Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak ANutka pisze, wytrzymasz a prace w urzedzie ja osobiscie bym trzymała rekami i nogami..wiadomo ze DZiecko najwazniejsze ale np idzi do gina niech CI wypisze takie zaswiadczenie ze np masz problem z jajnikami czy cos i zanieś tam babkom, ze nie mozesz ciezarów dzwigać, ale do pracy chodź, wiesz jak jest w Polsce z praca a urzad to urzad...jak bedzie wszystko oki to do emerytury bedziesz tam pracować, na cieplej posadce..wiem cos bo pracowałam ale tylko na zastepstwo, jakby sie dało to bym i w koperte dała zeby tam zostać :)

nick nieaktualny, Anutka lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Dokładnie tak jak ANutka pisze, wytrzymasz a prace w urzedzie ja osobiscie bym trzymała rekami i nogami..wiadomo ze DZiecko najwazniejsze ale np idzi do gina niech CI wypisze takie zaswiadczenie ze np masz problem z jajnikami czy cos i zanieś tam babkom, ze nie mozesz ciezarów dzwigać, ale do pracy chodź, wiesz jak jest w Polsce z praca a urzad to urzad...jak bedzie wszystko oki to do emerytury bedziesz tam pracować, na cieplej posadce..wiem cos bo pracowałam ale tylko na zastepstwo, jakby sie dało to bym i w koperte dała zeby tam zostać :)
    ja pracuje w biurze kredytowym i miałam prace biurowa wyjsciowa, czasmi biegałam w brzuchem po miesjcie, czasami siedziałąm za biurkiem... idzie wytrzymac :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie jest źle, mam dobrą szefową, sama na mnie krzyczy, że np. "po co się tak spieszysz?!" albo "nie widziałam, żebyś jadła" haha a o ciąży oczywiście nie wie :)

kurde dziś ciężki dzień... rano bełt x3 teraz też czuję, że mi rośnie w gardle wszystko... :/ ale się cieszę z tego, bo chyba to oznacza, że wszystko jest okej :D

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka ja obecnie tez pracuje w biurze kredytowym :) ale ja poszłam szybko na L4..bo po pierwsze nienawidze tego biura, ale jako miejsca, nie jako pracy :) po drugie kolega ktory ze mna pracuje jakby to powiedzieć nie zawsze swieżo "pachnie" ( syn szefowej śpiący na kasie) i ruchu jakoś nie mialam szczególnego, bo to nowa placówka wiec sie zawinełam wczesniej :) ale gdyby byly warunki jak w poprzedniej pracy to pewnie bym została, ile sie da..o ile by lekarz pozwolił :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a pytanie z innej beczki: czy Wam też się wzmocniły w ciąży paznokcie? ja miałam do tej pory masakrę, cienkie, łamliwe, mogłam je wygiąć w każdą stronę a teraz ładne, białe, twarde... o.O szok!

• Anutka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    dziewczyny a pytanie z innej beczki: czy Wam też się wzmocniły w ciąży paznokcie? ja miałam do tej pory masakrę, cienkie, łamliwe, mogłam je wygiąć w każdą stronę a teraz ładne, białe, twarde... o.O szok!
    nie powiem, ja obgryzam od dziecka, włosy sie wzmocniłi i są ładniejsze, gęstrze :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    nie jest źle, mam dobrą szefową, sama na mnie krzyczy, że np. "po co się tak spieszysz?!" albo "nie widziałam, żebyś jadła" haha a o ciąży oczywiście nie wie :)

kurde dziś ciężki dzień... rano bełt x3 teraz też czuję, że mi rośnie w gardle wszystko... :/ ale się cieszę z tego, bo chyba to oznacza, że wszystko jest okej :D

Sury jak czujesz bełta to pij wode, ja tak przepijałam i jakoś przechodziło, miej tez w biurku sucharki i tez zajadaj..mnie cos bełt wracał jak tylko zjadłam :) w ogóle to moim sposobem na bełta była zupa..jak zaczynałam głodnieć to wtedy czułam ze juz blisko, wtedy miska gorącej zupy była dla mnie zbawienna :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i rano przed wstaniem z łózka pij herbate i ciamkaj kromke cuchego chleba, ja zyganie w autobusie przerabiałam

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    nie powiem, ja obgryzam od dziecka, włosy sie wzmocniłi i są ładniejsze, gęstrze :)

mi się włosy zaczęły strasznie przetłuszczać :/ ale nie wypadają tak jak kiedyś :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    i rano przed wstaniem z łózka pij herbate i ciamkaj kromke cuchego chleba, ja zyganie w autobusie przerabiałam

rano muszę zacząć od kawy z mlekiem bo mi się oczy nie otworzą :D ale dzisiejsza poszła w świat ;(
    hahaha rzyganie w autobusie współczuję, ja wczoraj w parku jak szłam do pracy już myślałam, że puszczę ale jakoś doniosłam do pracy haha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 12:49

• Anutka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    mi się włosy zaczęły strasznie przetłuszczać :/ ale nie wypadają tak jak kiedyś :)
    a powiedz mi coś: czy włosy na nogach rosną czy szybciej czy tak jak wcześniej, po tym możne dowiedzieć csię czy chłopiec czy dziewczynka :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    rano muszę zacząć od kawy z mlekiem bo mi się oczy nie otworzą :D ale dzisiejsza poszła w świat ;(
    hahaha rzyganie w autobusie współczuję, ja wczoraj w parku jak szłam do pracy już myślałam, że puszczę ale jakoś doniosłam do pracy haha :)
    pij inkę :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    a powiedz mi coś: czy włosy na nogach rosną czy szybciej czy tak jak wcześniej, po tym możne dowiedzieć csię czy chłopiec czy dziewczynka :)

mam wrażenie, że szybciej na pewno pod pachami i okolice bikini zarastam w 2-3 dni ;) nogi chyba też, ale nie jestem pewna bo zimą nie zwracam na nogi aż takiej uwagi ;P

• Anutka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    mam wrażenie, że szybciej na pewno pod pachami i okolice bikini zarastam w 2-3 dni ;) nogi chyba też, ale nie jestem pewna bo zimą nie zwracam na nogi aż takiej uwagi ;P
    wygląda na chłopca, mi rosną wolno... na nogach golę co 2 tygodnie :)

nick nieaktualny, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a coś od samego początku mi się wydawało, że będzie chłopak ;) a zresztą nie ważne, nawet bym wolała dziewuchę ale co ma być to będzie i tak :)

Anutka lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    a coś od samego początku mi się wydawało, że będzie chłopak ;) a zresztą nie ważne, nawet bym wolała dziewuchę ale co ma być to będzie i tak :)
    mi do usg w 20 tc wydawało się, że to chłopak :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ginek kazał mi brać w sumie 10 mg kwasu foliowego dziennie, tylko przez tą infekcję żeby wzmocnić Grocha. Ale czy to nie za duża dawka?

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Dziewczyny ginek kazał mi brać w sumie 10 mg kwasu foliowego dziennie, tylko przez tą infekcję żeby wzmocnić Grocha. Ale czy to nie za duża dawka?
    folik nie szkodzi :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:

skoro ginek kazał to bierz :) a nadmiar kwasu foliowego nie szkodzi, to tak jak z witaminą C :)

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi rosną wolno, wystarczy że golę się od wizyty do wizyty ;) no pod pachami częściej,bo noszę bluzki krótkie :P

co do paznokci to moje są fajne,ale przed ciążą też były ok, włosy do 4 m-ca były super, mogłam co 4 dni myć a teraz lecą chociaż już troszkę mniej, cera raz źle, raz ok, czyli jak przed ciążą :)

Sana dzienna normalna dawka to 4mg, ale Twoje 10 na pewno nie zaszkodzi, bo nie można jej przedawkować ( w produktach spożywczych też normalnie występuje) :)

Anutka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 1652 1653 1654 1655 1656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ