SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Truskaffeczka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    oj Truskawko ja pamiętam do dzisiaj jak komuś pisałam, że wszystkie mdłości biorę byle być w ciąży - no i wykrakałam i drugi miesiąc kończę z nimi :P i chętnie je oddam :P ale nauczyłam się powstrzymywać wymioty- jedzeniem albo snem :P
    Dokładnie sen też mi pomagał w trudnych chwilach np.z pawiem :p
    a mam pytanko do was,a miałyście tak że nagle ze snu coś was wyrywa i w gardle czujecie że paw się zbliża? ja miałam tak 2 razy ale na szczęście powstrzymywałam pawia... ;D

plemnik.gif
    20121110570117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy jak to wyjdzie. Dobranoc dziewczyny!

• Groszek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaffka,bo pawie wolnosci potrzebuja:D

Hihi ja sie tak smieje teraz co nie:-p

Raz mialam jak zasypialam, po witaminach.. wzielam tabletke juz zasypiam a tu paw nadszedl...:-/ to byl raz jedyny...

Ehh szkoda Pirelko, ale nie poddawajcie sie:-)
    (Wiem, mozliwe ze nam sie teraz latwo mowi...)

mizzelka lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, za 35 minut mam prawdopodobnie najwazniejszą wizytę w ciągu całego monitoringu. Trzymajcie kciuki proszę :*

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

zapowiada się ładna pogoda ;) mam nadzieję,że humorki dobre?

Livia trzymamy mocno!!

A relacja z nocy z cebuszką- super,super,super! Wygodna, miękka i teraz na niej leże przed laptopem :P warto zainwestować :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj livia trzymam mocno znów aż zsinieją daj znać :*

Pirelko ehh.. a miałam wielką nadzieję... ale to nic, nie poddawaj się
    jesteś silna :* jeszcze raz spróbuj, nikt cię za to nie pobije... a może?
    zaskoczy? to tak jak ze zdawaniem prawka ;P ja zdałam za 3 razem :D
    nie zawsze ma się szczęście że za pierwszym razem, niestety
    nie jesteśmy w czepku urodzone :(
    no ale jak już się fasolka pojawi to się zagnieździ porządnie :)

Groszku dziś to już w ogóle nie czuje ze mialabym zapalenie ;O
    to chyba jednak macica... ale pokuruje sie z 3 dni i zobacze.. wole mieć czyste sumienie że w razie co coś zdziałałam :)

i jak poduszki w nocy?
    ja dziś wstałam z strasznym bólem głowy i jednak dalej mi nie odpuszcza mimo pracy, ruchu i żarełka... wody z cytryną.. no nic.. może przysnę i coś mi to da. Męża wzięło na amory ale padnięta wczoraj jakoś byłam.

Co do bełtów to ja też spaniem i żarełkiem powstrzymuje, jak nie zjem to jest tragedia... co 2 godz musze cos zjeść... dobrze że chociaż w nocy mnie to nie męczy :D

Truskaffeczka ja też mialam mdłości itp.. ale wiedzialam że to od progesteronu.. ale dziwiłam się że sam tak musiał skoczyć bez wspomagaczy( a wnioskuję po tym że poprzedni cykl jechałam na luteinie i mialam porządne objawy ciążowe a tu nic). A dopiero w 6 tyg przekonałam się co to tak naprawdę mdłości... to te naprzeciwko w okolicach @ to małe pikusie były... masakra i 3 tyg wyjęte z życia bo nic nie mogłam przełknąć a już powąchać? masakra..
    a teraz mogę wszystko jeść itp nie przeszkadza mi mięso.. tylko kilka rzeczy strasznie nie toleruje: przerobione jabłka i brokuł. FUUUUUUUUUU. a przed ciążą uwielbiałam....

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :):)

co tam Dziewczynki ??? :)

u mnie w miare oki, u mnie mdlośći juz mineły, nie mialam już kilka dni :D

zaraz własnie ide do sklepu i zakupie coś na ząb :D świeży chlebek i pomidorka i ...jabłka z dedykacja dla Mizzi :D
    Kochana ja lubilam jabłka zawsze ale jakby nie istaniały to by sie nic nie stało a teraz przepadam..jestem w stanie zjeść 4-5 sztuk dziennie! :) uwielbiam!!!!!! :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku ja tak samo z jablkami! Wcześniej w ogòle nie jadłam a teraz mm ;)
    I też muszę na zakupy..;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia trzymam kciuki! Daj znać po ;)

mizzelka dzięki, nie wiem co teraz będzie z CLO bo nie wiem kiedy @ dostanę, a wyjeżdżam więc nie będę w stanie sprawdzić na usg co się dzieje.. zobaczę do końca tyg. jak przyjdzie @. Brzuch boli i już czuję jakby zaraz miała polecieć. Nie wiem tylko co oznaczało wczorajsze plamienie :/
    Taką sobie jeszcze nadzieję robię, że może druga owulacja była w okolicy 21 dc dopiero a wtedy było <3 i może jednak.. ?! Wtedy 25 dc na betę byłoby za wcześnie.. no nic czekam do soboty na @ i tyle. Na razie nie mam humoru.. kupujemy ten żel pomagający plemnikom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 10:51

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie dziś dostałam propozycje pracy na jaką czekałam całe zycie i dupa....odmówiłam :(
    no ale cóż...Dzidziuś najwazniejszy :):)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, ale tak to właśnie jest..albo nie ma nic albo wszystko naraz.

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko dlatego już czekaj cierpliwie do terminu @, niema sensu robić szybciej, bo nie wiadomo dokładnie kiedy owu jest i implantacja :)
    pamiętasz jak ja clo brałam i się na mnie dziewczyny rzucały (nie wy) że jak to bez monitoringu,że będę miała torbiele że nic nie wyjdzie i jak widać nie był potrzebny :) więc jak będziesz miała możliwość to sprawdź dla pewności, bo wiadomo może dawkę trzeba zwiększyć albo coś ale nie martw się jak nie możesz :*

Livia jak tam??

Rudasku ja też zrezygnowałam z pracy ze względu na dziecko :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moze wlasnie bez monitoringu będzie tym szczęśliwym,
    bo nie bd zastanawiala sie jakie masz endo... jakie wyniki itp
    na luzie.. :)

Rudasku normalne jabłko zjem ale przetworzone za chiny ludowe... :D
    także smacznego życzę

a mi migrena nie przeszła, od wczorajszego wieczoru i rano wstalam już z bólem głowy i przysnęłam znow i wstałam nie dawno i znów ból głowy jeszcze gorszy... i znow mam lekko nieregularne ciśnienie, ale nie mam na to wpływu, wzięłam pół apapu bo nie wytrzymam... ponoć bezpieczniejszy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właściwie nie wiem nawet kiedy @ planowo powinna być..bo wszystko mi się ostatnio wydłużyło, a teraz może znowu się skrócić.
    Dawki CLO na pewno nie będziemy zwiększać bo były 2 dorodne, ładne pęcherzyki więc nie będę brać większej dawki, ale brać CLO bez usg to jakoś mi się nie uśmiecha, a jak się natworzy nie wiadomo ile.. najwyżej może na wakacjach pójdę na jakieś prywatne usg w tych dniach jak się uda. Zobaczę..
    mizzelka endo miałam ostatnio ładne, wyniki wszystkie dobre tylko ciąży brak. Może to faktycznie wina żelu, więc w tym cyklu kupujemy ten Conceive Plus.

Jestem taka zła i nie mogę na siebie patrzeć, cera mi się tak pogorszyła, że mam grudkę krostek na grudce, nie mogę znieść widoku swojej twarzy i dekoltu :/ nie wiem od czego, czy jakiś produkt czy te witaminy czy tabletki hormonalne :/ nie mogę sobie z tym poradzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 12:48

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeba próbować wszystkiego :D i dobrych pozycji :P
    w sumie prywatnie można bryknąć na USG w okolicach ovu, co tam jednak urosło:)

u mnie tak samo krostki... choć czasami ich nie ma, ale kaszka taka zawsze jest :( jak u nastolatki :< znam ten ból.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra jakaś...nie dość, że praca, brak ciąży, tabletki których nienawidzę i nie chcę brać a muszę, pogorszenie cery i przeziębienie. Chyba niedługo mnie to wszystko dobije.
    Nigdzie nie chce mi się jechać, podróż 13 godzin mnie przeraża znowu, a później trzeba udawać przy rodzinie, uśmiechać się i mieć dobry humor, a tu czekam na @ i wcale mi nie do śmiechu. Dzisiaj rano aż się popłakałam z bezsilności. Czasami nie mam już sił na życie.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh... nie dziwie się wcale... ale wciąż szukasz tej iskierki w swoim życiu: dziecka.
    Żałuję bardzo że jedne kobiety nie doceniają tego szczęścia a inne walczą o to latami, choć to nie jest wcale sprawiedliwe.
    Ale nie może być ciągle tak.. że się nic nie udaje, musi się w końcu los do Ciebie uśmiechnąć i możliwe że będzie to w jak najmniej spodziewanym momencie.
    Człowiek nie może być zdany wciąż na niepowodzenia bo w takim stylu życia musielibyśmy już w wieku 20 lat budować sobie trumnę zamiast domów itp
    Może ten wyjazd nie jest wcale dobry? i czy nie lepiej byłoby wyjechać gdzieś we dwójkę? spędzić sobie czas razem w ciszy i w spokoju, bo właśnie czuje że tego w tym momencie potrzebujesz.
    Nie zmuszaj się, bo to nie ma sensu.

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko ślina i żele właśnie nie są dobre podczas starań..
    A pryszcze to w ciąży zobaczysz :) i to jeszcze nic z tym nie możesz zrobić...znam ten ból od ponad 10 lat...
    Ja wiem że Cię to podłamało,ale pamietaj że pòki @ nie ma to wiesz :) poza tym przy clo to 2-3 raz jest najskuteczniejszy ;) no i nie wiesz jak długi cykl to też moze sie okazac ze bete zrobiłaś w 5 dpo ;p narazie spokojnie czekajmy a popłakać zawsze dobrze,wyrzucić z siebie złe emocje ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedstawiam wam moje okolice :)
    https://www.youtube.com/watch?v=8aHu1EnfAeo i to własnie kontynuacja mojej rzeki przed domem :) właśnie też mam te ptastwo itp a tym bardziej jak rano wstaje to nie raz zwierzyniec też jeszcze jest :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie Dziewczynki, że tak dlugo (mizzi mam nadzieję, że kciuki Ci nie zesztywniały?) :D

Więc tak... Dzisiaj na usg jeden duży pęcherzyk 22mm na lewym jajniku, na prawym zatrzymał się na 15mm i nic z niego nie będzie już. Endometrium ponad 9mm :O hi hi Zastrzyk w brzuch zrobiony więc teraz czekamy ;-) Ale czuję taki dziwny spokój, będzie dobrze - nie ma innej opcji. Mój mały Grześ już niedługo będzie rozkopywał się w moim brzuszku ;-)

Leków jak zwykle więcej teraz: Estrofem dalej mam brać 3x1 i do tego mój ukochany Duphaston 3x1 ale cóż, dam radę ;-) Teraz sobie leżę pod kocykiem i odpoczywam. A lewe jajco zaczyna już kłuć więc pewnie lada moment będzie strzelać ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 1015 1016 1017 1018 1019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ