X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Złota Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie na pewno:)

U mnie znów tempka w dół. Pochlastam się z tym cyklem :(

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku trzymam kciuki ale i tak będzie dobrze :)
    mi za to dziś cholernie duszno.. jakiś taki dzien nieciekawy.
    Też mnie łupie w krzyżu i bóle na @...
    Ale dziś nic nie czułam, może śpi? chyba dziś strzele sobie drzemkę bo mnóstwo pracy mnie czeka, aż nie chce mi się myśleć o tym.

La kochanie i jak co tam? czekasz?
    A sokowirówkę sobie strzelę na urodziny na pewno :D przyda się :)

Pirelko witaj... :)

Surykatko pamiętaj jest plan, trzeba działać, nie poddawać się. Teraz trzeba zadbać o ednometrium żeby było ładne w ruch wit B, winko czy migdały, sok marchewkowy itp, może wiesiołek na śluz jak masz słabszy?

Złota co ci ta temperatura robi psikusa?

Aguś słodkie te skarpetki <3 i uniseks... bo i dla chłopca i dla dziewczynki :) bo widzę że szaro białe kolorki :) słodkie :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może podskoczy jeszcze? to dopiero 4 (o ile dobrze widzę) dni po owu :)
    a wiecie co? tak się zarzekałam, tak się zarzekałam a... postanowiłam, że też będę prowadzić wykres ;P macie zresztą mój wykres udostępniony to będziecie mogły na bieżąco mi podpowiadać, czy tak powinno być czy nie ;P kupię też tym razem testy owulacyjne i mam pytanko do tych, które już je stosowały: kiedy powinnam zacząć je robić jak mam cykle 30+??? 15dc czy troszkę wcześniej?

• Złota Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy, nie wiem :( Brzuch mnie trochę boli. Ogólnie się źle czuję, chyba mnie coś bierze. Zasypiam o 9 wieczorem, wracam z pracy to nie mam siły palcem kiwnąć, słabo mi i boli głowa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mizzy! :)
    Nie załamałam się wbrew pozorom nawet odczuwam ulgę, że jest już @ bo nienawidzę takiego zawieszenia - albo w jedną, albo w drugą a jak wczoraj wyszła mi I krecha to już modliłam się, żeby @ przylazła żeby zacząć nowy cykl :)
    Tym razem podejdę do tego z bronią - testy owu, termometr, może coś ruszy ;P

• Złota Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sury_cat wrote:
    może podskoczy jeszcze? to dopiero 4 (o ile dobrze widzę) dni po owu :)
    a wiecie co? tak się zarzekałam, tak się zarzekałam a... postanowiłam, że też będę prowadzić wykres ;P macie zresztą mój wykres udostępniony to będziecie mogły na bieżąco mi podpowiadać, czy tak powinno być czy nie ;P kupię też tym razem testy owulacyjne i mam pytanko do tych, które już je stosowały: kiedy powinnam zacząć je robić jak mam cykle 30+??? 15dc czy troszkę wcześniej?

Sury, z doświadczenia Ci powiem, że na testy owulacyjne szkoda pieniędzy.
    Miałam ovulkę stwierdzoną przez lekarza, a test owulacyjny był blady jak gejsza. gdybym się nim miała sugerować, to bym uznała cykl za bezowulacyjny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może masz i rację... w sumie nie są drogie, bo u nas w aptece za 19,90 jest 5 sztuk ;P niektórym dziewczynom jednak pomogły...

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Mizzy, nie wiem :( Brzuch mnie trochę boli. Ogólnie się źle czuję, chyba mnie coś bierze. Zasypiam o 9 wieczorem, wracam z pracy to nie mam siły palcem kiwnąć, słabo mi i boli głowa.
    hmm a nie myślałaś czasem o tym że to było pierwsze podejście do owulacji? a potem coś się stało i zrezygnował organizm i na nowo podchodzi do tematu? bo 4 dpo już powinna być różnica o 0,2.. ale w sumie czułaś owu w 8 dc..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    testy owu mają tylko 60% wiarygodności i może to tylko dać niepotrzebny stres, wolałabym na Twoim miejscu za tą kasę zainwestować w dobry termometr owulacyjny :)
    jak na początek :) bo w sumie było na USG potwierdzone że ci pękają tak? dobrze pamiętam? to nie ma sie czym martwić i dodatkowo się stresować.

• Złota Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzielę się tylko swoimi doświadczeniami. Zrobisz jak zechcesz :)

• zant85 Koleżanka

Wysłany: 12 września 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!
    Sury_cat (Marta tak?) jeszcze nie dostałaś @? Hmm nie wiem jak mierzyłaś tepkę, że Ci nie wychodziło, może nie o stałej godzinie?... Ja mierzę o 7:30, rzadko +- pól h i jakoś czytelnie to wygląda a mierzę termometrem rtęciowym bo tylko takim ufam. Tak jak mówisz, może spróbujesz ponownie?
    Dziś 12 dpo i tempka zamast spadać skoczyła do 37,40...jestem strasznie podekscytowana i mimo, że to dopiero 7:30 w Anglii i mam dzień wolny to znów mi się nie chce spać.

316f8fd203c1262402f4db2dd27f056c.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no prawda Złota :D Zrobisz co chcesz Marta, my tylko doradzamy :D :D

• zant85 Koleżanka

Wysłany: 12 września 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I popieram mizzelke, nie rób testów ovu, mi nie wychodziły a ovu miałam potwierdzone wszystkimi 3 parametrami.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zant mocno ci podskoczyła :)
    ciekawe jaki bd finał, ale jeszcze warto poczekać na test w sumie bo dopiero 12 dpo :)

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hejv :)
    Grosiu bedzie dobrze ...niczym sie nie martw.. TY kruszynka jestes to musi CI boleć, bo gdzie niby ten Malec ma sie rozwijać i rosnąć? rośniesz razem z Nim!
    Mnie tez znów bolał dziś lewy bok od nery do pępka...nie spałam pół nocy! ide w srode do lekarza ale mysle ze to normalne!

co u Was?

Nam sie nad ranem tak dobrze spało, ze moj R wyłaczył budzik i głowa w poduche..poczym zaspał do pracy...hahahhaha :)

a za oknem piekne słoneczko :) jeeeeeeeeeeeeeee:)

mizzelka lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    hmm a nie myślałaś czasem o tym że to było pierwsze podejście do owulacji? a potem coś się stało i zrezygnował organizm i na nowo podchodzi do tematu? bo 4 dpo już powinna być różnica o 0,2.. ale w sumie czułaś owu w 8 dc..

Aj tam, nie wiem, będzie co ma być :)

• zant85 Koleżanka

Wysłany: 12 września 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-D tak jak powiedziałam wczoraj test będzie 14dpo o ile tempka nie spadnie znacząco i muszę jakoś wytrzymać. Jutro idę do pracy a pracuję w systemie 4 na 4 czyli po 11h i to w nieciekawym miejscu bo w labie mikrobiologicznym i mam na co dzień kontakt z tym co zagraża maluchom (Listeria, Salmonella) więc wolałabym wiedzieć jak najszybciej co się święci...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka, Złota - właśnie dlatego zapytałam o te testy, skoro uważacie, że nie ma sensu ich robić to chyba wiecie co mówicie :) w takim razie nie kupuję i tak, gin potwierdził, że owuluję prawidłowo ;P heh tylko, że te testy owu to może być moja jedyna szansa na zobaczenie jakichś dwóch kreseczek hahahaha :)

Zant tak Marta to ja :D a nie mierzyłam wcześniej tempki, bo pierwsze dwa cykle mierzyłam zawsze o 6 rano (budzik mi tak dzwoni bo do pracy :P) i dziwnie mi wychodziła, dosłownie Karpaty o_O i strasznie mnie to stresowało a wiadomo - im bardziej się stresowałam, tym bardziej mi temp skakała :/ dlatego w tym cyklu (który właśnie upadł z hukiem ;( ) nie mierzyłam, olałam temat całkowicie ale szczerze pod koniec cyklu (jak miałam nadzieję na ciążę) byłam ciekawa jaka jest temp ale jedna i tak by mi nic nie powiedziała i troszkę żałowałam, że nie mierzyłam. Dlatego w tym cyklu zaczęłam znów mierzyć. Dziś rano 36,54 ;P

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Aj tam, nie wiem, będzie co ma być :)
    no dokładnie, pozostało nam tylko czekać i obserwować dalej :)

• zant85 Koleżanka

Wysłany: 12 września 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlota, jeszcze może podskoczyć, spójrz na mój cykl, przed ovulacją tempka też mi figle płatała, nawet system zaznaczył mi ją 17dc, a potem jak nagle drastycznie skoczyła to zmienił zdanie i wyznaczył na 19dc, więc masz jeszcze sporo czasu:-)

‹‹ 1168 1169 1170 1171 1172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ