X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Sana Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo mniaaam mizzy :D ja też uwielbiam :D i kartofelki czekoladowe omnomnomnom :D

Livia to będzie synek jak nic! :D

mizzelka lubi tę wiadomość

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku szkoda ehh.. może jeszcze coś się trafi w atrakcyjnej cenie, może jakieś "mieszkania dla młodych".. ehh.

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż chyba też przeżywa bo nie spał całej nocy :D a ja razem z nim :D hahah :D
    no ale dam wam znać około godz 17 .. bo wizyte mam na 15:30 ale zanim dojadę do domu itp, może mi się uda wcześniej bryknąć.. :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana nie koniecznie - w pierwszej ciązy też tak objadałam się ogórkami kiszonymi i cora jest :D Ja tam nie wierzę w te zabobony ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholerka Mizzy! Na 16:30 mam wizytę u dentysty i wrócę pewnie dopiero po 18. Nie wiem jak ja to wytrzymam :D Chociaz nie wiem czy usiąde na fotel dzisiaj bo trochę mnie muli a nie chcialabym porzygać dentystki :D Majka chyba tylko siądzie na lakowanie trzech ząbków, zdjecie i przegląd...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 09:49

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to widzę że bd się działo :D
    ja też nie jestem w stanie przewidzieć o której wrócę... no chyba że z wrażenia znów bd rozczarowana :( ale i tak dam oczywiście znać co tam i jak tam :)
    jak masz bełtać to przenieś wizytę, ja to bałam się myć dobrze zęby w tam tym czasie :D ciężko było hahahha :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana u mojej mamy z wszystkich możliwych przesądów łacznie z kształtem brzuszka miałam być chłopakiem i jest cytrynka :D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czy siak musze z Majką jechać bo my wspólnie jeździmy ostatnio wiec ona usiadzie dzisiaj :D Ja raczej swoje posiedzenie przesunę ;-)

Mizzi nie ma opcji, żeby dzisiaj sie nie ukazała dzidzia! Nie wychodź stamtąd :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby oby... najwyzej wrócę wieczorem hahah :D zanim wyjdę z gabinetu :D
    ale raczej gin już się nade mną zlituje, a jak nie to pewnie za 2 tyg się dowiem.. bo już byłoby pewnie USG te trzecie najważniejsze.. albo za 3 tyg.. fuck :<

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy nawet tyjemy podobnie :P

Livia bo dziewczyna amatorsko się tym zajmuje, ale sprzęty itp. ma (w sumie już trochę ma tych sesji) ,ale dodatkowo studiuje i asystuje w filmach no i sama rozumiesz :) ja nie marudzę, bo za free a brzuszek będzie większy, chociaż już się napaliłam na jutro ;)
    co do kiszonych to dobry dodatek- do wszystkiego :D
    z
    Rudasku ja mam bigos teściowej :D

Marta mój w domu też nic nie musiał robić, mama wszystko podawała (dalej to robi jak jesteśmy, śniadanie, obiad, kolacja, deserki, owoce) ,ale teraz jest na swoim i nie wyobrażam sobie żeby nic nie robił... fakt,że dużo o tym rozmawialiśmy zanim zamieszkaliśmy razem no i znasz mój charakter że też bym sobie nie dała :P poza tym to takie duże dzieci, lubią być chwaleni jak coś zrobią i robią to z większą chęcią :)

Mizzy ale emocji nam dostarcza Twój skarb ;)
    co do wysiłku to ja zle usiade i juz serducho wali i słabo się robi.,

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    oby oby... najwyzej wrócę wieczorem hahah :D zanim wyjdę z gabinetu :D
    ale raczej gin już się nade mną zlituje, a jak nie to pewnie za 2 tyg się dowiem.. bo już byłoby pewnie USG te trzecie najważniejsze.. albo za 3 tyg.. fuck :<

już na wstępie powiedz,że nie wyjdziesz póki nie dowiesz się i nie interesuje Cię jak to zrobi :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja oczywiście standardowo niewyspana,wycieczki do wc co 2 godz,a mój mąz tak twardo śpi i rano zdziwiony że ja pół nocy sobie spacerowałam.
    Bolą mnie wszystkie gnaty,nie mogę za długo spać na jednym boku bo zaraz mnie narywa biodro i cała noga,czy wy też tak macie?

relgh371ly1mtto9.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ciekawe czy tego 15- stego lekarz powie kto we mnie siedzi :) i tak nawet jak powie to chyba nie uwierzę :P
    U mnie na prenatalnych lekarka odrazu powiedziała że cos tam jest miedzy nogami :)
    A ja i tak jakoś nie wziełam tego do siebie bo wydawało mi się że to za szybko,ale jednak sprawdziło się :)

A tak w ogóle to też mam wizytę 15go :)

relgh371ly1mtto9.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka ja Ci nie pomogę bo to nie moj etap jeszcze a z pierwszej ciąży nie pamiętam :D

Zbieram się do sklepu - do później ;-)

Mizzi! Trzymam kciuki i czekam na news :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie był u mnie bhp-owiec w sprawie mojej ciąży o.O ogólnie same pozytywy, mój staż ze składkami, które miałam odprowadzane liczy się jako ciągłość zatem spokojnie L-4 mogę brać, do końca ciąży i na macierzyńskim płacone będę miała 100% a i mam szanse na wychowawczy :D przy komputerze mogę pracować tylko 4 godziny, każde złe samopoczucie mogę wyjść do domu a do lekarza wychodzić kiedy chcę :) tylko zaświadczenie im muszę dostarczyć i będzie git :)

• Groszek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym mogla wcinac gruszki tylko..mm

Po wizycie, doktorek zlecil magnez w kroplowce objawowo, mowi ze sie uda wyhamowac....
    Co jeden, inaczej mowi

Najchetniej bym uciekla do swojego szpitala, ale nie moge;-/

A na KTG znowu pagorki :(

relge6yd309xm1zq.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakiego ja mam sąsiada zjebanego.Codziennie rano o 06.00 słysze jak dzrze się do swojego syna 3letniego - Zamknij kurwa ryja. Ten mały to jest diabeł wcielony przez takie zachowanie rodziców.Nigdzie nie pracują a dziecko wywożą z rana do przedszkola żeby miec spokój a odbierają o 17.00.
    Biją sie na potęge a za 10 min potrafią spacerować za rączke po osiedlu.
    Najlepsze jest jak drzewo rąbie w łazience do palenia,teraz napierdziela w piwnicy aż mi podłoga sie trzęsie.
    Ja go chyba uduszę jak Marcel się urodzi,bo jego piwnica jest pod moją sypialnia i nie wyobrażam sobie żeby tak się tłukł przy małym dziecku

relgh371ly1mtto9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiu biedny ja już nie wiem czemu tak?... A może to skurcze Braxtona-Hicksa takie silnei długie u Ciebie? o.O

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    Właśnie był u mnie bhp-owiec w sprawie mojej ciąży o.O ogólnie same pozytywy, mój staż ze składkami, które miałam odprowadzane liczy się jako ciągłość zatem spokojnie L-4 mogę brać, do końca ciąży i na macierzyńskim płacone będę miała 100% a i mam szanse na wychowawczy :D przy komputerze mogę pracować tylko 4 godziny, każde złe samopoczucie mogę wyjść do domu a do lekarza wychodzić kiedy chcę :) tylko zaświadczenie im muszę dostarczyć i będzie git :)

Sury L4 masz 100%....Macierzyński masz 100% przez pół roku a pozniej 60% lub 80% przez cały rok!
    chyba, ze nie bierzesz tego rocznego!

a jakim cudem płatny wychowawczy?
    przeciez nie ma czegoś takiego ?

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka wrote:
    Dziewczyny jakiego ja mam sąsiada zjebanego.Codziennie rano o 06.00 słysze jak dzrze się do swojego syna 3letniego - Zamknij kurwa ryja. Ten mały to jest diabeł wcielony przez takie zachowanie rodziców.Nigdzie nie pracują a dziecko wywożą z rana do przedszkola żeby miec spokój a odbierają o 17.00.
    Biją sie na potęge a za 10 min potrafią spacerować za rączke po osiedlu.
    Najlepsze jest jak drzewo rąbie w łazience do palenia,teraz napierdziela w piwnicy aż mi podłoga sie trzęsie.
    Ja go chyba uduszę jak Marcel się urodzi,bo jego piwnica jest pod moją sypialnia i nie wyobrażam sobie żeby tak się tłukł przy małym dziecku

oj tak mieszkanie w bloku znam to ;/ ostatnio mój sąsiad z góry o 23 wiertarkę włączył ;P a Ci Twoi sąsiedzi to patologia! kto wie czy tego małego też nie biją o.O

‹‹ 1698 1699 1700 1701 1702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ