X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta z wit.C nie jest tak kolorowo, właśnie można przedawkować... miałam znajomego który za dziecka przedawkował i miał problemy...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Baś Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jak to wyglądało? to przedawkowanie?

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    a powiedz mi coś: czy włosy na nogach rosną czy szybciej czy tak jak wcześniej, po tym możne dowiedzieć csię czy chłopiec czy dziewczynka :)

Mnie rosły szybko na początku a teraz rosną tak ze moj R mowi " ooooo ktoś depilacje robił" a ja do niego tak tak, tydzien temu! w ogóle mi nie rosną na nogach, bikini tez mniej....a na głowie to na poczatku ciazy mialam piekne, w ogole sie nie przetłuszczały, mogłam tydzien nie myć, teraz juz powróciły do pierwotnego stanu wiec co drugi dzien musze myć :(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Mnie rosły szybko na początku a teraz rosną tak ze moj R mowi " ooooo ktoś depilacje robił" a ja do niego tak tak, tydzien temu! w ogóle mi nie rosną na nogach, bikini tez mniej....a na głowie to na poczatku ciazy mialam piekne, w ogole sie nie przetłuszczały, mogłam tydzien nie myć, teraz juz powróciły do pierwotnego stanu wiec co drugi dzien musze myć :(
    znam to :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ja paznokcie takie to ostatni raz miałam zanim zrobiłam pierwsze tipsy czyli 8 lat temu ;P
    a myślałam, że nadmiar witaminy C to z moczem się wydala i już ;P nie wiedziałam, że można przedawkować o.O

• Sana Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff dzięki dziewczyny :)
    Anutka zazdroszczę że tak późno Ci włoski odrastają :)

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja pamiętam te Twoje paznokcie! :D

Marta,Baś zaraz się dokładnie dowiem co mu było i Wam napiszę, bo to dawno było :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh przestało mnie z lewej strony rypać to zaczęło z prawej w pachwinie ale mnie to baaaaardzo uspokoiło, bo jak tak bolało ciągle z jednej to już panikowałam, że albo pozamaciczna, albo torbiel o.O ale jak boli z drugiej też to jest git :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Sury czyli mam źle ustawiony ten suwaczek? :P nie ogarniam tego haha :P

Monia współczuję i nie dziwię się, że masz jej dosyć :/

mizzy kochana dziękuję, przywróciłaś mi nadzieję, że może i mnie pomoże :)
    A ile tabletek dziennie brałaś? Długo musiałaś go brać?
    Gratuluję 100dniówki :*

przedszkolanka no córeczka tatusia jak nic! :)

Mój D. bardzo chce być przy porodzie i będzie :) wiem że to jego wielkie marzenie, a i ja chcę, żeby był wtedy przy mnie :)
    kochanie brałam po dwie tabletki z tego co pamiętam 3 razy dziennie( w ulotce powinno byc bo moge sie mylic) i do tego witaminę C, ale polecam Urinal też jest super i sama ziołówka..
    mi pomogło :) a czujesz że cie cos szczypie itp? czy tylko bakterie ci wyszły?
    bo ja to juz czulam od 2 dni ze cos nie tak.. kolor sie zmienil i zapach na taki pseudo rosołkowaty.. a dziś piecze mnie.. ale już zaaplikowana dawka więc walczę.. :D
    aby pij dużo wody z cytrynką. nawet postaw sobie butle i wyznacz sobie chociaz te półtora litra.. :D
    brałam dość długo bo to same ziołówki... potem zmniejszałam sobie dawkę stopniowo ale szybko nie odstawiłam :) np półtora tyg brania normalnie a potem np tydzein brałam tak po jedej tabletce 3 razy dziennie.. nie zaszkodzisz sobie tym bo tam jest pietruszka.. fasola jakaś, nie wiem czy nie i liście brzozy.. ja też czytałam o tym że kobietki sobie rumianek piły.. tez bardzo pomaga... jest antybakteryjny.... i super na dolegliwości żołądkowe :)
    nasiadówek nie polecam bo dopiero masz początki ciąży..
    no i niestety przez te bakterie musisz częściej zmieniać wkładki więc też lepiej w to zainwestować i szorowanie się nawet 2 razy dziennie.
    w ciąży niestety jesteśmy na to podatne..
    aaa i jeszcze czytalam że polecają zjeść po prostu kanapkę z serkiem na przykład i z surowym czosnkiem.. też ponoć dobry jest wlasnie na te bakterie.
    a żurawina to już całkiem dobra rzecz bo nie pozwala na przyleganie do ścianek tych bakterii i wypłukuje :)

nick nieaktualny, Sana lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Marta ja pamiętam te Twoje paznokcie! :D

Marta,Baś zaraz się dokładnie dowiem co mu było i Wam napiszę, bo to dawno było :)

no te paznokcie to była tragedia o.O mam nadzieję, że mi takie ładne już zostaną ;P

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja paznokćie mialam zawsze silne, nawet tipsy ich nie zniszczyły i kazda kosmetyczka sie dziwiła jak to mozliwe :) juz dawno nie robie sztuczności tylko mam swoje, piekne białe ze frencha nie musze robić...tylko maluje nude lakierem i wygladaja jak robiony french :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy dziękuję :) no właśnie nic nie szczypie, nic nie piecze, tylko te bakterie w moczu wyszły.

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Mizzy dziękuję :) no właśnie nic nie szczypie, nic nie piecze, tylko te bakterie w moczu wyszły.

czasem tak się dzieje :) mi wyszły miesiąc temu bo oddałam mocz do badania pierwszy z rana a wieczorem było <3 z P. i widocznie się dobrze nie podmyłam albo przeszły czort wie, ale wyszło "bakterie liczne" a ja ani szczypania, mocz taki jak zawsze itd. ale piłam i dalej piję sobie sok żurawinowy i brałam witaminkę C :)

• Groszek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, sot ze bede pisala o sobie, nie mam zbytnio mozliwosci sledzenia na biezaco co u Was;-( nie bede odpisywala ;-(

Napinania wyhamowane, leze... tylko do kibelka wstaje...
    Boze, dobrze ze poszlam do szpitala sie sprawdzic.
    Ale by byly jaja;-O

Wyniki posiewow za jakis czas... jak wyjdzie infekcja... to beda leczyc i chyba pessar bedzie. Zobacza co i jak.
    Napewno tydzien minimum bede tu lezec.

Uff troche sie wyciszylam...chyba pobyt w szpitalu byl mi potrzebny...
    Za duzo sie dzialo..remonty, jezdzenia itd.

I w sumie jestem sama sobie winna.... no niestety:-(

relge6yd309xm1zq.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiu nie obwiniaj sie Kochana!
    Dobrze, ze teraz jestes pod opieką i maja Cie na oku! tam Wam sie nic nie stanie! :)
    trzymamy kciuki, leż odpoczywaj, nie myśl o remoncie itd!!! teraz Wy jestescie najwazniejsi :*
    całujemy :*:*:*:*

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku, taki odpoczynek dobrze Ci zrobi <3

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    ja tak samo identycznie ... :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    to całe szczęście! czyli dyskomfort cię ominie.. chlej ile popadnie... :D żeby aby to chlerstwo wypłukać :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka w koncu jestes... tęskniłam za Tobą :D

Anutka lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku nie jesteś winna! kurde każdej się to może przydarzyć..
    ehh za dużo stresów.
    Ale odpoczywaj i szyjka wróci lada chwila na miejsce.. jak dziewczynom z Czerwcowych i Lipcowych testerek.. też im się skracała i całe szczęście wszystko wróciło do normy po odpoczynku :* także się nie martw

moja kuzynka miała ten pessar i nawet przechodziła termin z synkiem :D

‹‹ 1653 1654 1655 1656 1657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ