SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    odcięli neta i dopiero włączyli :O

Livia ja to zawsze wącham wszystko :P nieraz po zapachu decyduję :P

Monita super beta :)

Monia Ty nawet nie wiesz jak ja bym chciała te początki przejść bezobjawowo ... gdybyś to przeszła jak ja, to byś nauczkę miała by głupich myśli nie mieć! :D

Lena na obchodzie mów lekarzowi o bólach, bo pielęgniarki niewiele mogą zrobić bez zdania lekarza, wiem co mówię- trochę się należałam :) ale już jest lepiej?

Marta a jesteś pewna że po 3 miesiącach muszą przedłużyć umowę jak to jest okres próbny? Doczytaj, bo ja kurcze nie jestem pewna :O no i zależy jakie masz szefostwo czy się nie wkurzą i już nie będziesz miała do czego wracać po macierzyńskim...bo tacy też są...

Mizzy dawaj nam tu foty zakupów!!
    Groszku mam nadzieję,że odpoczywasz ? :)
    Rudasku i jak się czujesz?
    ciekawe jak tam Złota? Odpoczywasz kochana? Daj nam znać :)
    Potforku a co u Ciebie?

powiem Wam,że faceci są strasznie nieporadni w domu :O teść został w domu sam do świąt a my tu dzisiaj jeszcze jesteśmy i masakra :O teściowa sto razy do sklepów lata, sprząta, zajmuje się wnukami, robi obiady z deserami i jeszcze pamięta o wszystkich urodzinach,imieninach, wizytach lekarzy i zajęcia dodatkowych dzieciaków a teść tylko wyszedł z psem i ma o 14 iść po dzieci i już się gubi, bo nie wie co z obiadem, nie zdązy ziemniaków obrać, a gdzie jest mięso dla nich zamrożone? Masakra! :O
    ciekawe jaki mój się okaże jak zostanie sam z małą i trzeba będzie obiadek robić, karmić, uspać, spacerek itp :)

doczytałam właśnie na stronie prawnej, na której wypowiada się prawnik i w kodeksie pracy też jest tak napisane :)poza tym ja nie mam na okres próbny umowy tylko na czas określony a to różnica :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 13:22

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa urodziła!! jej wiadomość na grudniówkach:

Dziś o 6:10 przyszedł na świat Konradek, 55cm i 3480g, owinął się 2 razy pępowiną dlatego w Apgarze miał 9pkt. :) poród SN trwał 4h.

Sury, Anutka, livia30, Groszek lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 1 grudnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    doczytałam właśnie na stronie prawnej, na której wypowiada się prawnik i w kodeksie pracy też jest tak napisane :)poza tym ja nie mam na okres próbny umowy tylko na czas określony a to różnica :P

no to dobrze, lepiej sprawdzić żeby się samemu nie wkopać :)

Sury lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo a dopiero co dziś o nią pytałam :) super :) gratulacje niecierpliwa!

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja w dzien oki :) nie mam zadnych dolegliwości..własnie pije kawe i juz po niej mi sie odbiło...najgorzej jest na wieczór i w nocy w pozycji leżacej, no za ciula mi sie nie odbije....
    tylko po gazowancu ale to tak na odczep, nie tak zdrowo jak to mowia, i mnie meczy....powiem Wam szczerze ze jeszcze funkcnuje ale pewnie zaraz padne spać :) byłam u dentysty, kolejne dwa ząbki zrobione, 18go kolejna wizyta :)
    zupa ogórkowa sie gotuje i pranie sie pierze :)
    oczywiscie wstapiłam na lumpka i kupiłam małemu 4 koszulki, tzn dwie i jeden sweterek i bluze z takiego jakby pluszu/ polarka czy cosik :) no i sobie bluze dresową, taka dłuższa do leginsów :) a w ogóle to leginsy musze zakupić, ze dwie pary! :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png

Wysłany: 1 grudnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie coś katar złapał, pora na ciepłą herbatkę z cytrynką i miodem ...

Rudasku Ty to szalejesz z tymi zakupami :P ja leginsy też kupiłam bo te poszły w kroku :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też już w legginsach biegam, nie ma sensu gnieść brzuszka guzikami czy ciasnymi dżinsami :P

• Madziulka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki,co tam u Was słychać.Nie nadrobię już tych poprzednich stron bo i tak nie złapie wątku :)
    Wstawie zaraz lepszej jakości zdjęcia wózka.Jestem bardzo zadowolona z jego kupna,lekki,zwinny czego chcieć więcej :)
    Do wózka jest materacyk z podusią,podkłady z jednej str bawełniane a z drugiej ceratkowe żeby nic nie przemakało

Sury lubi tę wiadomość

relgh371ly1mtto9.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etam nie szaleje Agusia....jak mi sie cos spodoba to kupuje, tym bardziej w lumpku po 2 zł :)
    liczyłam ubranka i niestety mam bardzo mało na 62 :( wiec cos dokupie ale to po wypłacie, bo gdyby sie trafił Mały duzy to bede miec problem:) a poki mam czas to cos zamowie bo jak zostawie na "po urodzeniu" to zgine w tych obowiazkach itd jak ciotka w czechach:) wiec kupie u Krzysia Jarzny ze dwa komplety na 62 :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowe fotki :)
    http://tufotki.pl/qEjNd

mizzelka lubi tę wiadomość

relgh371ly1mtto9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde dziewczyny za godzinę do turka na tortillę :) zaraz mi język do tyłka ucieknie :D

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to tylko w leginsach, dżinsów nie noszę, no ale zwykłe mnie cisną i na mój brzuchol tylko te ciążowe z h&m :P
    Rudasku ja na tą pakę czekam i będę liczyć co brakuje i wtedy będę dokupować :) 56 i 62 na bank potrzebne by mieć :)
    Madzia ile za wózek dałaś?
    Marta dobrze,że apetyt masz i coś jesz :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apetyt mam koński ale cały czas czuję mdłości, żołądek ściśnięty i wszystko co zjem albo wypiję mam na wysokości migdałków :P ale z drugiej strony ciągle mi burczy w brzuchu z głodu :/ a na fast foody to mam apetyt wręcz nie do opisania, chociaż staram się nie jeść bo to nie zdrowe, ale raz na jakiś czas muszę po prostu :D

• Madziulka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Razem z przesyłką dałam za niego 1439zł

relgh371ly1mtto9.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak tak odlądacie wózki z gondolami to są z mniejszymi i większymi gondolami ? bo wiecie, żeby potem nie było, ze dziecko 3 m- ce i już się nie miesi do wózka :O ja chce właśnie mniej więcej taki jak Madziulka ma - cudo :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    w umowie mam 30 :)
    Zus nie patrzy na umowe, chorobowe jest playne po 33 dniach. Ocxywiscie zrobisz jak bedziesz chciala, ale zeby nie bylo pizniej placzu :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa- super :D i dosyć nawet szybko poszło jak na pierwszy raz :)
    a jeszcze w sobotę chyba z nią pisałam, że na poród się nie zanosi bo brzuszek wysoko i żadnego rozwarcia nic , a tu niespodzianka :) gratulacje :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny możecie mi posłać jakąśkolwiek rzecz od tego faceta co tu go wymieniacie że kupujecie ? chodzi mi o link jego strony

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Zus nie patrzy na umowe, chorobowe jest playne po 33 dniach. Ocxywiscie zrobisz jak bedziesz chciala, ale zeby nie bylo pizniej placzu :-)

ale przez pierwszy miesiąc chorobowe płaci mi zakład pracy a nie zus! skąd ten pomysł, że od razu zus?

• Anutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    niecierpliwa urodziła!! jej wiadomość na grudniówkach:

Dziś o 6:10 przyszedł na świat Konradek, 55cm i 3480g, owinął się 2 razy pępowiną dlatego w Apgarze miał 9pkt. :) poród SN trwał 4h.
    Wreszcie :-) :-) szybki porod :-)
    Mi zostalo 50 dni...:-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
‹‹ 1677 1678 1679 1680 1681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ