X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 dni to wieczność jak się na coś czeka ,ale dasz radę ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bym mogła to bym codziennie test robiła:P

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwłaszcza jak zobaczysz pozytywny ;) ja tak mam z wizytami :P

Złota lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś zobaczę:)

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KONIEC Z TYM CZEKANIEM NA WSZYSTKO ! umówiłam sie do endokrynologa :) moja gin twierdzi że tsh 2.65 to nie problem i prolaktyna 34 przeszło też nie, ale skonsultuje to z endokrynologiem :)

sury_cat, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Wam tutaj;-)

Jak zawsze zasuwacie;-) postaram sie nadrobic...ale wieczorem. Od rana kurcze jezdzenie.. to zdjecia do dowodu, to wymiana na nowy..:-/ szukanie garnkow pod kuchnie indukcyjna:-O malz mnie namowil na galerie:-p wiec zaraz na chwile pojedziemy....

Kurcze biedny ten Maluszek od Karoli...wlasnie wczesniaki maja pod gorke:-/ i lapia bakterie mimo wszystko...przeciez nikt nie chce go specjalnie zarazic. Niedojrzale uklady:-(
    szczegolnie oddechowy:-( ehh...oby wyszedl z tego zapalenia pluc...

Monia, tak jest! Walcz, moze endo bedzie miala jakis pomysl na zbicie prl i tsh :-)
    Reszcie wysylam duuuuzo sil:-)
    Pirelcia, mam nadzieje ze ten cien zmieni sie niedlugo w mocna kreche:-)
    La, jak Twoja beta?
    Sury kochana,czyli jestes od nas uzalezniona
    ?
    Ja tez czesto myslami jestem z Wami:-) ale chyba daleko mi do uzaleznienia:-p
    Zdjecie brzuszka wrzuce wieczorem..moze tez uda mi sie garderobe Malego sfotografowac;-)
    Niecierpliwa, dobrze sie czujesz??

pirelka lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia TSH to nie problem, zachodzą dziewczyny z wyższym a Ty masz bardzo ładne. Prolaktyna faktycznie ciutkę za wysoka ale przecież owulacja była więc to tez nie problem ;-) Ale warto się skonsultować. Właśnie też muszę się zapisac do endokrynologa z moją tarczyca bo dawno juz nie byłam a moze trzeba dawkę zmienić Euthyroxu? ;-)

A mnie własnie dzisiaj oświeciło, ze zapomniałam wziąć Dostinex w sobotę :O Jakoś tak wyszło :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livka, hejka;-) a Ty gdzies dzis bylas czy kiedy mialas wybrac sie na to hsg? Dobrze sie czujesz???

Przedszkolanko, odnosnie moczu to ja wstaje 5x w nocy:-p
    Tez mi sie nie chce:-p ale rozwaliloby mi pecherz:-p no i nie wstrzymuj bo potem jeszcze cos sie moze zrobic..przeciez jak nie sikasz dluzsza chwile to bakteryje sie namnazaja i mocz sie cofa z powrotem:-( tez tak robilam, ale sie oduczylam;-p

Bede wieczorkiem, do pozniej Dziubki;-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 17:35

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku jutro mam HSG :-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobie was bo mam znów mało czasu.. i w cholerę pracy..
    co tam u was? co tam sie dzieje? same dobrocie? :)

a ja dziś kupiłam pajaca... na 62 rozmiar, bawełniany przeceniony w rossmanie z pinokia :D no to chociaż jedna rzecz za mną.
    Mama zadowolona z sokowirówki, już piła sok :D a mnie w krzyżu łupie ale może od pracy.. ale no nikt mnie nie zastąpi, trzeba pomóc.
    No i szał zakupowy, kupiłam sobie w koncu ten olejek eukaliptusowy w końcu! już myślałam że go nie dorwę... no i syrop na przeziębienie w razie co.. bo coś frykam wieczorem.. i mi zatyka nos ;/ ale dopiero jak gardło zachrypie to wezmę..

Livia trzymam kciuki :D mam nadzieje że nasikasz na te wredne babsko :)

livia30 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luz w dupie, aż mnie to martwi, że wcale się nie denerwuję :D

Miałam jechać sama ale znajoma się uparła i mnie zawozi i potem odbiera, w sumie nawet lepiej bo bardziej stresowałam się tym gdzie zaparkuję auto niż samym zabiegiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 17:43

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku do indukcji są fajne garnki z Olkusza :) ja mam taki garnek z parowarem i przykrywka szklana i za 80zł, myślę że przyzwoita cena i super wszystko :)

Livia lepiej tak... chociaż bd miała do kogo buzie otworzyć, bo na razie sie nie stresujesz a nie wiadomo jak to bd przed drzwiami :D ja tak zawsze mam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki :) a no jestem uzależniona pod Was kochane moje, a co! ;* <3 P. w pracy a ja korzystam i leżę już w łóżeczku z psinką, pilotem od tv i książką ;P
    ciepło się zrobiło i znów boleśnie odczuwam brak ogródka :/ może za rok uda nam się kupić :) a może za rok w ogródku już będzie stał wózek z moim robaczkiem? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia lepiej, że pojedziesz z kumpelą, nie powinnaś prowadzić po zabiegu ;* a na babsztyla mam nadzieję, że nasiurasz ;)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia cieszę się że już kolejny krok robisz do przodu, w sumie rzeczywiście prolaktyna wysoka, ale wszystko jest do zbicia... i lada chwila i będzie Fasolek z wami..

Nie wiem co La... Ale mocno jej kibicuje z całego serca <3

Ehh właśnie mia,łam zajrzeć do pamiętnika... ostatnio coś czytałam że z tą rurką było coś nie tak i bakteria sie wdała, ale że zapalenie płuc? ohh :(
    nie dośc że osłabiony to jeszcze z tego co pamiętam to też antybiotyki ciągle bierze na tą bakterię która wywołała ten poród itp - o ile sie nie mylę.

Aguś co do siusiania ja tak samo, czasami wstaje raz w nocy, czasami wcale bo po prostu nie czuje czy mi sie chce czy nie, a często jestem zmęczona i śpię jak suseł, też mam głupie wrażenie że mi się siku chce ciągle.. Ale w razie co kupilam dziś urosept. No ale takie "dni" mam już od 13 tygodnia... po badaniach 6 dni i mialam takie coś.. na 2 dni a potem spokoj, znów sie pokazało - bez bólu i krwiomoczu itp i znikło.. może to już taka fizjologia?
    Kupiłam sobie paski na spr czy mam jakieś bakterie w moczu i czy dużo... Jutro rano jak wstane to spr.. czy coś mi tam nie siedzi :)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzi znajoma tylko mnie zawozi, zostawia i jedzie od domu bo chwilę to trwa ;-) Później po mnie przyjedzie jak będzie już po wszystkim. No ale mam nadzieję, ze jutro dalej będę taka spokojna - chcę to mieć juz za sobą ;-)

OK uciekam do swoich zajęć.

Buziaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 18:00

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale jednak bezpieczniej będzie jak z kimś :) ja już po takim zabiegu wolałabym nie kierować :) bo jest się roztrzepanym mimo wszystko :)

ja też lecę do roboty znów ughh.. i pewnie wieczorem nie zajrzę bo mąż tv okopuje.. och losie.. nigdy nie wybierzemy, juz mnie to powoli wkurwia.....

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro z rana uderze do laboratorium i zrobie raz jeszcze prolaktyne, tsh, ft3 i ft4 (tych dwóch ostatnich nigdy nie robiłam). Zobaczy mnie endo i będe miała wreszcie czyste sumienie, że w tej dziedzinie jest wszystko ok .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo na wątku z clo i nie tylko czytałam że tsh najlepiej w granicach 1-2. A moja mama ma tarczyce i obie babcie więc u mnie to tylko kwestia czasu .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i w czw mężny idzie na trzecie badanie nasienia na 21. Cóż za romantyczna pora . Oczywiście idziemy razem :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1186 1187 1188 1189 1190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ