SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta z wit.C nie jest tak kolorowo, właśnie można przedawkować... miałam znajomego który za dziecka przedawkował i miał problemy...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Baś Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jak to wyglądało? to przedawkowanie?

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    a powiedz mi coś: czy włosy na nogach rosną czy szybciej czy tak jak wcześniej, po tym możne dowiedzieć csię czy chłopiec czy dziewczynka :)

Mnie rosły szybko na początku a teraz rosną tak ze moj R mowi " ooooo ktoś depilacje robił" a ja do niego tak tak, tydzien temu! w ogóle mi nie rosną na nogach, bikini tez mniej....a na głowie to na poczatku ciazy mialam piekne, w ogole sie nie przetłuszczały, mogłam tydzien nie myć, teraz juz powróciły do pierwotnego stanu wiec co drugi dzien musze myć :(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Mnie rosły szybko na początku a teraz rosną tak ze moj R mowi " ooooo ktoś depilacje robił" a ja do niego tak tak, tydzien temu! w ogóle mi nie rosną na nogach, bikini tez mniej....a na głowie to na poczatku ciazy mialam piekne, w ogole sie nie przetłuszczały, mogłam tydzien nie myć, teraz juz powróciły do pierwotnego stanu wiec co drugi dzien musze myć :(
    znam to :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ja paznokcie takie to ostatni raz miałam zanim zrobiłam pierwsze tipsy czyli 8 lat temu ;P
    a myślałam, że nadmiar witaminy C to z moczem się wydala i już ;P nie wiedziałam, że można przedawkować o.O

• Sana Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff dzięki dziewczyny :)
    Anutka zazdroszczę że tak późno Ci włoski odrastają :)

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja pamiętam te Twoje paznokcie! :D

Marta,Baś zaraz się dokładnie dowiem co mu było i Wam napiszę, bo to dawno było :)

Sury lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh przestało mnie z lewej strony rypać to zaczęło z prawej w pachwinie ale mnie to baaaaardzo uspokoiło, bo jak tak bolało ciągle z jednej to już panikowałam, że albo pozamaciczna, albo torbiel o.O ale jak boli z drugiej też to jest git :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Sury czyli mam źle ustawiony ten suwaczek? :P nie ogarniam tego haha :P

Monia współczuję i nie dziwię się, że masz jej dosyć :/

mizzy kochana dziękuję, przywróciłaś mi nadzieję, że może i mnie pomoże :)
    A ile tabletek dziennie brałaś? Długo musiałaś go brać?
    Gratuluję 100dniówki :*

przedszkolanka no córeczka tatusia jak nic! :)

Mój D. bardzo chce być przy porodzie i będzie :) wiem że to jego wielkie marzenie, a i ja chcę, żeby był wtedy przy mnie :)
    kochanie brałam po dwie tabletki z tego co pamiętam 3 razy dziennie( w ulotce powinno byc bo moge sie mylic) i do tego witaminę C, ale polecam Urinal też jest super i sama ziołówka..
    mi pomogło :) a czujesz że cie cos szczypie itp? czy tylko bakterie ci wyszły?
    bo ja to juz czulam od 2 dni ze cos nie tak.. kolor sie zmienil i zapach na taki pseudo rosołkowaty.. a dziś piecze mnie.. ale już zaaplikowana dawka więc walczę.. :D
    aby pij dużo wody z cytrynką. nawet postaw sobie butle i wyznacz sobie chociaz te półtora litra.. :D
    brałam dość długo bo to same ziołówki... potem zmniejszałam sobie dawkę stopniowo ale szybko nie odstawiłam :) np półtora tyg brania normalnie a potem np tydzein brałam tak po jedej tabletce 3 razy dziennie.. nie zaszkodzisz sobie tym bo tam jest pietruszka.. fasola jakaś, nie wiem czy nie i liście brzozy.. ja też czytałam o tym że kobietki sobie rumianek piły.. tez bardzo pomaga... jest antybakteryjny.... i super na dolegliwości żołądkowe :)
    nasiadówek nie polecam bo dopiero masz początki ciąży..
    no i niestety przez te bakterie musisz częściej zmieniać wkładki więc też lepiej w to zainwestować i szorowanie się nawet 2 razy dziennie.
    w ciąży niestety jesteśmy na to podatne..
    aaa i jeszcze czytalam że polecają zjeść po prostu kanapkę z serkiem na przykład i z surowym czosnkiem.. też ponoć dobry jest wlasnie na te bakterie.
    a żurawina to już całkiem dobra rzecz bo nie pozwala na przyleganie do ścianek tych bakterii i wypłukuje :)

Sury, Sana lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Marta ja pamiętam te Twoje paznokcie! :D

Marta,Baś zaraz się dokładnie dowiem co mu było i Wam napiszę, bo to dawno było :)

no te paznokcie to była tragedia o.O mam nadzieję, że mi takie ładne już zostaną ;P

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja paznokćie mialam zawsze silne, nawet tipsy ich nie zniszczyły i kazda kosmetyczka sie dziwiła jak to mozliwe :) juz dawno nie robie sztuczności tylko mam swoje, piekne białe ze frencha nie musze robić...tylko maluje nude lakierem i wygladaja jak robiony french :)

Sury lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy dziękuję :) no właśnie nic nie szczypie, nic nie piecze, tylko te bakterie w moczu wyszły.

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Mizzy dziękuję :) no właśnie nic nie szczypie, nic nie piecze, tylko te bakterie w moczu wyszły.

czasem tak się dzieje :) mi wyszły miesiąc temu bo oddałam mocz do badania pierwszy z rana a wieczorem było <3 z P. i widocznie się dobrze nie podmyłam albo przeszły czort wie, ale wyszło "bakterie liczne" a ja ani szczypania, mocz taki jak zawsze itd. ale piłam i dalej piję sobie sok żurawinowy i brałam witaminkę C :)

• Groszek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, sot ze bede pisala o sobie, nie mam zbytnio mozliwosci sledzenia na biezaco co u Was;-( nie bede odpisywala ;-(

Napinania wyhamowane, leze... tylko do kibelka wstaje...
    Boze, dobrze ze poszlam do szpitala sie sprawdzic.
    Ale by byly jaja;-O

Wyniki posiewow za jakis czas... jak wyjdzie infekcja... to beda leczyc i chyba pessar bedzie. Zobacza co i jak.
    Napewno tydzien minimum bede tu lezec.

Uff troche sie wyciszylam...chyba pobyt w szpitalu byl mi potrzebny...
    Za duzo sie dzialo..remonty, jezdzenia itd.

I w sumie jestem sama sobie winna.... no niestety:-(

relge6yd309xm1zq.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiu nie obwiniaj sie Kochana!
    Dobrze, ze teraz jestes pod opieką i maja Cie na oku! tam Wam sie nic nie stanie! :)
    trzymamy kciuki, leż odpoczywaj, nie myśl o remoncie itd!!! teraz Wy jestescie najwazniejsi :*
    całujemy :*:*:*:*

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku, taki odpoczynek dobrze Ci zrobi <3

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    ja tak samo identycznie ... :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    to całe szczęście! czyli dyskomfort cię ominie.. chlej ile popadnie... :D żeby aby to chlerstwo wypłukać :D

Sury lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka w koncu jestes... tęskniłam za Tobą :D

Anutka lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku nie jesteś winna! kurde każdej się to może przydarzyć..
    ehh za dużo stresów.
    Ale odpoczywaj i szyjka wróci lada chwila na miejsce.. jak dziewczynom z Czerwcowych i Lipcowych testerek.. też im się skracała i całe szczęście wszystko wróciło do normy po odpoczynku :* także się nie martw

moja kuzynka miała ten pessar i nawet przechodziła termin z synkiem :D

‹‹ 1653 1654 1655 1656 1657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ