Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudakostka wrote:Nie umiem się odnaleźć na forum po fioletowej stronie😔 więc jestem tu z wami❤️
Trzymajcie proszę kciuki za dzisiejsza wizytę moja🙏 odczuwam strach, mam nadzieję że zobaczę bijące serduszko
Zostań tu z nami jak tam się nie odnajdujesz 💚 Ja chętnie poczytam co u Ciebie i kropka 👶🏻 Oczywiście trzymam mocno kciuki i czekam na wiadomości ✊🏻🍀
A tak przy okazji, dzisiaj i ja bym miała wizytę 😥😥 ach ciężki dzień dzisiaj mam, taki smutny 😔😔
MystifyMe sikaj, sikaj 😈😈 czekam na Twój test ✊🏻🍀
DeLaCruz piękna II kreseczka 💚👶🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2021, 11:09
MystifyMe, Karina123 lubią tę wiadomość
-
Milixx wrote:Zostań tu z nami jak tam się nie odnajdujesz 💚 Ja chętnie poczytam co u Ciebie i kropka 👶🏻 Oczywiście trzymam mocno kciuki i czekam na wiadomości ✊🏻🍀
A tak przy okazji, dzisiaj i ja bym miała wizytę 😥😥 ach ciężki dzień dzisiaj mam, taki smutny 😔😔
DeLaCruz piękna II kreseczka 💚👶🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2021, 11:20
Anielka❤️2018
Bruno💔 czerwiec 2021 [*]
15.11.21 ❤️beta 5.30
17.11.21 ❤️beta 24,64 🌈
22.11.21 ❤️ beta 610
26.11.21 ❤️ beta 4273 prog 25
07.12.21pięknie bijące 💓 i 0,74cm człowieka 😍
16.12.21 CRL 1,39
4.01.22 CRL 3,71😍
13.01.22 badania prenatalne pierwszego trymestru : zdrowy dzidziuś, prawdopodobnie chłopak😍
5.05.22 1126g 37cm❤️ Kazik rośnie 😍
Tarczyca- pod kontrolą (eutyrox100)
On 32
-
Rudakostka wrote:Delacruz piękna kreska gratuluję! Ja was od początku stalkuje i wszystkim kibicuje żeby ten Mikołaj przyniósł wszystkim prezenty. !
Pani Miska jak nastawienie? Przekonałam cię trochę? Daj znać czy jutro powtarzasz bete bo być może coś przegapiłam.
Nie umiem się odnaleźć na forum po fioletowej stronie😔 więc jestem tu z wami❤️
Trzymajcie proszę kciuki za dzisiejsza wizytę moja🙏 odczuwam strach, mam nadzieję że zobaczę bijące serduszko
Trzymam kciuki 🤞🏼❤️💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Milixx wrote:Zostań tu z nami jak tam się nie odnajdujesz 💚 Ja chętnie poczytam co u Ciebie i kropka 👶🏻 Oczywiście trzymam mocno kciuki i czekam na wiadomości ✊🏻🍀
DeLaCruz piękna II kreseczka 💚👶🏻💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Blondyna.B wrote:Nie, nigdy nie byłam na monitoringu
ja właśnie szukam troche potwierdzenia, że jednak ten cykl nie jest spisany na straty. Nawet tak sobie pomyslalam, skoro miesiąc temu miałam 19 mm pecherzyk w 19 dc, to 13 dc też nawet nie był dominujacy....
Pierwszy raz robiłam tak wcześnie monitoring.
Co wiecej, moja główna lekarka ostatnio powiedziała mi wlasnie ze długie cykle nie są ogólnie sprzyjające, bo zwyczajnie gubi się okienko implementacyjne. I okej, może być w tym trochę prawdy. Ale z drugiej strony dużo kobiet też ma cykle 30-33 dni i zachodzą w ciązę...to przecież żadna anomalia...Lexia lubi tę wiadomość
1 IUI - kwiecień 2022 ❌
2 IUI - maj 2022 ✅
21.05 - beta 31,6, progesteron 29,5
27.05 - pierwsza wizyta ✊
13.06 - jest ❤️
Ja 👩 34
PCOS, Hypoglikemia reaktywna
Rozjechane cytokiny
Czynnik V (R2) - homozygotyczny
MTHFR C677T, A1298C, PAI - 1 4G/5G - heterozygotyczny
KIR BX, brak 2DS3, 3DS1
On 🧔31
Wyniki nasienia - w granicach normy -
Ja już nic nie rozumiem z tego mojego cyklu...
Ruda zostań z nami i ślij na bieżąco wiruski 😍
Milixx ❤️
Poza tym piękne ciążowe kreseczki ❤️ gratulacje!Kira lubi tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Ola1988 wrote:ja właśnie szukam troche potwierdzenia, że jednak ten cykl nie jest spisany na straty. Nawet tak sobie pomyslalam, skoro miesiąc temu miałam 19 mm pecherzyk w 19 dc, to 13 dc też nawet nie był dominujacy....
Co wiecej, moja główna lekarka ostatnio powiedziała mi wlasnie ze długie cykle nie są ogólnie sprzyjające, bo zwyczajnie gubi się okienko implementacyjne. I okej, może być w tym trochę prawdy. Ale z drugiej strony dużo kobiet też ma cykle 30-33 dni i zachodzą w ciązę...to przecież żadna anomalia...Natka2, Lexia, DeLaCruz, Jo!Zio, Aneta2506, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość
-
Dobrze że jeszcze mierzysz temperaturę i się obserwujesz ale owulacja chyba w berka się z Tobą bawi w tym cyklu...
Natka2 lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Dobrze że jeszcze mierzysz temperaturę i się obserwujesz ale owulacja chyba w berka się z Tobą bawi w tym cyklu...👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Ola1988 wrote:ja właśnie szukam troche potwierdzenia, że jednak ten cykl nie jest spisany na straty. Nawet tak sobie pomyslalam, skoro miesiąc temu miałam 19 mm pecherzyk w 19 dc, to 13 dc też nawet nie był dominujacy....
Co wiecej, moja główna lekarka ostatnio powiedziała mi wlasnie ze długie cykle nie są ogólnie sprzyjające, bo zwyczajnie gubi się okienko implementacyjne. I okej, może być w tym trochę prawdy. Ale z drugiej strony dużo kobiet też ma cykle 30-33 dni i zachodzą w ciązę...to przecież żadna anomalia...
Polubiłam przypadkiem, bo zdecydowanie NIE lubię takiego gadania ginekologów, bo to tylko świadczy o braku elementarnej wiedzy z zakresu nawet nie tyle medycyny, co biologii.
Niewiele kobiet owuluje miesiąc w miesiąc w 14dc. Większość ma cykle regularne, ale różne. Tak, dokładnie, można mieć regularne cykle o rozstrzale np. 25-35 dni. Czemu? Bo zupełnie nie liczy się, czy owulacja wystąpi w 10, 15, 20 czy 25dc. Faza cyklu od 1. dnia miesiączki do owulacji to faza folikularna, która fizjologicznie może być zmienna.
Cykle będą regularne, jeśli druga faza, ta po owulacji, będzie prawidłowej długości, czyli między 11 a 15 dni. I nie ma prawa nie trafić w okno implantacyjne przy prawidłowej fazie lutealnej, obojętnie, czy owulacja była w 14 dc czy 24dc.
Wybacz, że się tak odpaliłam, ale normalnie mam alergię na takie gadanie 🤬
Wiadomo, co innego jak ktoś ma niby regularne cykle 28 dniowe, gdzie owulacja jest np. W 19-20 dc. Ale to świadczy li i jedynie o niedomodze lutealnej i dopiero wtedy można mówić o problemie z okienkiem implantacyjnym- tylko to jest zupełnie inna sytuacja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2021, 11:56
Patka123, Milixx, Blondyna.B, Wojcinka lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!
06.11.24(14+1): 100g Bambosza. Płeć dalej niepotwierdzona.
02.12.24(17+6): Wizyta
-
Co wiecej, moja główna lekarka ostatnio powiedziała mi wlasnie ze długie cykle nie są ogólnie sprzyjające, bo zwyczajnie gubi się okienko implementacyjne. I okej, może być w tym trochę prawdy. Ale z drugiej strony dużo kobiet też ma cykle 30-33 dni i zachodzą w ciązę...to przecież żadna anomalia...
No właśnie ja mam takie cykle i jakoś zaszłam w ciążę 3 raz. Najwcześniej owulację miałam 15dc. A tak mam regularne, ale tak jak pisałam wyżej 18-20dc💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Natka2 wrote:
Natko, według mnie Ty dopiero dziś wyłapałaś pik i owu będzie powiedzmy do 48h. Temperatura też owu nie potwierdza, skoku nie było. Po prostu cykl będzie dłuższy 😉
Wczoraj był pozytywny, ale na pewno nie była testowa ciemniejsza od kontrolnej, a dziś jak byk tak jestNatka2 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!
06.11.24(14+1): 100g Bambosza. Płeć dalej niepotwierdzona.
02.12.24(17+6): Wizyta
-
nick nieaktualnyBlondyna.B wrote:No ja nie rozumiem mówienia że cykle 30-33 są za długie... Jakby każdy musiał mieć 28 dni. Jeśli owulacja występuje, hormony ok i cykle są regularne to przecież wszystko jest dobrze
oddałabym wszystkie słodycze jakie mam w domu (a mam ich sporo) żeby mieć cykle 30-33 dni zamiast 49DeLaCruz, Izi, Kira lubią tę wiadomość
-
Rudakostka wrote:Delacruz piękna kreska gratuluję! Ja was od początku stalkuje i wszystkim kibicuje żeby ten Mikołaj przyniósł wszystkim prezenty. !
Pani Miska jak nastawienie? Przekonałam cię trochę? Daj znać czy jutro powtarzasz bete bo być może coś przegapiłam.
Nie umiem się odnaleźć na forum po fioletowej stronie😔 więc jestem tu z wami❤️
Ja też jakoś lepiej się tutaj czuję, więc stalkujemy razem 😜 ✊✊ za wizytę, będzie dobrze 😘 Ja swoją serduszkową mam jutro i nerwy sięgają zenitu 😵 Jak już dasz znać, że u Was wszystko jest w porządku, to możesz trzymać kciuki za mnie 😉Milixx, Rudakostka, DeLaCruz lubią tę wiadomość
-
Dokładnie Lexie święte słowa. To nie chodzi o długość cyklu, a o całe te sprawy na około. Najlepiej właśnie zrobić monitoring, czy w ogóle ta owulacja występuje, czy dobrze rosną hormony w poszczególnym cyklu i można wymieniać i wymieniać.
A takie dobre cykle i hormony u kobiety są zawsze ważne, nie tylko wtedy gdy kobieta się stara o ciąże. Bo cała gospodarka hormonalna rzutuje też i na inne funkcje. -
Natka2 a tak ładnie równo szłyśmy, ahh ta Twoja owulacja wszystko namieszała 😄 Normalnie pogrywa sobie z Tobą w berka.
Nasze ciężarne dziewczyny mi nie przeszkadza jak będziecie się tu z nami dzielić wiadomościami co u Was, jak wizyty, jak samopoczucie. Chętnie przyjmę każde wiruski od Was 🥰
Ten mój cykl jakiś dziwny.. Sama nie wiem kiedy owulacja była - czy 2 czy 4 grudnia 🤷🏻♀️🤷🏻♀️ nie wiem kiedy iść zbadać proga 🤷🏻♀️ czy w piatek, czy w poniedziałek 🤔🤔 -
Milixx wrote:Natka2 a tak ładnie równo szłyśmy, ahh ta Twoja owulacja wszystko namieszała 😄 Normalnie pogrywa sobie z Tobą w berka.
Nasze ciężarne dziewczyny mi nie przeszkadza jak będziecie się tu z nami dzielić wiadomościami co u Was, jak wizyty, jak samopoczucie. Chętnie przyjmę każde wiruski od Was 🥰
Ten mój cykl jakiś dziwny.. Sama nie wiem kiedy owulacja była - czy 2 czy 4 grudnia 🤷🏻♀️🤷🏻♀️ nie wiem kiedy iść zbadać proga 🤷🏻♀️ czy w piatek, czy w poniedziałek 🤔🤔👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Natka2 wrote:Ale może razem skończymy? 😁 Niech mi się ta owu jeszcze przesunie, mąż ma być w czwartek do południa 😂
To niech się ta owu przesywa. Mąż wraca to jeszcze nic straconego 😄 musisz go zaciągnąć do łóżka 💕💕 i razem zakończymy ładnie ten rok ✊🏻🍀👶🏻Natka2 lubi tę wiadomość