy chce zostać na oddziale. Pytam czy mogłabym chociaż dostać luteina na ten niski progesteron? Pani pielęgniarka znów prychnęła i stwierdziła ze teraz za szybko kobiety biegają na bety i ze ciąża to jest dopiero od 6 tygodnia a nawet UWAGA od 12 tygodnia, a wcześniej to w ogóle nie trzeba się przejmować… zatkało mnie 🙄 odwarknęłam jej tylko ze gada takie głupoty ze aż szkoda mi tego słuchać i po prostu wyszłam

Całe szczęście plamienie było jednorazowe i w sumie bardzo skromne, tłumaczę sobie ze pękło jakieś naczynko bo się bejbik zagnieżdża jeszcze (oby) 🙏

W każdym razie jutro powtarzam betę i proga, wyniki niestety najwcześniej będą we wtorek po południu
    We wtorek mam tez lekarza na NFZ a w środę będę widziała się z moim prowadzacym. Proszę o trzymanie kciuków 🤞

Brak słów :( Ale mam nadzieję, że to tylko krwiaczek i jutro wszystko będzie cacy 💪🏻👌🏻

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Rodzeństwo (1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
    07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka :P Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza. Płeć dalej niepotwierdzona.
    02.12.24(17+6): Wizyta
    preg.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_czytam wrote:

Tylko czytam, ja gdy dowiedziałam się o zatrzymaniu ciąży u lekarza, do którego poszłam dodatkowo bo mój lekarz kazał czekać a mnie nosiło, to zaczęłam pytać go, co mi radzi, że chciałabym zbadać zarodek żeby poznać płeć, to usłyszałam, że to tak wczesna ciąża, że nie ma co sobie głowy zawracać, że kiedyś kobiety myślały, że to miesiączka 🤦 w świetle tego, że krwawię już 31 dni, to na pewno nie zorientowała bym się, że jestem w ciąży. Plus miałam mdłości(mniej nasilone ale jednak), senność i inne.

Także co mogę Ci doradzić- Walcz o ciążę, weź proga bo masz troszkę nisko, ale ktoś już pisał, że wydzielany jest skokowo i mogłaś złapać niższą wartość, ale warto dla pewności przyjmować. Trzymam za Ciebie kciuki i jesteś w ciąży, nie ma tu żadnych od do, dla matki to dziecko, które się rozwija jest dzieckiem niezależnie od etapu, więc nie rozumiem tego pieprzenia co niektórych.

DeLaCruz, zdarza się, ważne, że już mniej więcej wiem, jaki mam problem, bo czasu nie cofnę. Mam mthfr homo, pai hetero, nie wiem, czy to było przyczyną straty, bo ostatecznie nie badałam zarodka pod względem genetycznym (przeanalizowałam to wtedy w głowie i bałam się wyniku zdrowy genetycznie), więc postanowiłam zbadać bardziej siebie i coś wyszło, pewnie będzie ciąża, o ile będzie, na acardzie i heparynie. Metyle już biorę

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Emii Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_czytam wrote:

Masakra z tą służbą zdrowia.🤬🤬🤬Trzymam kciuki za Ciebie i bejbika 😊

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia ja wiem że łatwo mówić ale na prawdę dopiero 3 miesiące się staracie, dobrze że się badacie ale nawet zdrowe pary w cyklu mają ok 30% szans na zajście w ciążę ❤️

Tylko_czytam musi być dobrze ❤️ niestety w małych miastach często jest takie podejście... A i nawet ginekologów nie ma

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko czytam, no masz! Współczuję straconego czasu. Szok, że tak podchodzą do tego tematu! Oby to był jakiś drobny krwiaczek, czy naczynko 🤞🏻.

A ja zaczynam u siebie podejrzewać 👑. Wczoraj od 2 do 3 w nocy nie spałam. Nie mogłam zbić gorączki. Kaszlę, katar i ból glowy. Brrr

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Dominika96 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_czytam wrote:

Musi być dobrze. Jeszcze trochę i zobaczymy na usg zdrowego kropka z pięknie bijącym serduszkiem ✊💗

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
    06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
    10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    O będziemy testować razem 🤞😍🍀💚

Kira mam nadzieję, że Ci się uda.🥰✊

Nas tylko raz podkusiło 😈 jakiś tam procent szansy jest ale co ma być to i tak będzie..
    @ ma przyjść 13 także zobaczymy..

Jestem po 1@ po zabiegu.Ciągle jakieś badania robię. . Wyszedł antykoagulant toczniowy obecny i trochę się teraz boje. ☹️

♀️96

💔10.2021 poronienie zatrzymane 7/9 tc 💔

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌Zespół antyfosfolipidowy
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:
    Kira mam nadzieję, że Ci się uda.🥰✊

Nas tylko raz podkusiło 😈 jakiś tam procent szansy jest ale co ma być to i tak będzie..
    @ ma przyjść 13 także zobaczymy..

Jestem po 1@ po zabiegu.Ciągle jakieś badania robię. . Wyszedł antykoagulant toczniowy obecny i trochę się teraz boje. ☹️
    Byłaś już u ginekologa z tym wynikiem? Zalecił Ci już acard + heparynę od testu? Przepraszam, jeśli pisałaś na drugim wątku, ale może nie doczytałam a zastanawiam się, jak to wygląda. Mój lekarz przyjmuje prywatnie, nie ma umowy z NFZ, więc hepryne otrzymam wyłącznie od rodzinnego, z zaświadczeniem od ginekologa zapewne.

A i trzymam kciuki, żeby ta @ byłą ostatnia na 9 miesięcy ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2021, 20:30

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka31 wrote:
    Koteczka82 czy miałaś badanie z krwi obwodowej?
    Tak ale nk z krwi wyszło ok i doktor mówił że te z krwi niewiele mówią o tych w śluzowce macicy.

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko czytam współczuję dzisiejszych przeżyć ☹️
    Trzymam kciuki za ciebie i maleństwo wierzę że wszystko jest dobrze ✊✊✊

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_czytam wrote:

Ja nie mogę… współczuję tylu nerwów i cieszę się, że wszystko jest okej ❤️
    Dawaj znać po jutrzejszej becie!

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94, nie byłam jeszcze. Myślę o hematologu w tym tygodniu i nie wiem czy też nie reumatolog.
    Zaczynam sobie wkręcać, że mam czerwone plamy w kształcie motyla na twarzy. 🙄 Czasami mnie bolą kolana ale nie tak jakoś mega bardzo.
    Już sama nie wiem gdzie iść..

♀️96

💔10.2021 poronienie zatrzymane 7/9 tc 💔

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌Zespół antyfosfolipidowy
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • KarolinaŚ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    Tak się zawsze mówi ale sama lekarka po ciąży mówiła mi aby uważać bo po cc nie mogę od razu zachodzić w ciążę, a karmienie piersią nie jest żadnym zabezpieczeniem.
    Koleżanka myślała, że karmi, to łatwo nie będzie. W 1 cyklu bez zabezpieczenia zaszła i była bardzo zdziwiona hehe 😅 Nie ma reguły na to wygląda 😊

A dzisiaj wyobraźcie sobie, dowiedziałam się o kolejnych dwóch ciążach wśród koleżanek 🙆

Eh 😞
    Dziewczyny to jest mit ze karmienie piersią to antykoncepcja! Jeśli masz normalne cykle przy karmieniu zajdziesz w ciążę

Mgdra lubi tę wiadomość

f2w3kw7ixxy6uu22.png
  • milam Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko_czytam ale w końcu ten lekarz do ciebie przyszedł? Dostałaś luteinę? Czy olali sprawę? To jest straszne jeżeli ten koleś nawet do ciebie nie zszedł 🤷

Dziewczyny pytanie o komórki NK bo widzę że się pojawił temat. Mam skierowanie na to, ale ostatnio w diagnostyce nie mogłam zrobić bo tego nie robią. Gdzie to zrobić i jaki to jest mniej więcej koszt? Kilka stówek? I Koteczka82 , może nie warto tego robić skoro to niewiele mówi? jak się to bada bezpośrednio z macicy?

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ