Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyniecierpliwa21 wrote:http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5ba2d3b0cd2f18f9.html
jest jak myślicie stawiać zieloną krope ?
Gratuluję Kochana Będziesz mamą
Dzień dobry wszystkim
I mimo pogody , która jest do d..y życzę miłego dnia :*Groszek, Daisy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnother wrote:Gratuluję wygranej Landryneczko
Ja chyba ocipieję! W ogóle nie mogę spać. Dzień w dzień budzę się minimum godzinę, a czasem nawet 2 przed budzikiem. To dla mnie takie dziwne, że aż myślę nad zrobieniem jakichś badań
Patrzcie co znalazłam:
"Pomiar temperatury skóry jest nie miarodajny. Mierzenie powinno się odbywać o jednej porze. Półgodzinne odchylenia od stałej godziny pomiaru nie mają znaczenia. Jeśli różnica jest większa to od pomiaru późniejszego należy odjąć 0,1˚ za każdą spóźnioną godzinę a do pomiaru wcześniejszego odpowiednio dodać (również 0,1˚ za każdą godzinę) i tak obliczoną wartość zanotować."
Hmm. Ogólnie to dzisiaj zmierzyłam temp 4 h wcześniej niż zawsze, więc myślałam, że będzie niższa, a tu znów do góry. Już sama nie wiem o co chodzi mojemu organizmowi...
Miłego dnia, lecę do pracy.
Słyszałam o ty dodawaniu i odejmowaniu ale wolę mierzyć jednak o stałej porze jak tylko nie zaśpię
Co do twojej temp. może będzie fasolka skoro temp. utrzymuje ci się wyżej nawet o wcześniejszej godz niż pomiar stały
Sylwiasta czekaj na dalszy rozwój sytuacji -
Hej Kochane
Niecierpliwa to bardzo dobra nowina z samego rana gratuluje czyli jednak
Mowilam Ci hihi
Another, dlaczego nie mozesz spac? Moze myslisz o czyms ? Albo reagujesz na pelnie w taki sposob? Czasem tak mialam, ze nie spalam w nocy w okolicach pelni
Dobrze ze w wilkolaka sie nie zamieniam ;-p
Landrynka gratuluje blizniakow jak bedziesz miec wiecej to tez ustawiam sie w kolejce
-
nick nieaktualnyGroszek wrote:Hej Kochane
Niecierpliwa to bardzo dobra nowina z samego rana gratuluje czyli jednak
Mowilam Ci hihi
Another, dlaczego nie mozesz spac? Moze myslisz o czyms ? Albo reagujesz na pelnie w taki sposob? Czasem tak mialam, ze nie spalam w nocy w okolicach pelni
Dobrze ze w wilkolaka sie nie zamieniam ;-p
Landrynka gratuluje blizniakow jak bedziesz miec wiecej to tez ustawiam sie w kolejce
Hej Groszku
A dziękuję dziękuję
Wczoraj rozdawałam 6 raczki , co prawda dwa zostały chcesz ?
Hej Agusia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 08:53
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam kobietki!
Za oknem zima i deszcz. Brrrrrr, nie lubie takiej pogody.
@ wczoraj przyszła ale prawie jej niema, o 4 rano troszkę wiecej a teraz tak jakby tylko plamienie troszke większe. Czy miała tak któraś?
Dodam że piersi nadal mnie bolą a zawsze ten ból nikł wraz z przyjściem @.
Pozdrawiam i miłego dnia życze
niecierpliwa GRATULACJE!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 08:59
-
Hej Przedszkolanka, Livia, Landryneczka i cala reszta
Moge przyjac od razu dwa jak chcesz mi oddac Landryneczko, bedzie troche zawieruchy w domu :-p
Landryneczko, ja mam pytanie do Ciebie... jak caly cykl mierzy sie temperature to kiedy powinien byc ten skok i jak dlugo powinna utrzymywac sie wysoka temperatura ktora moze swiadczyc o ciazy? -
nick nieaktualnyGroszek wrote:Hej Przedszkolanka, Livia, Landryneczka i cala reszta
Moge przyjac od razu dwa jak chcesz mi oddac Landryneczko, bedzie troche zawieruchy w domu :-p
Landryneczko, ja mam pytanie do Ciebie... jak caly cykl mierzy sie temperature to kiedy powinien byc ten skok i jak dlugo powinna utrzymywac sie wysoka temperatura ktora moze swiadczyc o ciazy?
Kochana mogę ci oddać nie ma sprawy
A co do tempki. Musi być skok na owulację po owulacji temperatura wzrasta i utrzymuje się do miesiączki a jeżeli temp. podniesiona utrzymuje się do minimum 18 dni można podejrzewać ciąże . Fl. trwaogólnie od 10-17 dni ale nie u każdego więc przyjmuje się że można wydłużyć ten czas , mi gin kiedyś mówił że przy nieregularnych może być nawet do 20 dni . Chyba nic nie pokręciłam ale nie jestem pewna ja co do tempki to nie jestem jakimś znawcą
Tylko trzeba pamietać że utrzymanie się podwyższonej temperatury może świadczyć a ciąży ale nie musi . A brak o cyklu bezowulacyjnym . I samo mierzenie temp. nie wystarczy trzeba też obserwować bóle , plamienie owulacyjne i szyjkę oraz śluzWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 09:23
Groszek lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa21 wrote:http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5ba2d3b0cd2f18f9.html
Pewnie ze stawiac. To nie jest bardzo blada kreska tylko wyraznie widoczna
Gratulacje!!!
Groszek wrote:Hej Przedszkolanka, Livia, Landryneczka i cala reszta
Landryneczko, ja mam pytanie do Ciebie... jak caly cykl mierzy sie temperature to kiedy powinien byc ten skok i jak dlugo powinna utrzymywac sie wysoka temperatura ktora moze swiadczyc o ciazy?
Pytanie nie do mnie ale odpowiem:P
Skok jest w okolicach owulacji . A ktorego dnia cyklu to roznie bywa. Owulka jest zwykle albo w dniu skoku albo na dzien-dwa przed skokiem dlatego ja sie termometrem post factum wykrywa.
Tempka ktora swiadczy o ciazy utrzymuje sie caly czas;P. Zalezy jakie masz zwykle dlugie fazy lutealne. Ja mam 11-12dni i jakbym miala 13dc wysoka tempke to juz bym biegla test robic bo bym podejzewala ciaze.
Niestety jak widac na zalaczonym obrazku (wykres) tempka mi spadla na leb na szyje . @ jeszcze nei ma ale tempka swidczy ewidentnie o rozpoczeciu nowego cyklu i braku ciazy .
Groszek lubi tę wiadomość
-
i tak cos czuje ze nic z tego w tymmiesiacu.. bedzie dzis 5,6 dpo ale nic piersi jakie byly takie sa bez napiecia i bez rewelacji, tylko goraco mi strasznie i z rana głowa mnie boli
@ ma przyjsc za tydzien w czwartek..
czyli to mierzenie temperatury nie jest takie proste, ja nie mam plamien owulacyjnych.. szyjki nie obserwuje ;p ale trzeba bedzie od przyszlego cyklu zaczac....
dzieki Landrynka i Kotka Psotka
owu mialam w okolicach 12-15 dc, czyli w tamtym tygodniu pon-czwartek...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 09:33
-
nick nieaktualnyGroszek wrote:i tak cos czuje ze nic z tego w tymmiesiacu.. bedzie dzis 5,6 dpo ale nic piersi jakie byly takie sa bez napiecia i bez rewelacji, tylko goraco mi strasznie i z rana głowa mnie boli
czyli to mierzenie temperatury nie jest takie proste, ja nie mam plamien owulacyjnych.. szyjki nie obserwuje ;p ale trzeba bedzie od przyszlego cyklu zaczac....
owu mialam w okolicach 12-15 dc, czyli w tamtym tygodniu pon-czwartek...
jakią masz zwykle fl ?
-
nick nieaktualny
-
niecierpliwa21 wrote:http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5ba2d3b0cd2f18f9.html
Kochana moje najszczersze gratulacje!!!
Wpadnij do mnie zostawić trochę wirusków, dziś zaczęłam 5cs - ale to już 7my miesiąc
Duuużo zdrówka no i pędź na tą betę! -
Groszek wrote:i tak cos czuje ze nic z tego w tymmiesiacu.. bedzie dzis 5,6 dpo ale nic piersi jakie byly takie sa bez napiecia i bez rewelacji, tylko goraco mi strasznie i z rana głowa mnie boli
owu mialam w okolicach 12-15 dc, czyli w tamtym tygodniu pon-czwartek...
Mierzenie jest proste:P. Tylko tak naprawde to niewiele daje. Bo pokazuje gdzie potencjalnie mogla BYC owulka a nie gdzie bedzie a w dodatku wcale nie daje pewnosci ze ta owulacja byla albo ze pecherzyk pekl-jest tu jedna dziewczyna ktora tak ma-wszystko wskazywalo na owulke (nawet test owu) a na monitoringu wyszlo ze owulki wcale nie ma:/. Dlatego ja bym ci polecala przejsc sie na monitoring to bedziesz wiedziec czy jest czy nie ma. Chyba ze ty doperio zaczelas sie starac to narazie sobie odpusc takie rzeczy.