Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziulka wrote:To ja to juz mam

Czytałam kiedyś na styczniówkach że kupuja juz nawet jakies leki,ale czy to naprawde jest juz potrzebne
po co wywoływać wilka z lasu?
na kolki też nie kupuję bo liczę na moje butelki antykolkowe

Groszku jak się nudzisz to ja Ci podeślę swoją pracę mgr jak chcesz :d -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Madziulka wrote:Livia a Ty masz jeszcze tego linka do tych kropelek niemieckich?
Podawałaś kiedyś ale nie zostawiłam go wtedy w zakładkach,a myśle żeby je kupić
http://www.docsimon.pl/towar/sab-simplex-krople-suspensja-30ml
Proszę
Używałam i polecam - działają cuda.

-
ja mam karte do apteki, za moj pobyt wrzesniowy w szpitalu, wiec w aptece kupuje tak:
(gdyby nie karta, to wiekszosc rzeczy pewnie byloby z allegro)
-zasypka Alantan, jednak mala moze bedzie przydatna choc juz sie nie poleca...ale ładnie na pupkach sie wchłania,
- Linomag masc do pupy zielony
- olej parafinowy
- aphtin
- sól fizjo do nosa
- octenispet pepek
- podklady poporodowe seni
- podpaski chlonne po porodzie- mam belle, ale one ponoc przeciekaja, wiec kupie hartmana z falbankami
- tantum rosa, w razie rany po nacieciu, bo porod oczywiscie siłami natury

- bepanthen masc- mozna na pupe ale rowniez na poranione brodawki od karmienia
- oillan płyn- odpowiedni oilatum i balneum, jest tanszy ale dobry
- tanno hermal lotio w razie jakiejs kaszki na buzi lub uczulenia, ładnie zasusza zmiany skorne...
- czopki glicerolowe w razie zaparc u mnie lub dzidzi, niech juz beda
- viburcol czopki jak beda kolki lub wzdecia, jest to na bazie zioł, odpukawszy w aptece
- pedicetamol w płynie, to paracetamol najbezpiecniejszy w razie wysokiej goraczki w nocy, nie bedziemy szalec tylko sie poda i spokojnie do lekarza pojedzie.... tfu tfu...oczywiscie nie bedzie takich sytuacji tfu tfu
- espumisan krople na wzdecia, oby nie był potrzebny...
- wit D+k w pompce, bo trzeba podawac... do 7 doby sama witamina d, a od 8 doby wit k+d przy karmieniu piersia, przy sztucznym sama D
mizzelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny

Uwielbiam takie posty " ni z dupy ni z pietruchy "
Złota, dobrze że jesteś
proszę o częstsze odzywanie się i pisanie co tam u Ciebie 
Groszku, Anutka, Madziulka finał co raz bliżej
zazdroszczę 
Moja Gin wróciła dziś z urlopu, przez 30 minut próbowałam się dodzwonić i nic ..
Więc pojechałam osobiście, a panie Mi mówią, że już nie ma na dziś zapisów ..
Pani doktor zażyczyła sobie że tylko 10 pacjentek dziś przyjmie ..
Więc powiedziałam że tydzień temu wyszłam ze szpitala i po tygodniu na kontrolę miałam przyjść, udało się wcisnęły Mnie jako ostatnią wizytę mam o 14
Zapomniałam dodać, jeśli obok siebie macie gdzieś Sklep Hurtownię Bucik to polecam zajrzeć, zakupiłam dziś świetne getry ocieplane za 7.50 !! ..
Po wizycie pojadę kupić sobie jeszcze ze dwie pary ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 11:13
Anutka, mizzelka lubią tę wiadomość
-
moze pomyslicie o tych lekach ze jakas lekomanka, ale wole je miec w razie W, beda na gorze w półce gdzies zamkniete....
nie bede dziecka faszerowac od małego, ale niech sa dla pewnosci.....
zreszta i tak wybrałam takie naturalne, bo np. czopki czy cuś.... -
nick nieaktualnyGroszek wrote:chyba zepsuta... hmmm schudłam na 54? hmmm ale juz ktorys raz mnie oszukuje,
aa...w sumie u doktorka sie zwaze, bo w piatek ide....

wiecie co? boje sie tej wizyty w piatek
ehhhh
co tam wybada i co powie

nic się nie bój wszystko będzie dobrze
-
I masz babo placek,z tej listy to mam tylko kilka rzeczy i teraz zgłupiałam czy reszte kupowaćGroszek wrote:ja mam karte do apteki, za moj pobyt wrzesniowy w szpitalu, wiec w aptece kupuje tak:
(gdyby nie karta, to wiekszosc rzeczy pewnie byloby z allegro)
-zasypka Alantan, jednak mala moze bedzie przydatna choc juz sie nie poleca...ale ładnie na pupkach sie wchłania,
- Linomag masc do pupy zielony
- olej parafinowy
- aphtin
- sól fizjo do nosa
- octenispet pepek
- podklady poporodowe seni
- podpaski chlonne po porodzie- mam belle, ale one ponoc przeciekaja, wiec kupie hartmana z falbankami
- tantum rosa, w razie rany po nacieciu, bo porod oczywiscie siłami natury

- bepanthen masc- mozna na pupe ale rowniez na poranione brodawki od karmienia
- oillan płyn- odpowiedni oilatum i balneum, jest tanszy ale dobry
- tanno hermal lotio w razie jakiejs kaszki na buzi lub uczulenia, ładnie zasusza zmiany skorne...
- czopki glicerolowe w razie zaparc u mnie lub dzidzi, niech juz beda
- viburcol czopki jak beda kolki lub wzdecia, jest to na bazie zioł, odpukawszy w aptece
- pedicetamol w płynie, to paracetamol najbezpiecniejszy w razie wysokiej goraczki w nocy, nie bedziemy szalec tylko sie poda i spokojnie do lekarza pojedzie.... tfu tfu...oczywiscie nie bedzie takich sytuacji tfu tfu
- espumisan krople na wzdecia, oby nie był potrzebny...
- wit D+k w pompce, bo trzeba podawac... do 7 doby sama witamina d, a od 8 doby wit k+d przy karmieniu piersia, przy sztucznym sama D -
nick nieaktualny
-
Monia, ja to biore ze wzgledu na to, ze mam ta karte... bo mi moze przepasc, a tak....
to sama nie wiem...mozecie w razie czego sobie dokupowc jak beda objawy jakies, ja mieszkam na zadupiu troszke, wiec w nocy jest problem z apteka, trzeba by było do miasta jechac..... i znowu stres.
jak macie apteke blisko, to mysle ze moze nie trzeba sie zaopatrzac....
kazdy tam tworzy liste potrzeb dla siebie
wiec mna sie nie sugerujcie