Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
Odpowiedz

Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣

Oceń ten wątek:
  • Marchewka Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    U nas to ja obecnie przesuwam w czasie badanie nasienia, bo prawdopodobnie zaczynają się płodne dni (nawet M dziś zauważył że mam inny śluz 😅) a nie chcę ich przegapic przez abstynencję przed badaniem, poczekam i wyślę go w okolicy terminu 🐵 😁

Fajne dziewczyny macie gadżety 😍 trochę Wam zazdroszczę bo u nas długo nie będzie radości ale cieszcie się jak tylko możecie ❤️
    To trzymamy kciuki żeby tak się sprawił zeby na badanie isc juz nie musiał!!!! :)

• Marchewka Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2021, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Czasami do faceta trzeba powiedzieć prosto z mostu, bo ciężko czasami wychodzi domyślanie się. Ja powiedziałam jak jest - kobieca diagnostyka jest szersza i bardziej bolesna. To My (mówiąc brzydko) rozkładamy nogi przed lekarzami nawet kilka razy w miesiącu, latamy ciągle na badania krwi, krzywe, glukozy, u niektórych jest już etap zastrzyków, badania drożności. Więc jojczenie na wizytę u urologa, bezbolesne USG i połykanie garści tabletek jest nie na miejscu jeśli gramy do jednej bramki 👶🏼 Ja uświadomiłam od początku i wydaje mi się, że to było potrzebne. My kobitki siedzimy w tych naszych badaniach, znamy ścieżki diagnozy nawet z forum, a nasze chłopy - no niekoniecznie. Więc ja jestem #teamrozmowa i uświadomienie niektórych rzeczy :D
    Wiem, że to bywa ciężkie, dlatego życzę powodzenia i cierpliwości dziewczyny ❤️
    Mądre słowa! Polać jej bezlakoholowego !

Domi_naturelover lubi tę wiadomość

• Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    U nas to ja obecnie przesuwam w czasie badanie nasienia, bo prawdopodobnie zaczynają się płodne dni (nawet M dziś zauważył że mam inny śluz 😅) a nie chcę ich przegapic przez abstynencję przed badaniem, poczekam i wyślę go w okolicy terminu 🐵 😁

Fajne dziewczyny macie gadżety 😍 trochę Wam zazdroszczę bo u nas długo nie będzie radości ale cieszcie się jak tylko możecie ❤️

My tak właśnie ciagle przesuwaliśmy badania, bo tu albo ważna okazja do , albo dni płodne, albo odwołali, albo coś i coś i tak chyba z ponad miesiąc to trwało :D Termin 🐒 najlepszy, obyście jednak nie zdążyli badać ;)

Blondyna.B lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png

Wysłany: 4 grudnia 2021, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o moje dzisiejsze wyniki, to mam tylko tyle, reszta chyba będzie po weekendzie:
    TSH 2,06 mlU/l (0,37-4,20)
    FT3 4,6 pmol/l (3,1-6,8 )
    FT4 17,7 pmol/l (12-22)

Prolaktyna 169,7 mlU/l (127-637)

TSH pewnie można by lekko zbić. Jakiś kalkulator w necie podpowiedział mi, że FT3 mogłoby być ciut wyższe. Prolaktyna chyba ładna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2021, 22:38

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Jeśli chodzi o moje dzisiejsze wyniki, to mam tylko tyle, reszta chyba będzie po weekendzie:
    FT4 17,7 pmol/l (12-22)

TSH pewnie można by lekko zbić. Jakiś kalkulator w necie podpowiedział mi, że FT3 mogłoby być ciut wyższe. Prolaktyna chyba ładna :D

A bierzesz jakiś hormon jeżeli chodzi o tarczyce? ;)
    Ogólnie tsh dziennie może się wahać nawet o jedną jesdbostke...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2021, 22:54

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Kasik85 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkana wrote:
    Ale super 😍 a możesz napisać gdzie znalazłaś taki kubek?
    Wyskoczyło mi to na fb...🙈

Milkana lubi tę wiadomość

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
    Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%...
  • Marchewka Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2021, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki kalkulator pokazywał owu na 7.12. Mąż nam nam nawet "zorganizował" super weekend.
    Teraz weszłam na aplikacje i co... owu przesunęła na 3.12 😔 i trochę się podłamałam. Z testów owu nie mogłam złapać w ogóle. Chyba nic z tego nie będzie...

• Kasik85 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchewka wrote:
    Kobietki kalkulator pokazywał owu na 7.12. Mąż nam nam nawet "zorganizował" super weekend.
    Teraz weszłam na aplikacje i co... owu przesunęła na 3.12 😔 i trochę się podłamałam. Z testów owu nie mogłam złapać w ogóle. Chyba nic z tego nie będzie...
    Ta apka chyba ogólnie pokazuje co chce...Bo mi owu pokazała w dniu wizyty u gina a on przy usg powiedział że owu dopiero będzie według testów była 2dni później...zresztą według temp.tez tak to wygląda...

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
    Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%...
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchewka wrote:
    To trzymamy kciuki żeby tak się sprawił zeby na badanie isc juz nie musiał!!!! :)
    Wiesz ogólnie i tak nie myślę że będzie tragedia bo już 3 ciąże były ale zawsze można sprawdzić i w razie czego coś poprawić ☺️

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • KarolinaŚ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dziś znowu testowałam.. Mówicie ze facelle oszukuje wczoraj biel vizira
    https://zapodaj.net/16951dddd3f26.jpg.html

A dziś jakiś cień się pojawił, dopiero 9 dpo i testuje 7. 12 ale tak jakoś do ciekawości
    https://zapodaj.net/72748196768dc.jpg.html
    https://zapodaj.net/8a94d0a45e83f.jpg.html

A temp znowu urosla...

f2w3kw7ixxy6uu22.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    FT4 17,7 pmol/l (12-22)

Ładnie, oczywiście można zbić lekko ☺️ skonsultuj się z endokrynologiem. Ja miałam zawsze TSH ok 1-1.5 a nagle skoczyło do 2.4. zrobiłam ATPO, ATG i USG tarczycy i lekarka przepisała lek o małej dawce żeby unormować bo właśnie też powiedziała że FT3 dość nisko mimo że w normie i żeby po prostu nie skakało TSH

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaŚ wrote:

A dziś jakiś cień się pojawił, dopiero 9 dpo i testuje 7. 12 ale tak jakoś do ciekawości

A temp znowu urosla...
    Może coś przebija ale słabo widzę 😔 powtórz i będzie wiadomo

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png

Wysłany: 5 grudnia 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    A bierzesz jakiś hormon jeżeli chodzi o tarczyce? ;)
    Ogólnie tsh dziennie może się wahać nawet o jedną jesdbostke...
    Nic nie biorę 😃
    Blondyna.B wrote:
    Ładnie, oczywiście można zbić lekko ☺️ skonsultuj się z endokrynologiem. Ja miałam zawsze TSH ok 1-1.5 a nagle skoczyło do 2.4. zrobiłam ATPO, ATG i USG tarczycy i lekarka przepisała lek o małej dawce żeby unormować bo właśnie też powiedziała że FT3 dość nisko mimo że w normie i żeby po prostu nie skakało TSH

Pewnie minimalna dawka się przyda, żeby zapobiec skokom tak jak mówisz 😀
    Czekam na resztę wyników, nawet mi się śniły dzisiaj w nocy (nie były za dobre :P ). Mówią, że to co Ci się śni, to w rzeczywistości dzieje się dokładnie odwrotnie, więc mam nadzieję, że będzie okej 😅

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png

Wysłany: 5 grudnia 2021, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaŚ wrote:

A temp znowu urosla...
    Kurczę, mi ciężko coś wypatrzeć, ale jest bardzo wcześnie. Jak tempka idzie w górę to dobrze 💪🏼 Czekamy na 7.12 😇

Marchewka lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaŚ wrote:

A temp znowu urosla...

Paskowy facelle (ten co masz na zdjęciu) nie oszukuje. Oszukuje strumieniowy (ten w plastiku).

Ja mini cień widzę jedynie na czarno-białym zdjęciu, ale wiem po swoich testach, że pod odpowiednim kątem widać na facellakach to miejsce, gdzie powinna się wybarwić kreska...

Musisz i tak czekać, bo to może być ciąża, a wcale nie musi 🤷🏼‍♀️

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 👱🏼‍♀️+🧑🏻‍🦱+👧🏼+👶🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna (1cs):
    event.png
  • Marchewka Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I juz sprawdziłam skąd takie wnioski ta apka wyłapala. Wystarczy zmień 1 czynnik -jeden objaw nawet kilka dni po i ona myśli że już owulacja byłanp. 4 dbi wczesniej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2021, 10:09

• Lexia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchewka wrote:
    I juz sprawdziłam skad takie wnioski ta apka wylapala. Wystarczy zmień 1 czynnik -jeden ibjaw nawet kilka dni po i ona myśli że już owulacja była...

Marchewko, to tylko algorytm. Nie ma sensu się tym przejmować 😉 jeśli owulacja będzie, to wyznaczysz ją dopiero jak skoczy temperatura, skończy się płodny śluz itp. Aplikacja wyznacza owu często z tyłka i na prawdę nie ma sensu się tym przejmować 😉

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 👱🏼‍♀️+🧑🏻‍🦱+👧🏼+👶🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna (1cs):
    event.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchewka wrote:
    I juz sprawdziłam skad takie wnioski ta apka wylapala. Wystarczy zmień 1 czynnik -jeden ibjaw nawet kilka dni po i ona myśli że już owulacja była...
    Dlatego nie można polegać tylko na aplikacji, bo ona potrafi kilka razy zmienić dzień owulacji 😅

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaŚ wrote:

A temp znowu urosla...
    Szczerze mówiąc to ja tam nic nie widzę a temperatura w 9dpo bym się nie sugerowała, u mnie temp idzie w górę zawsze do 12/13 dpo i później 2 w dół i okres.

• Patka123 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaS ja niestety też nic nie widzę :( Powtarzaj testy

age.png

preg.png
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ