WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 dni to wieczność jak się na coś czeka ,ale dasz radę ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bym mogła to bym codziennie test robiła:P

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwłaszcza jak zobaczysz pozytywny ;) ja tak mam z wizytami :P

Złota lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś zobaczę:)

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KONIEC Z TYM CZEKANIEM NA WSZYSTKO ! umówiłam sie do endokrynologa :) moja gin twierdzi że tsh 2.65 to nie problem i prolaktyna 34 przeszło też nie, ale skonsultuje to z endokrynologiem :)

sury_cat, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Wam tutaj;-)

Jak zawsze zasuwacie;-) postaram sie nadrobic...ale wieczorem. Od rana kurcze jezdzenie.. to zdjecia do dowodu, to wymiana na nowy..:-/ szukanie garnkow pod kuchnie indukcyjna:-O malz mnie namowil na galerie:-p wiec zaraz na chwile pojedziemy....

Kurcze biedny ten Maluszek od Karoli...wlasnie wczesniaki maja pod gorke:-/ i lapia bakterie mimo wszystko...przeciez nikt nie chce go specjalnie zarazic. Niedojrzale uklady:-(
    szczegolnie oddechowy:-( ehh...oby wyszedl z tego zapalenia pluc...

Monia, tak jest! Walcz, moze endo bedzie miala jakis pomysl na zbicie prl i tsh :-)
    Reszcie wysylam duuuuzo sil:-)
    Pirelcia, mam nadzieje ze ten cien zmieni sie niedlugo w mocna kreche:-)
    La, jak Twoja beta?
    Sury kochana,czyli jestes od nas uzalezniona
    ?
    Ja tez czesto myslami jestem z Wami:-) ale chyba daleko mi do uzaleznienia:-p
    Zdjecie brzuszka wrzuce wieczorem..moze tez uda mi sie garderobe Malego sfotografowac;-)
    Niecierpliwa, dobrze sie czujesz??

pirelka lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia TSH to nie problem, zachodzą dziewczyny z wyższym a Ty masz bardzo ładne. Prolaktyna faktycznie ciutkę za wysoka ale przecież owulacja była więc to tez nie problem ;-) Ale warto się skonsultować. Właśnie też muszę się zapisac do endokrynologa z moją tarczyca bo dawno juz nie byłam a moze trzeba dawkę zmienić Euthyroxu? ;-)

A mnie własnie dzisiaj oświeciło, ze zapomniałam wziąć Dostinex w sobotę :O Jakoś tak wyszło :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livka, hejka;-) a Ty gdzies dzis bylas czy kiedy mialas wybrac sie na to hsg? Dobrze sie czujesz???

Przedszkolanko, odnosnie moczu to ja wstaje 5x w nocy:-p
    Tez mi sie nie chce:-p ale rozwaliloby mi pecherz:-p no i nie wstrzymuj bo potem jeszcze cos sie moze zrobic..przeciez jak nie sikasz dluzsza chwile to bakteryje sie namnazaja i mocz sie cofa z powrotem:-( tez tak robilam, ale sie oduczylam;-p

Bede wieczorkiem, do pozniej Dziubki;-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 17:35

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku jutro mam HSG :-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobie was bo mam znów mało czasu.. i w cholerę pracy..
    co tam u was? co tam sie dzieje? same dobrocie? :)

a ja dziś kupiłam pajaca... na 62 rozmiar, bawełniany przeceniony w rossmanie z pinokia :D no to chociaż jedna rzecz za mną.
    Mama zadowolona z sokowirówki, już piła sok :D a mnie w krzyżu łupie ale może od pracy.. ale no nikt mnie nie zastąpi, trzeba pomóc.
    No i szał zakupowy, kupiłam sobie w koncu ten olejek eukaliptusowy w końcu! już myślałam że go nie dorwę... no i syrop na przeziębienie w razie co.. bo coś frykam wieczorem.. i mi zatyka nos ;/ ale dopiero jak gardło zachrypie to wezmę..

Livia trzymam kciuki :D mam nadzieje że nasikasz na te wredne babsko :)

livia30 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luz w dupie, aż mnie to martwi, że wcale się nie denerwuję :D

Miałam jechać sama ale znajoma się uparła i mnie zawozi i potem odbiera, w sumie nawet lepiej bo bardziej stresowałam się tym gdzie zaparkuję auto niż samym zabiegiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 17:43

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku do indukcji są fajne garnki z Olkusza :) ja mam taki garnek z parowarem i przykrywka szklana i za 80zł, myślę że przyzwoita cena i super wszystko :)

Livia lepiej tak... chociaż bd miała do kogo buzie otworzyć, bo na razie sie nie stresujesz a nie wiadomo jak to bd przed drzwiami :D ja tak zawsze mam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki :) a no jestem uzależniona pod Was kochane moje, a co! ;* <3 P. w pracy a ja korzystam i leżę już w łóżeczku z psinką, pilotem od tv i książką ;P
    ciepło się zrobiło i znów boleśnie odczuwam brak ogródka :/ może za rok uda nam się kupić :) a może za rok w ogródku już będzie stał wózek z moim robaczkiem? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia lepiej, że pojedziesz z kumpelą, nie powinnaś prowadzić po zabiegu ;* a na babsztyla mam nadzieję, że nasiurasz ;)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia cieszę się że już kolejny krok robisz do przodu, w sumie rzeczywiście prolaktyna wysoka, ale wszystko jest do zbicia... i lada chwila i będzie Fasolek z wami..

Nie wiem co La... Ale mocno jej kibicuje z całego serca <3

Ehh właśnie mia,łam zajrzeć do pamiętnika... ostatnio coś czytałam że z tą rurką było coś nie tak i bakteria sie wdała, ale że zapalenie płuc? ohh :(
    nie dośc że osłabiony to jeszcze z tego co pamiętam to też antybiotyki ciągle bierze na tą bakterię która wywołała ten poród itp - o ile sie nie mylę.

Aguś co do siusiania ja tak samo, czasami wstaje raz w nocy, czasami wcale bo po prostu nie czuje czy mi sie chce czy nie, a często jestem zmęczona i śpię jak suseł, też mam głupie wrażenie że mi się siku chce ciągle.. Ale w razie co kupilam dziś urosept. No ale takie "dni" mam już od 13 tygodnia... po badaniach 6 dni i mialam takie coś.. na 2 dni a potem spokoj, znów sie pokazało - bez bólu i krwiomoczu itp i znikło.. może to już taka fizjologia?
    Kupiłam sobie paski na spr czy mam jakieś bakterie w moczu i czy dużo... Jutro rano jak wstane to spr.. czy coś mi tam nie siedzi :)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzi znajoma tylko mnie zawozi, zostawia i jedzie od domu bo chwilę to trwa ;-) Później po mnie przyjedzie jak będzie już po wszystkim. No ale mam nadzieję, ze jutro dalej będę taka spokojna - chcę to mieć juz za sobą ;-)

OK uciekam do swoich zajęć.

Buziaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 18:00

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale jednak bezpieczniej będzie jak z kimś :) ja już po takim zabiegu wolałabym nie kierować :) bo jest się roztrzepanym mimo wszystko :)

ja też lecę do roboty znów ughh.. i pewnie wieczorem nie zajrzę bo mąż tv okopuje.. och losie.. nigdy nie wybierzemy, juz mnie to powoli wkurwia.....

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro z rana uderze do laboratorium i zrobie raz jeszcze prolaktyne, tsh, ft3 i ft4 (tych dwóch ostatnich nigdy nie robiłam). Zobaczy mnie endo i będe miała wreszcie czyste sumienie, że w tej dziedzinie jest wszystko ok .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo na wątku z clo i nie tylko czytałam że tsh najlepiej w granicach 1-2. A moja mama ma tarczyce i obie babcie więc u mnie to tylko kwestia czasu .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i w czw mężny idzie na trzecie badanie nasienia na 21. Cóż za romantyczna pora . Oczywiście idziemy razem :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1186 1187 1188 1189 1190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ