Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • nadzieja2304 Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dowiedziałam się o tym dopiero w pażdzierniku gin kazała przyjść do siebie zaraz po skończonej @ ale przebywałam wtedy w uk a w listopadzie mi się spóźnił tydzień i dopiero co mi się będzie kończył więc zadzwonie w piątek i się umówie na przyszły tydzień.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    a ja mam truskawkowy :D
    i problem z normalnym siedzeniem, bo mi brzuszek uciska i brakuje tchu ;/

Madzia dzięki za opinię, na pewno włączę go dzisiaj :)

Lena odkurzanie to chwila roboty, męża też by nie zbawiło ;) Ty masz Leżeć przez duże " L"!
    Mizzy też się nie przesilaj!

nadzieja, bo to szczęśliwy wątek ;) po kolei każda zaciążała ;)
    ja też mam ten sam problem.. dziecko coś uwielbia mi naciskać pod żebrami i tam kopać :(
    kurde ale mi chęci robicie ale już w siebie nie wpycham żarcie.. bo bd wielka..

staram sie ale dziś zrobiłam wyjątek bo teściowa wraca :D

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja2304 wrote:
    Dowiedziałam się o tym dopiero w pażdzierniku gin kazała przyjść do siebie zaraz po skończonej @ ale przebywałam wtedy w uk a w listopadzie mi się spóźnił tydzień i dopiero co mi się będzie kończył więc zadzwonie w piątek i się umówie na przyszły tydzień.
    a robiłaś sobie badania hormonalne? poziom LH? tsh? ft3? ft4? progesteron? estriadol? prolaktyna?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy przecież to Ty byłaś robić mega zakupy ;)

Przedszkolanko, nie da się wszystkiego ogarnąć w domu chodząc do pracy ..
    Pracę nie ma lekką chciał by odpocząć po niej, bo kręgosłup mu wysiada ( taka praca Górnika ) ..
    Biedak nie ma czasu za przeproszeniem się nawet wykupkać ..

• nadzieja2304 Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie.Mówiłam jej że się starami to narazie kazała brać folik i próbować.W zasadzie to już mam taką małą damę która ma 3,5 roku ale niestety z tatusiem nam się nie ułożył a mój obecny maż robił w przeszłości badania nasienia gdyż w dzieciństwie cudem przeżył wypadek a leczenie osłabiło jego żołnierzyki.

• Madziulka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koktajl pycha,tego mi trzeba było :)
    Uciekam teraz troche tv pooglądać i pod prysznic
    Miłego wieczorku :)

relgh371ly1mtto9.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy a ile przytyłaś?

Lenko ja wiem,ale sa sytuacje w życiu że nawet podłoga poczekać może...moja mama to samo chora, na lekach a okna myłam, no kurcze! Okna brudne przeżyją a zdrowie jej kto odda? no taka prawda jest i nie chodzi o życie w syfie .

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Mizzy przecież to Ty byłaś robić mega zakupy ;)

Przedszkolanko, nie da się wszystkiego ogarnąć w domu chodząc do pracy ..
    Pracę nie ma lekką chciał by odpocząć po niej, bo kręgosłup mu wysiada ( taka praca Górnika ) ..
    Biedak nie ma czasu za przeproszeniem się nawet wykupkać ..
    oo kochana jeszcze mnie czeka wiele do kupienia... :D kurde tak sie aby wydaje że to aby kilka rzeczy, a jeżeli chodzi o wyprawkę to miałam 70% tak mniej wiecej i kurtkę ciązową i spodnie ciązowe :D przynajmniej jest mi wygodnie i ciepło :)
    a wcześniej wstawiałam zdjęcia z polowania :) a nie wiem na której stronie to jest :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Mizzy a ile przytyłaś?

Lenko ja wiem,ale sa sytuacje w życiu że nawet podłoga poczekać może...moja mama to samo chora, na lekach a okna myłam, no kurcze! Okna brudne przeżyją a zdrowie jej kto odda? no taka prawda jest i nie chodzi o życie w syfie .
    ostatnio jak sie wazylam to od poczatku ciazy 6 kg a teraz nie wiem.. ciekawe, jutro pewnie mnie zważą.. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko owszem, ale jeśli ktoś by przyszedł w odwiedziny spaliła bym się ze wstydu ..

Nic więcej dziś nie robiłam i nie zamierzam ..
    Oczekuję stęskniona na Męża aż wróci z piwnicy ..

Nie lubię spędzać dnia i nocy bez niego ..
    Pobyt w szpitalu był dla Mnie katorgą ale zarazem zbliżyło to Nas do siebie, jest przekochany <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy odnalazłam Twoje Zakupowe Szaleństwo <3

Słodkie te ciuszki ;) i kolorki uniwersalne :D

mizzelka lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizy to malutko, ja 5,5 na razie :)

Lena ja wiem,ale już odpoczywajcie i czekajcie na tatusia :)

nick nieaktualny, mizzelka lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku a ja śpioch oczywiscie już zasnęłam po 19 :/ Ja nie wiem co z tym spaniem mam, mogłabym spać i spać. Zaraz pewnie polezę do sypialni i będe spać dalej :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja spadam kąpać się i do łóżeczka..
    Do jutra i żegnam się z Wami jeszcze w tym 11 tyg :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dupa z kredytem i mieszkaniem..nie dośc ze rata masakryczna to jeszcze na tyle ile chcemy nie mamy zdolności bo inne mamy zarobki na papierze a inne wrzeczywistosci..oto nasza polska własnie :(

Livka...opłat 800 samego czynszu, tam jest 85 metrów mieszkanie! do tego gaz, prad, net, komórki itd...wiec plus rata to ponad 2 tysie...:(

No nic...moze kiedys sie uda miec własny kąt...

idziemy spać, bo cos padam dzis na pyszczek :)

buziaki :*

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bym chciała domowego truskawkowego koktajlu, ale gdzie ja w grudniu świeże truskawki dostanę?

Nadzieja rozgość się i zostań z nami, potwierdzam że tu każda po kolei ogląda dwie kreski na teście :) skuteczne zarażanie ciążowymi wiruskami ma tu miejsce :)

Dobranoc kochane, kolorowych snów i do jutra ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 22:37

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

W dwupaku dalej i bardzo chetnie;-)

Ale wczoraj skurcze byly do kosmosu... a oni, ze przesadzam, czulam jednak ze brzuch mi sie napina i rozsadzam pasy od ktg.
    Jak zobaczylam zapis to omal nie padlam!

A oni tutaj, ze nic sie nie dzieje;-/
    Ale nie na darmo mam status choroby- partus praematurus imminens- porod przedwczesny zagrazajacy:-/
    Nie chca hamowac czegos, bo ciaza juz duza i dziecko da rade....
    Pewnie, ze da ale bedzie miesiac w inkubatorze, niewydolne oddechowo i trzeba bedzie mu pomagac...a potem tysiace kontroli itd.
    Wiem, bo urodzic to nie bedzie problem, a pozniej z takim dzieciaczkiem tyle zachodu....:-(

Zatem wczoraj dostalam kroplowke z magnezem, ktora pomogla....chyba jeszcze dziala, ale nie wiem jak dlugo...
    Iii....chcialam rozmawiac z lekarzem, ale nie doczekalam sie...
    Na wizycie powiedzieli, ze szyjka skrocona ale ujscie zamkniete i twarde... ze nie dalo sie palca wlozyc...i ze skurcze moga byc.
    Inni mowia ze nie powinno byc, ktos tam ze znikna niedlugo... a jeszcze inny ze tak bedzie bo macica musi pracowac... hmmm to od czego to skrocenie?
    No od skurczy. A jak beda dalej to dalej bedzie sie skracac a potem otwierac. No i co? I bedzie porod. Normalnie istne jaja tu!
    Jeszcze powiedzieli, ze mam tego magnezu w kroplowce tak duzo nie przyjmowac bo szkodzi!

Zatem ryczalam jak bobr tu wczoraj, z malzem sie poklocilam, bo mowil ze robie wstyd i przesadzam!
    Oczywiscie! Kazalam mu jechac do domu....
    Solidnie mam dosc, patologia ciazy na maksa... najgorszy oddzial zaraz po paliatywie i onkologii...
    Nie moge sluchac tych historii..

Wczoraj kobieta 26 hbd, szyjka otwarta, skurcze... dostala lek hamujacy, lezy i jeczy....
    Kolejna 33 hbd, nie czula ruchow, nieprawidlowe przeplywy, oscylacja zawezona...
    C.c na cito
    Inna lezy tu juz 6 tygodni! Szyjke ma skrocona!!! Pessara nie zaloza bo ma mykoplazme

Obiecuje, wyladuje w psychiatryku, zeswiruje do konca.
    Juz wczoraj chcialam sie pakowac i wychodzic na wlasne zadanie

Ehhh i znowu posmecilam z rana.

Livka, senna ciaza widze;-) ale odpoczywaj sobie:-)
    Mizzy, kciukam za wizyte,bd chlop jak rydz! ;-)
    Przedszkolanko, wg mnie zdrowie wazniejsze tez;-)
    Lenka, odpoczywaj duzo, ja tez robilam wszystko i widzisz.....
    Sana, ja bym tez zjadla truskawkowy koktajl mhmmm.... a swieze truskawki, to ciezko. Beda chemiczne. Ja bym mrozonke kupila, no niestety...
    Madziulka, widze ze Wam tez tygodni przybywa;-) szybkoooo
    Monia- juz 12 tc. leci!! :O przeciez niedawno testowalas ;-)

Anutka, Sury i reszta cmoki :-*

relge6yd309xm1zq.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to witam się w tym upragnionym 12 tygodniu :)

przedszkolanka:), mizzelka lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    My dzisiaj w nienajlepszym humorze :/ mój mężuś pożal się Boże chyba zapomniał, że jestem w ciąży i w domu nawet palcem nie kiwnie, jeszcze pretensje potrafi o wszystko mieć :/ no to robię ja i rano zaliczyłam krwawienie z nosa :( ogólnie dzisiaj do dupy :P
    mam nadzieję, że u Was lepiej :) Groszku cieszę się, że skurcze minęły, oby tak już zostało! :*

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku najważniejsze, że skurcze minęły..
    ale ten szpital jest jakiś cały chory :O jak mogą tak to bagatelizować.. i mają pecha bo jesteś położną i znasz się na rzeczy..
    trzymaj się zdrowo i maluszek niech siedzi w brzuszku :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1695 1696 1697 1698 1699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ