SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury krwawienie to normalne :)
    no a ciąza podobno to nie choroba wiec wiesz....
    wiem, ze sie źle czujesz itd, przez to samo przechodziłam...ale wiesz jakie sa chlopy jak maja katar to umieraja...a Oni sami o naszym bólu moze sie zorientują dopiero podczas porodu...przeciez " wy sobie zawsze radzicie" to ich hasło przewodnie! a wydaje mi sie ze gdyby raz dostali okres to by poznali co to prawdziwy ból....:) hehhe takze musisz byc silna no i dać rade :)

mizzelka lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie Rudasku .. dobrze to podsumowałaś o tych chłopach .
    Mój wczoraj wymyślił, że muszę iść do kardiologa na wizytę zobaczyć czy wszystko gra .... bo się boi , że mi coś sie stanie z <3 . Mama moja miała w miom wieku zapalenie mięśnia sercowego i mój mnie teraz męczy :O no nic chyba dziś trafi mi sie umówić na wizytę bo kolejny dzień wysłuchiwania byłby ciężki :P ale dobrze, że się troszczy :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dlatego nawet się nie odzywam tylko zaciskam zęby i robię wszystko :P ale wkurzona jestem i tak ;)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe czy tego 15- stego lekarz powie kto we mnie siedzi :) i tak nawet jak powie to chyba nie uwierzę :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    No dlatego nawet się nie odzywam tylko zaciskam zęby i robię wszystko :P ale wkurzona jestem i tak ;)
    ale mimo wszystko powinien ruszyć dupę i Ci pomóc ... potem jak będzie dziecko to sama wszystkiego nie zrobisz !

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ciekawe czy tego 15- stego lekarz powie kto we mnie siedzi :) i tak nawet jak powie to chyba nie uwierzę :P

może już coś będzie widać :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ale mimo wszystko powinien ruszyć dupę i Ci pomóc ... potem jak będzie dziecko to sama wszystkiego nie zrobisz !

coraz częściej Monia myślę, że cała opieka nad dzieckiem i domem i zakupami i psem spadnie na mnie, bo widzę jak jest teraz dla niego tylko komputer w wolnym czasie się liczy :/ ale twarda jestem a jego mam w nosie o! :P

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    może już coś będzie widać :D
    hehehe taaakkk a potem się zmieni w chłopaka/dziewczyne :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja wiedziałam w 13tyg :)
    choc poszłam tydzien pozniej do innego lekarza, prowadzacego i sie smiał :) Ze ten Pan ktory mi robił usg genetyczne to jest mało wiarygodny w sensie płci :) zawsze coś palnie, mamy sie ciesza a pozniej wychodzi co innego miedzy nogami :) no ale u nas udało mu sie palnąć bo tydzien pozniej moj prowadzacy potwierdził ze bedzie facio no i tak jest do dzis :) Sprzetu Stasia nie da sie ukryć :)

Sury masz racje...zacisnij zęby i wytrzymaj ale tez bez przesady, jakby co to wypal z grubej rury itd...a co....wolno CI ! :)

ja nie mam na co narzekać bo moj R sprzata, jakby bylo trzeba to by cosik ugotował ale trzeba "przypomnieć" :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    coraz częściej Monia myślę, że cała opieka nad dzieckiem i domem i zakupami i psem spadnie na mnie, bo widzę jak jest teraz dla niego tylko komputer w wolnym czasie się liczy :/ ale twarda jestem a jego mam w nosie o! :P
    ale też mu nie możesz popuścić bo będzie widział, że jak będzie na kompie to i tak się zrobi przez Ciebie . Ja bym z nim wojowała codziennie.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już nie mam siły z nim wojować, później tylko kłótnie, stres a to źle wpływa i na mnie i na dziecko :/

mon!ta^ lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku ja pamiętam jak leżałam w szpitalu będąc w pierwszej ciąży... Po dwóch dniach szlam do swojej lekarki prowadzącej i płakałam jej, żeby pozwoliła mi iść do domu bo nie wyrabiam w szpitalu. Trzymaj się dzielnie!

A ja oczywiście wczoraj szybko zasnęłam, prześpię całą ciążę jak nic :D
    Dzisiaj mam wizytę u dentysty a tak mi się nie chce :/

Rudasku to jak taki wysoki czynsz to chyba stary blok? Teraz jak z teściową latałam po mieszkaniach to im starszy tym czynsz droższy był... No ale 80 metrów to sporo jednak z drugiej strony jak kupować swoje mieszkanie to już takie jak się chce mieć ;-) Chociaż nie raz słyszałam opinię, że najpierw kupuje sie małe mieszkanie żeby nei zagrzebać się w kredycie ale później znowu kolejne i kolejne? Bezsensu... Taka nasza Polska kochana, my tez kredyt teraz bierzemy na tą działkę i mimo, ze zarobki super R. ma to i tak różne warunki głupkowate mają i nam utrudniają... bo marynarz :/

Mizzy!!! Dzisiaj ważny dzien! :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwcia blok nie jest jakiś z czasów komuny ale tez nie jest super młody! czynsz pewnie za lokalizację i za wielkość...
    No nic...poczekamy, moze nadejda lepsze czasy i sie coś uda! wiesz co, jakoś nie chce sie bawić w zmiane mieszkania co 5 lat, bezsens jak dla mnie....

a co do marynarza to wiem, bo ja sama w biurze kredytowym pracuje, tylko bardziej gotówki i konsolidacje wiec z nimi jest problem..ogolnie pracujacy na kontraktach itd to maja pod górke...a takie zarobki maja! no cóż....Polska! :)

jak sie macie ?

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pracuje na stalym kontrakcie wiec jest lepiej ale jednak teraz wymyślili, że kredyt można brac tylko w walucie w jakies sie zarabia a w funtach tylko jeden bank chce dać (Alior) i to nie tyle ile inne no ale co zrobić...

My dzisiaj czujemy się w miarę, ranki sa ok, mnie wieczorami teraz łapią mdlosci :/ Ale w sumie jak przypomnę sobie co miałam jakiś tydzień temu to teraz cud miód i malina jest i nie mam zamiaru narzekać :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku cieszę się, że skurcze minęły, oby tak już pozostało!

Monia a wolałabyś chłopca czy dziewczynkę? :)

Sury musisz chłopa trochę do porządku przywołać. Z tego co pamiętam to Ty też pracujesz, także nie komputer, a pomoc Tobie! Jak godzinkę mniej na kompie posiedzi to nic się mu nie stanie. Poślij no go tutaj, zaraz mu powiemy jak ma dbać o swoją ukochaną ;)

To ja na mojego D. narzekać nie mogę. Przyjdzie bardzo zmęczony z pracy, a i pozmywa, i coś ugotuje, i to bez żadnego gadania. Zobaczymy czy taki sam będzie po ślubie :D

Livia ja też ostatnio miałam taki senny okres, tylko bym spała i spała, ale ten początek 7 tygodnia obfituje jednak nie w senność, a w mdłości :/

Rudasku bo Polska to kraj absurdów. I to prawda, że młodzi mają tutaj pod górkę pod wieloma względami. No niestety.

Mizzy trzymam kciuki żeby Maluszek dziś pokazał czy jest fasolem czy fasolinką :)

Dobrego dnia dziewczyny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 08:51

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana u mnie najgorsze mdłości zaczęły się w 6t+4d i teraz już od jakiś 2-3 dni mam spokój (prawie) a zaczęło się spanie więc oby nie ale jeszcze wszystko przed Tobą :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spać to ja mogę, ale za mdłości podziękuję :P

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziwię się, ja po kilku dniach płakałam do słuchawki męzowi i błagałam, żeby coś zrobił żeby się skończyły :D Biedny nie wiedzial co ma robić :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

Ale skrobiecie od rana :)
    Mizzy ja już w nocy myślałam o wizycie Twojej! Czekaaaamyyy!
    Monia z płcią to teraz jeszcze troszkę loteria,więc podejdź na luzie :)
    Rudasku ja sie na tych kredytach nie znam,ale szkoda ze nie wyszło...jeszcze się uda :)
    Groszku ważne ze przeszło,no spe dają? No nic,leż i nie denerwuj sie bo oni może z tego satysfakcje mają...a o szpitalu już opinię masz :)
    Marta pogoń go,sama się nie rozerwiesz! Ja mojego też wczoraj poprosiłam mimo ze zmęczony po pracy to nawet nie wiem kiedy mi naczynia pomył :)
    Livia spanie to nie najgorszy objaw co? :P
    Sana jeszcze mdłości przed Tobą mogą być ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, no mam nadzieje, ze kiedys sie uda :)

Moj tez wczoraj mył naczycia, chyba była dzien " facet przy garach" hahhahaha :):)

a my teraz ze Stasiem Ignasiem wcinamy tosty z szynka i serem i popijamy herbatką z cytrynką :) ohhhh jak nam dobrze :):)

Dziewczyny mnie dzis po nocy biodra bolą, czyzby sie rozciagały????

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
‹‹ 1696 1697 1698 1699 1700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ