X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Pierwsza, pierwsza! ;P
    Idzie małpa, czuję ją normalnie tak ją czuję, że aż już mam jej dość ;P będzie kicha... :/
    A co u Was?

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja druga :D
    Dzień dobry :D

oj Marta to wredne te małpisko, mogłaby nie przyjść :)

a ja wcinam kanapki z masłem i miodem gryczanym :D uwielbiam :D
    jeszcze zależy skąd jest miód, bo jedni to tak słodzą że niech ich cholera weźmie ;/

a ja mam dezorient troche... z koleżanką i sama nie wiem co robic...

co do męża Aguś niestety sama nie wiem o co chodzi... Bo on mówił że on oficjalnie nie bd mówił bo im to nie potrzebne, taki oschły jest.
    A u mnie w rodzinie szwagier z siostrą mają zakład, On na chłopca ona na dziewczynkę :D śmiała się że jak nie bd dziewczynka to mi nakopie do tyłka bo takie sukieneczki widziała <3 :D
    u mnie to się cieszą jak cholera :) mama wczoraj z siostra byla na zakupach to zamiast cos dla siebie sie rozejrzeć to mi szukały odzieży ciążowej... :)
    i co przyjade to mama sie cieszy że wnuczek rośnie :)

mąż też czasami sobie przypomni o brzuchu, wieczorem pogłaszcze, w ciagu dnia w robocie tez.. ale jak ma humor.

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Mizzy dziwnie masz z tym mężem... Mój też swoje za uszami ma, jak każdy, ale jak tylko jest podejrzenie ciąży (jak teraz) to już się do brzuszka przytula, głaszcze itp.
    No też mam jeszcze nadzieję, że @ nie przyjdzie, chociaż jajniki bolą mniej a właśnie bardziej brzuch małpowo :/

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dziwię się, bo zawsze był taki przytulas, taki kochany a teraz nie wiem co mu odbija. ;/ paranoja...
    Marto kochana a jak ja bym chciała żeby wam wszystkim się udało, Bardzo!
    nie mogę się doczekać aż zaczniecie marudzić na dolegliwości na pierwsze kopniaki itp.. Tak bardzo bym chciała i gdyby to tylko od nas zależało :(
    I kiedy jest ta pieprzona jedna kreska... ehh najchętniej bym przytulila bo słowa tu nic nie dają... podbudować może jedynie nadzieja, a też nie wiem jak ją przekazać.
    Gdyby życie było łatwiejsze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej mnie zastanawia ta szyjka wysoko, bo zawsze już kilka dni przed @ miałam nisko, i jestem rozpulchniona, i nie mam PMS... ten cykl zdecydowanie jest inny, ale pewnie skończy się tak samo jak poprzednie... :/

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczerze to u mnie w cyklu poprzednim tez mialam wysoko szyjkę ale to pewnie przez to że brałam luteinę ( ona właśnie zapobiega temu żeby szyjka się nie skracała itp) a wczesniej nie zauwazylam bo po prostu nie obserwowałąm, liczyłam na cud -.-
    a w szczęśliwym cyklu po prostu szyjka była po środku... i średnia w ogóle była, więc chyba na to reguły nie ma :)
    a duzo dziewczyn opisuje ze ma mnóstwo sluzu itp - ja średnio... wręcz mniej niż przed ciążą, ale tragedii nie ma.
    Ale mam nadzieje że u Cb to dobry znak :) ale nie chce nakręcać :) bo sama wiesz dlaczego, ja sama sie kiedys nakręciłam i bardzo się załamałam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niee, ja się nie nakręcam, ja czekam na @, nawet podpaski sobie kupiłam, jestem pewna, że będzie małpiszon ;P zresztą, może Ci się to wydać głupie, ale odkąd więcej się modlę jakoś spokojniej do tego wszystkiego podchodzę. Wiem, że zostanę matką bo nie bez przyczyny od 4 lat mam w sercu obrazek synka (a ja chciałam mieć córeczkę, a tu nagle takie przekonanie o synku). Może muszę zaczekać jeszcze miesiąc, rok a może 10 lat. Nie wiem. Jak już kiedyś napisałam, na siłę sobie dziecka w brzuch nie włożę. Oczywiście, jeśli @ przyjdzie to będzie smutek i pewnie kilka łez, ale nic na to nie poradzę...

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehhe too ja pamiętam jak kupiłam soebie test i podpaski i się zastanawiałam co mi sie przyda :D :D :D
    nie no modlitwa uspokaja, choć ja średnio wierząca jestem, ale każdy ma swoje metody i swoje poglądy :) których oczywiście nie potępiam ani nie wyśmiewam :)
    Ale podoba mi sie twoje podejscie... że na siłę nic się nie zrobi
    tylko spokój nas uratuje :)
    a emocje zawsze trzeba wypuścic z siebie - chociażby dla zdrowia i nie dusić tego w sobie :)

• Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury mnie też brzucholec dziś napinkala i cycki, więc @ nadchodzi, niech już przyjdzie i się zacznie kolejny cykl !!! :D

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie... co mi to da, że będę się załamywać itp.? Stres tylko spowoduje, że już w ogóle w ciążę nie zajdę... Łatwo mi nie jest, i mam takie wzloty i upadki jeśli chodzi o podejście w tym cyklu, że szok! Na zmianę się śmieję i płaczę, wierzę, że się uda i sądzę, że w ogóle nigdy w życiu w ciążę nie zajdę, i tak w kółko! Męczy to... :P
    Ja testu jeszcze nie kupiłam, jeśli do piątku @ nie przyjdzie, to w piątek kupię a w sobotę rano siknę :P

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wierzę że to męczy ale tak jak piszesz, stres tu nic nie da.. a znów człowiek nie ucieknie od myśli... Bo się najzwyczajniej w świecie nie da...

dokładnie. lepiej przywitać @ niż jedną kreskę, ja tak samo sie nastawiałam i dopiero dwa dni po terminie @ zrobiłam..
    Anosiak trzymam mocno kciuki :)

ehh jak ja bym chciała żeby się wam udało naprawdę :)
    wkurza mnie to że osoby które na to nie zasługują to zaraz wpadają itp
    a ci co się starają to nagle nici.. i tyle czasu oczekiwania.

Groszku jesteś? mam pytanko, wiem że to debilnie zabrzmi, ale od kilku dni bulgotało mi w brzuchu, potem zaczęły się takie nie przyjemnie ukłucia w brzuchu i czasem tak jakby ktoś mi przeciągnął coś np palcem od środka, a teraz poczułam takiego motyla... z lewej strony niedaleko pępka, dziwne uczucie ale nie wiem czy to uznać czy nie, poczekam dalej, może mam schizy... ale dziwne serio nigdy tak nie miałam... bo brzuch mi pulsuje ciągle od początku ciąży.. ale tu poczułam coś i to wcale nie jelita ani żołądek a tym bardziej skurcz bo leże jak kłoda.... Wiem że może i za wcześnie i sobie wmawiam :) ale obserwuje dalej, nie nastawiam się że to już :) ale może w razie co sobie zapisze bo coś czytałam ze warto.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)
    ale pospałam :O

Mizzy u mnie teściowa ciągle mi coś kupuje i brzuszek dotyka jak przyjeżdzamy :P a mąż to wiadomo, szał :)

Marta ja też podpaski kupiłam kilka dni przed, byłam zwarta i gotowa :D

a co do brzucha to mnie wieczorem tak na @ bolał, mówie Wam później nie ma od tego ulgi :P więc to nie znak @ :P

co do bąbelków to też wczoraj miałam,ale tak koło pępka to nie wiem czy to możliwe :P ale czekam cierpliwie :)

Anoosiak cześć :)

Monia niedługo lecę na poczte <3

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Aga :) mnie głównie bolą jajniki tak np.: zaboli prawy kłuje aż w pachwinie i tak z 10 minut i przestaje, za jakieś 15-20 minut to samo dzieje się z lewym, później zakłuje w szyjce albo w pochwie, albo zakłuje mocno w macicy tak jakby przy zapaleniu pęcherza takie ukłucie kilka sekund i puści... albo zaboli pierś pod pachą chwilkę i puści.... teraz pulsują mi oba jajniki jednocześnie i takie są jakby ciężkie jak piłeczki golfowe ;P
    szyjka wysoko, nawet jej nie dosięgam, pochwa rozpulchniona, ciasna, ze śluzem różnie: raz więcej, raz mniej, raczej średnio-gęsty

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś mnie tez wczoraj bolało wieczorem jak na małpę :)

serio ten motyl to było coś innego, nie umiem tego opisać :D
    ale nie rajcuje sie :D bo może to zmyłka :D

ale lipa jest konkretna u mnie z ciuchami ciążowymi... nie ma sklepu w okolicach 100km... trudno... hmm może będziemy w Olsztynie w tej nowej galerii.. może tam jest np ten H&M rozbudowany :( bo ocipieje, boje sie z neta zamawiać bo nigd nie mam szczęścia ;/

• Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemandżi :)

Ja od dziś bez dupka, wczoraj ostatnia dawka i czekamy na @ :) Jakoś nie liczę na cud :)

Od następnego cyklu mam gotową broń - testy owu, żel conceive plus, a dziś idę na shopping po pracy zakupić jakąś nową sexi bieliznę :D i nie zawaham się użyć niedługo ! :D

sury_cat, mizzelka lubią tę wiadomość

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze Mizzy u nas jest kilka sklepów z odzieżą ciążową, musisz przyjechać nas odwiedzić to się obkupisz od razu ;D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam takie skurcze, ból na @ kilka sekund i przeszło :D

no lipa straszna... ale daleko do was mam ehhh..

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee tam, zapraszamy :)

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też nie ma ciuchów ;/ ... jedynie w H&M znalazłam leginsy ... nie lubię naszej galerii :P

jeju, z rana przeczytałam taką wiadomość, aż mnie zmroziło...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj chciałabym ruszyć dupe :D uwierz mi :D
    ale przez naszą robotę jesteśmy zablokowani i mogę zniknąć aby na jeden dzien... czasmi nawet nie bo niektóre koleżanki pochorują i więcej z nimi jest roboty -.-
    już mi marudzi że pojadę do mamy i mnie nie ma a co dopiero jak dalej -.-

‹‹ 1127 1128 1129 1130 1131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ