Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudasku to dobrze coś kojarzyłam

co do pampersów to ja na razie zielona w tym temacie, będę w styczniu myśleć
Monia olej ją.. ostatnio był artykuł o nie przepuszczaniu ciężarnych- a bo właśnie że to nie choroba,ale ludzie nie zdają sobie sprawy jak się czuje kobieta w ciąży i apeluję- wykorzystujcie to pierwszeństwo, pchajcie się po prostu bo macie do tego prawo! ja już się nie cackam z tymi moherami, oni dla nas litości jakoś nie mają.
mizzelka lubi tę wiadomość
-
Sury wrote:spoko Aga powiem jak już będę miała podpisaną umowę wtedy już się nie będą mogli wycofać ;P
tylko dowiedz się faktycznie czy ileś nie musisz przepracować, byś się nie zrobiła jeszcze kurcze tak,że bez kasy zostaniecie... -
Przedszkolanko no moj 2 tyg temu miał ponad kilogram, to był 27 tydzien

Twoje też nadrobi, pojdziesz teraz to tez bedzie tyle miała
ja czuje ze Mały coraz ciezszy, coraz bardziej mnie krocze boli, wzgórek łonowy itd! a dziś to mnie tak kopał po pęcherzu, ze szybko wstawałam, założyłam gatki i gruba wkładke bo sie bałam ze w pewnym momencie nie dolece do wc i popuszcze
taki Mały Złośnik
przedszkolanka:), mizzelka lubią tę wiadomość
-
ale co ją obchodzi jak sie ktoś czuje ... bo ona wychowała 3 dzieci i wszystko w domu robiła i nie leżała to każda tak musi ...
No sory mam nadzieje, że nikogo nie urażę ale ona nie wie co to mieć problemy w płodnoscią i cudem spłodzić dzieciątko... i miała każde dziecko na zawołanie więc niech się ona nie wypowiada o uważaniu na siebie !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 11:59
-
nick nieaktualny
-
Rudasku oj najgorzej jak jesteś wśród ludzi a tu KOP w pęcherz
ze mnie na uczelni się śmieją i mówią " Aga, Ty już 10 minut nie byłaś siku!" haha a ja"no śmiejcie się, w nocy nie jest tak śmiesznie jak się wstaje 3x w ciągu godziny 
Monia niektórzy to zapomnieli do czego mózg służy, na prawdę..
niecierpliwa to Twój chyba też duży ? Bo ciężki był w 28 tyg.
Sury, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Przedszkolanko nie mam pojęcia ile teraz ma, pewnie ok. 4kg, jak zacznę rodzić na pewno poproszę o USG

A powiem Wam że u mnie teraz lepiej z tym sikaniem w nocy, tak się ułożył, że jak przed samym snem pójdę do wc to całą noc już nie musze. Dopiero ok. 8 rano mam potrzebę znów
-
Dokładnie Aga, a On jak na złość, ja tylko wychodze z domu to już, i siedzi mi gdzies tam...nie jestem w stanie wyjsc z bloku bo juz mi sie chce...ehhhh
a dziś w nocy tez byłam chyba ze 3-4 razy! masakra!
zeby jeszcze był cały pecherz a tu kilka kropel...a odczucie straszne
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
po 33 dniach nabywasz prawa pracoenicze i masz płatne chorobowe, to pierwsza umowa czy przeszłas z pracy do pracy... ?i przygotuj sie na komtrole z zus, ja miałąmSury wrote:no właśnie nie wiem, muszę się dowiedzieć
mam dostać na razie umowę na 3 miesiące i wiem tylko tyle, że co najmniej miesiąc przed zakończeniem umowy muszę iść na chorobowe, żeby mieć płatne i później macierzyński
jeszcze zobaczę co mi jutro lekarz powie bo jak np. powie mi, że mam się oszczędzać itp. to chyba pójdę od razu ;PWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 12:14
-
nick nieaktualnyAnutka wrote:po 33 dniach nabywasz prawa pracoenicze i masz płatne chorobowe, to pierwsza umowa czy przeszłas z pracy do pracy... ?i przygotuj sie na komtrole z zus, ja miałąm
tylko że ja w tej firmie jestem od kwietnia na stażu i to wtedy chyba też inaczej się ma, a kontrole nie zawsze są
poza tym wątpię, żebym dostała L4 na zasadzie "leżeć i nie oddychać" tylko chodzi o dźwiganie, stres, a tu mam go nie mało ;P
-
staz z urzędy pracy ??? nie wlicza się jako normalna praca... pracowałam w urzędzie pracy w dziale stażySury wrote:tylko że ja w tej firmie jestem od kwietnia na stażu i to wtedy chyba też inaczej się ma, a kontrole nie zawsze są
poza tym wątpię, żebym dostała L4 na zasadzie "leżeć i nie oddychać" tylko chodzi o dźwiganie, stres, a tu mam go nie mało ;P -
nick nieaktualnyno nie wiem, w każdym bądź razie na stażu przysługiwało mi pełne chorobowe, nie wiem jak będzie teraz dopóki mogę to pracuję ale tak jak mówię zobaczę co mi jutro powie lekarz i czy w ogóle z dzidzią wszystko ok na początek
jak pozwoli pracować to do końca stycznia pracuję normalnie, jak nie to srał pies ich chorobowe
dziecko najważniejsze
będzie dobrze
-
tak, miałas chorobowe, bo składki opłacał ci urząd pracy, bez stazu będąc tylko osoba bezrobotna chorobowe jest nie płatne bo opłacają ci tylko składke zdrowotną. także jak będziesz miałą po stazu umowe to po 33 dniach nabywasz prawo do chorobowegoSury wrote:no nie wiem, w każdym bądź razie na stażu przysługiwało mi pełne chorobowe, nie wiem jak będzie teraz dopóki mogę to pracuję ale tak jak mówię zobaczę co mi jutro powie lekarz i czy w ogóle z dzidzią wszystko ok na początek
jak pozwoli pracować to do końca stycznia pracuję normalnie, jak nie to srał pies ich chorobowe
dziecko najważniejsze
będzie dobrze 
-
nick nieaktualnyAnutka wrote:tak, miałas chorobowe, bo składki opłacał ci urząd pracy, bez stazu będąc tylko osoba bezrobotna chorobowe jest nie płatne bo opłacają ci tylko składke zdrowotną. także jak będziesz miałą po stazu umowe to po 33 dniach nabywasz prawo do chorobowego
w takim razie ten miesiąc będę pracować, choćbym miała zarzygać wszystkim biurka
dziękuję za info :* się człowiek całe życie uczy jednak, a najgorsze, że wszędzie gdzie się nie zapytam to gadają co innego ;P
Anutka lubi tę wiadomość
-
wytrzymasz, ja zygałam i pracowałam do 6 miesiąca, póżniej ze względu na dojazdy do pracy, poszłąm na l4Sury wrote:w takim razie ten miesiąc będę pracować, choćbym miała zarzygać wszystkim biurka
dziękuję za info :* się człowiek całe życie uczy jednak, a najgorsze, że wszędzie gdzie się nie zapytam to gadają co innego ;P
Sury lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH