X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    odcięli neta i dopiero włączyli :O

Livia ja to zawsze wącham wszystko :P nieraz po zapachu decyduję :P

Monita super beta :)

Monia Ty nawet nie wiesz jak ja bym chciała te początki przejść bezobjawowo ... gdybyś to przeszła jak ja, to byś nauczkę miała by głupich myśli nie mieć! :D

Lena na obchodzie mów lekarzowi o bólach, bo pielęgniarki niewiele mogą zrobić bez zdania lekarza, wiem co mówię- trochę się należałam :) ale już jest lepiej?

Marta a jesteś pewna że po 3 miesiącach muszą przedłużyć umowę jak to jest okres próbny? Doczytaj, bo ja kurcze nie jestem pewna :O no i zależy jakie masz szefostwo czy się nie wkurzą i już nie będziesz miała do czego wracać po macierzyńskim...bo tacy też są...

Mizzy dawaj nam tu foty zakupów!!
    Groszku mam nadzieję,że odpoczywasz ? :)
    Rudasku i jak się czujesz?
    ciekawe jak tam Złota? Odpoczywasz kochana? Daj nam znać :)
    Potforku a co u Ciebie?

powiem Wam,że faceci są strasznie nieporadni w domu :O teść został w domu sam do świąt a my tu dzisiaj jeszcze jesteśmy i masakra :O teściowa sto razy do sklepów lata, sprząta, zajmuje się wnukami, robi obiady z deserami i jeszcze pamięta o wszystkich urodzinach,imieninach, wizytach lekarzy i zajęcia dodatkowych dzieciaków a teść tylko wyszedł z psem i ma o 14 iść po dzieci i już się gubi, bo nie wie co z obiadem, nie zdązy ziemniaków obrać, a gdzie jest mięso dla nich zamrożone? Masakra! :O
    ciekawe jaki mój się okaże jak zostanie sam z małą i trzeba będzie obiadek robić, karmić, uspać, spacerek itp :)

doczytałam właśnie na stronie prawnej, na której wypowiada się prawnik i w kodeksie pracy też jest tak napisane :)poza tym ja nie mam na okres próbny umowy tylko na czas określony a to różnica :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 13:22

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa urodziła!! jej wiadomość na grudniówkach:

Dziś o 6:10 przyszedł na świat Konradek, 55cm i 3480g, owinął się 2 razy pępowiną dlatego w Apgarze miał 9pkt. :) poród SN trwał 4h.

nick nieaktualny, Anutka, livia30, Groszek lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 1 grudnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    doczytałam właśnie na stronie prawnej, na której wypowiada się prawnik i w kodeksie pracy też jest tak napisane :)poza tym ja nie mam na okres próbny umowy tylko na czas określony a to różnica :P

no to dobrze, lepiej sprawdzić żeby się samemu nie wkopać :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo a dopiero co dziś o nią pytałam :) super :) gratulacje niecierpliwa!

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja w dzien oki :) nie mam zadnych dolegliwości..własnie pije kawe i juz po niej mi sie odbiło...najgorzej jest na wieczór i w nocy w pozycji leżacej, no za ciula mi sie nie odbije....
    tylko po gazowancu ale to tak na odczep, nie tak zdrowo jak to mowia, i mnie meczy....powiem Wam szczerze ze jeszcze funkcnuje ale pewnie zaraz padne spać :) byłam u dentysty, kolejne dwa ząbki zrobione, 18go kolejna wizyta :)
    zupa ogórkowa sie gotuje i pranie sie pierze :)
    oczywiscie wstapiłam na lumpka i kupiłam małemu 4 koszulki, tzn dwie i jeden sweterek i bluze z takiego jakby pluszu/ polarka czy cosik :) no i sobie bluze dresową, taka dłuższa do leginsów :) a w ogóle to leginsy musze zakupić, ze dwie pary! :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png

Wysłany: 1 grudnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie coś katar złapał, pora na ciepłą herbatkę z cytrynką i miodem ...

Rudasku Ty to szalejesz z tymi zakupami :P ja leginsy też kupiłam bo te poszły w kroku :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też już w legginsach biegam, nie ma sensu gnieść brzuszka guzikami czy ciasnymi dżinsami :P

• Madziulka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki,co tam u Was słychać.Nie nadrobię już tych poprzednich stron bo i tak nie złapie wątku :)
    Wstawie zaraz lepszej jakości zdjęcia wózka.Jestem bardzo zadowolona z jego kupna,lekki,zwinny czego chcieć więcej :)
    Do wózka jest materacyk z podusią,podkłady z jednej str bawełniane a z drugiej ceratkowe żeby nic nie przemakało

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

relgh371ly1mtto9.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etam nie szaleje Agusia....jak mi sie cos spodoba to kupuje, tym bardziej w lumpku po 2 zł :)
    liczyłam ubranka i niestety mam bardzo mało na 62 :( wiec cos dokupie ale to po wypłacie, bo gdyby sie trafił Mały duzy to bede miec problem:) a poki mam czas to cos zamowie bo jak zostawie na "po urodzeniu" to zgine w tych obowiazkach itd jak ciotka w czechach:) wiec kupie u Krzysia Jarzny ze dwa komplety na 62 :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowe fotki :)
    http://tufotki.pl/qEjNd

mizzelka lubi tę wiadomość

relgh371ly1mtto9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde dziewczyny za godzinę do turka na tortillę :) zaraz mi język do tyłka ucieknie :D

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to tylko w leginsach, dżinsów nie noszę, no ale zwykłe mnie cisną i na mój brzuchol tylko te ciążowe z h&m :P
    Rudasku ja na tą pakę czekam i będę liczyć co brakuje i wtedy będę dokupować :) 56 i 62 na bank potrzebne by mieć :)
    Madzia ile za wózek dałaś?
    Marta dobrze,że apetyt masz i coś jesz :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apetyt mam koński ale cały czas czuję mdłości, żołądek ściśnięty i wszystko co zjem albo wypiję mam na wysokości migdałków :P ale z drugiej strony ciągle mi burczy w brzuchu z głodu :/ a na fast foody to mam apetyt wręcz nie do opisania, chociaż staram się nie jeść bo to nie zdrowe, ale raz na jakiś czas muszę po prostu :D

• Madziulka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Razem z przesyłką dałam za niego 1439zł

relgh371ly1mtto9.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak tak odlądacie wózki z gondolami to są z mniejszymi i większymi gondolami ? bo wiecie, żeby potem nie było, ze dziecko 3 m- ce i już się nie miesi do wózka :O ja chce właśnie mniej więcej taki jak Madziulka ma - cudo :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    w umowie mam 30 :)
    Zus nie patrzy na umowe, chorobowe jest playne po 33 dniach. Ocxywiscie zrobisz jak bedziesz chciala, ale zeby nie bylo pizniej placzu :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa- super :D i dosyć nawet szybko poszło jak na pierwszy raz :)
    a jeszcze w sobotę chyba z nią pisałam, że na poród się nie zanosi bo brzuszek wysoko i żadnego rozwarcia nic , a tu niespodzianka :) gratulacje :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny możecie mi posłać jakąśkolwiek rzecz od tego faceta co tu go wymieniacie że kupujecie ? chodzi mi o link jego strony

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Zus nie patrzy na umowe, chorobowe jest playne po 33 dniach. Ocxywiscie zrobisz jak bedziesz chciala, ale zeby nie bylo pizniej placzu :-)

ale przez pierwszy miesiąc chorobowe płaci mi zakład pracy a nie zus! skąd ten pomysł, że od razu zus?

• Anutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    niecierpliwa urodziła!! jej wiadomość na grudniówkach:

Dziś o 6:10 przyszedł na świat Konradek, 55cm i 3480g, owinął się 2 razy pępowiną dlatego w Apgarze miał 9pkt. :) poród SN trwał 4h.
    Wreszcie :-) :-) szybki porod :-)
    Mi zostalo 50 dni...:-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
‹‹ 1677 1678 1679 1680 1681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ