Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny mam pytanko ..
z początku brałam luteine podjęz. 2 x 1 potem z powodu mdłości miałam brac 2x1 dupka .. brałam ale mi się skończył wzięłam rano ostatnią tabl i na wieczór już nie mam
mam jeszcze tą obrzydliwą luteinę w domu mam ją brać ? bo wizyta dopiero u gin za 8 dni ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 13:42
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
przybywam z relacją z wizyty - wczoraj już byłam padnięta 
Na początku wizyty gin zrobiła mi cytologię. Później usg ale na takim starym sprzęcie i mało było widać, więc przeszłyśmy na jej prywatny sprzęt. Tam już ładnie było widać fasolkę
trochę się martwię, bo ma ciut ponad 6 mm, powinno być już 2 mm więcej. Mam nadzieję że mimo wszystko fasoleczka będzie się zdrowo rozwijać. No ale najważniejsze - widziałam i słyszałam bicie serduszka
♥ coś pięknego! ♥
Mamy założoną kartę ciąży
Dostałam też zdjęcie z usg, trochę niewyraźne, ale grunt, że jest
Dziewczyny, poznajcie mojego skarba
mizzelka, Sury, livia30, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

Julia
07.2015 -
nick nieaktualny
-
a ja tam mam panele i super sprawa..Lena87 wrote:Mizzy tak panele chcę dać w kuchni ..
Ponieważ nie opłaca Mi się kłaść kafelek - zbyt droga opcja a przecież wiecznie tam mieszkać nie będę ..
moja babcia ma już w swojej kuchni 16 lat panele
a nie jest zimno w kuchni.. nie ciągnie tak od ziemi 
a że bd powódź czy coś to na serio zaraz tak panele nie spuchną
-
teraz dziewczynki szaleją za monster high lalki takie straszne ale one to uwielbiająMadziulka wrote:Ciężko coś kupić dziecku tym bardziej że się dziecka nie zna i nie wiadomo co lubi.widziałam na allegro misia co mozna go malować pisakami a pózniej w pralce prac i odnowa malowac,albo piżamke z kucykami pony,sama nie wiem i jak zwykle mąż zostawił to na mojej głowie,wogóle wszystkie prezenty musze sama porobić,on sie do tego nie miesza

ja znów uwielbiałam gry planszowe.. kucyki pony fajne są
albo lalki do przebierania..
hmm co by ci tu jeszcze podrzucić pomysł.. bo był szał na te gumkowe bransoletki.. w szkole to się biły dzieci
ale powoli wychodzi to znów z mody.
zawsze dziewczynki uwielbiają gazetki z świnką pepe albo z księżniczkami.. byle jaki dodatek ale jaka radocha..
ja jak bylam mala znów lubiłam plastikowe zastawy do stołu.. do herbaty.. plastikowe żarcie
jaki to był bajer
albo takie plastikowe kuchnie.. lub drewniane.. -
Sana śliczna fasoleczka niech aby nam rośnie zdrowo

a tymi przypisami jakie milimetry itp nie sugierowałabym się, każde dziecko ma swoje tempo, raz szybciej rośnie, raz wolniej
ja to się przejmowałam i wzrostem i wagą.. a statystyki są różne..
np na parenting.pl tam fajnie podaną są mniej więcej wagi, wzrosty..
u mnie dziecko na razie cały czas po środku jest, ale nie raz było na dolnej granicy normy a nie raz na najwyższej
za dzieckiem nie nadążysz

-
Monia masz czas do 28 tygodnia
ja w 27 tyg robiłam i też dobrze 
Sana dokładnie, serduszko bije i to jest najwazniejsze..
każda ciąża i każde dziecko jest inne.. statystyki sobie można o tyłek wytrzeć
można mniej więcej aby przewidywać co tam się dzieje
-
Strasznie się wystraszyłam jak robiliśmy usg na tym starszym sprzęcie, jak gin mówiła że słabo widzi tętno dziecka... na szczęście na tym lepszym sprzęcie już było widać jak serduszko miga i było je ładnie słychać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 15:56

Julia
07.2015 -
nick nieaktualny

trauma normalnie ;P