Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaŚ wrote:Hej testowalam i nie co już myśleć poczekam jeszcze do czwartku bądź piątku i powtórzę bo może być za wcześnie temp mi skacze jak po.....na
Al już sama nie wiem wiem
https://ibb.co/K9Lyxbx
Zrób zdjęcie w świetle dziennym albo przy zapalonym swietle bądź tez z fleszem. Nie widać żeby zdjęcie było w jakiś sposób przerobione tylko po prostu zrobiłaś go po ciemku i sie wszystko zlewa i nic na nim przez to nie widaćPatka123, a.ky.ska, Pani Miśka, czarneniebo lubią tę wiadomość
-
No dokładnie, ja według bóli miałam owulacje 13dc, więc dość wcześnie. Chociaż dalej uważam, że ten estradiol u mnie coś za bardzo hej do przodu
A mnie to nie wiem czy coś bierze, czy jest coś na rzeczy. Ale jestem tak rozpalona od rana, muszę policzki chłodzić, bo mi twarz płonie. -
Blondyna.B wrote:Mój nie jest poniżej normy bo mi zaczyna się od 21
Ale ogólnie owulację mam ok 17-20 dc a wynik z 3dc więc kawał drogi przed nim żeby urósł
o to ciekawe, bo masz podobnie jak ja. Czy sprawdzałaś kiedyś na monitoringu jak wyglądają pęcherzyki ok 13dc?1 IUI - kwiecień 2022 ❌
2 IUI - maj 2022 ✅
21.05 - beta 31,6, progesteron 29,5
27.05 - pierwsza wizyta ✊
13.06 - jest ❤️
Ja 👩 34
PCOS, Hypoglikemia reaktywna
Rozjechane cytokiny
Czynnik V (R2) - homozygotyczny
MTHFR C677T, A1298C, PAI - 1 4G/5G - heterozygotyczny
KIR BX, brak 2DS3, 3DS1
On 🧔31
Wyniki nasienia - w granicach normy -
Ola1988 wrote:o to ciekawe, bo masz podobnie jak ja. Czy sprawdzałaś kiedyś na monitoringu jak wyglądają pęcherzyki ok 13dc?
-
Blondyna.B wrote:Mój nie jest poniżej normy bo mi zaczyna się od 21
Ale ogólnie owulację mam ok 17-20 dc a wynik z 3dc więc kawał drogi przed nim żeby urósł
Jak tak myślę, to przy długich cyklach ten estradiol wyszedł mi całkiem ładny Ahh, pokręcone to wszystko, trzymajcie kciuki by mnie ktoś ogarnąłWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2021, 10:08
Blondyna.B lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Domi_naturelover wrote:U mnie to się cuda dzieją - w zeszłym miesiącu w 17dc żadnego pęcherzyka nie było Potem w 34 dc turbo pozytywne owulaki, objawy owu, progesteron jak dla fazy owulacyjnej (ponad 1), ale USG dzień później owulacji nie potwierdziło (mogło być za wcześnie) i pęcherzyk 12 mm na drugim jajniku, ktory nie dawał żadnych objawów bólowych. Progesteron 7dpo prawie 7, więc coś się zadziało, ale bez szału.
Jak tak myślę, to przy długich cyklach ten estradiol wyszedł mi całkiem ładny Ahh, pokręcone to wszystko, trzymajcie kciuki by mnie ktoś ogarnął
Oczywiście, że ogromne kciuki
Ja bym walczyła o wyregulowanie cykli. Niby można zajść w tak późnej i dziwnej owulacji, ale jednak coś z tymi hormonami jest, że są takie dziwne cykle. A jak wcześniejsze wyglądały? Obserwujesz jakoś owulacje? I jak na moje to ten progesteron po owulacji też mógłby być wyższy.Domi_naturelover lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny miło tak pooglądać ładne testy z rana
Ja mam w tym miesiącu jakieś komedie z owulacja, miałam ostatnio mocno stresujący czas w życiu i chyba mi się poprzesuwała bo mam 16dc a dalej Niagara 😅 zawsze tego dnia jest już raczej pustynia 🤣Domi_naturelover lubi tę wiadomość
👩🏼 26
➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, polip i inne 🤷♀️
👦🏻 26
➡️ bardzo słabe wyniki nasienia
👩🏼❤️👨🏻🐶🐶
💒 lipiec 2021
17 cykl starań -
Domi_naturelover wrote:
Hej, stosunek lh do fsh nie jest taki zły. Były gorsze przypadki np 0,4-0,5😊 wtedy to już może oznaczać problemy ale też niekoniecznie. Tak naprawde jeśli są owulki to nie ma to dużego znaczenia. Z badaniem amh to nie jest taka prosta sprawa. W labach często nie przestrzegają norm badania. Jest określony czas kiedy sie powinno zbadać próbkę bo jeśli zbada sie za późno to wychodzą różności. Dziewczyny czasami miały wynik np 1 a za drugim razem np 3 🤷♀️ no i samym amh też sie już ginekolodzy nie kierują. Jak owulki są to dobrze i nie zamartwiaj sie tym. Jeśli nie ma owulek to dobry gin Cie poprowadzi 😊
Dopiero odpisałam bo zerknęłam co tam u was. Gratuluje nowych kreseczek i bet❤Domi_naturelover lubi tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Patka123 wrote:Oczywiście, że ogromne kciuki
Ja bym walczyła o wyregulowanie cykli. Niby można zajść w tak późnej i dziwnej owulacji, ale jednak coś z tymi hormonami jest, że są takie dziwne cykle. A jak wcześniejsze wyglądały? Obserwujesz jakoś owulacje? I jak na moje to ten progesteron po owulacji też mógłby być wyższy.
Niestety nie miałam szczęścia do lekarzy do tej pory… na samym początku miałam w miarę regularne cykle 27-32 dni. Potem w okolicach 17 roku życia zaczęło się to rozjeżdżać - cykle czasem 30,40 a nawet 48 dni. Od 18 rż zaczęłam stosować tabletki anty, więc wiadomo, że wszelkie zaburzenia zostały zamiecione pod dywan. Po dwóch latach odstawiłam tabsy i tak się bujam już prawie 2 lata na duphastonach, castagnusach, a po ich odstawieniu cykle po 40 dni. Przy braniu dupka oczywiście krwawienie występuje po 2-3 dniach od odstawienia, ale wiadomo, że to jest wszystko „na sztuczno”. Dopiero od sierpnia i decyzji o staraniach wleciała dokładna obserwacja organizmu, badania itd. Więc wychodzi na to, że zaburzenia cyklu mam praktycznie od zawsze… Ale już mam lekarza, na początku każą zrobić wszystkie badania i prawdopodobnie czeka mnie też pierwszy pełny monit. Będę czekać jak na szpilkach na czwartkową wizytę u Niego, bo mam wrażenie, że trafiałam na samych średnio zaangażowanych lekarzy. Ten patrząc na opinie jest podobno wręcz genialny :p💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Delacruz piękna kreska gratuluję! Ja was od początku stalkuje i wszystkim kibicuje żeby ten Mikołaj przyniósł wszystkim prezenty. !
Pani Miska jak nastawienie? Przekonałam cię trochę? Daj znać czy jutro powtarzasz bete bo być może coś przegapiłam.
Nie umiem się odnaleźć na forum po fioletowej stronie😔 więc jestem tu z wami❤️
Trzymajcie proszę kciuki za dzisiejsza wizytę moja🙏 odczuwam strach, mam nadzieję że zobaczę bijące serduszkojuicelike, Gravity, Blondyna.B, Patka123, Domi_naturelover, Ancalime, Lexia, Milixx, Aneta2506, Blond27, Emii, a.ky.ska, Ola-Ola1992, Kira, 910608, Koteczka82, Wojcinka lubią tę wiadomość
Anielka❤️2018
Bruno💔 czerwiec 2021 [*]
15.11.21 ❤️beta 5.30
17.11.21 ❤️beta 24,64 🌈
22.11.21 ❤️ beta 610
26.11.21 ❤️ beta 4273 prog 25
07.12.21pięknie bijące 💓 i 0,74cm człowieka 😍
16.12.21 CRL 1,39
4.01.22 CRL 3,71😍
13.01.22 badania prenatalne pierwszego trymestru : zdrowy dzidziuś, prawdopodobnie chłopak😍
5.05.22 1126g 37cm❤️ Kazik rośnie 😍
Tarczyca- pod kontrolą (eutyrox100)
On 32
-
nick nieaktualnyDzień dobry, chwilę mnie nie było, a tu taki wysyp ciąż! Fantastycznie się ten grudzień zaczął i trzymam kciuki, aby tak było do końca❤️ Niech Mikołaj jeszcze mocniej przygrzeje sanie! 🦌
U mnie dziwne rzeczy się dzieją... Najpierw naturalna owulacja, a od wczoraj (11dpo) mam plamienia. Były lekko różowe (dosłownie ślad), dzisiaj brązowawe. I to naprawdę bardzo skąpe. Aż mnie korci, żeby test zrobić, bo po cichu liczę, że @ się z tego nie rozkręci i że to może implantacyjne. Co myślicie? Bardzo źle ze mną?🙈Aneta2506, Bellinda, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość
-
MystifyMe wrote:Dzień dobry, chwilę mnie nie było, a tu taki wysyp ciąż! Fantastycznie się ten grudzień zaczął i trzymam kciuki, aby tak było do końca❤️ Niech Mikołaj jeszcze mocniej przygrzeje sanie! 🦌
U mnie dziwne rzeczy się dzieją... Najpierw naturalna owulacja, a od wczoraj (11dpo) mam plamienia. Były lekko różowe (dosłownie ślad), dzisiaj brązowawe. I to naprawdę bardzo skąpe. Aż mnie korci, żeby test zrobić, bo po cichu liczę, że @ się z tego nie rozkręci i że to może implantacyjne. Co myślicie? Bardzo źle ze mną?🙈DeLaCruz, MystifyMe lubią tę wiadomość
-
Ruda, kciuki!
MystifyMe, wydaje mi się że większość z nas doszukuje się objawów. I też zawsze namawiam do testowania 😁 😈.MystifyMe lubi tę wiadomość
-
Rudakostka wrote:Delacruz piękna kreska gratuluję! Ja was od początku stalkuje i wszystkim kibicuje żeby ten Mikołaj przyniósł wszystkim prezenty. !
Pani Miska jak nastawienie? Przekonałam cię trochę? Daj znać czy jutro powtarzasz bete bo być może coś przegapiłam.
Trzymajcie proszę kciuki za dzisiejsza wizytę moja🙏 odczuwam strach, mam nadzieję że zobaczę bijące serduszko
Ruda, zaciskam z całej siły kciuki za serducho ❤️
MystifyMe wrote:Dzień dobry, chwilę mnie nie było, a tu taki wysyp ciąż! Fantastycznie się ten grudzień zaczął i trzymam kciuki, aby tak było do końca❤️ Niech Mikołaj jeszcze mocniej przygrzeje sanie! 🦌
U mnie dziwne rzeczy się dzieją... Najpierw naturalna owulacja, a od wczoraj (11dpo) mam plamienia. Były lekko różowe (dosłownie ślad), dzisiaj brązowawe. I to naprawdę bardzo skąpe. Aż mnie korci, żeby test zrobić, bo po cichu liczę, że @ się z tego nie rozkręci i że to może implantacyjne. Co myślicie? Bardzo źle ze mną?🙈
Sikaaaaaaj! 😁MystifyMe lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!
06.11.24(14+1): 100g Bambosza. Płeć dalej niepotwierdzona.
02.12.24(17+6): Wizyta
-
Rudakostka wrote:Delacruz piękna kreska gratuluję! Ja was od początku stalkuje i wszystkim kibicuje żeby ten Mikołaj przyniósł wszystkim prezenty. !
Trzymajcie proszę kciuki za dzisiejsza wizytę moja🙏 odczuwam strach, mam nadzieję że zobaczę bijące serduszko
Wierzę że usłyszysz najpiękniejsza melodie w życiu 🙏🙏🙏
💙💙💙🤞✊15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
U mnie dziwne rzeczy się dzieją... Najpierw naturalna owulacja, a od wczoraj (11dpo) mam plamienia. Były lekko różowe (dosłownie ślad), dzisiaj brązowawe. I to naprawdę bardzo skąpe. Aż mnie korci, żeby test zrobić, bo po cichu liczę, że @ się z tego nie rozkręci i że to może implantacyjne. Co myślicie? Bardzo źle ze mną?🙈
Sikaj 🙈🥺😘MystifyMe lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Ja bym walczyła o wyregulowanie cykli. Niby można zajść w tak późnej i dziwnej owulacji, ale jednak coś z tymi hormonami jest, że są takie dziwne cykle. A jak wcześniejsze wyglądały? Obserwujesz jakoś owulacje? I jak na moje to ten progesteron po owulacji też mógłby być wyższy.
Ja w ciążę z drugim dzieckiem zaszłam z owuilacji 27dc 🤪 tylko, ze wtedy karmiłam piersią jeszcze (co prawda niezbyt często, bo roczniaka, ale to był dopiero drugi okres po porodzie). Natomiast zwykle owulacje też mam późno, bo w 18-20dc. Szczerze mówiąc, nigdy nie sprawdzałam czy coś jest nie tak czy taka moja uroda, bo wyszłam z założenia, ze skoro udaje mi się zachodzić w ciąże to jest w miarę ok. Co nie znaczy, ze trzeba mnie naśladować 🙈💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...