Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury kochana nie martw się, jak ja pokonałam bakterie i leukocyty, to i Ty dasz radę ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Chyba cię pogździło jak wściekłego misia na zboczu gór na wiosnę...
    poczekaj jak cie złapie 4 tygodniowe rzyganko a nawet i dłużej...
    co chwila kręci ci się w głowie, szumi niesamowicie plus więcej krwi do przetoczenia w własnym organizmie, puls masz ponad 100 w spoczynku! to sobie wyobraź jak serce pracuje...
    Same utrzymanie temperatury ciążowej ile zużywa energii..
    zamień się ze mną na chwilę, nie śpij co noc, przytul kibel, miej rwę kulszową kilkakrotnie, nie mieścisz sie w żadne rzeczy, dusisz się w każdym możliwym sklepie, chodzisz jak kwoka bo wszystkie kości ci siadają, a ty mówisz że nie mam prawa iść bez kolejki??
    całe życie ustępowałam miejsca dla matek z małymi dziećmi, starszym osobom a teraz nie mogą mi się takie osoby na chwilę odwdzięczyć?!
    a pro po do Ginekologa nie czekam w kolejce tylko mam ustaloną godzinę i wchodzę.
    Ha ha padłam z powodu tego misia :)
    Tak trzymać :)

mizzelka lubi tę wiadomość

relgh371ly1mtto9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    albo trzeba przez gazik jak pisał Rudasek nasz :)
    bo wystarczy że masz jakieś bakterie w pochwie (norma) i wysiusia się razem z śluzem i już wyniki są inne..
    nie obawiaj się :)
    możesz sobie kupić urosept - ziołowy bezpieczny lek działający moczopędnie i odkazi ci tam co nieco w moczu, ale proponuje też rumianek bo działa odkażająco i na zapalenie w sam raz i jest bezpieczny przede wszystkim dodatkowo ekstra działa na rzyganko, mdłości, zgagę ;)

o rumianek piję :) może faktycznie to jakiś "brud" tylko bo w październiku robiłam i też były liczne bakterie a w nic się to nie rozwinęło, wtedy piłam wodę i sok żurawinowy ale tylko jeden kartonik ;P
    mam tylko nadzieję, że wszystko z dzidzią ok, leukocytów nie było w moczu, stanu zapalnego w organizmie żadnego nie mam, cytologia idealna więc chyba jest ok

• Sana Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury pewnie że ok :) mi też wszyscy mówili że mam po prostu dużo pić i wcinać żurawinę - tak najlepiej się "wypłukuje" bakterie :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie najbardziej zmartwiło to, że one są tam nadal, ale właśnie objawów przez te 2 miesiące żadnych aaa czort wie :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    a wlasnie, powiedzcie mi...co mam zrobic....

moj gin dzis nie przyjmuje...

ide w piatek i mialam zrobic na swiezo wyniki morfologie, mocz, p/ciała w krwi odnosnie grupy krwi i gbs.

mam to znowu robic i sie kłuć??

juz nie mam żył:( siniaki wszedzie :( a wszystko mialam zrobione w szpitalu...
    tylko tydzień temu :(

pisałam wczoraj, ale było pozno :P

a miałam sen w nocy, ze mi odeszły wody !!!!!!!! :O :O :O :O
    myślę że masz niedawno wyniki zrobione to po co powtarzać na nowo..

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    o rumianek piję :) może faktycznie to jakiś "brud" tylko bo w październiku robiłam i też były liczne bakterie a w nic się to nie rozwinęło, wtedy piłam wodę i sok żurawinowy ale tylko jeden kartonik ;P
    mam tylko nadzieję, że wszystko z dzidzią ok, leukocytów nie było w moczu, stanu zapalnego w organizmie żadnego nie mam, cytologia idealna więc chyba jest ok
    jest ok :) może w pojemniczku juz byly bakterie albo Panie w labolatorium schrzaniły sprawę, bo też tak może być :)
    ale rumianek naprawdę super sprawa. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i moje badanie raczej było robione dalej niż 2 godziny po pobraniu próbki bo zrobiłam próbkę, za jakieś pół godziny wyszłam z domu, godzinę czekałam w kolejce, za mną też były babki więc zanim to poszło do lab to minęło w sumie pewnie ze 3-4 godziny

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    środkowy i końcowy...
    to już końcowy był niepotrzebny :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a widzisz a ja lejeeeee ile wlezie w kubek :D hahaha kupię żuravit i ten tydzień do wizyty będę łykać :)

• Groszek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam bakterie cała ciaze, zyje :D pojedyncze leuko i erytro moga byc...
    nawet mam ciała ketonowe....
    ph moczu 8
    i dajemy rade, pic, pic...duuuuużo pić:)

w pochwie czysto, az dziw...mimo ze pracuje w szpitalu

ani GBSa nie ma, ani niczego :O

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiu na ja leukocytów ani erytrocytów nie mam tylko te pieprzone bakterie!

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no właśnie to też może mieć wpływ. musi być tylko środkowy mocz :)
    a po drugie trzeba zaraz zamykać szybko kubeczek.. ja lubiłam sobie jeszcze wyparzyć dla pewności przed siusianiem.

Rudasek to duży synek :) fajnie że wszystko ok :)

ja dziś na zgagę kupiłam mleczko też na spróbowanie.. zobaczę czy też jest ok :)

nie spałam całej nocy.. zalało nam połowę piętra... poszła rurka w wc i zalało nam korytarze na dole itp.. (u teściowej).. dobrze że dziadek wstał i zczaił temat i nas zawołał o pierwszej w nocy... sprzątaliśmy półtorej godziny ponad.. a poszło z 5 wiaderek 20 litrowych... szufelkami normalnie wlewaliśmy.. aby jeden pokój był tam z panelami.. widać że troche ucierpiały ale lepsze to niż by miały całe się zjechać ... a ostatnim razem był mąż o 23.. to przez 2 godzinki się narobiło potopu.. ale dobrze że ogarnęliśmy temat..

oddałam zwolnienia do krusu... uff... ale Pan był w cholerę nie miły.. i niech go Byk wyrucha na sucho.. nikt nie był do niego w kolejce.. a szukał sobie papierów jak na złość.. czekałam ponad 20 minut jak głupia... rozumiem że miał papierek ale sobie podsuwał kilka.. nie mógł poczekać jedenj chwilki?

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiu a jak sprzątanie po remoncie? pomaga ktoś?

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta Książ się pali, słyszałaś?? :O

wybaczcie,że tak z dupy się urywam:P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Niestety i teraz czasami nie udaje sie pomoc maluchowi...

No tak, ale wtedy to jej mówili, ze co za problem, urodzisz następne. (nie urodziła, za duza trauma) Znieczulica była gorsza niż teraz. teraz to chociaż próbują. Wtedy zwijała się z bólu a lekarze: nic się nie da, musi się martwo urodzić i tyle. Nikt nie zrobił nic.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słyszałam i widziałam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 15:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie ..
    Niestety nie mam dobrych wiadomości, od tamtego tygodnia pojawił się krwiak który ma 2,5 cm ..
    Znajduje się blisko pęcherzyka ..
    Dobrze by było jak by się wchłonął, a jeśli do tego nie dojdzie to mogę zacząć krwawić a przy tym płód obumrze ..

Z dobrych wiadomości Króliś ma 1,01 cm przybiera kształt małego człowieczka ..

Weszłam do auta i poryczałam się jak mały dzieciak, całą drogę łzy leciały ciurkiem a gdy weszłam do domu było i jest jeszcze gorzej ..
    Nawet przez chwilkę nie mogę cieszyć się ciążą .. :(

Kolejna wizyta tuż przed świętami 23 grudnia i być może wtedy założy Mi kartę ciąży, o ile nie będzie za późno :(

Zwiększyła Mi luteinę do 3 tabletek dziennie, leżeć i nic po za tym ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 15:21

• Groszek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co Wam sie pali???

to zamek w Ksiązu?? czy co??

Sury, czasem bakterie sa i lubia byc...
    ja za kazdym razem 4 x sie myje i tak wychodza, po oddaniu nawet końcówki moczu.... wazne zeby nie było stanu zapalnego.

CRP robiłas?
    a zreszta, przeciez bys czuła...

witaminki C duzo jedz, wpierniczaj mandarynki- naturalnie :)
    albo ten sok z 100% zurawiny- kwasny jak cholera
    witamina C, ewentualnie Żurawit, na końcu Urosept- ziołowy, Furagina to na zlecenie lekarza, ale jestes w I trym.wiec nie polecam
    pij duzo, sa tez rozne wody Jana, Franciszka....

ale na moje oko spokojnie, nic sie nie dzieje :)

super u Rudaska, Mały rosnie :)

wiecie co, ja nawet nie wchodze na to forum gdzie tam cos pisze o tych grudniowych dzieciach...o wkurzacie sie i smiejecie sie....
    ja jak tam wejde to jeszcze urodze :P :P
    kosmos :P

ii...ide do gina, nie kłuje sie.... mam dalej siniaka po tym wenflonie z 25.11. szok :O jest fioletowo-zielony. jakos mu to wytłumacze...

mizzy, niech go byk wyrucha na sucho- hahaha leje z tego :O
    wylało Wam nieczzystosci? czy wode tylko?? masakraaaaaaaa

u nas w poniedziałek przychodzi Pani do ogarniecia:)
    moj tata, umył a raczej pomazał oknaaaa :O
    syf jakich mało, nie wiem kiedy ta kobieta sie odrobi :P

relge6yd309xm1zq.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, miałam krwiaka w 13 hbd

luteina, wit.C, i lezenie lezenie........
    wchlonie sie :) nie rób nic, no wiem ze Święta, ale Króliś ważniejszy......
    sciskam mocno !! :*

a wiecie ze ta dziewczynka od mamy z sali obok w szpitalu co nie wiedziala ze jest w ciazy- 900 gram zwalczyla infekcje... spróbuja ja odlaczyc czy bedzie sama oddychała :)
    oby sie udało.... :D kibicuje ! dzielna jest !!

przedszkolanka:), Sana, mizzelka lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
‹‹ 1747 1748 1749 1750 1751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ