SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grześ teraz mało popularny jest a podoba mi się jak cholera. No zobaczymy co z tego wyjdzie ;-) Jeszcze sto razy zdążę zmienić pewnie zdanie :D

mizzelka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku takie tylko zdjęcie mi mąż zrobił na pamiątkę a sesje mam 28.11 :)
    a z tym gościem to się uśmiałam, przecież macie umowę spisaną, auto już dawno nie wasze, więc luzik :)

Rudasku pokaż zdjęcie jak złożycie! ja przewijak będę miała tylko dlatego że dostanę za darmo :)

Mizzy czyli pomału wpadacie w szał zakupów :)
    a imiona ładne, podobają mi się :)
    no i cieszę się że już z dnia na dzień mniej Cię boli :)

Livia z imieniem mam tak samo, a mamy mało popularne więc ludzie różnie reagują, ale nam się i tak podoba :) oo świadkowi ze ślubu sie b.podoba, wręcz zachwycony jest haha :D

o właśnie a do wózka to co się daje? Bo na allegro widziałam specjalne prześcieradełka :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 16:45

mizzelka, livia30 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Grześ teraz mało popularny jest a podoba mi się jak cholera. No zobaczymy co z tego wyjdzie ;-) Jeszcze sto razy zdążę zmienić pewnie zdanie :D
    Grześ najlepszy! a ile ma do wyboru dni na imieniny! :D

a ostatnio ludzie właśnie Krzysia dają bynajmniej wśródmoich znajomych dlatego ja ominęłam te imię :) co roku to inny wybór :D
    ale dla dziewczynki Alicja też mi sie strrrrasznie podoba:)
    piękne jest ale już w rodzinie dali.. ale może za kilka lat dałabym drugiej córce :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę mówić wcześniej jakie wybraliśmy imię, żeby sobie nerwów oszczędzić bo tak poza tym to mi zwisa co będą sobie myśleć a teraz lekko nie panuję czasem nad sobą :D Szczególnie moja kochana mamusia, której nigdy nic się nie podoba :/ A jak stanie na Grzesiu to będzie gadanie w rodzinie, mówię wam :D Tzn w mojej bo R. rodzina to normalna jest :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pro po dziś sobie czytałam...
    "W okolicach dwudziestego piątego tygodnia ciąży, na skutek nacisku główki dziecka na kości miednicze, powodującego kompresję nerwów (nerw kulszowy) znajdujących się w tym rejonie, mogą wystąpić przewlekłe bóle, które zaostrzają się w momencie nagłego podjęcia aktywności ruchowej – jest to tak zwana rwa kulszowa. Ból pojawiał się będzie w krzyżu, nogach i pośladkach. U niektórych kobiet dodatkowo obserwuje się zanikanie czucia w tych rejonach ciała czy mrowienie. Zwykle następuje ostre zakłucie w okolicach krzyżowych, które następnie bardziej tępo promieniuje aż do stóp. Rwa kulszowa w ciąży nie jest częstym objawem, ale jest na tyle dokuczliwa, że może przysłonić całą radość z oczekiwanego macierzyństwa.

Bóle te dokuczają szczególnie w nocy, gdy zmieniasz pozycję podczas snu. Potrafią wybudzić cię ze snu i w dalszym ciągu przyczynić się do pogłębiania bezsenności i niewyspania.

Ból wywołany rwą kulszową, szczególnie jeśli pojawi się pierwszy raz i nagle, może być pomylony przez ciężarną z bólami porodowymi. Rozróżnienie tych dwóch rodzajów bólu jest stosunkowo proste."

i kurde weź tu bądź mądrym.. tu piszą że od nacisku dziecka.. a gin mówił ze musiało mnie przewiać jak byłam zgrzana..

• Groszek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jak u mnie z nerkami Mizzy, dziecko pewnie gdzies sie tam obrocilo i uciska...kurde ale jaja w tej ciazy, zeby takie dolegliwosci :O

to jednak meczy nie ma co...

Alicja ladne imie, ale kojarzy mi sie zle bo to imie zony kolegi B, ktory go wyciu.... z pracy ;/

Krzysiu super :D Olo i Grzes tez :D a Grzechu, to mój tesciu :P ha ha :P

oo....chyba musze ten suplement sobie kupic kurcze, mam nadizeje ze pomoze...
    bo sluz mialam kremowy a teraz patrze z dnia na dzień coraz bardziej żółty, no bo przeciez chyba moczu jeszcze nie popuszczam- chyba ze sie nie czuje :P
    oby przeszło, moze to stan alarmowy, cosik sie bedzie działo, ale nie swedzi jakoś strasznie...

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja jest teraz dość popularna ale zwisa mi to. Mam Majkę tez popularną to pasować będzie :D

Krzyś R. się podoba ale mi nie szczególnie ehhh no zobaczymy co z tego wyjdzie. Będę walczyć o Grzesia ewentualnie Aleksandra ;-)

Ja kiedyś miałam w wózku taki materacyk, mała podusię i kocyk no a zimą to w śpiworku dziecię, pod kocykiem ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia nie jesteś sama... ja też nerwus :D ale teraz chociaż mam na co zwalić hahha :D
    sobie wyobrażasz że dwa dni se nie odzywałam na męża bo miał takie głupie przyśpiewki i teksty.. dla śmiechu.. a ja tak sie wkurzałam że najchętniej to bym wzięła gąbkę i mu wsadziła do buzi.. taka zła byłam na niego że szok.. nie potrafiłam tego opanować, ale po cholere mnie wkurzał? :D

livia30 lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Grosiu, mowiłam - nie da się uniknąć skojarzeń :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzi trza było z tą gąbką :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku to moze takie przejściowe, ale w sumie nie zaszkodzi.. w rossmanie jest na pewno, może pomoże :)
    chociaz ja raz na jakis czas strzelam sobie ten żel Multi gyn na drozdzaki i bakterie.. (chociaż odstawiłam wtedy na dluuuzszy czas, ciekawe jak bd mi robił cytologie kiedyś co tam wyjdzie.. na pewno jakies zapalenie albo co.. kut je wie, ale nie obawiam się tego.. bo nawet siostra męża miała zapalenie i co? Krzyś cały i zdrowy :)

niestety... przypłacamy za to zdrowiem.. kurde ponad 20 lat i już takie choroby :D no ale co sie dziwić, utrzymuje sie dwa organizmy na raz.. a to że mamy pecha to juz taki nasz los hahah :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Mizzi trza było z tą gąbką :D
    żeby było ciekawiej to końcówkę od mopa :D żeby mu smyrało w gardełku :D

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co byśmy nie wybrały, jakie imię, wózek, kolor pokoju itp.itd. to nikomu i tak nie dogodzi. A bo imię za popularne, a bo tamto ładniejsze, a bo wózek za duży/mały/ciężki/ciemny/jasny...no tacy ludzie są..

Mizzy może od tego,ale i tak się cieplej ubieraj, bo zima idzie! :)

kurcze no właśnie te śpiworki są drogie... i tylko o kocyku i grubym pajacu myślę no i rożek też będę miała..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nerwus, choc na poczatku ciazy bylo ok jak nie pracowalam...

teraz juz gorzej bo hormony buzuja chyba ;p no ale nie pracuje, wiec nie powinno byc stresow...

ale szkodliwe warunki :P ahaha czasem :P :P

do wozeczka mam 2 przescieradełka i 2 komplety takie małe poduszka i kolderka... jakies 20 zł za komplet zapłaciłam. Chyba wlasnie od Krzysia Jarzyny :)

Oj, faceci potrafia dac popalić...

kurcze, znowu przestaje za Wami nadazać :P

Mizzy, moze i jedno i drugie z ta rwa? Moze oba czynniki sie nałozyly??
    ale raczej bardziej prawdpodobny ucisk- tak mi sie wydaje..

relge6yd309xm1zq.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Alicja nie jest tak popularna jak Julka... a teraz jakaś aby taka faza naszła ale minie :) jak urodzisz to juz inne bd wybierane :D
    a trzeba patrzec na to co nam sie podoba a nie.. ;)
    i jakie dają wśród znajomych i rodziny bo tam będziemy się najbardziej kręcić:)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś dokładnie.. jeszcze sie taki nie urodził co by wszystkim dogodził ;)

co do rwy to też myślę że ucisk bo jakoś szybko przeszło w miarę.. dziś już normalka.. :)

Groszku może sie przejde w weekend do Krzysia Jarzyny bo właśnie w Toruniu ma hehhe :D i spisze butelki itp.. bo chyba najtaniej miał :P a co tam.. kupie i bd mieć z dyńki, jak szaleć to szaleć.. :D

a co do ciepłego ubierania to przy okazji w weekend u siostry kupie sobie chyba w tym happymum :D

Wysłany: 16 listopada 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku na allegro nie ma...no nic, będziemy później myśleć :)

Mizzy jak już wpadniesz w szał to nie przestaniesz :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam sie jeszcze czy kupic inne butelki z Aventa, bo mam te ookrąłe, krępe 125 ml anatomiczne...

czy kupic te wieksze i smoczki już miesiac +, 3 msc+ ?
    bo nie ogarniam...:P

ja kupiłam ten spiworek w BigaStyle lumpeks i zapłaciłam 15 zł...

kusi mnie, żeby znowu isc :D
    oj, poszalałabym sobie :D

wlasnie, zawsze beda komentarze, jednem spasuje, drugiemu nie...;/
    albo za plecami pogadaja.

ja tez slyszalam ze coraz zimniej Predszkolanko ma być :O az strach zzzzimnoooo :O

Livka, wybierzecie najlepsze i najładniejsze imie dla Was i Waszego dziecka napewno :)

relge6yd309xm1zq.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś i tak za długo czekałam :D a póki mam okazje to trzeba korzystać hahha :D
    a pro po... po niedzieli mam kolejną wypłatę :D :D :D :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku lepiej poczekać bo może być maruda jak u siostry męża... ani smoczków ani butelki, PFEE i koniec...
    dlatego ja po jednej butelce i smoczku :D

a co do karuzelki to kiedys pytalas to bym nie kupowała bo na pewno ktoś strzeli na prezent tak samo z gryzaczkami i grzechotkami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 17:16

‹‹ 1553 1554 1555 1556 1557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ