SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Sury za wczesnie im nie mów bo oni zawsze znajdą jakieś swoje ale ..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku to dobrze coś kojarzyłam :)

co do pampersów to ja na razie zielona w tym temacie, będę w styczniu myśleć :)

Monia olej ją.. ostatnio był artykuł o nie przepuszczaniu ciężarnych- a bo właśnie że to nie choroba,ale ludzie nie zdają sobie sprawy jak się czuje kobieta w ciąży i apeluję- wykorzystujcie to pierwszeństwo, pchajcie się po prostu bo macie do tego prawo! ja już się nie cackam z tymi moherami, oni dla nas litości jakoś nie mają.

mizzelka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    spoko Aga powiem jak już będę miała podpisaną umowę wtedy już się nie będą mogli wycofać ;P

tylko dowiedz się faktycznie czy ileś nie musisz przepracować, byś się nie zrobiła jeszcze kurcze tak,że bez kasy zostaniecie...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko no moj 2 tyg temu miał ponad kilogram, to był 27 tydzien :)
    Twoje też nadrobi, pojdziesz teraz to tez bedzie tyle miała :)
    ja czuje ze Mały coraz ciezszy, coraz bardziej mnie krocze boli, wzgórek łonowy itd! a dziś to mnie tak kopał po pęcherzu, ze szybko wstawałam, założyłam gatki i gruba wkładke bo sie bałam ze w pewnym momencie nie dolece do wc i popuszcze :) taki Mały Złośnik :)

przedszkolanka:), mizzelka lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale co ją obchodzi jak sie ktoś czuje ... bo ona wychowała 3 dzieci i wszystko w domu robiła i nie leżała to każda tak musi ...
    No sory mam nadzieje, że nikogo nie urażę ale ona nie wie co to mieć problemy w płodnoscią i cudem spłodzić dzieciątko... i miała każde dziecko na zawołanie więc niech się ona nie wypowiada o uważaniu na siebie ! :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 11:59

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam mój 28tc+0 miał 1410g :)
    A tu my w dniu terminu porodu :)
    2lmn1k9phopf_t.jpg
    Nie wiem czemu mi obraca, ale jak kliknie się w fotkę to jest normalnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 12:00

Anutka, Lena87 lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    tylko dowiedz się faktycznie czy ileś nie musisz przepracować, byś się nie zrobiła jeszcze kurcze tak,że bez kasy zostaniecie...

no pewnie jak jutro zobaczę, że dzidzia jest to zacznę się dokładnie dowiadywać :)

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku oj najgorzej jak jesteś wśród ludzi a tu KOP w pęcherz :D ze mnie na uczelni się śmieją i mówią " Aga, Ty już 10 minut nie byłaś siku!" haha a ja"no śmiejcie się, w nocy nie jest tak śmiesznie jak się wstaje 3x w ciągu godziny :P

Monia niektórzy to zapomnieli do czego mózg służy, na prawdę..

niecierpliwa to Twój chyba też duży ? Bo ciężki był w 28 tyg. :)

Sury, mizzelka lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko nie mam pojęcia ile teraz ma, pewnie ok. 4kg, jak zacznę rodzić na pewno poproszę o USG :)

A powiem Wam że u mnie teraz lepiej z tym sikaniem w nocy, tak się ułożył, że jak przed samym snem pójdę do wc to całą noc już nie musze. Dopiero ok. 8 rano mam potrzebę znów :)

nxbhnwz.png

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak się położę, to tak po pół godzinie, później kolejna godzina, środek nocy i ostatnio nad ranem jeszcze :) ale nieraz czuję parcie a wcale aż tyle nie leci :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Aga, a On jak na złość, ja tylko wychodze z domu to już, i siedzi mi gdzies tam...nie jestem w stanie wyjsc z bloku bo juz mi sie chce...ehhhh :) a dziś w nocy tez byłam chyba ze 3-4 razy! masakra!
    zeby jeszcze był cały pecherz a tu kilka kropel...a odczucie straszne :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słucham świątecznych piosenek...i mam ochote wybrać sie do galerii :) moze jutro pojade :)
    juz wystrój jest, piosenki leca w tle i w poludnie ludzi mało :)

Sury lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    no właśnie nie wiem, muszę się dowiedzieć ;) mam dostać na razie umowę na 3 miesiące i wiem tylko tyle, że co najmniej miesiąc przed zakończeniem umowy muszę iść na chorobowe, żeby mieć płatne i później macierzyński :) jeszcze zobaczę co mi jutro lekarz powie bo jak np. powie mi, że mam się oszczędzać itp. to chyba pójdę od razu ;P
    po 33 dniach nabywasz prawa pracoenicze i masz płatne chorobowe, to pierwsza umowa czy przeszłas z pracy do pracy... ?i przygotuj sie na komtrole z zus, ja miałąm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 12:14

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    po 33 dniach nabywasz prawa pracoenicze i masz płatne chorobowe, to pierwsza umowa czy przeszłas z pracy do pracy... ?i przygotuj sie na komtrole z zus, ja miałąm

tylko że ja w tej firmie jestem od kwietnia na stażu i to wtedy chyba też inaczej się ma, a kontrole nie zawsze są :P poza tym wątpię, żebym dostała L4 na zasadzie "leżeć i nie oddychać" tylko chodzi o dźwiganie, stres, a tu mam go nie mało ;P

• Anutka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    tylko że ja w tej firmie jestem od kwietnia na stażu i to wtedy chyba też inaczej się ma, a kontrole nie zawsze są :P poza tym wątpię, żebym dostała L4 na zasadzie "leżeć i nie oddychać" tylko chodzi o dźwiganie, stres, a tu mam go nie mało ;P
    staz z urzędy pracy ??? nie wlicza się jako normalna praca... pracowałam w urzędzie pracy w dziale staży

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wiem, w każdym bądź razie na stażu przysługiwało mi pełne chorobowe, nie wiem jak będzie teraz dopóki mogę to pracuję ale tak jak mówię zobaczę co mi jutro powie lekarz i czy w ogóle z dzidzią wszystko ok na początek ;) jak pozwoli pracować to do końca stycznia pracuję normalnie, jak nie to srał pies ich chorobowe ;) dziecko najważniejsze <3 będzie dobrze ;)

• Anutka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    no nie wiem, w każdym bądź razie na stażu przysługiwało mi pełne chorobowe, nie wiem jak będzie teraz dopóki mogę to pracuję ale tak jak mówię zobaczę co mi jutro powie lekarz i czy w ogóle z dzidzią wszystko ok na początek ;) jak pozwoli pracować to do końca stycznia pracuję normalnie, jak nie to srał pies ich chorobowe ;) dziecko najważniejsze <3 będzie dobrze ;)
    tak, miałas chorobowe, bo składki opłacał ci urząd pracy, bez stazu będąc tylko osoba bezrobotna chorobowe jest nie płatne bo opłacają ci tylko składke zdrowotną. także jak będziesz miałą po stazu umowe to po 33 dniach nabywasz prawo do chorobowego

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka, niecierpliwa, super wyglądacie :)

Uciekam dziewczyny, zajrzę do Was może wieczorem lub jutro :)
    Dobrego dnia :)

Anutka, niecierpliwa21 lubią tę wiadomość

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    tak, miałas chorobowe, bo składki opłacał ci urząd pracy, bez stazu będąc tylko osoba bezrobotna chorobowe jest nie płatne bo opłacają ci tylko składke zdrowotną. także jak będziesz miałą po stazu umowe to po 33 dniach nabywasz prawo do chorobowego

w takim razie ten miesiąc będę pracować, choćbym miała zarzygać wszystkim biurka ;) dziękuję za info :* się człowiek całe życie uczy jednak, a najgorsze, że wszędzie gdzie się nie zapytam to gadają co innego ;P

Anutka lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    w takim razie ten miesiąc będę pracować, choćbym miała zarzygać wszystkim biurka ;) dziękuję za info :* się człowiek całe życie uczy jednak, a najgorsze, że wszędzie gdzie się nie zapytam to gadają co innego ;P
    wytrzymasz, ja zygałam i pracowałam do 6 miesiąca, póżniej ze względu na dojazdy do pracy, poszłąm na l4 :)

Sury lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
‹‹ 1651 1652 1653 1654 1655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ