X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Złota Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może...ale nie biorę leków na owulke, a bez nich moje jajniki nie pracują. Musiałby się zdarzyć jakiś cud.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my....
    zaraz sniadanko i miałam ochote isc na miasto ale pogoda i temperatura przerazaja wiec chyba odpuszcze :(
    gdzie to słońceeeee ????????????/
    kurde musze dziś wynależć jakies cwiczenia dla cieżarnych bo umre, tak mnie bolą kości...wogole sie nie ruszam, jedyny spacer to miedzy kompem, tv a kuchnią...wiec praktycznie zaden, dziś spać nie moglam tak mnie bolały plecy :(:(
    ehhhhhhhhhhh

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Witamy sie i my....
    zaraz sniadanko i miałam ochote isc na miasto ale pogoda i temperatura przerazaja wiec chyba odpuszcze :(
    kurde musze dziś wynależć jakies cwiczenia dla cieżarnych bo umre, tak mnie bolą kości...wogole sie nie ruszam, jedyny spacer to miedzy kompem, tv a kuchnią...wiec praktycznie zaden, dziś spać nie moglam tak mnie bolały plecy :(:(
    ehhhhhhhhhhh

chętnie się z Tobą zamienię :p ciesz się, że jesteś w ciąży i będziesz miała dziecko :)

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pewnie, ze sie ciesze Sury..i to wczoraj uświadomilismy sobie ze to jeszcze chwila i Mały bedzie z nami, dni leca jak szalone, juz jest pazdziernik....:):)
    a TY tak nie narzekaj bo zaraz CI zacznie brzuch rosnąc i bedziesz narzekać na mdlości i rzyganko, czego CI zycze!!! a ja wtedy sie bede smiać :P

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Witamy sie i my....
    ehhhhhhhhhhh

Ubierz się ciepło i idź!

sury_cat lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    a pewnie, ze sie ciesze Sury..i to wczoraj uświadomilismy sobie ze to jeszcze chwila i Mały bedzie z nami, dni leca jak szalone, juz jest pazdziernik....:):)
    a TY tak nie narzekaj bo zaraz CI zacznie brzuch rosnąc i bedziesz narzekać na mdlości i rzyganko, czego CI zycze!!! a ja wtedy sie bede smiać :P

leci czas szybko to fakt :P ale dla mnie od czerwca stoi w miejscu: okres -> owulka -> nadzieja -> @... i teraz będzie tak samo :/

• Złota Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sury_cat wrote:
    leci czas szybko to fakt :P ale dla mnie od czerwca stoi w miejscu: okres -> owulka -> nadzieja -> @... i teraz będzie tak samo :/

Sury, ja tak mam od lutego 2013 r.! Masz w dupę za marudzenie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 09:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Sury, ja tak mam od lutego 2013 r.! Wasz w dupę za marudzenie :P

wiem, sorki :/ podziwiam te, które się tak długo starają (Złota, Monia, Livia - szacun) ja już miewam dość wszystkiego :( a dziś smutasowy dzień mnie złapał... :/

Złota lubi tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem, ze teraz z perspektywy tego ze jestem w ciazy to dziwnie brzmi ale uwierzcie ze u mnie było to samo...i po dołach jakie przezywałam, miedzy innymi wpisy dziewczyn tutaj na forum po prostu sie wyłaczyłam...
    uwierzcie!! Nie mierzyłam tempki-zreszta nigdy tego nie robiłam, nie liczyłam dni, zupełnie nic......wyluzowałam sie totalnie i sie udało! Przestało dla mnie istanieć "projekt dziecko" bo inaczej tego nie da sie nazwać! a wtedy co sie udało to był maj, imprezowy miesiac, siostra była u mnie, non stop coś popijałysmy %% , miedzy czasie przytulanki z R.....i w czerwcu 2 krechy!!!
    NA prawde, zajmijcie sie sobą, nie wiem- jakies hobby, sport czy cos i dziecko odstawcie a wtedy sie pojawi...nie ja pierwsza ktora tak pisze!
    U Przedszkolanki załamka bo wyniki złe, wiec zrezygnowali na chwile z dziecka i co....2 krechy! i mnóstwo takich przykładów jest!!! Posłuchajcie starszej Ciotki :):)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Dziewczyny, wiem, ze teraz z perspektywy tego ze jestem w ciazy to dziwnie brzmi ale uwierzcie ze u mnie było to samo...i po dołach jakie przezywałam, miedzy innymi wpisy dziewczyn tutaj na forum po prostu sie wyłaczyłam...
    uwierzcie!! Nie mierzyłam tempki-zreszta nigdy tego nie robiłam, nie liczyłam dni, zupełnie nic......wyluzowałam sie totalnie i sie udało! Przestało dla mnie istanieć "projekt dziecko" bo inaczej tego nie da sie nazwać! a wtedy co sie udało to był maj, imprezowy miesiac, siostra była u mnie, non stop coś popijałysmy %% , miedzy czasie przytulanki z R.....i w czerwcu 2 krechy!!!
    NA prawde, zajmijcie sie sobą, nie wiem- jakies hobby, sport czy cos i dziecko odstawcie a wtedy sie pojawi...nie ja pierwsza ktora tak pisze!
    U Przedszkolanki załamka bo wyniki złe, wiec zrezygnowali na chwile z dziecka i co....2 krechy! i mnóstwo takich przykładów jest!!! Posłuchajcie starszej Ciotki :):)

Rudasku, wszystko jest cacy, jak masz w miarę wyniki. jak ja odstawie leki i przestanę pilnować, to wrócę do punktu wyjścia: rozjechane hormony i 0% szans na ciąże.
    MUSZĘ pilnować wszystkiego, bo bez tego zaszkodzę sobie zdrowotnie.

Chciałabym przestać mierzyć i odstawić leki. Nie mogę.

• Złota Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sury_cat wrote:
    wiem, sorki :/ podziwiam te, które się tak długo starają (Złota, Monia, Livia - szacun) ja już miewam dość wszystkiego :( a dziś smutasowy dzień mnie złapał... :/

Oj nie smutaj, nie smutaj. Ja sobie zawsze powtarzam, że ludzie mają gorzej ;)

sury_cat lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u mnie w domu pachnie świeżutko upieczonym chlebkiem :D Jeszcze się dopieka ale chyba dziś w końcu zjem na kolację kanapkę :D

Podpisuje się pod tym co napisał Rudasek. Ja też juz mam dość tego całego zamieszania ze staraniem się, zrobiłam HSG i to było ostatnie na liście - teraz ani nie liczę dni (dzisiaj musiałam sprawdzić bo nie wiedziałam który mam dzień cyklu a idę na miasto i nie chciałam żeby @ mnie zaskoczyła) :D Nie mierzę temperatury, odstawiłam wszystkie wspomagacze - co ma być to będzie ;-) Z wami tu siedzę z sympatii bo normalnie bym tez olała ale lubię was niemiłosiernie :D

A u mnie piękna pogoda. Umówiłam się już z moja ulubioną fryzjerką na podcięcie grzywki i pewnie dam sie naciagnac na cos jeszcze - jak zwykle :D Ostatnio zastanawiam się nad keratynowym prostowaniem włosów :D

A wiecie, ze za tydzień będę już z moim mężusiem? :D

Oczywiście Złota masz rację - są przypadki, że nie można przestać się obserwować i leczyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 10:09

Złota lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota, dokładnie tak jak piszesz :) u CIebie sie nie da, ale rób to bardziej z myślą o zdrowie a nie o dziecku :) i zobaczycie wszystkie , ze sie uda :)
    Livka...swieży chlebek...hmmmmm pycha!!

ja do gryzjera ide za tydzien w sobotę :):) a poźniej smigamy na weselicho do górali :)
    juz sie nie mogę doczekać, ale sie wytancze :)

a TY masz Mężusia..sie bedzie działooooo :):)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się będzie działo... Jak to mój mąż napisał "postanowiłaś mieć okres to co się bedzie działo? piwo i telewizor" :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam w kolejce,lekki poślizg jest..
    Głowa mi pęka :/

Livia to wczoraj diete mialaś jak chleb nie wyszedł :d

Rudasku zgadzam się! Nam po zabiegu mòwili że nie ma plemników ... No i się znalazł cud mały :p szok ale los lubi tak w jajo robić :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Anutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Witamy sie i my....
    ehhhhhhhhhhh
    Czujesz sie dokladnie tak jak ja... Kazde przewrocenie z boku na bok w nocy konczy sie "chrup", bolesnym chrup... Gin nic na to nie moze poradzic, jak znajdziesz jakies fajne cwivzenia to daj znacz na priv, nie zawsze tutaj jestem i moge przegapic :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • livia30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pierwszy bezglutenowy chlebek. Nie jest zbyt imponujący ale pachnie nawet nawet :D Z dynią, słonecznikiem, siemieniem lnianym i sezamem :-) Będzie kolacja :D

c3ab05cd10addf69med.jpg

d11a6a06766eb213med.jpg

sury_cat, Złota, kryśka lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wygląda apetycznie, aż zgłodniałam :)

livia30 lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja dietę mam już od jakiegoś czasu więc wczoraj wieczorem jakoś nie przeżywałam strasznie :D Borówki wciągnęłam zamiast kanapki i tez było dobrze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 10:42

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Rudasek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka poszło zaproszenie :):)

Livka jak na pierwszy raz piekny....i pewnie smakuje pysznieeeeeeeeee :):)
    podeślij troche...zjem z masełkiem :)

livia30, Anutka lubią tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
‹‹ 1308 1309 1310 1311 1312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ