Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
Groszku trzymam kciuki ale i tak będzie dobrze

mi za to dziś cholernie duszno.. jakiś taki dzien nieciekawy.
Też mnie łupie w krzyżu i bóle na @...
Ale dziś nic nie czułam, może śpi? chyba dziś strzele sobie drzemkę bo mnóstwo pracy mnie czeka, aż nie chce mi się myśleć o tym.
La kochanie i jak co tam? czekasz?
A sokowirówkę sobie strzelę na urodziny na pewno
przyda się 
Pirelko witaj...
Surykatko pamiętaj jest plan, trzeba działać, nie poddawać się. Teraz trzeba zadbać o ednometrium żeby było ładne w ruch wit B, winko czy migdały, sok marchewkowy itp, może wiesiołek na śluz jak masz słabszy?
Złota co ci ta temperatura robi psikusa?
Aguś słodkie te skarpetki
i uniseks... bo i dla chłopca i dla dziewczynki
bo widzę że szaro białe kolorki
słodkie 
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoże podskoczy jeszcze? to dopiero 4 (o ile dobrze widzę) dni po owu

a wiecie co? tak się zarzekałam, tak się zarzekałam a... postanowiłam, że też będę prowadzić wykres ;P macie zresztą mój wykres udostępniony to będziecie mogły na bieżąco mi podpowiadać, czy tak powinno być czy nie ;P kupię też tym razem testy owulacyjne i mam pytanko do tych, które już je stosowały: kiedy powinnam zacząć je robić jak mam cykle 30+??? 15dc czy troszkę wcześniej? -
nick nieaktualnyCześć Mizzy!

Nie załamałam się wbrew pozorom nawet odczuwam ulgę, że jest już @ bo nienawidzę takiego zawieszenia - albo w jedną, albo w drugą a jak wczoraj wyszła mi I krecha to już modliłam się, żeby @ przylazła żeby zacząć nowy cykl
Tym razem podejdę do tego z bronią - testy owu, termometr, może coś ruszy ;P -
sury_cat wrote:może podskoczy jeszcze? to dopiero 4 (o ile dobrze widzę) dni po owu

a wiecie co? tak się zarzekałam, tak się zarzekałam a... postanowiłam, że też będę prowadzić wykres ;P macie zresztą mój wykres udostępniony to będziecie mogły na bieżąco mi podpowiadać, czy tak powinno być czy nie ;P kupię też tym razem testy owulacyjne i mam pytanko do tych, które już je stosowały: kiedy powinnam zacząć je robić jak mam cykle 30+??? 15dc czy troszkę wcześniej?
Sury, z doświadczenia Ci powiem, że na testy owulacyjne szkoda pieniędzy.
Miałam ovulkę stwierdzoną przez lekarza, a test owulacyjny był blady jak gejsza. gdybym się nim miała sugerować, to bym uznała cykl za bezowulacyjny. -
nick nieaktualny
-
hmm a nie myślałaś czasem o tym że to było pierwsze podejście do owulacji? a potem coś się stało i zrezygnował organizm i na nowo podchodzi do tematu? bo 4 dpo już powinna być różnica o 0,2.. ale w sumie czułaś owu w 8 dc..Złota wrote:Mizzy, nie wiem
Brzuch mnie trochę boli. Ogólnie się źle czuję, chyba mnie coś bierze. Zasypiam o 9 wieczorem, wracam z pracy to nie mam siły palcem kiwnąć, słabo mi i boli głowa. -
testy owu mają tylko 60% wiarygodności i może to tylko dać niepotrzebny stres, wolałabym na Twoim miejscu za tą kasę zainwestować w dobry termometr owulacyjny

jak na początek
bo w sumie było na USG potwierdzone że ci pękają tak? dobrze pamiętam? to nie ma sie czym martwić i dodatkowo się stresować.
-
Dzień dobry dziewczyny!
Sury_cat (Marta tak?) jeszcze nie dostałaś @? Hmm nie wiem jak mierzyłaś tepkę, że Ci nie wychodziło, może nie o stałej godzinie?... Ja mierzę o 7:30, rzadko +- pól h i jakoś czytelnie to wygląda a mierzę termometrem rtęciowym bo tylko takim ufam. Tak jak mówisz, może spróbujesz ponownie?
Dziś 12 dpo i tempka zamast spadać skoczyła do 37,40...jestem strasznie podekscytowana i mimo, że to dopiero 7:30 w Anglii i mam dzień wolny to znów mi się nie chce spać. -
hej hejv

Grosiu bedzie dobrze ...niczym sie nie martw.. TY kruszynka jestes to musi CI boleć, bo gdzie niby ten Malec ma sie rozwijać i rosnąć? rośniesz razem z Nim!
Mnie tez znów bolał dziś lewy bok od nery do pępka...nie spałam pół nocy! ide w srode do lekarza ale mysle ze to normalne!
co u Was?
Nam sie nad ranem tak dobrze spało, ze moj R wyłaczył budzik i głowa w poduche..poczym zaspał do pracy...hahahhaha
a za oknem piekne słoneczko
jeeeeeeeeeeeeeee:)
mizzelka lubi tę wiadomość
-
mizzelka wrote:hmm a nie myślałaś czasem o tym że to było pierwsze podejście do owulacji? a potem coś się stało i zrezygnował organizm i na nowo podchodzi do tematu? bo 4 dpo już powinna być różnica o 0,2.. ale w sumie czułaś owu w 8 dc..
Aj tam, nie wiem, będzie co ma być
-
tak jak powiedziałam wczoraj test będzie 14dpo o ile tempka nie spadnie znacząco i muszę jakoś wytrzymać. Jutro idę do pracy a pracuję w systemie 4 na 4 czyli po 11h i to w nieciekawym miejscu bo w labie mikrobiologicznym i mam na co dzień kontakt z tym co zagraża maluchom (Listeria, Salmonella) więc wolałabym wiedzieć jak najszybciej co się święci...
-
nick nieaktualnyMizzelka, Złota - właśnie dlatego zapytałam o te testy, skoro uważacie, że nie ma sensu ich robić to chyba wiecie co mówicie
w takim razie nie kupuję i tak, gin potwierdził, że owuluję prawidłowo ;P heh tylko, że te testy owu to może być moja jedyna szansa na zobaczenie jakichś dwóch kreseczek hahahaha 
Zant tak Marta to ja
a nie mierzyłam wcześniej tempki, bo pierwsze dwa cykle mierzyłam zawsze o 6 rano (budzik mi tak dzwoni bo do pracy
) i dziwnie mi wychodziła, dosłownie Karpaty o_O i strasznie mnie to stresowało a wiadomo - im bardziej się stresowałam, tym bardziej mi temp skakała
dlatego w tym cyklu (który właśnie upadł z hukiem ;( ) nie mierzyłam, olałam temat całkowicie ale szczerze pod koniec cyklu (jak miałam nadzieję na ciążę) byłam ciekawa jaka jest temp ale jedna i tak by mi nic nie powiedziała i troszkę żałowałam, że nie mierzyłam. Dlatego w tym cyklu zaczęłam znów mierzyć. Dziś rano 36,54 ;P