X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Złota Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie na pewno:)

U mnie znów tempka w dół. Pochlastam się z tym cyklem :(

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku trzymam kciuki ale i tak będzie dobrze :)
    mi za to dziś cholernie duszno.. jakiś taki dzien nieciekawy.
    Też mnie łupie w krzyżu i bóle na @...
    Ale dziś nic nie czułam, może śpi? chyba dziś strzele sobie drzemkę bo mnóstwo pracy mnie czeka, aż nie chce mi się myśleć o tym.

La kochanie i jak co tam? czekasz?
    A sokowirówkę sobie strzelę na urodziny na pewno :D przyda się :)

Pirelko witaj... :)

Surykatko pamiętaj jest plan, trzeba działać, nie poddawać się. Teraz trzeba zadbać o ednometrium żeby było ładne w ruch wit B, winko czy migdały, sok marchewkowy itp, może wiesiołek na śluz jak masz słabszy?

Złota co ci ta temperatura robi psikusa?

Aguś słodkie te skarpetki <3 i uniseks... bo i dla chłopca i dla dziewczynki :) bo widzę że szaro białe kolorki :) słodkie :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może podskoczy jeszcze? to dopiero 4 (o ile dobrze widzę) dni po owu :)
    a wiecie co? tak się zarzekałam, tak się zarzekałam a... postanowiłam, że też będę prowadzić wykres ;P macie zresztą mój wykres udostępniony to będziecie mogły na bieżąco mi podpowiadać, czy tak powinno być czy nie ;P kupię też tym razem testy owulacyjne i mam pytanko do tych, które już je stosowały: kiedy powinnam zacząć je robić jak mam cykle 30+??? 15dc czy troszkę wcześniej?

• Złota Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy, nie wiem :( Brzuch mnie trochę boli. Ogólnie się źle czuję, chyba mnie coś bierze. Zasypiam o 9 wieczorem, wracam z pracy to nie mam siły palcem kiwnąć, słabo mi i boli głowa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mizzy! :)
    Nie załamałam się wbrew pozorom nawet odczuwam ulgę, że jest już @ bo nienawidzę takiego zawieszenia - albo w jedną, albo w drugą a jak wczoraj wyszła mi I krecha to już modliłam się, żeby @ przylazła żeby zacząć nowy cykl :)
    Tym razem podejdę do tego z bronią - testy owu, termometr, może coś ruszy ;P

• Złota Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sury_cat wrote:
    może podskoczy jeszcze? to dopiero 4 (o ile dobrze widzę) dni po owu :)
    a wiecie co? tak się zarzekałam, tak się zarzekałam a... postanowiłam, że też będę prowadzić wykres ;P macie zresztą mój wykres udostępniony to będziecie mogły na bieżąco mi podpowiadać, czy tak powinno być czy nie ;P kupię też tym razem testy owulacyjne i mam pytanko do tych, które już je stosowały: kiedy powinnam zacząć je robić jak mam cykle 30+??? 15dc czy troszkę wcześniej?

Sury, z doświadczenia Ci powiem, że na testy owulacyjne szkoda pieniędzy.
    Miałam ovulkę stwierdzoną przez lekarza, a test owulacyjny był blady jak gejsza. gdybym się nim miała sugerować, to bym uznała cykl za bezowulacyjny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może masz i rację... w sumie nie są drogie, bo u nas w aptece za 19,90 jest 5 sztuk ;P niektórym dziewczynom jednak pomogły...

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Mizzy, nie wiem :( Brzuch mnie trochę boli. Ogólnie się źle czuję, chyba mnie coś bierze. Zasypiam o 9 wieczorem, wracam z pracy to nie mam siły palcem kiwnąć, słabo mi i boli głowa.
    hmm a nie myślałaś czasem o tym że to było pierwsze podejście do owulacji? a potem coś się stało i zrezygnował organizm i na nowo podchodzi do tematu? bo 4 dpo już powinna być różnica o 0,2.. ale w sumie czułaś owu w 8 dc..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    testy owu mają tylko 60% wiarygodności i może to tylko dać niepotrzebny stres, wolałabym na Twoim miejscu za tą kasę zainwestować w dobry termometr owulacyjny :)
    jak na początek :) bo w sumie było na USG potwierdzone że ci pękają tak? dobrze pamiętam? to nie ma sie czym martwić i dodatkowo się stresować.

• Złota Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzielę się tylko swoimi doświadczeniami. Zrobisz jak zechcesz :)

• zant85 Koleżanka

Wysłany: 12 września 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!
    Sury_cat (Marta tak?) jeszcze nie dostałaś @? Hmm nie wiem jak mierzyłaś tepkę, że Ci nie wychodziło, może nie o stałej godzinie?... Ja mierzę o 7:30, rzadko +- pól h i jakoś czytelnie to wygląda a mierzę termometrem rtęciowym bo tylko takim ufam. Tak jak mówisz, może spróbujesz ponownie?
    Dziś 12 dpo i tempka zamast spadać skoczyła do 37,40...jestem strasznie podekscytowana i mimo, że to dopiero 7:30 w Anglii i mam dzień wolny to znów mi się nie chce spać.

316f8fd203c1262402f4db2dd27f056c.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no prawda Złota :D Zrobisz co chcesz Marta, my tylko doradzamy :D :D

• zant85 Koleżanka

Wysłany: 12 września 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I popieram mizzelke, nie rób testów ovu, mi nie wychodziły a ovu miałam potwierdzone wszystkimi 3 parametrami.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zant mocno ci podskoczyła :)
    ciekawe jaki bd finał, ale jeszcze warto poczekać na test w sumie bo dopiero 12 dpo :)

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hejv :)
    Grosiu bedzie dobrze ...niczym sie nie martw.. TY kruszynka jestes to musi CI boleć, bo gdzie niby ten Malec ma sie rozwijać i rosnąć? rośniesz razem z Nim!
    Mnie tez znów bolał dziś lewy bok od nery do pępka...nie spałam pół nocy! ide w srode do lekarza ale mysle ze to normalne!

co u Was?

Nam sie nad ranem tak dobrze spało, ze moj R wyłaczył budzik i głowa w poduche..poczym zaspał do pracy...hahahhaha :)

a za oknem piekne słoneczko :) jeeeeeeeeeeeeeee:)

mizzelka lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    hmm a nie myślałaś czasem o tym że to było pierwsze podejście do owulacji? a potem coś się stało i zrezygnował organizm i na nowo podchodzi do tematu? bo 4 dpo już powinna być różnica o 0,2.. ale w sumie czułaś owu w 8 dc..

Aj tam, nie wiem, będzie co ma być :)

• zant85 Koleżanka

Wysłany: 12 września 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-D tak jak powiedziałam wczoraj test będzie 14dpo o ile tempka nie spadnie znacząco i muszę jakoś wytrzymać. Jutro idę do pracy a pracuję w systemie 4 na 4 czyli po 11h i to w nieciekawym miejscu bo w labie mikrobiologicznym i mam na co dzień kontakt z tym co zagraża maluchom (Listeria, Salmonella) więc wolałabym wiedzieć jak najszybciej co się święci...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka, Złota - właśnie dlatego zapytałam o te testy, skoro uważacie, że nie ma sensu ich robić to chyba wiecie co mówicie :) w takim razie nie kupuję i tak, gin potwierdził, że owuluję prawidłowo ;P heh tylko, że te testy owu to może być moja jedyna szansa na zobaczenie jakichś dwóch kreseczek hahahaha :)

Zant tak Marta to ja :D a nie mierzyłam wcześniej tempki, bo pierwsze dwa cykle mierzyłam zawsze o 6 rano (budzik mi tak dzwoni bo do pracy :P) i dziwnie mi wychodziła, dosłownie Karpaty o_O i strasznie mnie to stresowało a wiadomo - im bardziej się stresowałam, tym bardziej mi temp skakała :/ dlatego w tym cyklu (który właśnie upadł z hukiem ;( ) nie mierzyłam, olałam temat całkowicie ale szczerze pod koniec cyklu (jak miałam nadzieję na ciążę) byłam ciekawa jaka jest temp ale jedna i tak by mi nic nie powiedziała i troszkę żałowałam, że nie mierzyłam. Dlatego w tym cyklu zaczęłam znów mierzyć. Dziś rano 36,54 ;P

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Aj tam, nie wiem, będzie co ma być :)
    no dokładnie, pozostało nam tylko czekać i obserwować dalej :)

• zant85 Koleżanka

Wysłany: 12 września 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlota, jeszcze może podskoczyć, spójrz na mój cykl, przed ovulacją tempka też mi figle płatała, nawet system zaznaczył mi ją 17dc, a potem jak nagle drastycznie skoczyła to zmienił zdanie i wyznaczył na 19dc, więc masz jeszcze sporo czasu:-)

‹‹ 1168 1169 1170 1171 1172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ