SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Sana Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo mniaaam mizzy :D ja też uwielbiam :D i kartofelki czekoladowe omnomnomnom :D

Livia to będzie synek jak nic! :D

mizzelka lubi tę wiadomość

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku szkoda ehh.. może jeszcze coś się trafi w atrakcyjnej cenie, może jakieś "mieszkania dla młodych".. ehh.

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż chyba też przeżywa bo nie spał całej nocy :D a ja razem z nim :D hahah :D
    no ale dam wam znać około godz 17 .. bo wizyte mam na 15:30 ale zanim dojadę do domu itp, może mi się uda wcześniej bryknąć.. :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana nie koniecznie - w pierwszej ciązy też tak objadałam się ogórkami kiszonymi i cora jest :D Ja tam nie wierzę w te zabobony ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholerka Mizzy! Na 16:30 mam wizytę u dentysty i wrócę pewnie dopiero po 18. Nie wiem jak ja to wytrzymam :D Chociaz nie wiem czy usiąde na fotel dzisiaj bo trochę mnie muli a nie chcialabym porzygać dentystki :D Majka chyba tylko siądzie na lakowanie trzech ząbków, zdjecie i przegląd...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 09:49

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to widzę że bd się działo :D
    ja też nie jestem w stanie przewidzieć o której wrócę... no chyba że z wrażenia znów bd rozczarowana :( ale i tak dam oczywiście znać co tam i jak tam :)
    jak masz bełtać to przenieś wizytę, ja to bałam się myć dobrze zęby w tam tym czasie :D ciężko było hahahha :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana u mojej mamy z wszystkich możliwych przesądów łacznie z kształtem brzuszka miałam być chłopakiem i jest cytrynka :D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czy siak musze z Majką jechać bo my wspólnie jeździmy ostatnio wiec ona usiadzie dzisiaj :D Ja raczej swoje posiedzenie przesunę ;-)

Mizzi nie ma opcji, żeby dzisiaj sie nie ukazała dzidzia! Nie wychodź stamtąd :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby oby... najwyzej wrócę wieczorem hahah :D zanim wyjdę z gabinetu :D
    ale raczej gin już się nade mną zlituje, a jak nie to pewnie za 2 tyg się dowiem.. bo już byłoby pewnie USG te trzecie najważniejsze.. albo za 3 tyg.. fuck :<

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy nawet tyjemy podobnie :P

Livia bo dziewczyna amatorsko się tym zajmuje, ale sprzęty itp. ma (w sumie już trochę ma tych sesji) ,ale dodatkowo studiuje i asystuje w filmach no i sama rozumiesz :) ja nie marudzę, bo za free a brzuszek będzie większy, chociaż już się napaliłam na jutro ;)
    co do kiszonych to dobry dodatek- do wszystkiego :D
    z
    Rudasku ja mam bigos teściowej :D

Marta mój w domu też nic nie musiał robić, mama wszystko podawała (dalej to robi jak jesteśmy, śniadanie, obiad, kolacja, deserki, owoce) ,ale teraz jest na swoim i nie wyobrażam sobie żeby nic nie robił... fakt,że dużo o tym rozmawialiśmy zanim zamieszkaliśmy razem no i znasz mój charakter że też bym sobie nie dała :P poza tym to takie duże dzieci, lubią być chwaleni jak coś zrobią i robią to z większą chęcią :)

Mizzy ale emocji nam dostarcza Twój skarb ;)
    co do wysiłku to ja zle usiade i juz serducho wali i słabo się robi.,

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    oby oby... najwyzej wrócę wieczorem hahah :D zanim wyjdę z gabinetu :D
    ale raczej gin już się nade mną zlituje, a jak nie to pewnie za 2 tyg się dowiem.. bo już byłoby pewnie USG te trzecie najważniejsze.. albo za 3 tyg.. fuck :<

już na wstępie powiedz,że nie wyjdziesz póki nie dowiesz się i nie interesuje Cię jak to zrobi :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja oczywiście standardowo niewyspana,wycieczki do wc co 2 godz,a mój mąz tak twardo śpi i rano zdziwiony że ja pół nocy sobie spacerowałam.
    Bolą mnie wszystkie gnaty,nie mogę za długo spać na jednym boku bo zaraz mnie narywa biodro i cała noga,czy wy też tak macie?

relgh371ly1mtto9.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ciekawe czy tego 15- stego lekarz powie kto we mnie siedzi :) i tak nawet jak powie to chyba nie uwierzę :P
    U mnie na prenatalnych lekarka odrazu powiedziała że cos tam jest miedzy nogami :)
    A ja i tak jakoś nie wziełam tego do siebie bo wydawało mi się że to za szybko,ale jednak sprawdziło się :)

A tak w ogóle to też mam wizytę 15go :)

relgh371ly1mtto9.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka ja Ci nie pomogę bo to nie moj etap jeszcze a z pierwszej ciąży nie pamiętam :D

Zbieram się do sklepu - do później ;-)

Mizzi! Trzymam kciuki i czekam na news :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie był u mnie bhp-owiec w sprawie mojej ciąży o.O ogólnie same pozytywy, mój staż ze składkami, które miałam odprowadzane liczy się jako ciągłość zatem spokojnie L-4 mogę brać, do końca ciąży i na macierzyńskim płacone będę miała 100% a i mam szanse na wychowawczy :D przy komputerze mogę pracować tylko 4 godziny, każde złe samopoczucie mogę wyjść do domu a do lekarza wychodzić kiedy chcę :) tylko zaświadczenie im muszę dostarczyć i będzie git :)

• Groszek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym mogla wcinac gruszki tylko..mm

Po wizycie, doktorek zlecil magnez w kroplowce objawowo, mowi ze sie uda wyhamowac....
    Co jeden, inaczej mowi

Najchetniej bym uciekla do swojego szpitala, ale nie moge;-/

A na KTG znowu pagorki :(

relge6yd309xm1zq.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakiego ja mam sąsiada zjebanego.Codziennie rano o 06.00 słysze jak dzrze się do swojego syna 3letniego - Zamknij kurwa ryja. Ten mały to jest diabeł wcielony przez takie zachowanie rodziców.Nigdzie nie pracują a dziecko wywożą z rana do przedszkola żeby miec spokój a odbierają o 17.00.
    Biją sie na potęge a za 10 min potrafią spacerować za rączke po osiedlu.
    Najlepsze jest jak drzewo rąbie w łazience do palenia,teraz napierdziela w piwnicy aż mi podłoga sie trzęsie.
    Ja go chyba uduszę jak Marcel się urodzi,bo jego piwnica jest pod moją sypialnia i nie wyobrażam sobie żeby tak się tłukł przy małym dziecku

relgh371ly1mtto9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiu biedny ja już nie wiem czemu tak?... A może to skurcze Braxtona-Hicksa takie silnei długie u Ciebie? o.O

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    Właśnie był u mnie bhp-owiec w sprawie mojej ciąży o.O ogólnie same pozytywy, mój staż ze składkami, które miałam odprowadzane liczy się jako ciągłość zatem spokojnie L-4 mogę brać, do końca ciąży i na macierzyńskim płacone będę miała 100% a i mam szanse na wychowawczy :D przy komputerze mogę pracować tylko 4 godziny, każde złe samopoczucie mogę wyjść do domu a do lekarza wychodzić kiedy chcę :) tylko zaświadczenie im muszę dostarczyć i będzie git :)

Sury L4 masz 100%....Macierzyński masz 100% przez pół roku a pozniej 60% lub 80% przez cały rok!
    chyba, ze nie bierzesz tego rocznego!

a jakim cudem płatny wychowawczy?
    przeciez nie ma czegoś takiego ?

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka wrote:
    Dziewczyny jakiego ja mam sąsiada zjebanego.Codziennie rano o 06.00 słysze jak dzrze się do swojego syna 3letniego - Zamknij kurwa ryja. Ten mały to jest diabeł wcielony przez takie zachowanie rodziców.Nigdzie nie pracują a dziecko wywożą z rana do przedszkola żeby miec spokój a odbierają o 17.00.
    Biją sie na potęge a za 10 min potrafią spacerować za rączke po osiedlu.
    Najlepsze jest jak drzewo rąbie w łazience do palenia,teraz napierdziela w piwnicy aż mi podłoga sie trzęsie.
    Ja go chyba uduszę jak Marcel się urodzi,bo jego piwnica jest pod moją sypialnia i nie wyobrażam sobie żeby tak się tłukł przy małym dziecku

oj tak mieszkanie w bloku znam to ;/ ostatnio mój sąsiad z góry o 23 wiertarkę włączył ;P a Ci Twoi sąsiedzi to patologia! kto wie czy tego małego też nie biją o.O

‹‹ 1698 1699 1700 1701 1702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ