X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Złota Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może...ale nie biorę leków na owulke, a bez nich moje jajniki nie pracują. Musiałby się zdarzyć jakiś cud.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my....
    zaraz sniadanko i miałam ochote isc na miasto ale pogoda i temperatura przerazaja wiec chyba odpuszcze :(
    gdzie to słońceeeee ????????????/
    kurde musze dziś wynależć jakies cwiczenia dla cieżarnych bo umre, tak mnie bolą kości...wogole sie nie ruszam, jedyny spacer to miedzy kompem, tv a kuchnią...wiec praktycznie zaden, dziś spać nie moglam tak mnie bolały plecy :(:(
    ehhhhhhhhhhh

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Witamy sie i my....
    zaraz sniadanko i miałam ochote isc na miasto ale pogoda i temperatura przerazaja wiec chyba odpuszcze :(
    kurde musze dziś wynależć jakies cwiczenia dla cieżarnych bo umre, tak mnie bolą kości...wogole sie nie ruszam, jedyny spacer to miedzy kompem, tv a kuchnią...wiec praktycznie zaden, dziś spać nie moglam tak mnie bolały plecy :(:(
    ehhhhhhhhhhh

chętnie się z Tobą zamienię :p ciesz się, że jesteś w ciąży i będziesz miała dziecko :)

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pewnie, ze sie ciesze Sury..i to wczoraj uświadomilismy sobie ze to jeszcze chwila i Mały bedzie z nami, dni leca jak szalone, juz jest pazdziernik....:):)
    a TY tak nie narzekaj bo zaraz CI zacznie brzuch rosnąc i bedziesz narzekać na mdlości i rzyganko, czego CI zycze!!! a ja wtedy sie bede smiać :P

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Witamy sie i my....
    ehhhhhhhhhhh

Ubierz się ciepło i idź!

sury_cat lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    a pewnie, ze sie ciesze Sury..i to wczoraj uświadomilismy sobie ze to jeszcze chwila i Mały bedzie z nami, dni leca jak szalone, juz jest pazdziernik....:):)
    a TY tak nie narzekaj bo zaraz CI zacznie brzuch rosnąc i bedziesz narzekać na mdlości i rzyganko, czego CI zycze!!! a ja wtedy sie bede smiać :P

leci czas szybko to fakt :P ale dla mnie od czerwca stoi w miejscu: okres -> owulka -> nadzieja -> @... i teraz będzie tak samo :/

• Złota Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sury_cat wrote:
    leci czas szybko to fakt :P ale dla mnie od czerwca stoi w miejscu: okres -> owulka -> nadzieja -> @... i teraz będzie tak samo :/

Sury, ja tak mam od lutego 2013 r.! Masz w dupę za marudzenie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 09:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Sury, ja tak mam od lutego 2013 r.! Wasz w dupę za marudzenie :P

wiem, sorki :/ podziwiam te, które się tak długo starają (Złota, Monia, Livia - szacun) ja już miewam dość wszystkiego :( a dziś smutasowy dzień mnie złapał... :/

Złota lubi tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem, ze teraz z perspektywy tego ze jestem w ciazy to dziwnie brzmi ale uwierzcie ze u mnie było to samo...i po dołach jakie przezywałam, miedzy innymi wpisy dziewczyn tutaj na forum po prostu sie wyłaczyłam...
    uwierzcie!! Nie mierzyłam tempki-zreszta nigdy tego nie robiłam, nie liczyłam dni, zupełnie nic......wyluzowałam sie totalnie i sie udało! Przestało dla mnie istanieć "projekt dziecko" bo inaczej tego nie da sie nazwać! a wtedy co sie udało to był maj, imprezowy miesiac, siostra była u mnie, non stop coś popijałysmy %% , miedzy czasie przytulanki z R.....i w czerwcu 2 krechy!!!
    NA prawde, zajmijcie sie sobą, nie wiem- jakies hobby, sport czy cos i dziecko odstawcie a wtedy sie pojawi...nie ja pierwsza ktora tak pisze!
    U Przedszkolanki załamka bo wyniki złe, wiec zrezygnowali na chwile z dziecka i co....2 krechy! i mnóstwo takich przykładów jest!!! Posłuchajcie starszej Ciotki :):)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Dziewczyny, wiem, ze teraz z perspektywy tego ze jestem w ciazy to dziwnie brzmi ale uwierzcie ze u mnie było to samo...i po dołach jakie przezywałam, miedzy innymi wpisy dziewczyn tutaj na forum po prostu sie wyłaczyłam...
    uwierzcie!! Nie mierzyłam tempki-zreszta nigdy tego nie robiłam, nie liczyłam dni, zupełnie nic......wyluzowałam sie totalnie i sie udało! Przestało dla mnie istanieć "projekt dziecko" bo inaczej tego nie da sie nazwać! a wtedy co sie udało to był maj, imprezowy miesiac, siostra była u mnie, non stop coś popijałysmy %% , miedzy czasie przytulanki z R.....i w czerwcu 2 krechy!!!
    NA prawde, zajmijcie sie sobą, nie wiem- jakies hobby, sport czy cos i dziecko odstawcie a wtedy sie pojawi...nie ja pierwsza ktora tak pisze!
    U Przedszkolanki załamka bo wyniki złe, wiec zrezygnowali na chwile z dziecka i co....2 krechy! i mnóstwo takich przykładów jest!!! Posłuchajcie starszej Ciotki :):)

Rudasku, wszystko jest cacy, jak masz w miarę wyniki. jak ja odstawie leki i przestanę pilnować, to wrócę do punktu wyjścia: rozjechane hormony i 0% szans na ciąże.
    MUSZĘ pilnować wszystkiego, bo bez tego zaszkodzę sobie zdrowotnie.

Chciałabym przestać mierzyć i odstawić leki. Nie mogę.

• Złota Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sury_cat wrote:
    wiem, sorki :/ podziwiam te, które się tak długo starają (Złota, Monia, Livia - szacun) ja już miewam dość wszystkiego :( a dziś smutasowy dzień mnie złapał... :/

Oj nie smutaj, nie smutaj. Ja sobie zawsze powtarzam, że ludzie mają gorzej ;)

sury_cat lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u mnie w domu pachnie świeżutko upieczonym chlebkiem :D Jeszcze się dopieka ale chyba dziś w końcu zjem na kolację kanapkę :D

Podpisuje się pod tym co napisał Rudasek. Ja też juz mam dość tego całego zamieszania ze staraniem się, zrobiłam HSG i to było ostatnie na liście - teraz ani nie liczę dni (dzisiaj musiałam sprawdzić bo nie wiedziałam który mam dzień cyklu a idę na miasto i nie chciałam żeby @ mnie zaskoczyła) :D Nie mierzę temperatury, odstawiłam wszystkie wspomagacze - co ma być to będzie ;-) Z wami tu siedzę z sympatii bo normalnie bym tez olała ale lubię was niemiłosiernie :D

A u mnie piękna pogoda. Umówiłam się już z moja ulubioną fryzjerką na podcięcie grzywki i pewnie dam sie naciagnac na cos jeszcze - jak zwykle :D Ostatnio zastanawiam się nad keratynowym prostowaniem włosów :D

A wiecie, ze za tydzień będę już z moim mężusiem? :D

Oczywiście Złota masz rację - są przypadki, że nie można przestać się obserwować i leczyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 10:09

Złota lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota, dokładnie tak jak piszesz :) u CIebie sie nie da, ale rób to bardziej z myślą o zdrowie a nie o dziecku :) i zobaczycie wszystkie , ze sie uda :)
    Livka...swieży chlebek...hmmmmm pycha!!

ja do gryzjera ide za tydzien w sobotę :):) a poźniej smigamy na weselicho do górali :)
    juz sie nie mogę doczekać, ale sie wytancze :)

a TY masz Mężusia..sie bedzie działooooo :):)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się będzie działo... Jak to mój mąż napisał "postanowiłaś mieć okres to co się bedzie działo? piwo i telewizor" :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam w kolejce,lekki poślizg jest..
    Głowa mi pęka :/

Livia to wczoraj diete mialaś jak chleb nie wyszedł :d

Rudasku zgadzam się! Nam po zabiegu mòwili że nie ma plemników ... No i się znalazł cud mały :p szok ale los lubi tak w jajo robić :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Anutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Witamy sie i my....
    ehhhhhhhhhhh
    Czujesz sie dokladnie tak jak ja... Kazde przewrocenie z boku na bok w nocy konczy sie "chrup", bolesnym chrup... Gin nic na to nie moze poradzic, jak znajdziesz jakies fajne cwivzenia to daj znacz na priv, nie zawsze tutaj jestem i moge przegapic :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • livia30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pierwszy bezglutenowy chlebek. Nie jest zbyt imponujący ale pachnie nawet nawet :D Z dynią, słonecznikiem, siemieniem lnianym i sezamem :-) Będzie kolacja :D

c3ab05cd10addf69med.jpg

d11a6a06766eb213med.jpg

sury_cat, Złota, kryśka lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wygląda apetycznie, aż zgłodniałam :)

livia30 lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja dietę mam już od jakiegoś czasu więc wczoraj wieczorem jakoś nie przeżywałam strasznie :D Borówki wciągnęłam zamiast kanapki i tez było dobrze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 10:42

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Rudasek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka poszło zaproszenie :):)

Livka jak na pierwszy raz piekny....i pewnie smakuje pysznieeeeeeeeee :):)
    podeślij troche...zjem z masełkiem :)

livia30, Anutka lubią tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
‹‹ 1308 1309 1310 1311 1312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ