Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
no wlasnie urosept jest na bazie lisci brzozy, korzenia pietruszki, naowocni fasoli, ziele rumianku i liscie borówki brusznicy, potas cytrynian i sod cytrynian. To skład ma całkiem niezły
a mam rumianek to dziś zrobię sobie nasiadówkęno i witaminka C.. jej nigdy nie za wiele. wlasnie tak patrze na te wyniki badan moje... i widzę że w osadzie moczu są pojedyncze bakterie ;/ kuźwa i nic nie gadał że coś może z tego być? ale leukocyty w polu widzenia 2-4 czyli norma. ughh.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 10:20
-
livia30 wrote:Już tam zaraz śpiochu!
No dobra, wstałam dopiero i kawę pije ale zauważcie, że najdłużej wczoraj czekałam na wieści od Pirelki więc mi mozna
Mąż o 8 rano pojechał na szkolenie więc mam wolne hi hi
Jadę dzisiaj do sklepu ogrodniczego po wrzosy bo widziałam, że juz są i będzie mala zmiana ogródka
Mizzi zadam Ci super pytanieA jakiego koloru masz mocz? mocno żółty jak cytrynka czy taki rozwodniony czy bardziej pomarańczowy? To nie jest moje zboczenie uwierz
Ale chyba jak jest mocno pomarańczowy to jest coś nie tak z tego co pamiętam a jak brałam furaginę to był żółciótki jak kurczaczek i wtedy się oczyszczało wszystko. Możliwe też że dzidzia mi np nóżkę wcisnęła tam
Groszek nam tu potrzebny - ona się zna
A jutro sobie nie pospięO 8:30 mam wizytę kolejna u gina - bije rekerdy w tym miesiącu
Ale czuję, że owulka tuz tuż, boki mnie postrzykują więc jajca rosną
A powiem wam najlepsze ile za ten monitoring płace bo sama w to uwierzyć nie mogę - 120zł za pierwsza wizytę i potem cały miesiąc już nie bo to sie nazywa "ocena cyklu"
livia no co ty? tylko tyle? ja place za kazde usg po 100... ciekawe teraz ile za genetyczne zapłace -
Ale Ty już chodzisz na wizyty normalne a ja ma tzn "ocene cyklu" czyli usg co dwa dni. Sama jestem w szoku ale przecież nie będe się upominac co nie? Bajzel maja trochę w tej klinice i już za cytologię i chlamydie mi nie policzyli chociaż sie upominałam, że na fakturze nie mam to nie doliczyli więc sorry ale ich strata
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 10:25
-
Ja tam jestem bardzo zadowolona
Ale i tak zostawiłam juz u nich ponad 600zł więc nie zbiednieją a zostawię jeszcze raz tyle
Jutro prawdopodobnie będę musiała zrobić sobei zastrzyk w brzuchTzn R. mi zrobi bo ja to chyba zemdleję zanim igłę do brzucha przyłoże
(powiedziała ta co sobie kiedys sama pępek przebiła a teraz proszę jaki tchórz)
-
Groszku ja poleconą z allegro zamòwiłam z tą mała gratis
A co do tej słabości to mnie męczy wszystko,nawet zrobienie kanapki...
Livia własnie miałam pytać ile płacisz za te wizyty ale jak raz to super;) niech rosną i bolą
Ja dzisiaj przy kichnieciu aż płakałam prawie tak mi pociągło z lewej : o
-
Livka, fajnie... niedrogo za monitoring;-) oj to sie nie upominaj jak nie chca kasowac hihi;-p
Mizzelka, ja jeszcze sikam do kubeczka i wacham mocz.. jak ja mam zapalenie to okropnie cuchnie.. sprawdz sobie, wiem ze to moze smieszne;-p
Ja tez mialam w ostatnim badaniu leukocyty i liczne bakterie, ale narazie nic nie czuje...
A moze to macica powiekszajaca sie tez uciska?
Poczekasz i zobaczysz, wyczujesz dzisiaj o co kaman, czy to ucisk czy zapalenie. A urosept, mysle ze bezpieczny;-)
Piwka niestety w tym stanie nam nie wolno;-p
Przedszkolanko, ja tez tego weza mam i ta mala, bedziemy testowac;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 10:34
-
a sprawdzę, mnie nic nie dziwi
ludzie to badają itp.. to nie kał
dzięki za ten patentwypróbuje
własnie nie jestem w stanie okreslić.. bo lekko szczypało ale podcieram się co się wysiusiam i moze sobie po prostu podrażniłam?
no wlasnie leukocyty miałam super ale bakterie pojedyncze aby i by się w ciągu 6 dni cos takiego rozwinęło? dziwna sprawa tym bardziej że non stop zmieniam wkładki i co i raz się szoruje. ;/ jeszcze tą maścią muli gyn aplikuje na zaś co jakieś 3 dni, więc po prostu to dla mnie szok konkretny...
i musi być zapach alkaiczny? czy kwasny? czy cuchnie że cuchnie okropnie?
no kłucie mam w pochwie i właśnie bóle/skurcze/kłucia podbrzusza od wczoraj (jak na początku ciąży) i równie dobrze to może być od powiększenia się... nie ma może miejsca i się rozszerza tam gdzie niebrak -
w sumie kupę kasy zostało, ale jak się nie upominają to ich strata
ale najwazniejsze że gin jest spoko i nie ma tej wściekłej baby
ja w tym miesiacu już wydałam 350zł a jeszcze czeka mnie genetyczne... wiecie ile może wziąć za to? stówkę jak zawsze za usg czy więcej? bo cos mi sie obiło o uszy że biorą od 200-300
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 10:41
-
Mizzy chyba właśnie tak dziewczyny pisały, że genetyczne 200-300zł.
No ja za pierwszą wizytę zapłacilam 120zł taką ogólną na której ustalaliśmy co i jak, potem 120zł za monitoring cyklu i tak latam terazPozostała kasa to za badania moje i R. - różyczka, HPV, cytomegalia, toxo, kiła, HIV, cytologia i chlamydia... I powiem wam, ze to nie jest jakas podrzędna klinika tylka taka od leczenia niepłodności z całkiem dobrymi statystykami
-
Mozna albo czesto sikac albo tak wlasnie po trochu i uczucie nie zalatwiania do konca....
A moj zapach to byl taki 'rosolowy' przy zapaleniu....
Wlasnie trzeba pic duzo, tez mam z tym problem... i jak tu pokarm bedzie sie utrzymywal?;-/
A za to genetyczne roznie biora od 200-300 zl, zalezy jaki doktorek...
-
myślałam że w takich klinikach to 2 tysie to mało... a mozna się pomylić...
w sumie same badania ile to kasy idzie... a miałaś więcej ode mnie bo cyto nie miałam
ehh co to się nie zrobi dla dziecka.... ale kasa to tylko rzecz materialna, czasami jest w nadmiarze, czasami wcale.
A dziecko? będzie z nami do konca naszych dnidość drastycznie to brzmi co nie?
ale taka prawda... gdybyśmy ceniły pieniądze ponad wszystko to nie chodziłybyśmy na wizyty itp tylko spokojnie czekały do rozwiązania, ciekawe czy jakikolwiek szpital by nas przyjął
ja znam taką rekordzistkę co mieszka obok mnie.. i nie chcieli jej przyjąć
jak w ogóle karty ciąży nie miała
-
mnie tez ciezko zmusić do picia, po prostu nie lubię... i może przez to się zakisiło tam co nie co mimo higieny itp? :<
uhh to ciekawe ile u mnie weźmie bo ostatnio wziął stówkę a zrobił też usg 3D po raz pierwszy i oceniał wyniki badan itp. Gadał że zdrowa, zdrowa.. kuźwa będę następnym razem... niech ja mu dam zdrowa.. ;/
-
Znam tez kilka przypadkow tzw. Ciaza niekontrolowana, ani razu w ciazy u lekarza!! I dzieci zdrowe!! Rodzily u nas w szpitalu, ale to troche strach... bo nie wiadomo kto, co i jak...Jestem w szoku!! Umarlabym ze strachu chyba, no ale niektorzy nie zdaja sobie sprawy kompletnie! :-o
Moglo tak byc Mizzy, ale podleczysz i bedzie ok;-) moze szybciej niz myslisz to minie;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 11:02
-
Mój R. ma podejście do pieniędzy takie - łatwo przyszło, łatwo poszło... i mam sie nie stresować jak wydaje je na leczenie. Jakby na jakies głupoty to wiadomo ale ja raczej nie z tych
Uciekam Dziewczynki na te zakupy bo to już po 11 a nawet nie mam nic na obiad
Do później :*
-
dobra wąchnęłam, nic mnie nie piekło podczas... a zapach ma raczej lekki, nawet poszłam lodówkę powąchać to bardziej "capi" według mnie niż ta próbka. nawet wąchnęłam kostkę rosołową hahah
to nie jest to.. czuć jakiś zapach tak jak normalny mocz mi się wydaje ale serio lekki, nizebyt intensywny, możliwe że jest rozcieńczony i dlatego, ale nie jest wredny.