Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina, może zrób zdjęcie przy oknie? Bo to jest ciemne, jakby za mało światła było.
Domi, chciałabym coś podpowiedzieć, ale niespecjalnie w AMH ogarniam. Dość nisko... Natomiast czytałam gdzieś, że to AMH nie do końca jest dobrym wyznacznikiem, także może nie jest tak źle 😉 mam nadzieję, że przyjdzie ktoś kto lepiej ogarnia.👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!
06.11.24(14+1): 100g Bambosza. Płeć dalej niepotwierdzona.
02.12.24(17+6): Wizyta
-
Hej dziewczyny, mam zagwozdkę, a chyba jakaś głupia jestem 😅 zobaczyłam na wykresach, m.in. u DeLaCruz że w dniu kiedy wychodziły już dodatnie testy ciążowe, to owulacyjny też był pozytywny. O co kaman 🙃👩: 29lat
🙋: 31lat
08.19- Córeczka ❤
07.20- starania o 2 Bobo
02.21- 👼 8tc
👩
Hashimoto
TSH ✅
Anty Tpo❌
Anty Tg❌
Prolaktyna✅
FSH✅
LH✅
Testosteron✅
Estriadol✅
Progesteron✅
USG- podejrzenie wodniak w lewym jajowodzie (do potwierdzenia)
marzec-maj '22 -monitoring
planowane HSG
🙋 nie badany -
juicelike wrote:Hej dziewczyny, mam zagwozdkę, a chyba jakaś głupia jestem 😅 zobaczyłam na wykresach, m.in. u DeLaCruz że w dniu kiedy wychodziły już dodatnie testy ciążowe, to owulacyjny też był pozytywny. O co kaman 🙃
juicelike lubi tę wiadomość
-
Lexia wrote:Karolina, może zrób zdjęcie przy oknie? Bo to jest ciemne, jakby za mało światła było.
Domi, chciałabym coś podpowiedzieć, ale niespecjalnie w AMH ogarniam. Dość nisko... Natomiast czytałam gdzieś, że to AMH nie do końca jest dobrym wyznacznikiem, także może nie jest tak źle 😉 mam nadzieję, że przyjdzie ktoś kto lepiej ogarnia.
Właśnie pierwszy raz wykonywałam badania, ale gdzieś na forum zawsze przewijały się wyniki około 3,4,5. Oczywiście wiek tutaj gra bardzo znaczącą rolę, dlatego już na starcie jestem zmartwiona tym niskim wynikiem w wieku niecałych 23 lat.
Do tego dochodzi ten stosunek LH/FSH 0,744 i estradiol poniżej normy…
Z jednej strony dobrze, bo jest co poprawiać (np. niedobór estrogenów), a z drugiej strony, same wiecie 😞…💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Stosunek LH do FSH nie jest tragiczny. Gorzej, gdy ma wyższe wartości no i gdybyś miała te hormony poniżej normy 😉
Zawsze coś wiesz, a to już sporo! Może wystarczy stymulacja i będzie ciąża jak ta lala 😉💜Domi_naturelover lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
-
Lexia wrote:Stosunek LH do FSH nie jest tragiczny. Gorzej, gdy ma wyższe wartości no i gdybyś miała te hormony poniżej normy 😉
Zawsze coś wiesz, a to już sporo! Może wystarczy stymulacja i będzie ciąża jak ta lala 😉💜
Dzięki za pocieszenie ❤️💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
KarolinaŚ wrote:Hej testowalam i nie co już myśleć poczekam jeszcze do czwartku bądź piątku i powtórzę bo może być za wcześnie temp mi skacze jak po.....na
Al już sama nie wiem wiem
https://ibb.co/K9Lyxbx
Ja nie widzę drugiej kreski 😣 spróbuj zrobić przy oknie, oczywiście jeżeli masz ochotę...
Ściskam 💛15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
juicelike wrote:Hej dziewczyny, mam zagwozdkę, a chyba jakaś głupia jestem 😅 zobaczyłam na wykresach, m.in. u DeLaCruz że w dniu kiedy wychodziły już dodatnie testy ciążowe, to owulacyjny też był pozytywny. O co kaman 🙃
U mnie za każdym razem w ciąży były dodatnie owulaki, ale nie u każdego to musi być regułą💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Patka123, Katsy, juicelike, Marchewka, Domi_naturelover, MystifyMe, Blondyna.B, Dominika96, Lexia, Aneta2506, abrakadabra, a.ky.ska, Milixx, Rudakostka, Karina123, tylko_czytam, Nati94, Gravity, Jo!Zio, Ancalime, conte, Natka2, MMimi, Kira, 910608, Malinka1989, Paulina1106, kropka_123, Okinny, Koteczka82, Wojcinka, milam lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Dzień dobry
Domi jak dobrze, że zaczęłaś robić te badania. AMH faktycznie nie mega wysokie, ale tragedii nie ma, głowa do góry. Co do estradiolu to mi gin mówił, że przy staraniach najlepiej, żeby był w okolicy 50, więc u Ciebie to też nie jest duża różnica. Ja w 4 dc miałam 70 i odwrotnie - zmartwiłam się, że za dużo... a lekarz mnie uspokoił.
Idź na konsultacje do dobrego lekarza to zobaczysz, że Cię uspokoi
A ja muszę w końcu skoczyć po testy. Ale powiem Wam, że jakoś nie chce mi się testować wcześniej pomyślę jeszcze co zrobić.Domi_naturelover lubi tę wiadomość
-
Patka123 wrote:Dzień dobry
Domi jak dobrze, że zaczęłaś robić te badania. AMH faktycznie nie mega wysokie, ale tragedii nie ma, głowa do góry. Co do estradiolu to mi gin mówił, że przy staraniach najlepiej, żeby był w okolicy 50, więc u Ciebie to też nie jest duża różnica. Ja w 4 dc miałam 70 i odwrotnie - zmartwiłam się, że za dużo... a lekarz mnie uspokoił.
A ja muszę w końcu skoczyć po testy. Ale powiem Wam, że jakoś nie chce mi się testować wcześniej pomyślę jeszcze co zrobić.Domi_naturelover lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Ja w 3dc mam 28.5 i lekarz do niczego się nie przyczepił, wręcz przeciwnie mówił że wszystkie wyniki bardzo ładne
No właśnie o to chodzi, że często my interpretujemy aż za szczegółowo. Mało kto ma takie idealne wyniki w punkt. Lekarz patrzy na cały obraz, a nie szczegółowo tylko na jeden wynik.
Tak na prawdę to nawet długość cyklu ma tu znaczenie, bo to hormon który im bliżej owulacji tym bardziej rośnie, więc też będzie różnica czy ktoś ma krótkie czy długie cykle.Blondyna.B, Lexia, Domi_naturelover, Aneta2506 lubią tę wiadomość
-
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Tak na prawdę to nawet długość cyklu ma tu znaczenie, bo to hormon który im bliżej owulacji tym bardziej rośnie, więc też będzie różnica czy ktoś ma krótkie czy długie cykle.Domi_naturelover, DeLaCruz lubią tę wiadomość
-
Piękna!
Patka123 wrote:Dzień dobry
A ja muszę w końcu skoczyć po testy. Ale powiem Wam, że jakoś nie chce mi się testować wcześniej pomyślę jeszcze co zrobić.
Powiem szczerze, że jestem bardzo zadowolona z siebie, że ruszyłam te badania wcześniej niż po roku... W czwartek wizyta u lekarza, który ma świetne opinie, liczę na jego pomoc
Blondyna.B wrote:Ja w 3dc mam 28.5 i lekarz do niczego się nie przyczepił, wręcz przeciwnie mówił że wszystkie wyniki bardzo ładne💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Patka123 wrote:No właśnie o to chodzi, że często my interpretujemy aż za szczegółowo. Mało kto ma takie idealne wyniki w punkt. Lekarz patrzy na cały obraz, a nie szczegółowo tylko na jeden wynik.
Tak na prawdę to nawet długość cyklu ma tu znaczenie, bo to hormon który im bliżej owulacji tym bardziej rośnie, więc też będzie różnica czy ktoś ma krótkie czy długie cykle.
No właśnie. Jak ktoś ma owulacje bliżej 20, a nie 14dc, to siłą rzeczy estradiol w 3dc będzie niski, bo tam się jeszcze zwyczajnie nic nie dzieje i estadiol urósł tylko na tyle, by przyszła @ 😉
DeLaCruz, ładna kreseczka ❤️ częstuję się od Ciebie fluidami 🥰🤰🏼DeLaCruz lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
-
Domi_naturelover wrote:Ojej, niby poniżej normy a jednak To może z tym estradiolem faktycznie nie tak źle, dzięki!
Ale ogólnie owulację mam ok 17-20 dc a wynik z 3dc więc kawał drogi przed nim żeby urósłDomi_naturelover lubi tę wiadomość