SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Siedzę sobie w pracy i nagle łzy napłynęły mi do oczu... :o Uświadomiłam sobie, że jestem najszczęśliwszą kobietą na świecie :)Zaczyna powoli do mnie docierać, że to się dzieje naprawdę! Że jeśli wszystko pójdzie dobrze (daj Boże!) to za 8 miesięcy będę tulić w ramionach moje Dzieciątko <3 marzyłam o Nim od 10 lat, od pół roku co miesiąc Go wypatrywałam aż nagle - jest! Siedzi we mnie i właśnie rośnie mu maluteńki móżdżek i maluteńkie serdunio <3 każdego dnia jest ociupinkę większy :D Boże, tak wiele mam: dach nad głową, jedzenie, wszystkie współczesne dobra, wspaniałego męża, oboje mamy dobrą pracę, mamy fajnego psiura, w miarę zdrowych rodziców i rodzeństwo i teraz jeszcze Nasz Cud jako wisienka na torcie :D to błogosławieństwo, aż wstyd narzekać na cokolwiek :D

mon!ta^, zizia_a, bosa lubią tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    Wiecie co? Siedzę sobie w pracy i nagle łzy napłynęły mi do oczu... :o Uświadomiłam sobie, że jestem najszczęśliwszą kobietą na świecie :)Zaczyna powoli do mnie docierać, że to się dzieje naprawdę! Że jeśli wszystko pójdzie dobrze (daj Boże!) to za 8 miesięcy będę tulić w ramionach moje Dzieciątko <3 marzyłam o Nim od 10 lat, od pół roku co miesiąc Go wypatrywałam aż nagle - jest! Siedzi we mnie i właśnie rośnie mu maluteńki móżdżek i maluteńkie serdunio <3 każdego dnia jest ociupinkę większy :D Boże, tak wiele mam: dach nad głową, jedzenie, wszystkie współczesne dobra, wspaniałego męża, oboje mamy dobrą pracę, mamy fajnego psiura, w miarę zdrowych rodziców i rodzeństwo i teraz jeszcze Nasz Cud jako wisienka na torcie :D to błogosławieństwo, aż wstyd narzekać na cokolwiek :D
    tylko się cieeszyć :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia to jeszcze pączka zjedz do herbatki :D a zakupy daj spokój, coś w lodówce się znajdzie, ewentualnie po drodze do dentysty jak mus to mus...

Lena jedz,jedz :) mi najlepiej te "mokre"wchodziły typu arbuz, zupy czy grejefruit :)

Marta niektórzy nie potrafią tego docenić.. wczoraj z T.rozmawiałam o tym gościu co mu żona zmarła przy porodzie a on 5-dniowemu synkowi grał na gitarze i śpiewał i malutki przy tym odszedł...tak bardzo trzeba doceniać każdą chwilę, a ludzie teraz gonią za kasą ,karierą...no i po co?

ok, to wrzucam- tu pojemniki na mleko, biustonosz, gaziki, foczka do wanienki- Groszku mam taką jak Ty:) no i naklejka na ścianę :D to na niebieskim tle to tak na ścianie będzie wyglądać i jestem zadowolona bo okazało się dość spore niż myśleliśmy :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f1711a57b06.jpg

tutaj rożek z opaseczką na główkę:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb60fa4812e2.jpg

no i kocyk w którym się zakochaliśmy <3 Rudasku dziękuję!! i polecam, bo warty ceny (jak to T. powiedział, prawie gruby jak kołderka :) )

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d714e5cacd5d.jpg

livia30, Lena87, mizzelka, Sury lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Livia to jeszcze pączka zjedz do herbatki :D a zakupy daj spokój, coś w lodówce się znajdzie, ewentualnie po drodze do dentysty jak mus to mus...

Lena jedz,jedz :) mi najlepiej te "mokre"wchodziły typu arbuz, zupy czy grejefruit :)

Marta niektórzy nie potrafią tego docenić.. wczoraj z T.rozmawiałam o tym gościu co mu żona zmarła przy porodzie a on 5-dniowemu synkowi grał na gitarze i śpiewał i malutki przy tym odszedł...tak bardzo trzeba doceniać każdą chwilę, a ludzie teraz gonią za kasą ,karierą...no i po co?

ok, to wrzucam- tu pojemniki na mleko, biustonosz, gaziki, foczka do wanienki- Groszku mam taką jak Ty:) no i naklejka na ścianę :D to na niebieskim tle to tak na ścianie będzie wyglądać i jestem zadowolona bo okazało się dość spore niż myśleliśmy :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f1711a57b06.jpg

tutaj rożek z opaseczką na główkę:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb60fa4812e2.jpg

no i kocyk w którym się zakochaliśmy <3 Rudasku dziękuję!! i polecam, bo warty ceny (jak to T. powiedział, prawie gruby jak kołderka :) )

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d714e5cacd5d.jpg
    A ja tez mam taka sama foczke do wanienki

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

relgh371ly1mtto9.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne rzeczy Aguś ;-)

A pączka to juz dzisiaj mi się nie chce, nawet kopytek nie chcę :/ Teściowa zrobi mi dzis rosołek ;-) Przed chwilą próbowała apap we mnie wcisnąć, bo jest pielęgniarką i wie brrr nie dalam się :P Póki się trzymam bez leków to nie chcę brać ;-) Pojechała mieszkanie oglądać to korzystam i wskakuję szybko do wanny bo chcę się odświezyć a tak by zaraz psioczyła, że chora i jeszcze zaraz bardziej się zalatwię :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) gratulacje dla nowych ciężarówek!!! My nadal dwupak, ale dziś wizyta :)

Wczoraj biegałam po schodach, 16pięter - podobno u wielu kobiet wywołuje to poród, ale mojego synka to nie rusza...

Przedszkolanka od jakiego sprzedawcy kupowałaś Minky na allegro?

nxbhnwz.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa własnie ostatnio się zastanawiałam czy juz u Ciebie po wszystkim ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję :)
    Madziulka co u Ciebie ? Jak się czujecie?

Livia moja teściowa też taka nadopiekuńcza :P czasami wieczorem mi głowy nie chce pozwolić myć "bo się przeziębię" , no ale trzeba być twardym :P

Niecierpliwa ja zamawiałam tutaj :
    http://allegro.pl/minky-bawelna-kocyk-75x100-kolderka-ocieplany-i4750076242.html#tabsAnchor

Wybierałam sama jedną i drugą stronę :)

niecierpliwa21 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)
    Sana gratuluje :)
    dawaj wyniki bety :)
    Livka Ty sie kuruj :)

Agusia ciesze sie ze kocyk sie podoba :) ja mam taki sam tylko w meskiej. niebieskiej wersji :) to samo ja stwierdziłam, ze to taka kołderka :)
    Niecierpliwa, Aga zamawiała u takiego chlopa z mojego miasta, ja tam kupiłam osobiscie i podrzuciłam tutaj link i Agucha zamowiła :) komplet kocyk plus poduszeczka chyba 69zł juz z przesyłka :)
    pewnie mozna tez bez podusi :)

przedszkolanka:), niecierpliwa21 lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Dzień dobry :)

Sana !!! <3 dawaj znać o becie! :) gratuluję!!
    No taki piekny i tak narzekają na ten listopad :p

Monia ślicznotek na zdjeciu:) ja prenatalne i jedne i drugie u mojej miałam i tylko za wizyte płaciłam :)no i mi za free dala na testy Pappa to skorzystałam :)

Marta teraz tak będzie-kłucie,dziwne bòle itp...
    Mnie w nocy szyjka dalej kłuła no ale zobaczymy dzisiaj..

Złota to teraz już wiadomo czemu Monia nie byla Twoja para-jest nią Sana :)
    aguś nie bój się.. pocieszę cię.. mnie od kilku dni też kłuje szyjka... czasami to aż przysiądę.. niezbyt przyjemnie
    i w nocy mnie bolały strasznie żebra... myślałam że dziś zdechne no..
    a malenstwo mniej sie rusza, ale nie boje sie.. przeciez teraz to nie jest zbyt rytmiczne..
    i nawet moja ciocia miala kiedys tak że mućka ją kopnęła w ciąży ;/
    2 dni Alicja się nie ruszała... (13 lat do tylu) a urodziła sie cała i zdrowa..
    dzieciaki mają foszki na nas :)
    i mogą raz wolniej raz szybciej :D mają tak samo lenia jak i my momentami :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Sana!!! k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,005_sU_orig.gif toż Ty nawet nie zdążyłaś ziółek ode mnie zacząć pić! :D Mówiłam, że one magiczne są :P Teraz musisz przesłać je dalej, do kolejnej stojącej w kolejce do zaciążenia :D Ale się dzieje, kurczę - wszystkie hurtowo :D GRATULUJĘ! P.S. I to wcale nie bladzioch, tez takiego miałam ;-)

to jak magiczne to ja zamawiam ;) jesli Sana zdecyduje sie je sprzedac:)

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzi u mnie tez Maly sie mniej rusza, ale to normalne, pytałam wczoraj poloznej...ma coraz mniej miejsca i juz tak bedzie, to 7 mc!! :)
    musi dawac znac o sobie ale na pewno nie tak jak jeszcze 1 mc temu :)
    u mnie wczoraj tak sie smiesznie wypiął ze mi brzuch sterczał..oczywiscie tatus dotknął i odpłynął :)
    a w nocy mnie kopał po pęcherzu, myslałam ze sie chyba z 5 razy zsikam w gatki :) hahhaha a teraz znow tak jest ulozony ze kopie mnie po tyłku :)

mizzelka lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak teraz wszyscy gonią nie wiadomo dokąd i nie wiadomo po co... A rzeczy Aga super :) słodziutkie ^^
    Liwia mleko + miód + czosnek i będzie git :)

Ależ mnie ciągnie z tej lewej strony no! :/

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia... rozwaliłaś mnie.. weź,
    ja tu czytam że samochód itp.. adrenalina skacze, dziecko w środku mi też przy okazji.. kobieto zawału dostałabym..
    ale dobrze że wszystko ok się skończyło...
    ehhhh tak to jest jak ktos usiądzie za kółkiem po dłuższej przerwie.
    Ja miałam na L taką babkę co smiala sie ze aby do przedszkola corkę podwiezc i koniec ( a ma tam 2 km) i ona zdała za pierwszym razem... nie wiem jakim cudem..
    bo na lekcjach to konkretny głąb za przeproszeniem.. i instruktor założył się że nie zda... jeszcze pamiętam jakby nam wypadek spowodowała jak wracalismy..
    chciał nas wyprzedzić facet większym autem a co ona zrobiła? przyśpieszyła i go nie chciala wpuscic.. a tu za chwile wysepka i dopiero by bylo... przez debilkę.
    dobrze że instruktor opanował sytuacje, albo druga sytuacja wjechala na najgorsze skrzyżowanie w calym miescie.. najwieksze i kazal jej jechac w prawo a ona co? w lewo... -.- a kierunek na prwo itp..
    no nie to że się czepiam.. bo to jest w sumie czas zeby sie uczyc prawda..
    ale takie wpadki pokazują kto sie nadaje na kierowce a kto nie..
    i niezwykłą flustracją dla mnie bylo że ona zdała i git.. a ja musiałam dwa razy bo facet sie do mnie przypierdaczył po 40 min jazdy że za szybko wyjechałam... ( a stałam już ponad 5 minut... ciężko było się wybić i spokojnie bym zdążyła) no ale... ughh.. i za drugim razem trafiłam na tego SAMEGO cepa.. i mnie pośpieszał ;/ tak samo chcial mnie udupić jak za pierwszym razem ale sie nie dałam..
    no ale takie mają szczęście ;/ a ciekawa jestem co ona tam wycudowała po prawku..

ale z tymi kopytkami mnie rozwaliłaś :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosnąca macica rozciąga trzymające ją więzadła, co może powodować uczucie „ciągnięcia”, szczególnie w pachwinach.

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/bol-brzucha-w-ciazy-norma-czy-powod-do-niepokoju_35115.html

uffff bo ja to właśnie w pachwinie czuję a mam jakąś schizę, że pozamaciczna :o

• livia30 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury od mleka mnie odrzuciło i za żadne skarby nie wcisnę go w siebie. Ja w ogóle mleko to tylko do kawy a że ostatnio nawet kawy nie piję. Herbatka z miodem i cytrynka musi dać radę - ostatnio dala ;-)

zizi_a właśnie cala magia w tych ziółkach, że one nie są sprzedawane tylko przesyłane dalej z dobrymi wiruskami ;-)

zizia_a lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Mizzi u mnie tez Maly sie mniej rusza, ale to normalne, pytałam wczoraj poloznej...ma coraz mniej miejsca i juz tak bedzie, to 7 mc!! :)
    musi dawac znac o sobie ale na pewno nie tak jak jeszcze 1 mc temu :)
    u mnie wczoraj tak sie smiesznie wypiął ze mi brzuch sterczał..oczywiscie tatus dotknął i odpłynął :)
    a w nocy mnie kopał po pęcherzu, myslałam ze sie chyba z 5 razy zsikam w gatki :) hahhaha a teraz znow tak jest ulozony ze kopie mnie po tyłku :)
    prawda.. coraz mniej miejsca, ale nie przejmuje sie tym.. gdybym całą dobę nie czuła ani jednego ruchu to bym sie już powoli bała ale jak sie odzywa :) to jestem spokojna :)
    aby tyle że te cholerne żebra myślałam że mnie wykończą dziś.. i znów czuje że walczy o miejsce i sie mi tam w brzuchu rozpycha wszystko...

ojjj a w pęcherz jak kopnie to dopiero jest przyjemne hahah :D znam ten ból... :D

tylko troszkę przejęłam sie tą szyjką ale to też pewnie musi coś zaboleć itp bo za dobrze by było.. ale damy radę :)

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livka a ja znów przez ciaze pije mleko...a wczesniej rzadko :)
    wczoraj np na kolacje kako :) ale bylo pyszne:)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzi mój maz stwierdził, ze zrobiłam widowisko - policja, straż pożarna, pełno gapiów, pewnie ktoś zdjecia robił :D Zaraz sprawdzę czy w gazecie o mnie nie ma nic :D no i dlatego kobieta zawsze powinna wychodzić z domu wymalowana i odstrzelona - bo nigdy nie wiadomo :D

Troche mi dziwnie bez auta bo R. będzie gotowe dopiero na wtorek a ja tyle rzeczy mam do zalatwienia do tego czasu. Moje to raczej na złom pojedzie - dzisiaj będę załatwiać ubezpieczenie itp. Będę musiała teściowa ciągać bo jej autem nigdy nie jeździłam jeszcze i trochę się boję :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Livka a ja znów przez ciaze pije mleko...a wczesniej rzadko :)
    wczoraj np na kolacje kako :) ale bylo pyszne:)

oj kakauka też bym się napiła :)

‹‹ 1597 1598 1599 1600 1601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ