Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ja już miałam zwalony aparat od udoju na siebie i brzuch i żebra..XxMoniaXx wrote:Hej

całą noc nie mogłam spać bo sie wczoraj wieczorem aż popłakałam ..
leżałam na plecach i co wieczór mąż bawi sie z psem i wczoraj mu coś odwaliło i skoczył mi z całej pety na brzuch (ma ok 7 kg )
i teraz zas mam myśli czy wszystko ok czy nic sie nie stało...
tylko prosze nie smiejcie sie :p ja naprawde sie stresuje ..
pocieszam sie tym , ze nic mnie nie boli..
ehhhh chce juz poniedziałek...
no cóz ide dalej spac .
nie raz się uderzyłam.. nie raz mnie i "koleżanka" uderzyła.. więc chyba mnie nie pobijesz
na takim etapie ciąży możesz być spokojna o dziecko.. jest tyle mięśni i warstw w brzuszku że ochrona jest na sto dwa 
gorzej jakbym np ja teraz uderzyła się, ale myślę że też by nie było tragedii..
-
to jest to samo na podobę bo też z żurawiną i duża dawka wit c.Sury wrote:a żuravit przepisał Ci gin czy na własną rękę brałaś?
jak widać nic nie dają suplementy i trzeba sobie w szklance cytrynę wciskać
ps nadrabiam was po nieprzespanej nocy więc przepraszam jak bd zawalać postami
ale chciałabym za pamięci odpisać bo potem to zapomnę..
-
nick nieaktualny
-
Sury ja miałam na wynikach wpisane leukocyty 10-20 i dość liczne bakterie.
Brałam Urosept w ogromnych ilościach - 6 tabletek dziennie
Powtarzałam badanie moczu teraz (po dwóch tygodniach od tamtego badania) i leukocyty - negatywne, czyli nie ma ich już w moczu. Nic nie pisze o bakteriach, więc chyba pomogło.Julia 07.2015 🩷
Laura 03.2019 🩷 -
Kochana musisz mieć mocz mniej więcej 4 godzinki, myślę że tyle wytrzymaszlivia30 wrote:
Mam pytanie do brzuchatek
Jutro planuję iść na badania i siuśki też zanoszę i tu mam problem - no nie ma opcji, żebym wstrzymała cała noc. Przynajmniej dwa razy chodzę do kibelka i jak wtedy?
Ja to mam problem, wiem 
Dzisiaj jadę na wietnamskie jedzenie JUPI
No i 10 tydzień! hi hi a dopiero co był 5...
odsiusiaj sie około 1 czy 2 i bd ok, bo ja tak robiłam i ciężar właściwy itp też był ok.
nawet na paskach laboratoryjnych na test czy są azotyny i leukocyty w moczu (test na infekcje zapalenie pęcherza z rossmana) to pisze zeby miec mocz z 4 godz chociaz z nocy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySana wrote:Sury a dobrze robiłaś badanie moczu?
Tzn podmyłaś się najpierw, mocz ze środkowego strumienia?
Ja za pierwszym razem źle zrobiłam badanie, ale i tak miałam infekcję - inaczej by leukocyty nie wyszły.
podmyłam się, ale mocz wzięłam ze strumienia środkowego aż do końca czyli pierwsze krople do kibelka, środek i końcówka do pojemnika -
Chyba cię pogździło jak wściekłego misia na zboczu gór na wiosnę...Staraczka23 wrote:Mi osobiście nie podoba sie to ze ciężarne wchodzą bez kolejki do lekarza ponieważ kaksa ustalone godziny to wymaga czekania od wszystkich w kolejce do Ginekologa tez trzeba czekac ciezarne nie pchaja sie pierwsze a czekaja tak jak nalezy wiec nie widze powodu aby u innego specjalisty mialy by wchodzic bez kolejki
poczekaj jak cie złapie 4 tygodniowe rzyganko a nawet i dłużej...
co chwila kręci ci się w głowie, szumi niesamowicie plus więcej krwi do przetoczenia w własnym organizmie, puls masz ponad 100 w spoczynku! to sobie wyobraź jak serce pracuje...
Same utrzymanie temperatury ciążowej ile zużywa energii..
zamień się ze mną na chwilę, nie śpij co noc, przytul kibel, miej rwę kulszową kilkakrotnie, nie mieścisz sie w żadne rzeczy, dusisz się w każdym możliwym sklepie, chodzisz jak kwoka bo wszystkie kości ci siadają, a ty mówisz że nie mam prawa iść bez kolejki??
całe życie ustępowałam miejsca dla matek z małymi dziećmi, starszym osobom a teraz nie mogą mi się takie osoby na chwilę odwdzięczyć?!
a pro po do Ginekologa nie czekam w kolejce tylko mam ustaloną godzinę i wchodzę.
przedszkolanka:), livia30 lubią tę wiadomość
-
to coś przy badanku może ci strzeliło.. może z pochwy bakterie.. zakładałaś tampon? spróbuj na następny razSury wrote:no ja leukocytów nie mam, o tyle dobrze, tylko liczne bakterie

ale teraz radziłabym ci coś z żurawiną bryknąć żeby w razie co ogarnąć bakterie..
ja też mam ale pojedyncze zawsze.
może w pojemniku coś było.... -
nick nieaktualnymizzelka wrote:to coś przy badanku może ci strzeliło.. może z pochwy bakterie.. zakładałaś tampon? spróbuj na następny raz

ale teraz radziłabym ci coś z żurawiną bryknąć żeby w razie co ogarnąć bakterie..
ja też mam ale pojedyncze zawsze.
może w pojemniku coś było....
tamponu nie zakładałam bo przed ciążą nie używałam i teraz nie kupowałam specjalnie
ale coś z żurawinką sobie kupię dziś bo się martwię o dziecko
-
albo trzeba przez gazik jak pisał Rudasek naszSury wrote:tamponu nie zakładałam bo przed ciążą nie używałam i teraz nie kupowałam specjalnie
ale coś z żurawinką sobie kupię dziś bo się martwię o dziecko 

bo wystarczy że masz jakieś bakterie w pochwie (norma) i wysiusia się razem z śluzem i już wyniki są inne..
nie obawiaj się
możesz sobie kupić urosept - ziołowy bezpieczny lek działający moczopędnie i odkazi ci tam co nieco w moczu, ale proponuje też rumianek bo działa odkażająco i na zapalenie w sam raz i jest bezpieczny przede wszystkim dodatkowo ekstra działa na rzyganko, mdłości, zgagę