Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
Groszku trzymam kciuki ale i tak będzie dobrze
mi za to dziś cholernie duszno.. jakiś taki dzien nieciekawy.
Też mnie łupie w krzyżu i bóle na @...
Ale dziś nic nie czułam, może śpi? chyba dziś strzele sobie drzemkę bo mnóstwo pracy mnie czeka, aż nie chce mi się myśleć o tym.
La kochanie i jak co tam? czekasz?
A sokowirówkę sobie strzelę na urodziny na pewnoprzyda się
Pirelko witaj...
Surykatko pamiętaj jest plan, trzeba działać, nie poddawać się. Teraz trzeba zadbać o ednometrium żeby było ładne w ruch wit B, winko czy migdały, sok marchewkowy itp, może wiesiołek na śluz jak masz słabszy?
Złota co ci ta temperatura robi psikusa?
Aguś słodkie te skarpetkii uniseks... bo i dla chłopca i dla dziewczynki
bo widzę że szaro białe kolorki
słodkie
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoże podskoczy jeszcze? to dopiero 4 (o ile dobrze widzę) dni po owu
a wiecie co? tak się zarzekałam, tak się zarzekałam a... postanowiłam, że też będę prowadzić wykres ;P macie zresztą mój wykres udostępniony to będziecie mogły na bieżąco mi podpowiadać, czy tak powinno być czy nie ;P kupię też tym razem testy owulacyjne i mam pytanko do tych, które już je stosowały: kiedy powinnam zacząć je robić jak mam cykle 30+??? 15dc czy troszkę wcześniej? -
nick nieaktualnyCześć Mizzy!
Nie załamałam się wbrew pozorom nawet odczuwam ulgę, że jest już @ bo nienawidzę takiego zawieszenia - albo w jedną, albo w drugą a jak wczoraj wyszła mi I krecha to już modliłam się, żeby @ przylazła żeby zacząć nowy cykl
Tym razem podejdę do tego z bronią - testy owu, termometr, może coś ruszy ;P -
sury_cat wrote:może podskoczy jeszcze? to dopiero 4 (o ile dobrze widzę) dni po owu
a wiecie co? tak się zarzekałam, tak się zarzekałam a... postanowiłam, że też będę prowadzić wykres ;P macie zresztą mój wykres udostępniony to będziecie mogły na bieżąco mi podpowiadać, czy tak powinno być czy nie ;P kupię też tym razem testy owulacyjne i mam pytanko do tych, które już je stosowały: kiedy powinnam zacząć je robić jak mam cykle 30+??? 15dc czy troszkę wcześniej?
Sury, z doświadczenia Ci powiem, że na testy owulacyjne szkoda pieniędzy.
Miałam ovulkę stwierdzoną przez lekarza, a test owulacyjny był blady jak gejsza. gdybym się nim miała sugerować, to bym uznała cykl za bezowulacyjny. -
nick nieaktualny
-
Złota wrote:Mizzy, nie wiem
Brzuch mnie trochę boli. Ogólnie się źle czuję, chyba mnie coś bierze. Zasypiam o 9 wieczorem, wracam z pracy to nie mam siły palcem kiwnąć, słabo mi i boli głowa.
-
testy owu mają tylko 60% wiarygodności i może to tylko dać niepotrzebny stres, wolałabym na Twoim miejscu za tą kasę zainwestować w dobry termometr owulacyjny
jak na początekbo w sumie było na USG potwierdzone że ci pękają tak? dobrze pamiętam? to nie ma sie czym martwić i dodatkowo się stresować.
-
Dzień dobry dziewczyny!
Sury_cat (Marta tak?) jeszcze nie dostałaś @? Hmm nie wiem jak mierzyłaś tepkę, że Ci nie wychodziło, może nie o stałej godzinie?... Ja mierzę o 7:30, rzadko +- pól h i jakoś czytelnie to wygląda a mierzę termometrem rtęciowym bo tylko takim ufam. Tak jak mówisz, może spróbujesz ponownie?
Dziś 12 dpo i tempka zamast spadać skoczyła do 37,40...jestem strasznie podekscytowana i mimo, że to dopiero 7:30 w Anglii i mam dzień wolny to znów mi się nie chce spać. -
hej hejv
Grosiu bedzie dobrze ...niczym sie nie martw.. TY kruszynka jestes to musi CI boleć, bo gdzie niby ten Malec ma sie rozwijać i rosnąć? rośniesz razem z Nim!
Mnie tez znów bolał dziś lewy bok od nery do pępka...nie spałam pół nocy! ide w srode do lekarza ale mysle ze to normalne!
co u Was?
Nam sie nad ranem tak dobrze spało, ze moj R wyłaczył budzik i głowa w poduche..poczym zaspał do pracy...hahahhaha
a za oknem piekne słoneczkojeeeeeeeeeeeeeee:)
mizzelka lubi tę wiadomość
-
mizzelka wrote:hmm a nie myślałaś czasem o tym że to było pierwsze podejście do owulacji? a potem coś się stało i zrezygnował organizm i na nowo podchodzi do tematu? bo 4 dpo już powinna być różnica o 0,2.. ale w sumie czułaś owu w 8 dc..
Aj tam, nie wiem, będzie co ma być -
tak jak powiedziałam wczoraj test będzie 14dpo o ile tempka nie spadnie znacząco i muszę jakoś wytrzymać. Jutro idę do pracy a pracuję w systemie 4 na 4 czyli po 11h i to w nieciekawym miejscu bo w labie mikrobiologicznym i mam na co dzień kontakt z tym co zagraża maluchom (Listeria, Salmonella) więc wolałabym wiedzieć jak najszybciej co się święci...
-
nick nieaktualnyMizzelka, Złota - właśnie dlatego zapytałam o te testy, skoro uważacie, że nie ma sensu ich robić to chyba wiecie co mówicie
w takim razie nie kupuję i tak, gin potwierdził, że owuluję prawidłowo ;P heh tylko, że te testy owu to może być moja jedyna szansa na zobaczenie jakichś dwóch kreseczek hahahaha
Zant tak Marta to jaa nie mierzyłam wcześniej tempki, bo pierwsze dwa cykle mierzyłam zawsze o 6 rano (budzik mi tak dzwoni bo do pracy
) i dziwnie mi wychodziła, dosłownie Karpaty o_O i strasznie mnie to stresowało a wiadomo - im bardziej się stresowałam, tym bardziej mi temp skakała
dlatego w tym cyklu (który właśnie upadł z hukiem ;( ) nie mierzyłam, olałam temat całkowicie ale szczerze pod koniec cyklu (jak miałam nadzieję na ciążę) byłam ciekawa jaka jest temp ale jedna i tak by mi nic nie powiedziała i troszkę żałowałam, że nie mierzyłam. Dlatego w tym cyklu zaczęłam znów mierzyć. Dziś rano 36,54 ;P