X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Ehhhh nie ma to jak się wkrur.... (sory) od rana :O

mąż mnie poklepał po brzuszku a teściowa stwierdziła, że jeszcze nie może gadać do małego bo o i tak nie słyszy :O
    na co ja jej "on już dobrze słyszy !" :O

no i gadam z mężem bo załatwiał urlop i dzwonił do kierownika i się pytam czy mu powiedział że na 15 potrzebuje tak pracować żeby mieć wolne na 14.40 .. a teściowa "a co idziecie do lekarza?" a ja jej nie, na prenatalne a ona "tak szybko ?" :O bo jej córy tego nie miały i ona nie wie :O
    czyli dała do zroumienia po co mi to :O ja zwariuje :O

daj spokój, zawsze się znajdzie ktoś taki w rodzinie (jak ta moja kuzynka), nie zwracaj uwagi (wiem, że to trudne) olej ją. To Twoja ciąża i jak będziesz chciała to będziesz co tydzień na badania biegała! :)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja już mam dosyć jej !

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    proszę linka :)

http://allegro.pl/termometr-kapielowy-babyono-wesola-zabka-i4597498785.html

no ciekawe jak Groszek i synuś..
    dzięki skarbie :D ratujesz mi tyłek :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku trzymaj się tam i leż i odpoczywaj a wszystko będzie dobrze :)

i właśnie to kolejny powód dla tego żeby wózek kupic ok 20 tyg :) bo potem nigdy nie wiadomo .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja wiem :) tylko tu chodzi o to,że rodzice mają kupić a ja nie potrafię tak przyjść i zapytać kiedy kupują, wiem że też nazbierać muszą itp :) dlatego w styczniu chcemy już coś wybrać i wtedy powiedzieć co dalej :)

Groszek miał na 13 egzamin a później podjechać do szpitala, mam nadzieję że wszystko jest dobrze..
    kochanie w styczniu to bd ok.. aby nie później.. bo teraz na czerwcowych i lipcowych testerkach Rybieńka ma problem z wózkiem ;/ kupiła i zamówienie poszło do sklepu i do odbioru.. i okazało się że paragon byl w środku i podczas otwierania chyba sklep spierdaczył sprawe i przeciął materiał ;/ juz 3 tyg walczy o reklamacje i jedni do drugich wysyłaja ;/ a co dopiero by było jakby wzięła wózek potem? ;/
    jak np siostra męża 2 tyg po porodzie dopiero kupili -.-

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w dzien dobry tvn teraz pokazują jak zadbać o siebie po ciąży :D

taa pójdę see do SPA... :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Ej a mi ani rodzice ani teściowa nie zaproponowała, że wózek kupią :D
    mi też nie :D hahah ale za to łóżeczko i pościel chce moja mama kupić :D tak się rajcowała tymi pościelami :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Monia no właśni my nosidełko i wózek osobno chcemy :) no ale i tak ten wózek będzie przed i tak :)

ale powiem Wam że się dzisiaj wystraszyłam! Mała mało się ruszała, coś tam smyrnęła tylko, a na obiad jadłam naleśniki z nutellą , no i czekam a tu cisza :O wystraszyłam się nie na żarty, a ta zadowolona po godzinie zaczęła się kręcić jak T. smażyłam :P
    może to głupi ale wiecie jak ona wyczuwa męża? :O sms, głos, przyjazd i zawsze wtedy się kręci i kopie! Córeczka tatusia, a tatuś zadowolony oczywiście :D
    powiem szczerze że też to zauważyłam.. mąz przychodzi wieczorem to malenstwo ma typowo ADHD... :D wczoraj to myślałam że mnie normalnie zboksuje :D
    a mówią że po słodkim sie dziecko pobudza... ja wcinałam żelki i na USG dziecko było leniwe.. ehh
    a może słyszy gina i sie boi :D :D :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy Twoje dziecko u gina to w ogóle cicho - ciemne ;D tajniak mały :D

mizzelka lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Nie dostałam antybiotyku, gin się bał że na tak wczesnym etapie ciąży antybiotyk mógłby osłabić Groszka, więc na razie próbuję pozbyć się tego syfu naturalnie, tzn ziołami.
    ja brałam Urosept.. i pomógł mi.. :) dużo pij..
    i dołączam się do bólu bo też mam zapalenie pęcherza :O

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wie co robi :D bo dziwna była przedostatnia wizyta na połówkowym..
    mądrala jedna.. rękoma, nogami, czym się da, aby nie zobaczyć.. :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Mój nie znosi porodówek w tv, w ogóle nie wyobrażam sobie tego całego porodu :) mój cały czas mówi że on to niechętnie tam będzie, no ale zrobi to dla mnie... No dzięki za łaskę :) a myśle ze wynika to ze strachu i obawy przed tym co nas czeka...oby szybko i sprawnie poszło.

tak właśnie jest, myślę że oni się boją bo nie wiedzą co ich czeka a mój jak wczoraj zobaczył...jak się kobietę wspiera, jak oni podają tego bobaska, to powiedział że nie wyobraża sobie żeby go przy tym nie było jak się będzie rodzić :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniecznie chce Ci zrobić prezent na Mikołajki :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku dopiero doczytałam...
    ohh..
    Gratuluje że dostałaś się..
    i Trzymaj sie tam... Właśnie dziewczynom na Czerwcowych i Lipcowych też coś się szyjki skróciły ale po tygodniu prawie wracały do normy.. dużo odpoczywały :)
    Będzie dobrze skarbie.. daj nam znać w miarę możliwości..
    kurde ciekawe po co się tak robi ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro o tej porze poznam moje Cudo :* i cieszę się i boję jednocześnie :D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrócilam z badań :-) Dałam rade na czczo ufff a teraz juz jestem po śniadanku, pije herbatkę i niedługo jade odebrać już auto R. od mechanika więc będę zmotoryzowana wreszcie :D

Też miałam dzisiaj jakies głupie sny :/ Rany az wstyd o nich mówić teraz :D

A co to wszystkie dzisiaj tak kolejne tygodnie zaczynają? Ja witam się w 8 :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia no widzisz, muszą te baby pomarudzić, pomądrować się bo inaczej nie byłyby sobą... mi wczoraj T. powiedział,że rozmawiali na imieninach teraz z takim przyszywanym kuzynem i jak to on się nagadał, że z Poli imienia będą się śmiać, a szwagier najmądrzejszy ze szwagierką" oh jak dobrze że my mamy dwóch chłopaków" jak oni nie wiedzą co ich bachory wyprawiają bo ciągle teściowej podrzucają !!!!!! wrr , zazdroszczą czy co?

Mizzy styczeń to ostateczny termin z wózkiem, dla mnie nie podlega to dyskusji :)
    co do małej to moja po sałatce się wieczorem obudziła i szalała no i później przy filmie z T. czyli nasze dzieci słodyczy nie lubią uf! :P

od jutra zaczynamy wizyty! Marta, Livia w piątek, ja poniedziałek, czwartek Mizzelka :) się dzieje :)

mizzelka, livia30, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia to mocna jesteś.. ja to bym się zbełtała.. w tam tym czasie..

haa a ja dziś mam studniówkę <3
    a w piątek zaczynam 7 miesiąc chyba :D
    rety jak ten czas leci...

Ja bym nie chciała mojego G przy porodzie.. przed, po OK ale nie w trakcie :)

a ja wcinałam caly czas slodycze.. musialam sie przez chwile zaniedbać.. i zapalenie pęcherza gotowe :< dobrze że furaginum mam w pogotowiu
    no i niestety test na obecnosc azotynów i leukocytów wyszedł "pozytywnie" ;/
    ughhh...

a dzis w pytaniu na sniadanie gadali o masażu shantala czy coś takiego dla dziecka.. ciekawe co to :D
    zaraz sobie poczytam :)

livia30, przedszkolanka:), nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś chyba trzeba kalendarz wizyt zrobić czy co :D :D :D :D żeby ogarnąć nas wszystkie :D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzi już nie czuje się tak fatalnie jak w weekend więc jest lepiej ;-) Mam nadzieję, ze to co najgorsze juz za mną. R. stwierdził, ze to na pewno baba we mnie siedzi bo baby są wredne i dlatego tak mnie męczy :D

A u nas przy porodzie będzie R. Szczerze mowiąc nawet nie pytałam się go o zdanie, powiedzialam, ze ma byc i już :D A on taki ugodowy, że nie ma nic przeciwko. Poza tym mogę sie założyć że sam by sie upierał z czasem. Musi pilnować czy nikt mi krzywdy nie zrobi :D - tak juz ma ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 10:17

mizzelka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 1647 1648 1649 1650 1651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ