X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pewnie,że tak, zawsze to mocz i morfologia to z 20 zł.spokojnie :)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga na którą jutro masz wizytę ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia mi endo kazał się stawić na wizytę między 20 a 21 tygodniem ciąży i z wynikami TSH, FT3 i FT4 ale Ty chyba nie leczysz tarczycy z tego co pamiętam ;-)

Ale jestem padnięta. Zaraz kąpiel i do wyrka. Ostatnia samotna noc :D

Dobranoc ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png

Wysłany: 17 grudnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na 17 dopiero... całe szczęście zleci mi, bo mam znowu do zrobienia zakupy, aptekę itp.:)

dobranoc Livia ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia nie leczę się u endo ale co miesiąc robię tsh a co 2 m-ce ft i pytam żeby nie przepacać :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja czekam na początek stycznia :) jak skończą się święta to na spokojnie odwiedzę znów ciucholand :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co o tym myśleć. Byłam w trakcie brania tabletek, zdarzyło się, że zapomniałam o jednej w pierwszym tygodniu (6.12). Tego samego wieczoru współżyłam z chłopakiem. Na drugi dzień poczułam taki ból jaki zawsze towarzyszył mi przy jajeczkowaniu. Od tamtego czasu odczuwam co jakiś czas skurcze w podbrzuszu, mdłości i od 3 dni ból piersi. Wiem, że to za wcześnie, minęło 11 dni.. Ciąża jest możliwa, ale tak samo mogły hormony zbzikować i dać podobne objawy. 15.12 zrobiłam betę i wyszła ok. 2 mlU/ml. Czy któraś z Was miała podobny przypadek?

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym powtórzyła betę..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zamiar to zrobić przed wizytą u lekarza, czyli 22.12. Mam nadzieję, że będę już wiedziała na czym stoję :)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykąpałam się i spać mi się odechciało :/

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Wykąpałam się i spać mi się odechciało :/
    hehehe ja oglądam filmiki na youtube o pielęgnacji maluszka, wyborze łóżeczka , wózka itp :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale już idę spać :P dobranoc :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wypiłam jeszcze cała szklanke zimnej coli - matulu... Zaraz będę musiała sie zmusić do spania bo bedę miała jutro podkrązone oczęta i jak będę wyglądać na lotnisku? :D

No dobra, spróbuje zasnąc -) Buuuuziaki

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam ostatnia i pierwsza się witam :D

Cholerka, poszłam spać z mokra głową i już katar mam - ja to jestem mądra! Nie chciało mi się suszyć wieczorem to mam. Taka stara a głupia :/

Wstawać śpiochy!!! :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już nie śpię od 4... myślałam że się zsikam -.-
    i mi się aby <3 śniło :D rrrrrrrety.

no ale "herbatka" już zrobiona, aby głód pozostał...
    dziś nie wyparzyłam tego pojemnika... zawsze to robiłam mimo tego że pisało że jest czyściutki.. a dziś zaufałam, ciekawe jak na tym wyjdę i jakieś głupoty czy mi nie wyjdą w moczu :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia ja nigdy nie suszę włosów i kładę się z mokrymi :D tzn lekko przeschną zanim pójdę spać :D
    nie mogłabym rano umyć włosów.. katorga dla mnie.. :D
    a suszarki nie dotykam bo i tak mam na końcówkach słomę... i nie chce pogarszać sytuacji.. jak zwykle nie mam czasu na fryzjera..

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)
    o 10 mam usg maaaaatko ale się boję! :O trzymajcie kciuki za mojego Okruszka! :)
    a wczoraj oglądałam Ekstremalne porody i mam pytanie: czy można ominąć ten etap? tj poród? :) hahahaha nie wiem jak dam radę :O

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    to po kolei:

Monia bo moja w porównaniu do innych to najmniejsza i boję się ,że spadnie poniżej normy, no ale mama mała to i córa nie może być wielkolud :)

Mizzy ja podłóg nie myje,ale mąż chwali sobie ten mop, w biedronce teraz za 50 zł.był w promocji wg.nas najlepszy ( bez nóżki,automatyczny, zabudowany) moja mama i teściowa dostały takie pod choinkę i są mega zadowolone, nie przepłacaj bo się nie opłaca i nie kupuj z nóżką :)

Madzia ja też z tymi nogami tak mam jak mała upchnie gdzie nie trzeba :P
    a widzisz... kurde korci mnie coraz bardziej ten mop :D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzi ja zawsze suszę włosy ale rzadko kiedy myję wieczorem. Jak położę się z mokrymi spać to z mokrymi się budzę tyle ich mam... No ale może nie będzie tak źle - herbatka z miodem i cytryną już wypita.

Ja nie śpię od 5:30, obudziłam się z płaczem... szczęścia bo śniło mi się, że jutro na usg wyszło, że mam bliźniaki :D ha ha ale by było :D No i zasnąć już sie nie dało później.

Mizzi ja nigdy nie wyparzam tego pojemnika na siki i to kupuje ten zwykły, nie sterylny i jest dobrze wszystko ;-)

Na 14 idę do fryzjera a o 18 ląduje mój mężczyzna kochany! :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png

Wysłany: 18 grudnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my :)

Livia ja katar mam non stop od kilku miesięcy,jak jest przezroczysty to jest ciążowy :p
    Dzis mąż wraca!! O ktòrej ma być?

Mizzy ja też mam sianko,bo schodze do swojego i końcòwki jeszcze mam jasne :)
    A mopa kup jak kasa będzie,będziesz zadowolona :) mòj ślubny pod choinke dostanie od moich rodzicòw bo chcial nowy bez nòżki :D

Marta daj znać po :)

Ja dzisiaj mam masakre,moja praca mgr.stoi a w sobotę ją muszę oddać...ale mam tyle do zrobienia,że kiedy tu pisać?
    I wizyta w końcu <3

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 1791 1792 1793 1794 1795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ