SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Ehhhh nie ma to jak się wkrur.... (sory) od rana :O

mąż mnie poklepał po brzuszku a teściowa stwierdziła, że jeszcze nie może gadać do małego bo o i tak nie słyszy :O
    na co ja jej "on już dobrze słyszy !" :O

no i gadam z mężem bo załatwiał urlop i dzwonił do kierownika i się pytam czy mu powiedział że na 15 potrzebuje tak pracować żeby mieć wolne na 14.40 .. a teściowa "a co idziecie do lekarza?" a ja jej nie, na prenatalne a ona "tak szybko ?" :O bo jej córy tego nie miały i ona nie wie :O
    czyli dała do zroumienia po co mi to :O ja zwariuje :O

daj spokój, zawsze się znajdzie ktoś taki w rodzinie (jak ta moja kuzynka), nie zwracaj uwagi (wiem, że to trudne) olej ją. To Twoja ciąża i jak będziesz chciała to będziesz co tydzień na badania biegała! :)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja już mam dosyć jej !

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    proszę linka :)

http://allegro.pl/termometr-kapielowy-babyono-wesola-zabka-i4597498785.html

no ciekawe jak Groszek i synuś..
    dzięki skarbie :D ratujesz mi tyłek :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku trzymaj się tam i leż i odpoczywaj a wszystko będzie dobrze :)

i właśnie to kolejny powód dla tego żeby wózek kupic ok 20 tyg :) bo potem nigdy nie wiadomo .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja wiem :) tylko tu chodzi o to,że rodzice mają kupić a ja nie potrafię tak przyjść i zapytać kiedy kupują, wiem że też nazbierać muszą itp :) dlatego w styczniu chcemy już coś wybrać i wtedy powiedzieć co dalej :)

Groszek miał na 13 egzamin a później podjechać do szpitala, mam nadzieję że wszystko jest dobrze..
    kochanie w styczniu to bd ok.. aby nie później.. bo teraz na czerwcowych i lipcowych testerkach Rybieńka ma problem z wózkiem ;/ kupiła i zamówienie poszło do sklepu i do odbioru.. i okazało się że paragon byl w środku i podczas otwierania chyba sklep spierdaczył sprawe i przeciął materiał ;/ juz 3 tyg walczy o reklamacje i jedni do drugich wysyłaja ;/ a co dopiero by było jakby wzięła wózek potem? ;/
    jak np siostra męża 2 tyg po porodzie dopiero kupili -.-

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w dzien dobry tvn teraz pokazują jak zadbać o siebie po ciąży :D

taa pójdę see do SPA... :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Ej a mi ani rodzice ani teściowa nie zaproponowała, że wózek kupią :D
    mi też nie :D hahah ale za to łóżeczko i pościel chce moja mama kupić :D tak się rajcowała tymi pościelami :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Monia no właśni my nosidełko i wózek osobno chcemy :) no ale i tak ten wózek będzie przed i tak :)

ale powiem Wam że się dzisiaj wystraszyłam! Mała mało się ruszała, coś tam smyrnęła tylko, a na obiad jadłam naleśniki z nutellą , no i czekam a tu cisza :O wystraszyłam się nie na żarty, a ta zadowolona po godzinie zaczęła się kręcić jak T. smażyłam :P
    może to głupi ale wiecie jak ona wyczuwa męża? :O sms, głos, przyjazd i zawsze wtedy się kręci i kopie! Córeczka tatusia, a tatuś zadowolony oczywiście :D
    powiem szczerze że też to zauważyłam.. mąz przychodzi wieczorem to malenstwo ma typowo ADHD... :D wczoraj to myślałam że mnie normalnie zboksuje :D
    a mówią że po słodkim sie dziecko pobudza... ja wcinałam żelki i na USG dziecko było leniwe.. ehh
    a może słyszy gina i sie boi :D :D :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy Twoje dziecko u gina to w ogóle cicho - ciemne ;D tajniak mały :D

mizzelka lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Nie dostałam antybiotyku, gin się bał że na tak wczesnym etapie ciąży antybiotyk mógłby osłabić Groszka, więc na razie próbuję pozbyć się tego syfu naturalnie, tzn ziołami.
    ja brałam Urosept.. i pomógł mi.. :) dużo pij..
    i dołączam się do bólu bo też mam zapalenie pęcherza :O

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wie co robi :D bo dziwna była przedostatnia wizyta na połówkowym..
    mądrala jedna.. rękoma, nogami, czym się da, aby nie zobaczyć.. :D

Sury lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Mój nie znosi porodówek w tv, w ogóle nie wyobrażam sobie tego całego porodu :) mój cały czas mówi że on to niechętnie tam będzie, no ale zrobi to dla mnie... No dzięki za łaskę :) a myśle ze wynika to ze strachu i obawy przed tym co nas czeka...oby szybko i sprawnie poszło.

tak właśnie jest, myślę że oni się boją bo nie wiedzą co ich czeka a mój jak wczoraj zobaczył...jak się kobietę wspiera, jak oni podają tego bobaska, to powiedział że nie wyobraża sobie żeby go przy tym nie było jak się będzie rodzić :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniecznie chce Ci zrobić prezent na Mikołajki :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku dopiero doczytałam...
    ohh..
    Gratuluje że dostałaś się..
    i Trzymaj sie tam... Właśnie dziewczynom na Czerwcowych i Lipcowych też coś się szyjki skróciły ale po tygodniu prawie wracały do normy.. dużo odpoczywały :)
    Będzie dobrze skarbie.. daj nam znać w miarę możliwości..
    kurde ciekawe po co się tak robi ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro o tej porze poznam moje Cudo :* i cieszę się i boję jednocześnie :D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrócilam z badań :-) Dałam rade na czczo ufff a teraz juz jestem po śniadanku, pije herbatkę i niedługo jade odebrać już auto R. od mechanika więc będę zmotoryzowana wreszcie :D

Też miałam dzisiaj jakies głupie sny :/ Rany az wstyd o nich mówić teraz :D

A co to wszystkie dzisiaj tak kolejne tygodnie zaczynają? Ja witam się w 8 :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia no widzisz, muszą te baby pomarudzić, pomądrować się bo inaczej nie byłyby sobą... mi wczoraj T. powiedział,że rozmawiali na imieninach teraz z takim przyszywanym kuzynem i jak to on się nagadał, że z Poli imienia będą się śmiać, a szwagier najmądrzejszy ze szwagierką" oh jak dobrze że my mamy dwóch chłopaków" jak oni nie wiedzą co ich bachory wyprawiają bo ciągle teściowej podrzucają !!!!!! wrr , zazdroszczą czy co?

Mizzy styczeń to ostateczny termin z wózkiem, dla mnie nie podlega to dyskusji :)
    co do małej to moja po sałatce się wieczorem obudziła i szalała no i później przy filmie z T. czyli nasze dzieci słodyczy nie lubią uf! :P

od jutra zaczynamy wizyty! Marta, Livia w piątek, ja poniedziałek, czwartek Mizzelka :) się dzieje :)

mizzelka, livia30, Sury lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia to mocna jesteś.. ja to bym się zbełtała.. w tam tym czasie..

haa a ja dziś mam studniówkę <3
    a w piątek zaczynam 7 miesiąc chyba :D
    rety jak ten czas leci...

Ja bym nie chciała mojego G przy porodzie.. przed, po OK ale nie w trakcie :)

a ja wcinałam caly czas slodycze.. musialam sie przez chwile zaniedbać.. i zapalenie pęcherza gotowe :< dobrze że furaginum mam w pogotowiu
    no i niestety test na obecnosc azotynów i leukocytów wyszedł "pozytywnie" ;/
    ughhh...

a dzis w pytaniu na sniadanie gadali o masażu shantala czy coś takiego dla dziecka.. ciekawe co to :D
    zaraz sobie poczytam :)

livia30, przedszkolanka:), Sury lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś chyba trzeba kalendarz wizyt zrobić czy co :D :D :D :D żeby ogarnąć nas wszystkie :D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzi już nie czuje się tak fatalnie jak w weekend więc jest lepiej ;-) Mam nadzieję, ze to co najgorsze juz za mną. R. stwierdził, ze to na pewno baba we mnie siedzi bo baby są wredne i dlatego tak mnie męczy :D

A u nas przy porodzie będzie R. Szczerze mowiąc nawet nie pytałam się go o zdanie, powiedzialam, ze ma byc i już :D A on taki ugodowy, że nie ma nic przeciwko. Poza tym mogę sie założyć że sam by sie upierał z czasem. Musi pilnować czy nikt mi krzywdy nie zrobi :D - tak juz ma ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 10:17

mizzelka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 1647 1648 1649 1650 1651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ