X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzi te łóżeczka sa fajne...prawie standardowy rozmiar :d poscielki dobierzesz bo maja zazwyczaj 120/70cm :) takie np ja kupiłam, i łozeczka mniej wiecej maja taki sam rozmiar :D

mizzelka, Groszek lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha cieszę się,że teraz Wy możecie te uroki ciąży początkowej poznać :)
    cieszę się też że ja w końcu mogę wszystko jeść :P

Mizzy u mnie przeboje były z łóżeczkiem, bo materac standardowy to 120x60 a łóżeczko wtedy musi być ciut większe... więc ten materac do mojego starego łóżeczka już się nie mieścił tylko do tego 124x65 jakoś tak :) więc tutaj też problem miałam , bo nie wiem czy materac 120x60 wejdzie na takie same wymiary łóżeczka skoro w środku "ciaśniej "jest ... będzie się zginać raczej..

Groszek lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i doszlo do tego, ze poszłam do piwnicy po moj kalafior marynowany wlasnej roboty :) dobrze, ze sobie zrobilam choc kilka sloików :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Anutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Wracajac jeszcze do belly, czyli fioletowej to ja zagladam, czasem coś pisze ale strasznie działaja mi na naerwy bogate mamusie, a jest tam ich sporo...wszystko co najlepsze itd...np dzis został wrzucony kocyk za 130zł !!!!! albo od jednej osoby chyba z 6 spiworków....no cóż, ja chyba jestem jakas inna, bo wydaje mi sie ze nawet jeśli bym miala góre pieniedzy to po 1 po co sie chwalić a po drugie po co od razu wszystko nowe, jak np spiworki sa najczesciej od 0-3m tym bardziej ze dziecko pozniej jest juz ruchlwie itd i nie kładzie sie go w spiworku....no ale coż :) wiec zagladam tam tylko tak ooo.....zerkne, poczytam i spadam....zreszta mialysmy z Groszkiem juz tam spinke wiec szkoda nerwów :D
    Nie martw sie... Ja nie mam super rzecxy, duzo po dzieciach w rodzinie i poki co wydalismy ok 600 zl a zamkniemy sie w 1000... I nie mam z tym problemu :-)
    Szkoda nerwow :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • la Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra na fioletowej omawiają to, że po porodzie SN dziecko może mieć głowę jak kolba kukurydzy!

Rudasek, Groszek lubią tę wiadomość

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    Dobra na fioletowej omawiają to, że po porodzie SN dziecko może mieć głowę jak kolba kukurydzy!
    A przestan :-). Ja bede rodzic SN i zadnej kukurydzy nie bedszie :-) :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    :O na czerwcowkach ? :O masakra

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka wrote:
    Staraliśmy się dwa lata.w końcu poszliśmy do lekarza,moje wyniki ok lecz mąż miał tylko 5mln plemników i ruchliwość A 0,9%,morfologia 4 %.Załamka.Zdecydowaliśmy się na invimed we Wrocławiu,tam już lekarz nam dobitnie powiedział że dzieci naturalnie mieć nie będziemy,tylko in vitro.Mężowi zapisał witaminki ale to też nie przyniosło skutku.Zaczeliśmy przygotowania do in vitro,wydaliśmy dużo kasy na badania,gdy już wszystko mieliśmy skompetowane spóżniał mi się okres,zrobiłam test 15.05.2014 akurat w urodziny męża a tam dwie grube krechy
    rety... to jest coś... i mimo wszystko Synek się pojawił <3

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nigdy takiego przypaku nie widzialam żeby po sn takie dziecko sie urodziło :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to prawda że do porodu paznokci nie można mieć pomalowanych?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • la Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę SN, ale jeszcze trochę czasu do tego, więc się nie przejmuję :)

Lepiej nie mieć pomalowanych, lekarze po kolorze paznokci rozpoznają, czy nic się nie dzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 13:26

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    haha cieszę się,że teraz Wy możecie te uroki ciąży początkowej poznać :)
    cieszę się też że ja w końcu mogę wszystko jeść :P

Mizzy u mnie przeboje były z łóżeczkiem, bo materac standardowy to 120x60 a łóżeczko wtedy musi być ciut większe... więc ten materac do mojego starego łóżeczka już się nie mieścił tylko do tego 124x65 jakoś tak :) więc tutaj też problem miałam , bo nie wiem czy materac 120x60 wejdzie na takie same wymiary łóżeczka skoro w środku "ciaśniej "jest ... będzie się zginać raczej..
    a no właśnie a tu juz bym miała materac ale nie wiem jak z resztą..
    niby standard ale wydaje mi sie że standard to 120/90.. to chyba jeszcze poczekam i nie zamawiam..

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie i tak jest na fioletowej :)
    wiec Monia, szkoda nerówow :) jak chcresz cos wiedziec czy cos to dawaj znaka, pomozemy :d a pozniej powysyłamy CI paczki z wyprawką od naszych szkrabów :) i bedziesz mieć full...La TY tez....
    ja sie zraziłam do fioletowej bardzo.... :)
    Anulka ja tez mam wiekszośc uzywek i dobrze mi z tym, nie usmiecha mi sie wydawac 40zł na spiochy zeby zalozyć kilka razy...a potem pojda na smieci albo dam komuś, albo sprzedam z 4zł...no bo takie sa realia :D

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro chyba zaczynam 5- ty tydzień :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    dobrze że nie jak Marchewka :D
    szkoda nerwóww :D

• Anutka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    Ja też chcę SN, ale jeszcze trochę czasu do tego, więc się nie przejmuję :)

Lepiej nie mieć pomalowanych, lekarze po kolorze paznokci rozpoznają, czy nic się nie dzieje.
    Serio, ja na nogach mam zawsze pomalowanem od lat a na rekach... No... Obgryzam...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • mizzelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    wiec Monia, szkoda nerówow :) jak chcresz cos wiedziec czy cos to dawaj znaka, pomozemy :d a pozniej powysyłamy CI paczki z wyprawką od naszych szkrabów :) i bedziesz mieć full...La TY tez....
    Anulka ja tez mam wiekszośc uzywek i dobrze mi z tym, nie usmiecha mi sie wydawac 40zł na spiochy zeby zalozyć kilka razy...a potem pojda na smieci albo dam komuś, albo sprzedam z 4zł...no bo takie sa realia :D
    ja to sie ciesze z kazdej rzeczy :D teraz nosidełko dostalam i jak bd synek jednak w brzuchu to bd miec duuuuzo rzeczy po siostrach meza :D

• Anutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Dokladnie :-) :-) :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • mizzelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    jutro chyba zaczynam 5- ty tydzień :)
    juz za chwile zaczniesz 6 :D

• Madziulka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    rety... to jest coś... i mimo wszystko Synek się pojawił <3
    To chyba musiał być cud bo inaczej nie potrafie tego wytłumaczyć.Chciałabym teraz spojrzeć w oczy lekarza który powiedział że nigdy naturalnie nie będziemy mieć dzieci,ciekawe co by mi odpowiedział

mizzelka lubi tę wiadomość

relgh371ly1mtto9.png
‹‹ 1415 1416 1417 1418 1419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ