Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Patka123 wrote:To ja Wam powiem, że właśnie w tym cyklu póki co objawów żadnych nie mam i mimo tego 7dpo się zaczęłam martwić. A po co? Wcześniej ciągnęło, bolało itd, a nic nie było.
Tzn wiecie jak się wsłucham to chodzę spać wcześniej, czasami ta macica zaćmi, piersi jakby większe, że ciśnie mi stanik. Ale równie dobrze może to być zwiastun okresu.
Każda z nas wariuje w głowie czy TO TO. Tylko spokój nas uratuje bo niestety jednoznacznej na to odpowiedzi nie ma.
Miałam podobnie. Cycki bolą mniej jak przed okresem 😉 działania też od niechcenia, bo nie wierzyłam, ze się uda. Także nie ma reguły i tylko czas pokaże, czy się uda💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
DeLaCruz wrote:Miałam podobnie. Cycki bolą mniej jak przed okresem 😉 działania też od niechcenia, bo nie wierzyłam, ze się uda. Także nie ma reguły i tylko czas pokaże, czy się uda
Dałaś nadzieję I gratulacje, pochwal się betą
I ja się zgodzę, że oczywiście, że można czuć już wcześniej, że ta ciąża jest. Ale po prostu to nie daje gwarancji. Dopiero brak okresu. Można nie mieć żadnych objawów, a w ciąży być. Co organizm i co ciąża to inaczej.
Mnie właśnie tak ginekolog sprowadził na ziemię, wysłuchał jak to mnie gniecie, ciągnie, bolą piersi. I powiedział ok, ale to są objawy rosnącego progesteronu, nie ciąży. Co oczywiście jedno drugiego nie wyklucza, ale tylko na tym bazować się nie da. Nawet na tym forum za dużo przypadków, że niby "coś", a jednak nic.
DeLaCruz, Kira lubią tę wiadomość
-
Zgadzam się z Wami. 😀
Cieszymy się bardzo z każdych dwóch kresek⏸🤰❤które się tu pojawiają 😀
Ale w głębi serca, każda czeka na te swoje ⏸ wymarzone, pokonując drogę prostą lub bardzo krętą.
Najważniejsze jest to, że wierzymy w to, że się uda 🌲⛄🎁⏸Itka, Paulina666 lubią tę wiadomość
👱♀️32 💖👦38
⏸ w 4 cs
10.12 wyraźne ⏸😁
10.12 beta 246,0 mlU/ml🥰😍
13.12 beta 1257,0 mlU/ml 😍😍😍
22.12 pierwsza wizyta 🤞pęcherzyk 💖
30.12 wizyta NFZ - zło, wymazuję z pamięci
5.01 zarodek 15,4mm z serduszkiem 162/min 💖💖💖 -
Madre wrote:Blondynka.B. możesz wpisac mi @
Nie o takim końcu roku marzyłam... Jestem w rozsypce, trzymam kciuki za Was wszystkie 😊
Łączę się z tobą w tym ☹️
Blondyna.B mnie też możesz wpisać 🐒 plamienia się rozkręcają pewnie jutro mnie zaleje i będę umierać w pracy 😡
Do tego pokłóciłam się z mężem i mam w domu górę lodową, zamknął się w sobie i nie wiem co będzie ze staraniami bo teraz nawet 🍦 nie chce a normalnie nigdy nie odmawia 😭Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Koteczka82 wrote:Łączę się z tobą w tym ☹️
Blondyna.B mnie też możesz wpisać 🐒 plamienia się rozkręcają pewnie jutro mnie zaleje i będę umierać w pracy 😡
Do tego pokłóciłam się z mężem i mam w domu górę lodową, zamknął się w sobie i nie wiem co będzie ze staraniami bo teraz nawet 🍦 nie chce a normalnie nigdy nie odmawia 😭
Jak nie w grudniu to zaczniecie pięknie nowy rok ☺️Koteczka82, Blond27 lubią tę wiadomość
-
DeLaCruz wrote:Cześć dziewczyny! Przesyłam świeże ciążowe wiruski ❤️ i czekam na Was na sierpniówkach 2022 😘 po cichu podczytuję i trzymam kciuki
Wpisałam wcześniej z automatu jako wiruski a przecież testowałas w tym miesiącu 😁 -
Koteczka82 wrote:Łączę się z tobą w tym ☹️
Do tego pokłóciłam się z mężem i mam w domu górę lodową, zamknął się w sobie i nie wiem co będzie ze staraniami bo teraz nawet 🍦 nie chce a normalnie nigdy nie odmawia 😭
Co za weekend
Daj mu czas, myślę że sam te starania przeżywa -
conte wrote:Bardziej chodziło mi o to, że podczas karmienia piersią raczej ciężko zajść w ciążę.💏Razem 9 lat
♀️36
♂️41
Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%... -
Kurcze, ja właśnie znam więcej przypadków, że ten czas po porodzie, mimo karmienia sprzyja 👶. Ponoć organizm kobiety jest jeszcze w trybie "ciąża" 🤔👩: 29lat
🙋: 31lat
08.19- Córeczka ❤
07.20- starania o 2 Bobo
02.21- 👼 8tc
👩
Hashimoto
TSH ✅
Anty Tpo❌
Anty Tg❌
Prolaktyna✅
FSH✅
LH✅
Testosteron✅
Estriadol✅
Progesteron✅
USG- podejrzenie wodniak w lewym jajowodzie (do potwierdzenia)
marzec-maj '22 -monitoring
planowane HSG
🙋 nie badany -
Blondyna.B wrote:Skoro przyszłaś i testowałas dopiero co to w sumie na listę mogę wpisać ⏸️ jako grudniowe tylko powiedz którego dnia ☺️
Wpisałam wcześniej z automatu jako wiruski a przecież testowałas w tym miesiącu 😁
To wpisz, w sumie się identyfikuję 😉 3.12Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2021, 16:56
Blondyna.B lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
conte wrote:Bardziej chodziło mi o to, że podczas karmienia piersią raczej ciężko zajść w ciążę.
Tak się zawsze mówi ale sama lekarka po ciąży mówiła mi aby uważać bo po cc nie mogę od razu zachodzić w ciążę, a karmienie piersią nie jest żadnym zabezpieczeniem.
Koleżanka myślała, że karmi, to łatwo nie będzie. W 1 cyklu bez zabezpieczenia zaszła i była bardzo zdziwiona hehe 😅 Nie ma reguły na to wygląda 😊
A dzisiaj wyobraźcie sobie, dowiedziałam się o kolejnych dwóch ciążach wśród koleżanek 🙆
Eh 😞💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
conte wrote:Bardziej chodziło mi o to, że podczas karmienia piersią raczej ciężko zajść w ciążę.
Nieeeee, to jest mit. Może być tak że podczas karmienia jest wysoka prolaktyna która blokuje owulację, ale to na dwoje babka wróżyła, albo faktycznie nie będzie albo będzie. Absolutnie karmienia piersią nie należy traktować jako antykoncepcję.Lexia, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
Ja też się dzisiaj dowiedziałam o kolejnej ciężarnej znajomej.....
Nam też się kiedyś uda 🍀
Blondyna wpisz mnie na 13.12Kira lubi tę wiadomość
-
Mgdra wrote:Tak się zawsze mówi ale sama lekarka po ciąży mówiła mi aby uważać bo po cc nie mogę od razu zachodzić w ciążę, a karmienie piersią nie jest żadnym zabezpieczeniem.
Koleżanka myślała, że karmi, to łatwo nie będzie. W 1 cyklu bez zabezpieczenia zaszła i była bardzo zdziwiona hehe 😅 Nie ma reguły na to wygląda 😊
A dzisiaj wyobraźcie sobie, dowiedziałam się o kolejnych dwóch ciążach wśród koleżanek 🙆
Eh 😞Mgdra, Kira lubią tę wiadomość
💏Razem 9 lat
♀️36
♂️41
Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%... -
nick nieaktualny
-
Mnie doktor Paśnik też mówił o nk ale tych w macicy i kazał zrobić kiry żeby sprawdzić czy u mnie chronią zarodek w odpowiedni sposób. Właśnie zbieram kasę na to badanie 🥴
Na szczęście przy tym można podać accofil i wspomóc organizm 👍Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Hej🙂
Ja też miałam miesiączkę po porodzie bardzo szybko, tylko wtedy przeklinałam to, że większość osób nie ma jej długo, a ja tuż po połogu już zaczęłam miesiączkować. Za to teraz, po poronieniu, wciąż nie jestem pewna, czy to, co się teraz dzieje, to miesiączka(niestety krwawiąc nieprzerwanie praktycznie, nie jestem w stanie tego stwierdzić na 100 proc). Wczoraj zrobiłam betę i zostało jeszcze 14, zobaczymy co dalej, oby spadła już do zera 🍀
Gratulacje, DeLaCruz, sierpień to dla mnie sentymentalny miesiąc, moja córeczka urodziła się 1.08 5 minut po północy, byłam sierpniowką 2020 i koniecznie chciała wyjść w sierpniu 🤗 spokojnej ciąży ❤️
Przykro mi dziewczyny, że przyszły @ ale może jeszcze zatestujecie na koniec grudnia? 🙂 A jak nie, to zaczniecie z przytupem Nowy Rok ☺️DeLaCruz lubi tę wiadomość
-
Koteczka82 wrote:Mnie doktor Paśnik też mówił o nk ale tych w macicy i kazał zrobić kiry żeby sprawdzić czy u mnie chronią zarodek w odpowiedni sposób. Właśnie zbieram kasę na to badanie 🥴
Na szczęście przy tym można podać accofil i wspomóc organizm 👍