X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wlasnie posciel zastanawiam sie czy od razu dwa komplety kupić tzn poszewki i na prześcieradełko w razie co.. na gumkę kilka np 2 lub 3.. :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Mizzi dlatego też rozważam tą krew z pępowiny, bo za 20 lat to może już być zbędna. no zobaczymy, czas jeszcze jest ;-)

O Paulinka, ładnie :-) A myślałam, że jednak na Julkę się zdecydujecie :D Nad chłopcem to się nie zastanawiajcie za bardzo bo Paula będzie ;-) Lubię to imię, mam bardzo fajna koleżankę o tym imieniu.

Ja dla chłopca rozważam tez Olka :D Ksawerego chciałam ale R. się nie zgodził bo mam kota Savia i mówię an niego Savcio i jak na syna miałabym mówić Ksawcio to R. się nie zgadza :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 16:10

mizzelka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przewijaczek ja mam z komoda..zobaczymy czy bedzie uzywany :P

Mizzy, zastanow sie nad bartkiem bo to mój małż hihih :P
    są uparte :P
    a Bartosz czy Bartłomiej??

ha ha jak urosna to pampersy w biegu bedziemy zmieniac :P bo beda spierniczac przed wodą :P

mizzelka lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, w SuperPharmie pampersy są za 37zł - wczoraj widziałam ;-)

Mnie imię Bartek źle się kojarzy, samych chamów znałam o tym imieniu (Groszku wybacz, widać takiego pecha miałam) :D

Wam może przewijak służył, nie mówię że nie. U mnie się nie sprawdził.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie wiem :D chyba Bartłomiej :D nie widzę różnicy zbytnio :D
    no właśnie dla Chłopca ciężko a dla dziewczynki raz dwa wybraliśmy... :)
    a mam przyjaciółkę o tym imieniu :D
    a Julek dużo jest strasznie... i wolę nie ryzykować :)

a co do Ksawerego to właśnie mąż chce ale boi się haha tzn że na okolice nikt takiego nie daje i cykora ma że bd ludzie gadać co to za imię.. ale to przeciez stare imie :D normalka :D

no ale jak bd dziewczynka to już nie bd problemu :D Paulinka i koniec :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam przyjaciela Bartka, bardzo dobrze go kojarze a znow mąż kojarzy sobie z takim grubaskiem :D kurde jakie to jest dziwne, ze zamiast patrzec na to że dziecko tak by sie nazywało to zaraz skojarzenia kto tak ma itp :D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzi ale Ksawery to nie jest żadne wyszukane imię :D No chyba, że Xavier :P

To ja Bartoszy znałam więc może Bartłomieje są lepsi :D

Mizzi bo to tak niestety działa skojarzeniami. Mi się bardzo podoba imię Adam ale za cholerę nie dam bo to mój były także ten ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 16:19

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie takie delikatne.. bo mi się artur podoba też ale mąz powiedział że jak mały będzie i ktoś się zapyta jak ma na imię to powie AUAUtuł :D tak śmiesznie to powiedział :D
    serio nie zwracałam na to uwagi że taka różnica jest :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też były Adam hahah :D najgorsze co mogło mnie spotkać :D
    a teściowej sie te imie podoba ale nie dam dziecku... już się narobiło tego na okolice...

• livia30 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama marzy o wnuczce Antosi albo Jagódce - no to na marzeniach się jej skończy :D Postanowiliśmy nikomu nie mówić jakie imie wybraliśmy, jak się urodzi będzie wielkie bum a jak komuś się nie spodoba to sorry, nadstawiam pośladek do całowania :P

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez sie na poczatku Ksawcio podobał ale mojemu B, nie :/ no coż... i zgodnie dalej Gabrys od poczatku :P <3 dobrze, ze chociaz w tym sie zgadzamy...:P

wczoraj omal sie nie pobilismy, wysprzatalam cala chałupe a on tylko wzial szmatke i stolik sprzatnął...awantura była, złapałam go za grzywe, juz prawie go chciałam udusić....
    iii tesciu sie wstawił za mną:P ze trzeba mi pomoc, ze juz nie jest kawalerem i że ma jakieś obowiązki :O aż dziw! :O

Julka to moja bratanica, uwielbiam to imie, ale jest bardzo popularne...

ja kupiłam komplet w Ikei jeden....
    a chce taki komplet 15 akcesoriów kupic... zeby miec taki fajny już chociaz jeden...
    a przescieradełka z froty mam tez kilka sztuk- chyba po 7 zł i tak samo do wozka jakies kompleciki...

o czyli zasadowe sie PH zaczeło Ci robic?
    u mnie chyba tez, bo jakiś zapach słodkawy... i jak po tym Trivaginie? przeszło wszystko?? kolor sluzu sie zmienił??

livia30 lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałam Gabrysia ale mężu nie zadowolony. Same problemy z tymi facetami, powinni mieć mniej do powiedzenia z wyborem imienia bo my więcej roboty odwalamy niż oni :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój małż własnie Bartłomiej, ale to chudzina taka...
    chociaz tyje od ciazy razem ze mną...

a potem mowi, ze puchnie z niedojedzenia niby :P ha ha ha :D

Livcia, to juz macie imie tez? :)

a skojarzenia faktycznie działają...

AUTUŁ? :P hehehe

livia30, mizzelka lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Moja mama marzy o wnuczce Antosi albo Jagódce - no to na marzeniach się jej skończy :D Postanowiliśmy nikomu nie mówić jakie imie wybraliśmy, jak się urodzi będzie wielkie bum a jak komuś się nie spodoba to sorry, nadstawiam pośladek do całowania :P
    Ja chyba też tak zrobie :) wolę żeby nikt nie krytykował :)
    eee jagoda... :D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku wstępnie cos tam mamy już ;-)

Dla dziewczynki na 99% Alicja - podoba się Majce, R. i mnie
    A dla chłopca będzie wojna :D Grześ, Aleksander, Jan, Krzyś - dwa pierwsze to moje faworyty z tym, że Grześ to też mój brat ale zwisa mi to, imię mi się podoba a i brata swego lubię :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku tak zdecydowanie się zmienił kolor na biały na palcu a na papierze żółty, tak jak był.. i zapach normalny bezwonny.. a wczesniej tez wydawał mi się słodkawy.. i lekko na zielony mi wyglądał :O
    dziko to brzmi hahah ale no co trzeba wszystko obserwować..
    i bralam 10 dni codziennie rano i po kilku dniach już czułam róznicę, dodatkowo... mialam więcej śluzu niż wcześniej... a to radocha do <3 bo wczesniej bylo średnio a po tych tabsach o wiele lepiej :D także dla mnie spoko.. co prawda niby suplement diety ale pomogło... :) bo mowił skoro nie piecze itp to nie trzeba antybiotyków zaraz walić.. a mnie lekko swędziało czasami albo po prostu miałam schizę..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie dziwie sie.. teraz to juz nie jestesmy takie jak kiedys...
    głupie założenie skarpetek sprawia mi problem :O
    i szybciej sie mecze... oddycham jakbym astmę miała :O
    i dziś czytałam o 25 tyg ciąży a tu kurde pisało na innej stronie o rwy kulszowej że dziecko może po prostu naciskać na nerw... a teraz jest o niebo lepiej :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    mój małż własnie Bartłomiej, ale to chudzina taka...
    chociaz tyje od ciazy razem ze mną...

a potem mowi, ze puchnie z niedojedzenia niby :P ha ha ha :D

Livcia, to juz macie imie tez? :)

a skojarzenia faktycznie działają...

AUTUŁ? :P hehehe
    tak jak dziecku bym nie dała imię Damian.. bo u mnie w rodzinie jest taki kanciarz tzn żadna w sumie rodzina bo to z 1 małzeństwa.. więc pokrewienstwo zadne i taki kanciarz że szok... debil jakich mało..
    czaicie żeby chlopak przebral sie za policjanta i ludziom wystawial mandaty gdzies z 60km od domu? hahah :D że niby prywatnym i ludzie sie zgadzali :O
    i wpadł debil... bo wiadomo ze przeciez się informują gdzie stac itp.. i wyhaczą
    albo rozwalił se auto od kochanki bo myslal ze ubezpieczenie dostanie itp.. och losie... i śmiejemy się z niego że to nie Damian tylko DAŁmian(down'mian) :D

livia30 lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Groszku wstępnie cos tam mamy już ;-)

Dla dziewczynki na 99% Alicja - podoba się Majce, R. i mnie
    A dla chłopca będzie wojna :D Grześ, Aleksander, Jan, Krzyś - dwa pierwsze to moje faworyty z tym, że Grześ to też mój brat ale zwisa mi to, imię mi się podoba a i brata swego lubię :D
    kuzynka nazwała tak samo swoją córkę Martynka i moją siostrę o tym samym imieniu wzięła na chrzestną :D i są dwie Martyny :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:

ja kupiłam komplet w Ikei jeden....
    a chce taki komplet 15 akcesoriów kupic... zeby miec taki fajny już chociaz jeden...
    a przescieradełka z froty mam tez kilka sztuk- chyba po 7 zł i tak samo do wozka jakies kompleciki...
    a ja wlasnie zamowie aby ochraniacz, komplet pościeli i frotta na gumkę na materac i koniec.. i zobacze czy ten baldachim moze sie przyda czy nie.. chociaż wątpię... a już ten przybornik dziewczyny mnie zgadały że to zbędne bo wszystko wsadzały albo na komodę obok te najważniejsze rzeczy co na codzien uzywaly albo do szuflady pod łóżeczko.. :)
    a w sumie ten sam wymiar to nie musze od tej samej firmy kupić hehe :D i na zmianę też bryknę poszewkę ale w beżu... neutralne kolorki :)
    żeby do ochraniacza pasowały :)
    a do wózka właśnie nie wiem co kupić... też poduszeczka czy co? czy kocyk?

‹‹ 1552 1553 1554 1555 1556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ