Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję za tak miłe przyjęcie mnie do Waszego groma hmmmm coś o sobie:-) ?
Mam 24 lata i mieszkam od 4 lat w Irlandii, tutaj oczywiście pracuję a w Polsce dzięki temu budujemy domek;) jest to coś co cieszy, bo sam pobyt za granicą strasznie męczy. Tęsknota, zły klimat bardzo źle na mnie działa. Od 29.06.2013 jestem szczęśliwą mężatką mam 6 lat straszego męża;) o dzidziusia zaczęliśmy się niby starać na podróży poślubnej w sierpniu, ale nim przyszły płodne okazało się, że mam zapalenie pęchęrza i musieliśmy odpuścić. Wrzesień był nasz, potem październik przerwa i od listopada już co miesiąc. Jednak do tej pory nic poprzez wahania temperatur podejrzewam, że szwankuje mi prolaktyna,ostatnio mia?am 24 więc wydaje się mi, że to ciut za dużo jak na starania. Dodatkowo w granicznym mianie 1:160 mam p/ciała ANA, których się panicznie boję zrobiłam to badanie na własną rękę, bo bolały mnie stawy i wmówiłam sobie tocznia:/oj miewam czasem schizy:/
To chyba tyle z tych najważniejszych informacji;)
Co do objawów to oprócz płaczliwości i ogromnego wku******a od wczoraj nie mam ŻADNYCH:/ ale tego nie podciągam pod objaw ciążowy, bo dla mnie to typowe dla PMS na tydzień przed okresem. -
Znowu jestem ja tak z doskoku co jakis czas
odpowiadam na ostatnie pytania:
Klara, nic tu nie ma do zwiedzania ale wypoczywamy bardziej w hoteliku ze spa i jacuzzi :-p
Another juz rozumiem ta luteine ale super ze sie udalo legalnie
Ale tam pysznosci gotowalyscie jakies muszle ze szpinakiem i pomidorami czy sosem smietanowo czosnkowym pyychota
No i te orzechy od potforka; sledzie od przedszkolanki
A moj facet tez samo mieso az nim rzygam czasem:-/
Hej Karola i cala reszta o ktorej wiesci przeczytalam
Another, karola_aa lubią tę wiadomość
-
Another ja też zawsze mam migdały
a pokrzywą teść mnie chciał częstować
kochana też w czerwcu 2013 brałam ślub
Karola mi też się waha,ale badań nie robiłam jeszcze na pocieszenie razem zatestujemy :*
Groszek spa jacuzzi ah
uff ale w głowie mi się zakręciłoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 20:41
Another, Groszek lubią tę wiadomość
-
No w miare :-p
Karola, trzymamy kciuki cieszymy sie ze dolaczylas do nas. To musisz troszke ta prolaktynke chyba zbic prawda?
My w wiekszosci chyba tez tu albo PMS albo oczekujace na testowanie wlasnie w przyszlym tygodniu....
no niektore na dniach
Ale w nastepnych cyklach robimy badania.. w duzej czesci.
-
A wiecie co? Wlasnie nie mam PMSa i to jest dziwne... gdzies sie zgubilo chyba :-p przynajmniej teraz... jak wrocimy to pewnie sie odezwie. W poprzednim miesiacu tak na tydzien lub dwa przed sie zaczynalo ostro :-p
czemu my kobiety nie mozemy wiedziec od razu czy zajdziemy w ciaze lub w nia nie zajdziemy....
i gdy podejrzewamy ciaze to nie mozemy tego wiedziec wczesniej ?? Tylko jakies objawy, domysly noooo.. musze pozrzedzic ;-pprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:no i foch z przytupem!Another wrote:Potfo, ja na szczęście mam zawsze paczkę migdałów w szafce A orzechy uwielbiam wręcz. Mieszanki orzechów to mogłabym jeść na śniadanie, obiad i kolację
Groszek, Another lubią tę wiadomość
-
Przedszkolanka a kiedy brałaś ślub? pewnie 15 :p
Groszek tak mam zamiar zbić tą prolaktynę, mam powtórzyć badania i jak będę w Polsce idę do endo z wynikami. Dodatkowo na 4.4 mamy męża badania umówione, ja się umówiłam do innego ginekologa jeszcze, ale na wszelki wypadek też wizytę mam u swojej:-) kiedyś mi powiedziała, że jak się nam do pół roku nie uda to zrobi mi stymulację, myślicie, że to dobry pomysł?
Za dobrze by było jakbyśmy odrazu wiedziały a moi współlokatorzy od tego cyklu się zaczęli starać i ona do mnie mówi, że jak się kochali wieczorem rano ją mąż obudził, żeby szła zrobić test hahaha no padłam rozbawiona hahahaprzedszkolanka:), Groszek, Another, Malenq lubią tę wiadomość
-
Stymulacje owulacji? Ale moze ona jest.. moze hormonki lepiej karola i monitoring czy pecherzyk peka..przynajmniej ja to mam etapami tak rozpisane..
hihi to maz kolezanki myslal ze to tak od razu wynik?:-p to tak jak jak bysmy chcialy tego wszystkie -
To jesteś 3 tygodnie starsza stażem małżeńskim
No jakoś nigdy się nie wybrałam na usg żeby zobaczyć czy pękają, raz tylko miałam progesteron tydzień po owulacji i był piękny więc powiedziała mi, że owulacja się napewno odbyła. Jajeczka miałam po 22mm jakoś średnio 2 dni przed skokiem temperatury. Jakie hormony polecacie? Tzn jakiemam zrobić prolaktyna, tsh, pprogesteron?
Tutaj ciężko mi trafić w dzień cyklu, żeby zbadać te hormony w 3 dc bo w Ie nie tak łatwo zrobić badania.