Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj w autobusach to w ogóle jest masakra, nikt się nie przesunie a żeby miejsce ustąpić to nawet nie mówię :P

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taa miejsce...ja byłam w poniedziałek w przychodni ,no i kolejka w cholerę to ja pod drzwi, jedna baba to mało łokciem mnie nie zadźgała! No ale wlazła i weszłam do drugiego gabinetu i bum- dziadek za mną,że teraz on, no to ja tylko się odwróciłam, pokazałam na brzuch a on od razu "oj przepraszam, proszę" i wyszedł...
    a zaraz idę po wyniki(dodam że po odbiór bez kolejki)i znowu pewnie będzie gadanie :P śmieszne to jest..a w poniedziałek kolejne badania i znowu wysłuchiwać...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie są okropni, a już te starsze babeczki to przegięcie! Jak tak to chore, kulawe, chodzić nie mogą a jak przyjdzie co do czego to biegną a tymi swoimi kulami to jeszcze pobić potrafią!

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś w 35 tygodniu ciąży
    (34 tyg. i 1 dzień)
    Miesiąc: 8
    Trymestr: 3

Wiek płodu: 32 tydzień

Data porodu:
    20 stycznia 2015
    (pozostało 41 dni)

Boje sie :-)

przedszkolanka:), mizzelka lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze! Jeszcze trochę i będziecie razem :)

Anutka lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) Pospałam dzisiaj i już po śniadanku jestem. Ale wieje u nas dzisiaj! Głowę może urwać :D

Monia nie stresuj się, jak Cię brzuch nie boli i nie krwawisz to jest wszystko dobrze. Pamiętaj, ze ja wypadek samochodowy zaliczyłam i też nic mi się nie stało ;-) Dzidzia w brzuszku jest bezpieczna gdyby była taka wrażliwa to nie mogłybyśmy chodzić wcale czy jeździć po dziurach autem ;-)

Mam pytanie do brzuchatek :D Jutro planuję iść na badania i siuśki też zanoszę i tu mam problem - no nie ma opcji, żebym wstrzymała cała noc. Przynajmniej dwa razy chodzę do kibelka i jak wtedy? :/ Ja to mam problem, wiem :D

Dzisiaj jadę na wietnamskie jedzenie JUPI :D

No i 10 tydzień! hi hi a dopiero co był 5... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 09:17

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)
    Livka..bierzeesz siuski te ostatnie :) tzn te jak wstaniesz i juz....:) tylko pamietaj, nalpeiej przez tampon lub gazik :):)

a ja lece do przedszkola, pozniej mam doktorka Papa....musze spradzić to u mojego Wiercipietka, Dziewczyny jestem tak obita os srdoka ze ciezko mi siedzieć, lezeć, chodzić...normalnie mam zakwasy w brzuchu, jakbym na siłke chodziła, tak mnie kopie ten moj Mały,,,ciekawe ile wazy! :)
    Pozniej zakupy i pakowanie paczek do wysłania a wieczorem szkoła rodzenia..wiec dziś aktywny dzien :)

a jutro wyjezdzam do Stolycy :) na weekend :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nigdzie nie wchodze bez kolejki,ludzie udaja że nie widzą kobiety w ciąży.W niedziele byłam u fryzjera z mężem to trzech facetów rozsiadło się na kanapie a ja kuźwa stałam 10min zanim się ruszyli i wyszli.Na badaniachh też musze wyczekać swoje w kolejce.Kiedyś przyszła babka z dzieckiem do laboratorium może dwumiesięcznym i co? nikt nie pomyślał żeby ja przepuścić.Ja w piatek ide zrobic wyniki mocz i morfologie,chyba już ostatni raz :)

W poniedziałek ma mi pobrać jakiś wymaz,którego wynik jest potrzeby przy porodzie i to wszystko.

relgh371ly1mtto9.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka wrote:
    Ja to nigdzie nie wchodze bez kolejki,ludzie udaja że nie widzą kobiety w ciąży.W niedziele byłam u fryzjera z mężem to trzech facetów rozsiadło się na kanapie a ja kuźwa stałam 10min zanim się ruszyli i wyszli.Na badaniachh też musze wyczekać swoje w kolejce.Kiedyś przyszła babka z dzieckiem do laboratorium może dwumiesięcznym i co? nikt nie pomyślał żeby ja przepuścić.Ja w piatek ide zrobic wyniki mocz i morfologie,chyba już ostatni raz :)

W poniedziałek ma mi pobrać jakiś wymaz,którego wynik jest potrzeby przy porodzie i to wszystko.
    Ja robilam w 33 ostatnio wyniki a polozna atqierdzila, ze jeszcze na jwden raz sie zalapie :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka niestety trzeba się upominać, ja zamierzam i niech się burzą - zwisa mi to :D

Rudasku synuś już w piłkę gra widać :D Kurcze, tylko te ostatnie siuśki to malusieńko będzie no ale dobra - jakoś to będzie :D Ja nigdy nie sikam przez gazik. Podmywam się tylko i "środkowe" zbieram i jest OK ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę siuśki te ostatnie,jakbym miała brać te pierwsze to posikałabym się :)
    Ostatnio spróbowałam przez tampon i rzeczywiście wyniki były dobre,teraz pewnie będą do dupy bo mniej wody pije

relgh371ly1mtto9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czemu boję się wyników cytologii :/ mam mieć dziś lub jutro

• Madziulka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    Ja nie wiem czemu boję się wyników cytologii :/ mam mieć dziś lub jutro
    ja też się zawsze bałam,w ogóle jak robiłam wyniki na początku to sobie wmawiałam ze jestem chora.Nawet na hiv bałam się odebrać bo coś sobie ubzdurałam że pewnie mam

relgh371ly1mtto9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah ja mam to samo ;P

• livia30 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No weźcie Dziewczyny :D Ja to z kolei jestem pewna, że wszystkie wyniki będą dobre :D Bo nie ma innej opcji, żeby coś poszło nie tak i jak na razie się sprawdza ;-) Spróbujcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 10:00

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury ja też się bałam cytologii ale jak mi moja ginka tak fajnie, delikatnie ją zrobiła, że nawet nic nie poczułam, to już mi jakoś strach minął :P

Co do tych starszych kobiet to masz rację, masakra totalna! Wymalowane bardziej niż niejedna nastolatka, a zawsze czy to u lekarza, czy w autobusie, to i usiąść muszą, i wejść pierwsze. A jak gdzieś jakieś wyprzedaże są, to pierwsze lecą i pchają się co sił! Taa ale to młodzi są niekulturalni przecież :/

Ja dzisiaj zaczynam 8 tydzień :) leci ten czas jak szalony.

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi osobiście nie podoba sie to ze ciężarne wchodzą bez kolejki do lekarza ponieważ kaksa ustalone godziny to wymaga czekania od wszystkich w kolejce do Ginekologa tez trzeba czekac ciezarne nie pchaja sie pierwsze a czekaja tak jak nalezy wiec nie widze powodu aby u innego specjalisty mialy by wchodzic bez kolejki

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Sury ja też się bałam cytologii ale jak mi moja ginka tak fajnie, delikatnie ją zrobiła, że nawet nic nie poczułam, to już mi jakoś strach minął :P

Co do tych starszych kobiet to masz rację, masakra totalna! Wymalowane bardziej niż niejedna nastolatka, a zawsze czy to u lekarza, czy w autobusie, to i usiąść muszą, i wejść pierwsze. A jak gdzieś jakieś wyprzedaże są, to pierwsze lecą i pchają się co sił! Taa ale to młodzi są niekulturalni przecież :/

Ja dzisiaj zaczynam 8 tydzień :) leci ten czas jak szalony.

Ja się nie boję cytologii bo już miałam robioną kilka razy chociaż po wczorajszej wizycie to powinnam się bać :P ja się boję wyników a nie badania

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    No weźcie Dziewczyny :D Ja to z kolei jestem pewna, że wszystkie wyniki będą dobre :D Bo nie ma innej opcji, żeby coś poszło nie tak i jak na razie się sprawdza ;-) Spróbujcie.

wiesz ja się tych wyników boję bo mam ektopię nabłonka się okazało :P podobno ma tak co 3 kobieta ale ...:/

• livia30 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 uwierz mi, że zmienisz zdanie jak już sama będziesz w ciąży i będziesz musiała rano zrobić badania a będzie Cię muliło z głodu i będziesz miała mroczki przed oczami. Na pewno będziesz wtedy grzecznie czekać w kolejce i nie dopominać się pierwszeństwa...
    A poza tym nie mówimy o wizytach u specjalistów tylko w laboratorium - jak juz coś chcesz skrytykować to przeczytaj najpierw ze zrozumieniem ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 10:06

nick nieaktualny, Madziulka, nick nieaktualny, mizzelka lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 1736 1737 1738 1739 1740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ