SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak ANutka pisze, wytrzymasz a prace w urzedzie ja osobiscie bym trzymała rekami i nogami..wiadomo ze DZiecko najwazniejsze ale np idzi do gina niech CI wypisze takie zaswiadczenie ze np masz problem z jajnikami czy cos i zanieś tam babkom, ze nie mozesz ciezarów dzwigać, ale do pracy chodź, wiesz jak jest w Polsce z praca a urzad to urzad...jak bedzie wszystko oki to do emerytury bedziesz tam pracować, na cieplej posadce..wiem cos bo pracowałam ale tylko na zastepstwo, jakby sie dało to bym i w koperte dała zeby tam zostać :)

Sury, Anutka lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Dokładnie tak jak ANutka pisze, wytrzymasz a prace w urzedzie ja osobiscie bym trzymała rekami i nogami..wiadomo ze DZiecko najwazniejsze ale np idzi do gina niech CI wypisze takie zaswiadczenie ze np masz problem z jajnikami czy cos i zanieś tam babkom, ze nie mozesz ciezarów dzwigać, ale do pracy chodź, wiesz jak jest w Polsce z praca a urzad to urzad...jak bedzie wszystko oki to do emerytury bedziesz tam pracować, na cieplej posadce..wiem cos bo pracowałam ale tylko na zastepstwo, jakby sie dało to bym i w koperte dała zeby tam zostać :)
    ja pracuje w biurze kredytowym i miałam prace biurowa wyjsciowa, czasmi biegałam w brzuchem po miesjcie, czasami siedziałąm za biurkiem... idzie wytrzymac :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie jest źle, mam dobrą szefową, sama na mnie krzyczy, że np. "po co się tak spieszysz?!" albo "nie widziałam, żebyś jadła" haha a o ciąży oczywiście nie wie :)

kurde dziś ciężki dzień... rano bełt x3 teraz też czuję, że mi rośnie w gardle wszystko... :/ ale się cieszę z tego, bo chyba to oznacza, że wszystko jest okej :D

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka ja obecnie tez pracuje w biurze kredytowym :) ale ja poszłam szybko na L4..bo po pierwsze nienawidze tego biura, ale jako miejsca, nie jako pracy :) po drugie kolega ktory ze mna pracuje jakby to powiedzieć nie zawsze swieżo "pachnie" ( syn szefowej śpiący na kasie) i ruchu jakoś nie mialam szczególnego, bo to nowa placówka wiec sie zawinełam wczesniej :) ale gdyby byly warunki jak w poprzedniej pracy to pewnie bym została, ile sie da..o ile by lekarz pozwolił :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a pytanie z innej beczki: czy Wam też się wzmocniły w ciąży paznokcie? ja miałam do tej pory masakrę, cienkie, łamliwe, mogłam je wygiąć w każdą stronę a teraz ładne, białe, twarde... o.O szok!

• Anutka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    dziewczyny a pytanie z innej beczki: czy Wam też się wzmocniły w ciąży paznokcie? ja miałam do tej pory masakrę, cienkie, łamliwe, mogłam je wygiąć w każdą stronę a teraz ładne, białe, twarde... o.O szok!
    nie powiem, ja obgryzam od dziecka, włosy sie wzmocniłi i są ładniejsze, gęstrze :)

Sury lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    nie jest źle, mam dobrą szefową, sama na mnie krzyczy, że np. "po co się tak spieszysz?!" albo "nie widziałam, żebyś jadła" haha a o ciąży oczywiście nie wie :)

kurde dziś ciężki dzień... rano bełt x3 teraz też czuję, że mi rośnie w gardle wszystko... :/ ale się cieszę z tego, bo chyba to oznacza, że wszystko jest okej :D

Sury jak czujesz bełta to pij wode, ja tak przepijałam i jakoś przechodziło, miej tez w biurku sucharki i tez zajadaj..mnie cos bełt wracał jak tylko zjadłam :) w ogóle to moim sposobem na bełta była zupa..jak zaczynałam głodnieć to wtedy czułam ze juz blisko, wtedy miska gorącej zupy była dla mnie zbawienna :)

Sury lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i rano przed wstaniem z łózka pij herbate i ciamkaj kromke cuchego chleba, ja zyganie w autobusie przerabiałam

Sury lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    nie powiem, ja obgryzam od dziecka, włosy sie wzmocniłi i są ładniejsze, gęstrze :)

mi się włosy zaczęły strasznie przetłuszczać :/ ale nie wypadają tak jak kiedyś :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    i rano przed wstaniem z łózka pij herbate i ciamkaj kromke cuchego chleba, ja zyganie w autobusie przerabiałam

rano muszę zacząć od kawy z mlekiem bo mi się oczy nie otworzą :D ale dzisiejsza poszła w świat ;(
    hahaha rzyganie w autobusie współczuję, ja wczoraj w parku jak szłam do pracy już myślałam, że puszczę ale jakoś doniosłam do pracy haha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 12:49

• Anutka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    mi się włosy zaczęły strasznie przetłuszczać :/ ale nie wypadają tak jak kiedyś :)
    a powiedz mi coś: czy włosy na nogach rosną czy szybciej czy tak jak wcześniej, po tym możne dowiedzieć csię czy chłopiec czy dziewczynka :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    rano muszę zacząć od kawy z mlekiem bo mi się oczy nie otworzą :D ale dzisiejsza poszła w świat ;(
    hahaha rzyganie w autobusie współczuję, ja wczoraj w parku jak szłam do pracy już myślałam, że puszczę ale jakoś doniosłam do pracy haha :)
    pij inkę :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    a powiedz mi coś: czy włosy na nogach rosną czy szybciej czy tak jak wcześniej, po tym możne dowiedzieć csię czy chłopiec czy dziewczynka :)

mam wrażenie, że szybciej na pewno pod pachami i okolice bikini zarastam w 2-3 dni ;) nogi chyba też, ale nie jestem pewna bo zimą nie zwracam na nogi aż takiej uwagi ;P

• Anutka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    mam wrażenie, że szybciej na pewno pod pachami i okolice bikini zarastam w 2-3 dni ;) nogi chyba też, ale nie jestem pewna bo zimą nie zwracam na nogi aż takiej uwagi ;P
    wygląda na chłopca, mi rosną wolno... na nogach golę co 2 tygodnie :)

Sury, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a coś od samego początku mi się wydawało, że będzie chłopak ;) a zresztą nie ważne, nawet bym wolała dziewuchę ale co ma być to będzie i tak :)

Anutka lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    a coś od samego początku mi się wydawało, że będzie chłopak ;) a zresztą nie ważne, nawet bym wolała dziewuchę ale co ma być to będzie i tak :)
    mi do usg w 20 tc wydawało się, że to chłopak :)

Sury lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ginek kazał mi brać w sumie 10 mg kwasu foliowego dziennie, tylko przez tą infekcję żeby wzmocnić Grocha. Ale czy to nie za duża dawka?

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Dziewczyny ginek kazał mi brać w sumie 10 mg kwasu foliowego dziennie, tylko przez tą infekcję żeby wzmocnić Grocha. Ale czy to nie za duża dawka?
    folik nie szkodzi :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:

skoro ginek kazał to bierz :) a nadmiar kwasu foliowego nie szkodzi, to tak jak z witaminą C :)

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi rosną wolno, wystarczy że golę się od wizyty do wizyty ;) no pod pachami częściej,bo noszę bluzki krótkie :P

co do paznokci to moje są fajne,ale przed ciążą też były ok, włosy do 4 m-ca były super, mogłam co 4 dni myć a teraz lecą chociaż już troszkę mniej, cera raz źle, raz ok, czyli jak przed ciążą :)

Sana dzienna normalna dawka to 4mg, ale Twoje 10 na pewno nie zaszkodzi, bo nie można jej przedawkować ( w produktach spożywczych też normalnie występuje) :)

Anutka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 1652 1653 1654 1655 1656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ